reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

az szok ze ja druga:szok: zawsze bywam ostatnia:-p eheheh

u mnie nudy... pada deszczu....:baffled:
ale musze sie pochwalic ze dostalam sie na socjala :-) i bede dostawac pieniazki...
takze jestem happy, a co tam wypracowalam sobie to :tak: wiec sie bede cieszyc :-D

milego dnia

reklama
hehe to mnie rozbawilas:-p:-D

co do grzechotek srebrnych to jakos mi nie podchodza do gustu:sorry:
znaczy ladne sa , ale jak sobie pomysle ze dziecko sie nia bawi i puknie sie w glowe ta grzechotka.. to nie chce nawet myslec jaki to bol:eek:
sama juz nie wiem...
chyba obstane przy lancuszku , tej ramce z aniolkiem i kasie....
i chyba bedzie ok...
albo zaraz jeszcze wyszperam cos w necie:sorry:
te grzechotki sa strasznie male i raczej pamiatkowe tak samo jak smoczki:tak::tak::tak:
tak samo jak te łyżeczki:tak:
mi sie bardzo podobaja wlasnie te smoczki najbardziej i jeszcze z grawerem:tak::tak::tak:
ale kazdy ma swoj gust;-):tak::tak:
Witajcie,
widzę że działacie, malujecie, sprzątacie, gotujecie. Mi synek za dużo nie pozwala zrobić, bo ciągle chce towarzystwa, jakoś tak w międzyczasie się różne rzeczy robi albo i nie robi;)
Patrysia - mi się tez tatuaz podoba, taki delikatny, cos w nim jest takiego zwiewnego. Nas Michałek też czasami zaskakuje, nie chce mu się spac, kiedy już powinien, ale teraz to raczej przesypia juz cale noce, w dzien go meczymy, to potem spi;)
Natalineczka555 bardzo dziękuję za wsparcie i przykro mi, że Ciebie to też spotkało w przeszłości. Nam lekarz kazał czekać ze starankami 3 miesiące od @. Cieszę się, że Wam się powiodło i czekacie teraz na swoje cudowne dziaciątko, na pewno urodzi się zdrowe i śliczne.
Anabuba, rzeczywiście pracodawcy nie przejmują się w ogóle pracownikami. Tylko mi w poprzedniej pracy powiedzieli, jak przyszłam po przerwie po obronie, jak obiecałam, coś w rodzaju, że ich rozczarowałam, bo nie pozyskałam dla nich środków z UE (tym się u nich zajmowałam), a tymczasem była to skostniała struktura organizacyjna, nie dało się od nich żadnych niezbędnych dokumentów uzyskać, tylko miałam do dyspozycji stronę www i folder (abstrakcja), a poza tym zaciążyłam i musiałam iść na zwolnienie lekarskie, to niby jak miałam to zrobić. I tak mi się to jeszcze kołacze po głowie.

Byłam dziś na spacerze z Michałkiem, jakoś po tym poronieniu już staję na nogi i wraca energia i chęci do życia. Własciwie to nie wiem czy mozna nazwac to już bo to 4 tygodnie mineły. Ale rytm to dla mnie bardzo wazne, a to wydarzenie jakoś mnie trochę wybiło. Teraz zaczynam znowu cieszyć się drobiazgami. Troszke sie denerwuje z kolei, bo nie wiem, jak ustawic sobie zajecia, z jednej uczelni przyslali mi juz tabelkę do uzupełnienia, kiedy mi będzie pasować a kiedy nie, a z drugiej uczelni to nawet nie wiem, czy na pewno mnie zatrudnia, a wlasnie tu bede miala wiekszosc godzin. A ze jestem nerwus i wszystko musze miec zaraz, to sie stresuje, chociaz nie ma raczej czym.
kochana ani sie obejrzysz a bedziesz w ciazy z drugim dzidziem:tak::tak::tak:
ja pamietam jak ja czekalam jak na szpilkach i sie doczekac nie moglam, i w sumie sie nie doczekalismy z m bo po 6 tyg juz sie do m dorwalam a po 2 miesiacach sie nawet nie zabezpieczalismy:tak::tak::tak:

witam babeczki wczoraj nie wpadlam bo rano kursowalam w ta i z powrotem miedzy domem a szpitalem a pozniej sie dosiadlam do kokardek i zawzielam sie zeby pudlo zrobic:tak::tak::tak: i zrobilam ale za to nie spalam do 2,30, pudlo skonczylam po 1 ale jeszcze sobie na dzis szykowalam:-p i zaraz znow sie zabieram;-):tak:

mala mi sie grzebie w dole tak ze ustac nie moge no maskra jakas, boli jak nie wiem a za malym musze jeszcze latac zeby kupe zrobil do nocnika:confused2:
bo stoi mi na srodku pokoju przebiera nogami ze chce kupe a na nocnik usiasc nie chce:crazy:

no i mam odwieczny problem co tu zrobic na obiad:sorry:
moze jakies pomysly:eek:
ale chyba zrobie jajko smazone z ziemniakami a mlodemu paluszki rybne usmaze o i to bedzie dobre;-):-D:-D:-D

zabieram sie a sniadanko bo cosik glodna jestem:-D:-D:-D
meldowac sie babeczki:-p

elloo
Zablkowolam myszke i mam nadzieje ze nic mi tu nie bedzie przeskakiwalo. Brakuje mi tego klikania z Wami :( Chociaz i tak widze maly ruch. W wakacje standardowo juz sie przyzwyczailam przez ten czas jak tu bywam :))
Narazie jest ok wiec napisze wiecej

Iwonka jutro wychodzi z lenka do domu.Nie chcieli dziewczyn wypuscic bo najpierw lenka sporo stracila, nie przybierala a na koncu z weflonu zrobil jej sie obrzek na raczce :( Lencia zaczela ladnie jesc, przybiera na wadze wiec jutro maja byc w domciu. Nie moge sie doczekac

Laura szaeje z Maxem dzis wariowali w basenie, na quadzie i z pilkami do skakania
Ja sie nie nudze ale raz zostalam sama bo moja mam musila jechac do taty.jeszcze byla burza i zostalismy bez pradu i takim sosobem o 20:30 spalismy :) rano o 7 pobudka. Tesciowa Iwony nie sprawiala klopotow nawet sie posmialysmy :))

Co do prezentow na Chrzest to u nas daje sie pamiatke i ubranko- matka chrzestna.Osobiscie podobaja mi sie te smoczki i Aniolki na sciane.
no to fajnie jak je wypuszcza do domciu :tak:
bedziesz miala czas na to by wpasc do nas ?? :happy:

no i ja tez witam
wstalismy o 7
m po pracy pojechal na grzyby...:confused2:
no ale twierdzi ze tam cos juz nazbieral
ja juz od rana zaczelam sprzatanie...
zaraz chcialam isc na dwor ale tak sie zasiedzxialam w domku zxe nawet ciezko mi dupe ruszyc :laugh2:
no nic moze sie wybiore
ale poki co znikam papa

czesc mamuski!!!
matko ale u nas już jest goraco!!!!!
moje dzieci poszły spac,ja głowe umyłam posprzatałam sobie i teraz odpoczywam.
m w pracy,krystian na dworze sie bawi wiec ja mam luz.
dzis na 17 w rzeszowie mamy spotkanie organizowane przez bb dla mam z rzeszowa i oklolic mam nadzieje ze bedzie fajnie.tylko strasznie mi przyko ze iwicik nie bedzie.

Witam i ja
U nas tez znowu goraco:tak::tak::tak:No i wlasnie zapowiadali deszcz i w sumie nad ranem mocno padalo a teraz sladu po tym nie ma:szok:Tak wialo ze wywalilo mi suszarke na balknie:szok:
My wlasnie pozeramy sniadanko,pozniej moze cosik ogarne i pojdziemy na plac zabaw:tak::tak::tak:

A co tu takie pustki :szok::szok::szok::szok: no w szoku jestem i to ogromnym. Ja miałam iść z Kubą na dwór ale jak się zaczęło chmurzyć po południu to nie ryzykowałam, ale jakoś przeszło bokiem a teraz znowu się chmurzy ale o wiele gorzej :sorry: i to już mnie nie ominie, ale jak zacznie to ja nie wiem co to będzie :dry: M mi pisał że mieli jutro już zjechać ale niestety nie mają dać kogo na zmianę i będą siedzieć do upadłego :crazy: masakra jakaś. Jeszcze mi mówił że dostał czymś w oko i musi mieć opatrunek i zakrapiać :no: mam nadzieję tylko że nie to oko po korekcji :sorry: a ja przez to że tak rzadko pisze itd zaczęłam palić :crazy: i jestem zła na siebie jak nie wiem, ale powiedziałam sobie że to ostatnia paczka i więcej nie kupuję :tak: M nic nie mówię bo by mnie chyba zjadł przez ten telefon :sorry: ja idę Kubie frytki zrobić i sobie usiądę na chwilkę bo ostatnio się zawzięłam i zdobię ściany :-p jak skończę to się pochwalę :tak: zajrzę wieczorkiem :tak:

ello
Patrysia nie wiem jak to bedzie bo narazie moj nic nie zaplanowal a ja teraz to jestem od niego zalezna.
Lidka nie martw sie jeszcze beda inne spotkania to sie iwka zamelduje :)) a Jak spotkanko?
Natalineczka szalejesz z tymi kokardkami woow do 1 w szoku jestem
Ja dzis na obiad zrobilam pomidorowa potem byla pizza a na kolacje kanapeczki . Ja to sobie tak dogadzam ze potem bede musiala pasa zacisnac w domku.Obecnie wcinam ciacho za ciachem.Nie ma jaks ernik z brzoskwiniami i toffi.Kurcze juz widze ze przybralam a tu jeszcze troche w Pl pobede:-D
Medeuska moze z Toba pocwicze :-D:-Ddo wyjazdu na Croatie walczylam a teraz lenistow mnie dopadlo:szok::-D

Iwcik nie wypuscili bo znow ma zle wyniki Podskoczyla jej amylaza i lipaza :( do tego raczka Leny ehhh kiedy ja sie ich doczekam? Zobaczymy jak powtorza badania oby trzustka odpuscila

A ja korzystajac z pogody wzielam i wyciagnelam kosiarke po czym dalam czadu :) nawet sie opalilam przy robocie. dzieci caly dzien w basenie i na quadzie

Witam wieczorkiem
Ale tu pusto:szok::szok::szok:
Ja znowu jakas padnieta jestem,no ale dzisiaj to sie troszke nasprzatalam:tak::tak::tak:lode juz marudza bo znowu w dzien nie spaly:no:Zaraz dostana jakies zarelko ,potem kapiel i spanko:-):tak:

BEATKO
U nas tez sie zanosi na deszcz ale na razie jakos nie pada:no:
Oby M szybciutko wrocił:tak::tak::tak:

ANKA
A jedz i se nie załuj:tak::tak::tak::-D:-DA tak serio to ja tez na nowo zaczynam jesc słodkie z czego jestem mega niezadowolona:no::no::no::no:
Oby IWCIK i Lenka szybciutko wrocily do domku:tak::tak::tak:

Laura z Maksem wlasnie wcinaja kolacje.Oboje tacy zmeczeni ze nawet sil nie maja na jedzonko.A ja sama wcinam hihihi
Wyciagnelam jeszcze jogurt i mam zamair go zjesc:))

Mialam dla szwagra niespodzinke z tym koszeniem a siostra wygadala:laugh2::laugh2:Za:laugh2:strzelic to za malo

reklama
Dziewczyny macie foteliki 15-36kg dla dzieciaczkow czy same podkladki.
Mam fotelik do 25kg i zastanawiam sie czy kupic podstawke czy fotelik dla bezpieczenstwa. W sumie bym reflektowala za fotelikiem ale mam dylemat.
I co polecacie oczywiscie? macie sprawdzone?

Do góry