reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Beata a gdzie sie wybierasz?
zakupy?
ja nadal w pizamie ale tez zaraz sie ubiore w koncu
dzis z malowaniem przestoj bo trzeba klej podocierac po ocieplaniu ale to juz robota dla p
musze chalupke ogarnac,pranie zrobic,obiad i moze do bratowej na plotki jak bedzie w domu.po poludniu pewnie sie do mamy wybiore bo dawno nie bylam

ide laski
milego dnia

reklama
Witam
Jestem wlasnie w trakcie jedzenia sniadanka;-):-)Dzieci znowu daly mi pospac:tak::tak::tak:Pranie sie pierze a ze pozmienialam posciele to pewnie drugie tez wstawie od razu:tak::tak::tak:
Nic mi sie nie chce:no:Najchetniej to bym dalej poszla spac hehe

ANABUBKA
Widze ze malowanko pelna para:tak::tak::tak:Oczywiscie poznije czekamy na foteczki:-)
Ciesze sie ze u endokrynologa wszytsko ok:tak::tak::tak:

ANKA
No to trzymam kciuki zeby IWCIK i mala dzisiaj wyszly do domku:tak::tak::tak:

witajcie
moze najpierw cos od siebie :-)
wiec tak jestem jakas zla bo dostalam @ juz drugi dzien :confused2:
mala daje mi w nocy popalic
ostatnio jak wstala o 3:30 to poszla spac dopieo o 6:55 :szok::szok::szok::no::no::wściekła/y::wściekła/y: no a Sewi to oczywiscie wstal razem z nia :angry::angry::angry::confused2::confused2::confused2:
no coz czyli cala nocka po spaniu
teraz ma biegunki na te zeby....
temp nie ma.... ale wiecznie jezdzi tylko po tych dziaslach :-)
dzis tez nei wyspana :confused2: czyli norma :laugh2:

dziewczyny czy faktycznie wydaje Wam sie duzy ten tatuaz??
ja myslalam ze najmniejszy z tych wszystkich co wybralam :laugh2::sorry::-D:rofl2:
no ale ciesze sie ze jest akurat ten a nie inny...

teraz wpadlam w przerwie na sprzatanie no i korzystam ze zasieg jest :tak::laugh2:

kochaniutka jest, slicznosci male :tak:

patrysia:szok: duzy tatoo... ladny , niezbyt skomplikowany;-) i kolorowy..
ja sama jakis chcialam.. ale sie boje , bo mi sie wszystko szybko nudzi:sorry:
no i jakbym zrobila to jakis mniejszy zdecydowanie:-p

dziewczyny to jak lancuszek to z jaka zawieszka??
piszcie mi szczerze bo ja naprawde jestem zielona w tych sprawach:zawstydzona/y::baffled:
ja bede chciala kupic taki regulowany ze bedzie maly a pozniej mozna doczepic i bedzie dluzszy:tak:
czy bez zawieszki?

edit: jesli chodzi o maty , zabawki , foteliki to wszsytko maja po starszym synku
oj sama nie wiem, najlepeij chyba rodzicow zapytac... ale z nimi wybrac... nie wiem ;-)

PATI
Ale bigerski ten tatuaz:szok::szok::szok::szok:
ja kiedys chcialam na plecach ale juz mi sie odechcialo

heh moze Ci sie jeszcze odwidzi :-p:-p
Witam wieczorkiem, Kuba mnie męczy coś ale zaraz go kładę spać bo ja sama padam :tak: kuzynka u mnie była i nie dawno poszła więc miałam trochę towarzystwa :tak: jutro chyba pojadę na żary spotkać się z kolegą bo mnie prosił, tylko mam nadzieję że nie będzie padać :sorry: muszę kolacyjkę zjeść bo dzisiaj tylko o śniadaniu jestem :no: jak M jest to przynajmniej się Kubą zajmie na chwilę a ja zjem a teraz to masakra. Kuba jakiś upierdliwy się zrobił :confused2: mam nadzieję że mu to przejdzie bo oszaleję :baffled: w wariatkowie wyląduję :laugh2: u M bez zmian, nie wiedzą kiedy przyjadą itd :no: idę jeść bo zaraz padnę :sorry:
Kubus mami cycus powiadasz :laugh2::laugh2:

Nie pisalam wczesniej ale duze prawdopodobienstwo ze Iwcik i Lena jurto beda w domu.Lenka zaczela przybierac narazie 15g ale to zawsze cos:-) jak zoltaczka odpusci to je wypuszcza:tak: do 11 bedzie decyzja:rofl2::rofl2:

Dzieci spia i kolej na mnie:rofl2::rofl2:
no to czekamy dzis na wiesci :tak::tak::tak:
witam sie nocnie
ja niedawno skonczylam kokardki i moge zajrzec zaraz do spania
jutro nowa dostawa:sorry:
dzis bylam na usg, malutka wazy 2100 a termin porodu z usg wyszedl na 27.09 akurat w urodziny m:tak::tak::tak::tak:
no to ciekawe teraz 14.09 ur czarka a 27.09 darka i komu tu prezencik walnąc:-D:-D:-D:-D
pozatym wszystko w porzadku szyjka trzyma lozysko 2/3 stopien wiec juz zchodzi:tak::tak:
eee no to fajnie wazy, heh jakby sie urodzila w ur ktoregos z Twoich chlopcow to by mieli prezent tak jak u mnie Niki w ur Sewiego :-D
witam porannie
wpdma rano zeby troche was poczytac:-)
moje dziewczyny jeszcze spia
nie bylo mnieprae dni bo w sobote wiadomo sprztanie itd a wieczorem mojokupowal kompa.a niech sie nacieszy:-)
w niedziele bylismy na chrzcinach moejej bratanicy,wrocilismy wieczorem
w poniedzialek rano ogarnelam chalupe i wzielam sie za malowanie
latalam po darbinie,rusztowaniu,stolkach:-D
i tym sposobem z malymi przerwami ganialam tak 8 godzin:rofl2:d wieczora
a wieczorem to bylam tak padnieta ze o 21 bylam juz wykapana a ok22 poszlam spac:rofl2:
no ale zstalo tylko umalowac jedna dluzsza sciane i czesc ktorkiej sciany-ta nad balkonem.oby farby starczylo

a wczoraj rano pojechalamz mala do endokrynologa.z mala wszystk ok.zwiekszyl jej dawke leku bo rosnie.w listpadzie kolejna kontrol.
jak wrocilam to musialam odpoczac po tej podrozy:rofl2:
i tak jakso zlecialo do wieczora na krztaninie
wieczorem wykorzystalam p albo on mnie:rofl2:
tos zabalowala z ta praca
no ale jakas podzieka musiala byc :rofl2::rofl2::rofl2:
Witam :tak: miało dzisiaj padać ale jak na razie to widzę że słońce nie źle daje :sorry: zaraz zjem śniadanko i będę się szykować do mamy :tak: od M nie mam znowu wiadomości od ponad 24h :eek: dobija mnie to jak nie wiem :wściekła/y: ja mam tylko nadzieję że dostanie wolne jak wróci :tak: chociaż to by było dobrze :tak: Kuba mi znowu w nocy przylazł do łóżka :-) muszę go oduczyć bo jak M przyjedzie to będzie niezadowolony :-p idę się szykować bo już zaraz 9 :sorry:do później :tak:
Ty sie ciesz ze nie pada i fajnie sloneczko swieci
kochana z Cieie to taki ranny ptaszek jak pisalas posta to ja jeszcze kimalam :-D:-D:-D:-D

ok lece
ciekawe czy wklei sie ten moj post :sorry::sorry::sorry::eek::eek::eek::eek:

hej mamuski!!!
ale u nas dzis cieplo czekam tylko jak dzieci wstana to idziemy na spacer.
a ja tak miedzy gotowaniem obiadu wskoczylam zobaczyc co tam u was moje babeczki slychac.
auto mam już zrobione wiec moge jezdzic-ale dalej mam nerwe ze tyle kasy trzeba było wydac.
pisała do mnie iwicik i niestety nie wyjda jeszcze dzis ze szpitala moze jutro sie uda.

miłego dnia.

patrysia-super tatuaż.

natalineczka-to super ze dzidzia tak rosnie i ze wszystko jest ok.

ania-to prawda ze lenka jest sliczna.
ps.jak Ci sie podoba na podkarpaciu?

witam porannie

kochana poplacz sobie
placz oczyszcza
mi jak sie nazbiera to sie wylacze i na drugi dzien inczej patrze na swiat
bo przez zapuchniete oczy:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::rofl2::rofl2::rofl2:
a tak na powaznie-masz nas:tak::tak::tak::tak:
zal sie ile trzeba
hehe to mnie rozbawilas:-p:-D

co do grzechotek srebrnych to jakos mi nie podchodza do gustu:sorry:
znaczy ladne sa , ale jak sobie pomysle ze dziecko sie nia bawi i puknie sie w glowe ta grzechotka.. to nie chce nawet myslec jaki to bol:eek:
sama juz nie wiem...
chyba obstane przy lancuszku , tej ramce z aniolkiem i kasie....
i chyba bedzie ok...
albo zaraz jeszcze wyszperam cos w necie:sorry:

Ostatnia edycja:
Witajcie,
widzę że działacie, malujecie, sprzątacie, gotujecie. Mi synek za dużo nie pozwala zrobić, bo ciągle chce towarzystwa, jakoś tak w międzyczasie się różne rzeczy robi albo i nie robi;)
Patrysia - mi się tez tatuaz podoba, taki delikatny, cos w nim jest takiego zwiewnego. Nas Michałek też czasami zaskakuje, nie chce mu się spac, kiedy już powinien, ale teraz to raczej przesypia juz cale noce, w dzien go meczymy, to potem spi;)
Natalineczka555 bardzo dziękuję za wsparcie i przykro mi, że Ciebie to też spotkało w przeszłości. Nam lekarz kazał czekać ze starankami 3 miesiące od @. Cieszę się, że Wam się powiodło i czekacie teraz na swoje cudowne dziaciątko, na pewno urodzi się zdrowe i śliczne.
Anabuba, rzeczywiście pracodawcy nie przejmują się w ogóle pracownikami. Tylko mi w poprzedniej pracy powiedzieli, jak przyszłam po przerwie po obronie, jak obiecałam, coś w rodzaju, że ich rozczarowałam, bo nie pozyskałam dla nich środków z UE (tym się u nich zajmowałam), a tymczasem była to skostniała struktura organizacyjna, nie dało się od nich żadnych niezbędnych dokumentów uzyskać, tylko miałam do dyspozycji stronę www i folder (abstrakcja), a poza tym zaciążyłam i musiałam iść na zwolnienie lekarskie, to niby jak miałam to zrobić. I tak mi się to jeszcze kołacze po głowie.

Byłam dziś na spacerze z Michałkiem, jakoś po tym poronieniu już staję na nogi i wraca energia i chęci do życia. Własciwie to nie wiem czy mozna nazwac to już bo to 4 tygodnie mineły. Ale rytm to dla mnie bardzo wazne, a to wydarzenie jakoś mnie trochę wybiło. Teraz zaczynam znowu cieszyć się drobiazgami. Troszke sie denerwuje z kolei, bo nie wiem, jak ustawic sobie zajecia, z jednej uczelni przyslali mi juz tabelkę do uzupełnienia, kiedy mi będzie pasować a kiedy nie, a z drugiej uczelni to nawet nie wiem, czy na pewno mnie zatrudnia, a wlasnie tu bede miala wiekszosc godzin. A ze jestem nerwus i wszystko musze miec zaraz, to sie stresuje, chociaz nie ma raczej czym.

Beata a gdzie sie wybierasz?
zakupy?
ja nadal w pizamie ale tez zaraz sie ubiore w koncu
dzis z malowaniem przestoj bo trzeba klej podocierac po ocieplaniu ale to juz robota dla p
musze chalupke ogarnac,pranie zrobic,obiad i moze do bratowej na plotki jak bedzie w domu.po poludniu pewnie sie do mamy wybiore bo dawno nie bylam

ide laski
milego dnia
To dzisiaj w środku buszujesz :tak: no do mamy jechałam, pisałam w tym samym poście :-)
witajcie
moze najpierw cos od siebie :-)
wiec tak jestem jakas zla bo dostalam @ juz drugi dzien :confused2:
mala daje mi w nocy popalic
ostatnio jak wstala o 3:30 to poszla spac dopieo o 6:55 :szok::szok::szok::no::no::wściekła/y::wściekła/y: no a Sewi to oczywiscie wstal razem z nia :angry::angry::angry::confused2::confused2::confused2:
no coz czyli cala nocka po spaniu
teraz ma biegunki na te zeby....
temp nie ma.... ale wiecznie jezdzi tylko po tych dziaslach :-)
dzis tez nei wyspana :confused2: czyli norma :laugh2:

dziewczyny czy faktycznie wydaje Wam sie duzy ten tatuaz??
ja myslalam ze najmniejszy z tych wszystkich co wybralam :laugh2::sorry::-D:rofl2:
no ale ciesze sie ze jest akurat ten a nie inny...

teraz wpadlam w przerwie na sprzatanie no i korzystam ze zasieg jest :tak::laugh2:

Ty sie ciesz ze nie pada i fajnie sloneczko swieci
kochana z Cieie to taki ranny ptaszek jak pisalas posta to ja jeszcze kimalam :-D:-D:-D:-D

ok lece
ciekawe czy wklei sie ten moj post :sorry::sorry::sorry::eek::eek::eek::eek:
No oby małej ząbki szybko wyszły :tak: no grzało dzisiaj i to nie źle :tak:

Witam. Ja nie dawno do domu wróciłam, Kuba siedzi u siebie i się bawi a mama siedzi przed laptopem i tv bo przyjaciele lecą ;-) Kuba się wyszalał na placu zabaw, cały mokry był i musiałam go u babci wykąpać :tak: teraz się zachmurzyło, ale co z tego jak trzy krople tylko spadły i poszło dalej :sorry: oby tylko w nocy to nie przyszło :tak: jutro miałam koleżankę do potoku zawieść ale sobie dzisiaj pojechała więc niech spada, ochrzaniłam ją żeby na drugi raz pisała wcześniej. Ja się już umówiłam z siostrą a tu taki klops :dry:

Witam wieczorkiem
Dziewczynki juz wykapane a teraz Dominik sie kapie:tak:Zaraz cos zjedza i niech zmykaja spac bo mam juz dosyc:no:Popralam sobie dzisiaj wszytsko,to co mialam to poprasowalam i wzielam sie za mycie lodowy:tak::tak::tak:
Oprocz tego bylismy na dworze i juz mi sie nic nie chce:no::no::no:

elloo
Zablkowolam myszke i mam nadzieje ze nic mi tu nie bedzie przeskakiwalo. Brakuje mi tego klikania z Wami :( Chociaz i tak widze maly ruch. W wakacje standardowo juz sie przyzwyczailam przez ten czas jak tu bywam :))
Narazie jest ok wiec napisze wiecej

Iwonka jutro wychodzi z lenka do domu.Nie chcieli dziewczyn wypuscic bo najpierw lenka sporo stracila, nie przybierala a na koncu z weflonu zrobil jej sie obrzek na raczce :( Lencia zaczela ladnie jesc, przybiera na wadze wiec jutro maja byc w domciu. Nie moge sie doczekac

Laura szaeje z Maxem dzis wariowali w basenie, na quadzie i z pilkami do skakania
Ja sie nie nudze ale raz zostalam sama bo moja mam musila jechac do taty.jeszcze byla burza i zostalismy bez pradu i takim sosobem o 20:30 spalismy :) rano o 7 pobudka. Tesciowa Iwony nie sprawiala klopotow nawet sie posmialysmy :))

Co do prezentow na Chrzest to u nas daje sie pamiatke i ubranko- matka chrzestna.Osobiscie podobaja mi sie te smoczki i Aniolki na sciane.

reklama
Witam z rana jako pierwsza :szok: juz 8,30 a tu nikogo nie ma :-) Kuba ogląda piosenki na vh1 a mama je śniadanko :tak: zjem i muszę się wziąć za sprzątanie bo mam jakiś bałagan w domu :sorry: no i coś na obiad trzeba uklepać, przez 3 dni miałam labę z obiadami no ale dzisiaj już trzeba :sorry: pogoda dzisiaj znowu ładna, a zapowiadali opady od wczoraj :tak: coś im ta pogoda nie wychodzi :tak:

Do góry