reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

helo babencje
widze ze jak nie nie m to nie ma komu postow nadrabiac:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

wiecie co-fajnie ze jest lato,ze jest cieplo,ale z drugiej strony mam tyle roboty ze nie mam kiedy odpoczac:baffled:
jak wstaje ok 8-9 to siadam dopeiro ok.21-22:baffled:
jedynie siedzenie w ciagu dnia to na kiblu,no i jak musze Weronike nakarmic.....
nawet psispsioly nie mam kiedy odwiedzic a jus dawo i jej i Paulinie obiecalam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wczoraj bylam u bratowej,pozniej jak wrocilam wzielam sie za koszene trway:eek:
no i zeszlo do wieczora
dzis wstalam o 8 od razu pranie,zroblam zupe,ogarnlam co trzeba ,dziewczyny na dwor i na sciane
musialam przytrzec pare miejsc po kleju,pozniej pomalowalam ten najwyzszy szczyt:tak::tak::tak::tak:
wczoraj ustawili mi rusztowanie i wlazlam te 4m w gore
przypomnialo mi sie lazenie po drzewach i jakso przestalam sie bac wysokosci:-)
a przynajmniej jak o tym nie mysle to jest ok.nawet drabina jest mi nie starszna:-)
wiec ta sciana na gotowo
i zagruntowalama ta najdluzsza sciane-czyli ok.10m dlugosci a wysokosci to chyba ze 3,5 m
no a pozniej jeszcze musialam skosic trawe przezd ogrodzeniem bo juz wczoraj nie zdazylam.
i tak dzien zlecial.....

jutro pewni bede malowac ta sciane,a na 16musze Pauline na urodziny do kolezanki zaprowadzic wiec sie wyrwe troche z domu.

tyle z moich wakacji...
dobrze ze dziewczyny potrafia sie ladnie bawic,dzis nawet Weroniak w basenie stala:szok::szok::szok::szok::szok:
no i wyszla bez placzu na dwor i latala na bosaka
chyba miala traume po tych osach:eek:
no i dobrze ze Paulina juz sie nia troche zajmuje bo inaczej tyle bym nie zrobila
dzis siedzialam 7 godzin na scianie.....

ale pogoda dalej dopisuje
dzis chyba ze 30stopni bylo,jutro ma byc jeszcze cieplej:-)
a mialam wode z basenu spuszczac.moze jutro sie wykapie:rofl2:

Byłam dziś na spacerze z Michałkiem, jakoś po tym poronieniu już staję na nogi i wraca energia i chęci do życia. Własciwie to nie wiem czy mozna nazwac to już bo to 4 tygodnie mineły. Ale rytm to dla mnie bardzo wazne, a to wydarzenie jakoś mnie trochę wybiło. Teraz zaczynam znowu cieszyć się drobiazgami. Troszke sie denerwuje z kolei, bo nie wiem, jak ustawic sobie zajecia, z jednej uczelni przyslali mi juz tabelkę do uzupełnienia, kiedy mi będzie pasować a kiedy nie, a z drugiej uczelni to nawet nie wiem, czy na pewno mnie zatrudnia, a wlasnie tu bede miala wiekszosc godzin. A ze jestem nerwus i wszystko musze miec zaraz, to sie stresuje, chociaz nie ma raczej czym.

a to jaka praca czy nauka???????????

az szok ze ja druga:szok: zawsze bywam ostatnia:-p eheheh

u mnie nudy... pada deszczu....:baffled:
ale musze sie pochwalic ze dostalam sie na socjala :-) i bede dostawac pieniazki...
takze jestem happy, a co tam wypracowalam sobie to :tak: wiec sie bede cieszyc :-D

milego dnia

super!
ja musze zlozyc do skarbowki o zaswiadczenie o dochodach zeby wiedziec jak sie rzadzic,czy bede miala rodzinne

no szwagier dzis wegiel kupil-za duzy zaplacil 640zl:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: za tone!!!!!!!!!!!!!!

no i mam odwieczny problem co tu zrobic na obiad:sorry:
moze jakies pomysly:eek:
ale chyba zrobie jajko smazone z ziemniakami a mlodemu paluszki rybne usmaze o i to bedzie dobre;-):-D:-D:-D

zabieram sie a sniadanko bo cosik glodna jestem:-D:-D:-D
meldowac sie babeczki:-p

ja dzis robilam zupe ogrodkowa:-):-):-):-)
wrzucilam wiadomo ziemniaki,pitetruche,marchew,byuraki,fasolke szaragowa i do teo jeszcze duzo nati i koperku:tak::tak::tak::tak:
zaprawilam smietana i maka i wszyscuy zadowoleni

A co tu takie pustki :szok::szok::szok::szok: no w szoku jestem i to ogromnym. Ja miałam iść z Kubą na dwór ale jak się zaczęło chmurzyć po południu to nie ryzykowałam, ale jakoś przeszło bokiem a teraz znowu się chmurzy ale o wiele gorzej :sorry: i to już mnie nie ominie, ale jak zacznie to ja nie wiem co to będzie :dry: M mi pisał że mieli jutro już zjechać ale niestety nie mają dać kogo na zmianę i będą siedzieć do upadłego :crazy: masakra jakaś. Jeszcze mi mówił że dostał czymś w oko i musi mieć opatrunek i zakrapiać :no: mam nadzieję tylko że nie to oko po korekcji :sorry: a ja przez to że tak rzadko pisze itd zaczęłam palić :crazy: i jestem zła na siebie jak nie wiem, ale powiedziałam sobie że to ostatnia paczka i więcej nie kupuję :tak: M nic nie mówię bo by mnie chyba zjadł przez ten telefon :sorry: ja idę Kubie frytki zrobić i sobie usiądę na chwilkę bo ostatnio się zawzięłam i zdobię ściany :-p jak skończę to się pochwalę :tak: zajrzę wieczorkiem :tak:

oby nic mu z tym okiem nie bylo

ello
Patrysia nie wiem jak to bedzie bo narazie moj nic nie zaplanowal a ja teraz to jestem od niego zalezna.
Lidka nie martw sie jeszcze beda inne spotkania to sie iwka zamelduje :)) a Jak spotkanko?
Natalineczka szalejesz z tymi kokardkami woow do 1 w szoku jestem
Ja dzis na obiad zrobilam pomidorowa potem byla pizza a na kolacje kanapeczki . Ja to sobie tak dogadzam ze potem bede musiala pasa zacisnac w domku.Obecnie wcinam ciacho za ciachem.Nie ma jaks ernik z brzoskwiniami i toffi.Kurcze juz widze ze przybralam a tu jeszcze troche w Pl pobede:-D
Medeuska moze z Toba pocwicze :-D:-Ddo wyjazdu na Croatie walczylam a teraz lenistow mnie dopadlo:szok::-D

Iwcik nie wypuscili bo znow ma zle wyniki Podskoczyla jej amylaza i lipaza :( do tego raczka Leny ehhh kiedy ja sie ich doczekam? Zobaczymy jak powtorza badania oby trzustka odpuscila

A ja korzystajac z pogody wzielam i wyciagnelam kosiarke po czym dalam czadu :) nawet sie opalilam przy robocie. dzieci caly dzien w basenie i na quadzie

niec dziewczyny szybko wacaja do domu:tak::tak::tak::tak:
ja od tej roboty to plecy mam prawei czarne,szkoda ze twarzy nie:eek:

co do fotelika-moja Paulina w takim normlanym przestala jezdzic jak miala ponad 3 lata.ale to fotelik chyba do 19kg czy jakso tak
tyle ze ja nie mama swojego auat wiec co innego.od razu kupilam jej pdostawke pod tylek i tak jezdzila do niedawna
bo do tej podstawki jest wzrost chyba 150cm albo 145cm. lub 11 lat

Weronike te pewnie od razu na ta podstawke wsadze
poki co jeszcze sie zapina w foteliku ale pewnie do zimy tylko
ale widzialam takie duze foteliki
a wy duzo jezdzicie wiec moze lpeiej w taki zainwestowac:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
wynik miala powyzej normy ale czula sie dobrze
Kregoslup ja boli ale to podobno po znieczuleniu

jezeli miala w kregoslup a nie narkoze to moze bolec,nawet przez kilka misiecy moze sie odzywac

dobrze ze mala przybiera

edit
dobra laski
poczytalam,npisalam i ide spac
jak mi sie uda i znajde sile to jutro sie poakze
milej noci

Ostatnia edycja:
Bubka Ty tak nie szalej :tak: ale fajnie że ściane już masz skończoną :tak: posiedź i odpocznij chwilkę :tak:
Witam z rana. Pogoda jakaś dziwna, zachmurzenie jak nie wiem ale słońce i tak świeci. Dzisiaj ma być u mnie ponad 30 stopni :sorry: masakra, ja mam nadzieję że tak nie będzie :sorry: śniadanko już żeśmy zjedli, zaraz muszę się wziąć za sprzątanie :tak: a potem chyba pojadę na żary, miałam zamiar pójść na targ ale jak pójdę to kase znowu wydam :sorry: a mnie coś ucho boli, zaraz sobie zaaplikuje coś żeby mnie nie rozłożyło :sorry: zajrzę potem do zobaczenia Laseczki :tak:

witam laseczki:happy:
mama Piotra pojechałą i tak jakos pusto smutno i nijak mi teraz:happy::-(ale będzie znów za niecałe 2 tygodnie:tak::tak::tak::tak:
Ja wczoraj gotowałam po rz pierwszy zupę ogórkową ze świeżych ogórków i mięsa mielonego no pycha mówie wam :tak::tak::tak:
u nas dziś ponuro wczoraj w nocy lało a właściwie zaczęło o 20 i mega burza do domu wróciłam przemoczona do majtek z włosów mołam wodę wykręcac szłam na bosaka bo były mega kałuże ale że jestem wściekła na moja szefową to mi gorąco było :eek:ale Pietruszka mnie natychmiast wepchnął pod prysznic żebym się rozgrzała i zrobił herbaty z cytrynką :tak::tak::tak::tak:a potem jeszcze inaczej rozgrzewał :-pwięc zdrowa jestem :-D:-D:-D:-D
Anabubka podziwiam ciebie kobieto serio serio no ty tyle pracujesz że mi wstyd że ja taki leń:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:kochana a w tym roku wnioski o rodzinne wychowawcze to do końca października się składa :tak::tak:ięc masz jeszcze czas:tak::tak::tak::tak:nasz us wydaje takowe zaświadczenia dopiero od września :tak::tak::tak::tak:
Beatko jak dziś mąż??jak jego oko????
Anka wsi spokojna wsi wesoła widze że ci ten pobyt służy :-D:-D:-Dsuper że Lenka przybiera na wadze :tak::tak:żeby Iwcik jak najszybciej wyszła bo pewnie tęskni już za domem ,Maxem ,mężem .....ech trzymam za nich kciuki mocno:tak::tak:
Natali ty nocny marku:-D:-D:-D:-D
Moje dzieci jakieś marudne kłótliwe zaczepne:baffled::baffled::baffled::baffled:Julka pisze literki a nie wychodzi jej to wcale jestem przerażona jej pójściem do szkoły:-:)-:)-:)-:)-(
ech chyba pójdę co zrobić prsowanie pranie sprzątanie ...muszę się czymś zająć:eek::eek::eek:

czesc mamuski!!
witam sie z rana.unas była rzed chwilka burza ale taka delikatna,troszke popadało pogrzmiało i tyle a sie zanosiło na straszna ulewe bo taka chmura straszna była ze szok.
a mało byc tak cieplo dzis u nas a tu lipa.
moje dzieci spia,m ma dzis wolne ale do ksiegowej pojechał,krystek sie bawi a ja kawke popijam.dzis na obiadek robie zapiekanke serowa z makaronem i szynka.tylko szkoda ze ja nie bede jej jadła.ta dieta mnie wykaczy.

milego dnia.

ania-super ze lenka przybiera na wadze.oby tak dalej.

anabuba-ty to jestes kobieta złota,wszystko robisz.m powinien Cie na rekach nosic.

beata-współczuje bólu ucha.

natalineczka-i jak z tymi kokardkami??opłaca sie je robic?

Witam
U nas znowu upal,normalnie obudzilam sie cala mokra:no:Niby poznije maja byc burze ale poki co sie na to nei zanosi:no:
Mlodzi wlasnie koncza jesc platki i o dziwo sa cicho:tak::tak::tak:

ANKA
Super ze mala przybiera:tak::tak::tak:Pamietam jak ja zawsze czekalam na poranne wazenie i jak tylko troszeczke przybraly to bylam mega happy:tak::tak::tak:
Mnie plecy nie bolaly po znieczuleniu ale puchly mi stopy i wygladalam jak Shrek:szok::szok::szok:

ANABUBKA
Ty to masz zdrowie:szok:Ja to bym juz chyba padla ze zmeczenia i wogole:no:

MALINUS
Oby wiecej takich przemoczen hehe;-):-):-):-)

hej dzziewczyny nadronbilam was na szybko , bo wczoraj mialam co chwile gosci.. wiec nie moglam sobie na kompa pozwolic:-:)-p
ale dzisiaj bede po poludniu....
fajnie... piatek 13 a ja ide po moja pierwsza kaske:-D

wogole piatki 13 sa dla mnie zawsze szczesliwe:tak:
do pozniej

reklama
hej dziolszki

my dalej kiepsko z zasiegiem z neta wiec piesze od mamy bo jeste u nich
a zenikogo tu na kompie nie ma wiec korzystam
no ale chcialam sie Wa pochwalic ze Niki przekulam dzisiaj uszka :laugh2::laugh2:
ale zdjecia pokze Wam jak zrobie i przyjde do rodzicow je zrzucic bo u nas ten kabel nadal nie dziala i to wina komputwera bo jest zapchany trza zrobic formata :confused2:
no ale zaplacilam 30 zl razem z kompletem kolczykow

chcialam mojego m poprosic zeby zrobil mi sesje zdjeciowa....
no ale jakos nie ma na to czasu:sorry:

nie wiem co jeszcze chcialam napisac :sorry::eek:

aha chcialam jeszcze sie pochwalic ze moja mala dzisiaj pierwszy rz powiedziala "tata"
no ja nie wiem czemu moje dzieci mowia pierwsze tata a nie mama
teraz caly czas powtarza "tata i nic innego....

Ostatnia edycja:
Do góry