reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam laseczki:happy2:
Melduje tylko że żyję zaraz Julkę muszę zaprowadzić do szkoły wrócę chwilę odsapnę i znów muszę gonić po nią :baffled: no kto ma pszczoły ten ma miód kto ma dzieci ten ma....obowiązki ;-)
Julka szkołę zaakceptowała bez problemu pani świetna dzieci super nauka ok zapału ma za 5 wczoraj lekcje odrabiała pierwsze szkolne lekcje w swoim życiu:tak: Adam tez ok dużo lekcji wczoraj pierwsze zadania z przyrody robił..jakiś na razie wyciszony ...oby to trwało...Antek broi za 5 no taki jego urok...wczoraj broił coś przy laptopie wchodzę do pokoju a ten myk z fotela i do mnie "dobla dobla" i stanął w kącie :-D:-Dnie ma to jak samo ukaranie się :-D:-D:-D:-D:-D
Ja z korzonkami lepiej bolą ale dają normalnie funkcjonować już bez przeciw bólowych żyję więc dla mnie to duża ulga:tak::tak::tak::tak::tak: ale jak to mówią jak nie urok to ...sraczka i u mnie w dosłownym tego słowa znaczeni od rana mnie czyści:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: no nic może schudnę przez to :rofl2:od wczoraj wpadłam w wir sprzątania jak mi lepiej to robię wszystko po swojemu:tak:po troszku żeby się nie sforsować :tak::tak::tak::tak: ja jak Meduska nie cierpię okruchów na podłodze więc u mnie odkurzacz w przedpokoju wcale nie jest schowany bo odkurzamy po 3-5 razy dziennie :-Dale Pietruszka zaczyna mieć takie zboczenie jak ja i po pracy też ogarnia mieszkanie:tak:więc jak wieczorem wracam z pracy to jet czyściutko zero garów do mycia :tak::tak::tak:
Natali kochana wyluzuj troszkę to normalne ...mój Antek nie jest lepszy też broi dokazuje ..ale ja nie krzycze bo to nakręca go jeszcze bardziej jemu tłumaczymy i to po 5-10 razy ....w końcu chyba załapie...ale musicie być oboje z M konsekwętni:tak::tak::tak: ty kochana zbieraj siły na poród początki maleństwa i korzystaj z tego że M jest w domu i musi ci pomagać :tak:
Cieszę się że dzieciaki chętnie chodzą do szkoły i przedszkola (mimo małych płaczów ) ..że Zuzia robi dredy z chrupek (jakie te chwile sa bezcenne:-D) że Piotruś zadaje zagadki:szok::szok::szok::szok::szok::szok:serio trudne ...że Kubulec Asowy ma świetną panią dyrektor że mąż Joasi zadowolony z pracy ..że Kamcia wróciła z urlopu...że Anabubka załatwiła tanio farbę....że że że kochane jak się wdrążę w obowiąki szkolne i w mieszkaniu będzie błysk będę na bierząco:tak::tak::tak::tak: a teraz BUZIAKI DLA WAS WSZYSTKICH:******

reklama
Nalalia- u mnie to samo..co dziennie sprzatam a i tak na drugi dzien burdello jest...ja nie wiem chyba ja sama taka bałaganiara:/....

...

A ja od 3 dni, mam posprzatane i jakoś mniej obowiązków, ciekawe czemu :baffled: :-D:-D:-D

...
Julka szkołę zaakceptowała bez problemu pani świetna dzieci super nauka ok zapału ma za 5 wczoraj lekcje odrabiała pierwsze szkolne lekcje w swoim życiu:tak: ...

Super wieści, oby tak dalej :tak:

Helenka w przedszkolu Niki śpi, ja zjadłam sobie kanapeczkę wypiłam herbatkę i co dalej... :-D:-D:-D:-D

Malinka Twój Antoni jest bezbłędny :-D:-D:-D sam siebie ukarał :tak: żeby mój tak robił :-) super że już z korzonkami lepiej :tak: a może Cię czyści po tych wszystkich tabletkach?
A ja zapomniała Wam powiedzieć że byłam na bilansie przecież :-p ale ja to mam sklerozę ;-) z Kubkiem wszystko ok :tak: a mama skorzystała z wagi w przychodni i się okazało że przytyłam 2kg :-D no ciekawe gdzie to poszło :sorry2: ale się przeraziłam. Bo już myślałam że faktycznie zaciążyłam :tak: przytyłam, cycki mi urosły, zgaga, co 10 minut siku :szok::szok: już w szoku byłam jak weszłam na tą wagę, ale zrobiłam test i negatywny :-D więc się cieszę bo przynajmniej moje plany wypalą :tak:

Ach, i znowu zapomniałam, dzięki za wszystkie sugestie odnośnie kanapy :tak:

W końcu stanęło na takiej :tak:Zobacz załącznik 280792

Ze spaniem nie powinno być problemu, bo raczej nie będziemy spali na łączeniach :-D musze pojechać zamówić, ale narazie nie moge bo auto poszło do warsztatu :wściekła/y: No tylko mam nadzieje, ze nie zmienimy zdania w międzyczasie :-D

Mh-podoba mi sie Twój wybór...kolor uniwersalny pasujacy do wszystkiego:)

Malinka-super ze Jula zadowolona ze szkoly:)i oby tylko lepiej z Adamem było:)a Antek cudny ze swoim samoukaraniem sie:)dobrze kochona ze lepiej sie czujej widac nie tylko chatka na tym kozysta:)

Natalia-kochana ja cie nie pociesze niestety...u mnie to "łeee łeee" po kazdym niepowodzeniu nasiliło sie po porodzie JUla....teraz Darus aby zwrócic moja uwage cuda wymysla..oczywiscie jak karmie Julka to on chce siusiu,kupe,ami poprzytulac sie itd...a jak Julek płacze to darus mu wturuje....oczywiscie jest i fajnie bo bardzo pomaga,ma zwoje zadania jak podawanie pieluszek itp.ale cierpliwosci musze miec teraz dwa razy wiecej....wiec jak to Malinka napisala wyluzuj i kozystaj z pomocy M....

myszunia-nebobly jest to wydaje mi sie ze niedobry jest>>>ale plam- to nie mam pojecia..hmm

Beata-fajnie ze Kubusiem na bilansie wszystko dobrze:)

My bylysmy na spacerku:tak:Mlode pojezdzily na rowerkach a ja mam juz dosyc:no:Zaraz sprobuje je polozyc i niech szwagier Ich pilnuje bo ja umowilam sie z kolezanka i o 13;30 musze odebrac mlodego ze szkoly;-):-)
na dworze tak nijako bo jest chlodno ale swieci sloneczko:tak:Od rana to wogole bylo bezchmurne niebo przez jakis czas,wiec wypralam dwie pralki prania i juz wisi na balkonie:tak::tak::tak:
Chata ogarnieta,obiad zrobie jak przyjde do domu:tak::tak::tak:

MALINUS
Super ze Julka zadowolona ze szkoly,oby tak dalej:tak::tak::tak:
A Antos no rewelacja hehe;-):-)Nie ma to jak samemu sie karac

BEATA
Fajnie,ze na bilansie wszystko dobrze:tak::tak::tak:

MH
Fajny ten naroznik:tak::tak::tak:

Kamcia-jak juz cos wybiore to napewno o pomoc poprosze....ale sama nie wiem bo w sumie po domu nie bede go w chucie nosic bo on juz swoje wazy i po co sie nadwyrężac....a na spacer w tym chlodzie jakos nosidło mi bardzie pasuej.....ale zobacze jeszcze.......
kochana ile moze wazyc 2 miesieczne dziecko?
moja wazyla 4 jak sie urodzila a jak miala 2 mi3chy to z 7 juz.. a teraz ja nosze a ma ponad 11 kilo... i nie czuje wogole jej ciezaru... jak jednak wsadzilam ja do nosidla ... z 3 miechy temu kiedy wazyla zaledwie 9 kilo to na barkach czulam taki bol i nacisk jakbym tone ksiazek w plecaku niosla :baffled:
a chusta rozklada ciezar na cale plecy a do tego dziecko ulozone jest tak ze jest ci wygodnie i mozesz wszystko, uwierz mi ze nawet chlodne dni nie przeszkadzaja w noszeniu w chuscie, jest cieplusio, a jak co mozesz dziecku zalozyc kurteczke.....:tak: odradzam nosidlo... powaznie

lidka dziekuje dobrze... ledwo wlasnie udalo mi sie odespac urlop... no i powoli wypoczywam:-D

nowinka dla was...

jestem w ciazy
a termin na 3 maja...
juuuuuuuuupiiiiiii
jestem przeszczesliwa,
nie moglismy sie juz doczekac tej ciazy :-)

Zapomniałam o zagadce na dziś :-p

Piotruś powiedział "plam nebobly jest". Co to znaczy???? :sorry2:

ser niedobry jest :-D:-D:-D:-D Co to jest "plam" :errr:?:rofl2:

:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mam dosc swojego dziecka QQQQQQQQQQQQQQQQQ***********
od kad Darek jest w domu Czarek jest niedobry jak nie wiem
wczoraj caly dzien jak nie ryczał to jeczał kur***** juz mam dosc
dzis od rana byl spokoj grzeczne dziecko jak zaczelam go ubierac przed chwila na spacer to mu sie zachcialo zabawki zbierac teraz jak goakurat ubieram i ryk no to mowie nie idziemy na spacer zbieraj zabawki a ten podszedl i mnie uderzyl:szok::szok::szok:
nosz k******
nie pojdze z nim na zaden spacer o nie az mi sie ryczec chce bo nie daje sobie z nim juz rady jest coraz gorzej
teraz siedzi i jeczy ze chce na spacerek
ja nie wiem co to bedzie jak sie mala urodzi
darek wczoraj mi powiedzial ale ze mnie matka bo sie dre
ale ile mozna kuzwa wytrzymac no
od rana jeczenie i jeczenie cos mu spadnie łeeeeee
cos stuknie łeeeee
nosz k********
bunt dwulatka:tak:, ale ty kochana nie pozwalaj mu na to.:no: Tłumacz, tłumacz i jeszcze raz tłumacz. :tak:

...Antek broi za 5 no taki jego urok...wczoraj broił coś przy laptopie wchodzę do pokoju a ten myk z fotela i do mnie "dobla dobla" i stanął w kącie :-D:-Dnie ma to jak samo ukaranie się :-D:-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Dooobreee...:rofl2:

...ale zrobiłam test i negatywny :-D więc się cieszę bo przynajmniej moje plany wypalą :tak:
a strachu było co niemiara :-D

Ach, i znowu zapomniałam, dzięki za wszystkie sugestie odnośnie kanapy :tak:

W końcu stanęło na takiej :tak:Zobacz załącznik 280792
D
fajna i dość duża jak na moje oko.:tak:

nowinka dla was...

jestem w ciazy
a termin na 3 maja...
juuuuuuuuupiiiiiii
jestem przeszczesliwa,
nie moglismy sie juz doczekac tej ciazy :-)

Ogromne gratulacje oraz spokojnych 8 miesięcy życzę. :tak::-):-):-)

Jak się wzięliśmy za odrabianie lekcji , tak nadal odrabiamy. :baffled::baffled::baffled: Wpadnę wieczorkiem.

KAMCIA GRATULACJE!!!!!

Twoja Wiki taka duża?:szok: mój Maks waży 9 kg:-D a juz jak wchodz e znim po schodach na 3 pietro to modle się żeby zaczął chodzić:rofl:

mialam cos jeszcze napisac, ale mi wyleciało..

przed chwilą leciałam spowrotem do sklepu bo zgubiłam portfel:szok::szok: i juz bylam załamana ze bez peiniedzy bez dokumentów i jeszcze akurat dziś samochód M ubezpieczalam i mialam oba dowody rejestracyjne wszystkie karty kredytowe łącznie z M :szok: ale całe szczescie sie znalazł w drogerri... ufffff ale biegłam pewna ze go nie znajde, a dopiero na spokojnie jak wrocilam rzypomnialo mi sie, ze rzezywiscie wyciągnełam pieniądze, polozylam portfel na blacie i tam juz zostal:eek::szok: pierwszy raz w zyciu zgubilam portfel...:baffled: mam nadzieje, ze juz tak nie zrobie:no:

lunko obiecuje ze jak dychne troche to zerobie w koncu te fotki i pomierze ten plaszczykk...

reklama
Kamcia-Julek waży 6.400....tyle ze ja nie chce go po domu nosic ani tym podobne...mi potrzebne takie nosidło jedynie na spacer....no tak jak powiedzialam jak sie na cos zdecyduje to napewno sie zgłosze po pomoc:)
GRATULUJE FASOLECZKI:)ŻYCZE SPOKOJNEJ CIĄŻY:)

Justa-na początek roku juz tyle zadają??szok....co to bedzie później.....

Medeuska-to Ci sie poziom adrenaliny podnióśł...dobrze ze portfel sie znalazł...kasa jak kasa ale najgorzej z dokumentami...

a mój D dzwonil ze nie wróci jutro tylko w niedziele i to późnym popołudniem bo mu sie praca poprzestawiala...grrrr.....dobrze ze tescie jutro wpadna to pogadam z kimś dorosłym.....chata błyszczy...tylko humoru jakos ni ma....

Ostatnia edycja:
Do góry