reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

U nas tak sie porobilo naj bardziej jak zaczela raczkowac,wczesniej tez nie zawsze sobie dawala zmienic bo wtedy jak nauczyla sie siadac tak tez nie chciala juz lezec.teraz przewaznie zakladam jej pampersa na stojaco.

reklama
Cześc wszystkim
ja dziś mrozonki na zimę będę robić z warzywek dla Emi na zimę ,poczytałąm na necie ze trzeba zblanszować,i do zamrażalnika :-) mam nadzieje że dobre bedą

co do przebierania pieluszki to ja zawsze musiałam jej cos interesujacego do ręki dać ,bardzo lubiła odkręcac kropelki YIGANTOL i to mi dawało chwile :tak:

Amoja Emi boi się samolotów i jak leci to zaczyna płakac i chce na ręce iść ,ale teraz ją ciut oszukuję i mówie że to pan kosi kosiarką i że to kosiarka ,nawet daje się nabrac

A kupkę to potem już jak umiała chwilke stac to pod prysznicem myłam,bo tymi chusteczkami to bardziej sie ją rozcierało niż myło a nieraz to nawet 8 sztuk musiałam zuzyć :szok:

no właśnie znam ten ból ,w sumie ja teraz jej mówie stanowczym głosem że teraz sie ubieramy ,czy zmieniamy pieluchy (choć to robie teraz rzadko,tylko przed spaniem) i jak sie wierci to ja poprawiam ,ze ma czekac i już ,tylko ona juz jest starsza i musi juz to zrozumieć co teraz robimy i musi to być zrobione

hej laseczki...umierammmmmm leb mnie boli, ledwo zyje :(( dobijcie mnieeeeeeeeee:baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:

a co do pieluchy to ja protestuje, Alanowi za nic nie da sie zmienic pieluchy, Mija widziala co on wyprawia wiec postanowilam mu kupic takie majteczkowe, raz dwa sie zaklada i po klopocie, zreszta zaczynamy robic trening kibelkowy wiec sie rpzydadza

Iwonka mam male pytanko, czy Twoja corcia jest zarejestrowana tak jak ma napisane w suwaczku???? VANESSA???? pytam bo moja znajoma chciala dac tak na imie w tej pisowni a robili jej problemy, mi nie robili, Alan ma na drugie Oscar (ta pisownia), wiec dziwie sie ze jej nie chcieli tak zarejestrowac. Powiedzialam ze ma sie upierac i koniec kropka. po ciezkich bojach sie udalo. a jak bylo u Ciebie? gdzie rejestrowalas? bo ja na starowce

Fajna sprawa z tym instytutem pampers, ciekawe czy w Łodzi coś takiego było/będzie? Jest gdzieś jakiś spis miast?

shady, ja czytałam gdzieś, że Vanessa to właśnie jedynie imię w polsce, które mozna zarejestrować z "v" a nie "w".

Zabieram się za obiadek...

Uff, jednego dzieciaczka już położyłam, jeszcze Karolcię do łóżka wygonię i będzie spokój. Coś mnie dzisiaj wzięło na sprzątanie i cały dzień ze ścierką biegałam. A wieczorkiem pojechaliśmy do Castoramy wybrać panele, bo musimy podłogę w sypialni zrobić. Przy okazji, oczywiście, mnóstwo innych rzeczy przytaszczyliśmy:-). Jak sobie pomyślę, że znowu mam wszystko z sypialni wynosić, to mnie ciarki przechodzą:no::-p:eek:. Ale to dopiero za jakieś dwa tygodnie.
A tu jakoś puściutko dzisiaj:-(. Gdzie są wszyscy:confused:

reklama
witam wieczorkiem
a co do zmiany pieluszki to moj tez sie wygina i prubuje uciekac,ale ja go wtedy przytrzymuje i mu zmieniam -gorzej jak sie mocniej zdenerwuje to mnie kopie:wściekła/y:

no tak sobota- kto mogł to sie wyrwał z domku i dlatego tak pusto;-)

Do góry