reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Niuśka dostała 3 punkty na poczatku, trafiła pod cepap, karmiona sondą, antybiotyki zapalenie płuc :-( Nie miała siły oddychać bidulka. Serce boli jak o tym wspominam :baffled: No ale wszystko dobrze się skończyło :tak:

reklama
Tak Was czytam, ale trochę nie nadążam, bo jeszcze na wątku "ciąża po poronieniu" się czasem odzywam i jeszcze nie wiem do końca tutaj, kto jest kto, ale chyba za jakiś czas będzie lepiej. Cieszę się, że Wasze dzieciaczki pięknie rosną.
Ja mam taki dylemat, właściwie od pewnego czasu. Bo chciałabym wrócić do pracy, a jednocześnie za kilka miesięcy chciałabym, żebyśmy starali się o następne dzieciątko, no i boję się rozczarować przyszłego pracodawcę. Po poronieniu lekarz kazał nam odczekać kilka miesięcy. Bardzo mi zależy, żeby wyrwać się z domu i pobyć wśród ludzi, a z drugiej strony nie chcę zaniedbać swoich marzeń o rodzinie i chciałabym mieć dwójkę, żeby miały dla siebie nawzajem towarzystwo. Właściwie to ostatnie to to, na czym mi najbardziej zależy, więc sama się zastanawiam, dlaczego mam takie wątpliwości. Faktem jest, że w domu już trochę "głupieję", to znaczy brakuje mi strasznie towarzystwa i tak się cieszę, że Was odnalazłam. Większość moich koleżanek pracuje. Teraz mąż na szczęście trochę szybciej wraca z pracy, to czasem gdzieś w Trójkę jedziemy, ale za jakiś czas znowu się zacznie. Nie wiem, czy z tą moją pracą od października wypali, bo jeszcze nie podpisałam umowy, przygotowuję się do niej w ciemno. Jak przyjdzie październik będzie mi pewnie bardzo ciężko, bo jeszcze bardziej będziemy mijać się z mężem.

kochane witajcie
nie jest mozliwe zebym weszla u siebie na neta
i korzystam od rodzicow
ale zbytnio nie moge posiedziec bo jestem na ur -moja mama i brat :-)

ale pokaze tatuaz wejde wieczorkiem jak sie uda ale juz od siebie :tak:
P8090002.jpgP8090007.jpg

jeszcze jestem u mamy wiec korzystam :D

medea nei duzo :) w studio zapolacilabym ok 500 zl
a zaplacilam duzo mniej :)
w sumie to jeszcze nie zaplacilam - moge placic w ratach :D co jest dla mnie lepszym sposobem zaplaty :)

Lenka sliczna:-):tak:

patrysia:szok: duzy tatoo... ladny , niezbyt skomplikowany;-) i kolorowy..
ja sama jakis chcialam.. ale sie boje , bo mi sie wszystko szybko nudzi:sorry:
no i jakbym zrobila to jakis mniejszy zdecydowanie:-p

dziewczyny to jak lancuszek to z jaka zawieszka??
piszcie mi szczerze bo ja naprawde jestem zielona w tych sprawach:zawstydzona/y::baffled:
ja bede chciala kupic taki regulowany ze bedzie maly a pozniej mozna doczepic i bedzie dluzszy:tak:
czy bez zawieszki?

edit: jesli chodzi o maty , zabawki , foteliki to wszsytko maja po starszym synku

Ostatnia edycja:
Tak Was czytam, ale trochę nie nadążam, bo jeszcze na wątku "ciąża po poronieniu" się czasem odzywam i jeszcze nie wiem do końca tutaj, kto jest kto, ale chyba za jakiś czas będzie lepiej. Cieszę się, że Wasze dzieciaczki pięknie rosną.
Ja mam taki dylemat, właściwie od pewnego czasu. Bo chciałabym wrócić do pracy, a jednocześnie za kilka miesięcy chciałabym, żebyśmy starali się o następne dzieciątko, no i boję się rozczarować przyszłego pracodawcę. Po poronieniu lekarz kazał nam odczekać kilka miesięcy. Bardzo mi zależy, żeby wyrwać się z domu i pobyć wśród ludzi, a z drugiej strony nie chcę zaniedbać swoich marzeń o rodzinie i chciałabym mieć dwójkę, żeby miały dla siebie nawzajem towarzystwo. Właściwie to ostatnie to to, na czym mi najbardziej zależy, więc sama się zastanawiam, dlaczego mam takie wątpliwości. Faktem jest, że w domu już trochę "głupieję", to znaczy brakuje mi strasznie towarzystwa i tak się cieszę, że Was odnalazłam. Większość moich koleżanek pracuje. Teraz mąż na szczęście trochę szybciej wraca z pracy, to czasem gdzieś w Trójkę jedziemy, ale za jakiś czas znowu się zacznie. Nie wiem, czy z tą moją pracą od października wypali, bo jeszcze nie podpisałam umowy, przygotowuję się do niej w ciemno. Jak przyjdzie październik będzie mi pewnie bardzo ciężko, bo jeszcze bardziej będziemy mijać się z mężem.

ja tez poronilam czekalam 3 cykle i teraz od 3 lat Laura jest juz z nami
Wiem ze w Polsce karza czekac nawet i pol roku w DE 3 cykle. Nam udalo sie odrazu Trzymam kciuki

reklama
Witam wieczorkiem
Bylam z mlodymi dlugo na rowerkach wiec juz sa niezle wymeczeni no i marudza:no::no::no:Zaraz dam Im cos do zjedzonka a ja w tym czasie sie wykapie i pojda spac:tak::tak::tak:

MH
No dosyc duza sie urodzila jak na 36 tydzien:tak::tak::tak:Moj Dominik tez z 36 a wazył 2660,ale dostal 10 punktoe i wszystko bylo ok i po 3 dobach wychodzilismy do domku z waga 2470:tak::tak::tak:
Dziewczynki urodzily sie w 34 i dostaly 9 i 10 punktow i tez strasznie spadaly z wagi bo po 17 dniach wychodzilismy do domu i wazyly po okolo 1800:szok:Dodam ze nie mialy zadnych problemow tylko lekarze czekali az osiagna to magiczne 1800:tak::tak::tak:

Najwazniejsze ze tak ladnie z tego wyszla i teraz wszystko jest ok:tak::tak::tak:Jest zdrowa dziewczynka:tak::tak::tak:

ANKA
Super fotka malenkiej:tak::tak::tak:

PATI
Ale bigerski ten tatuaz:szok::szok::szok::szok:
ja kiedys chcialam na plecach ale juz mi sie odechcialo

MALINUS
Ty z tym chodzeniem do szkoly tyle kilosow to jak jakis włoczykij normalnie;-):-)
Podziwiam Cie Kochana:tak::tak::tak:

LIDUS
Wspolczuej sprawy z samochodem i tego wydatku:no:
A na slodkie to ja sie dzisiaj pokusilam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry