reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dzieki dziewczyny:-)
nie chodilo mi o to ze dam ile inni tylko po prostu sie nie orientuje ile w pl sie daje na chrzciny tak ogolnie....
wiadomo ze kazdy da ile ma, ale chodzilo mi o jakis przedzial...:tak:
teraz juz wiem ze gdzies miedzy 200-500 sie daje..
a co myslicie o bransoletce zlotej jako dodatek dla chlopca??
dla chłopca to racej nie bardzo- ja przynajmniej bym nie chciała żeby Maks miał bransoletkę złotą;-)

tak jak mówi MH łancuszek ewentualnie, bo to wiadomo, że będzie mól nosić, albo taką jakby obrączke jesli juz byś chciała coś ze złota kupować:p jakos nie wyobrazam sobe faceta ze złotą bransoletką;-)

reklama
Hej wieczorkiem:happy:
A gdzie nasz Anabubka???????????????????
Anabubka hop hop hop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MH bo ja się autentyczni cieszę że ona przyjechała bo ja uwielbiam tą kobietę:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:każdej życzę takiej teściowej mamy....:tak::tak::tak::tak:
Twoja buty 22 a mój Antek teraz nosi 23-a właściwie to jż 24 więc zimowe to chyba 25:szok::szok:Julka 30-31 a Adam 38:szok::szok::szok::szok:ale mamusia też kajaki 41:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Agnes myślę że lekarz ma rację moja bratanica miała nogę w gipsie a właściwie w szynie 3 tygodnie i potem przez miesiąc utykała i to właściwie jak mówiła to nie z bólu tylko tak jakoś z przyzwyczajenia ale pewnie lepiej mieć ręke na pulsie :tak::tak:kochana a jaką ty działalność rozpoczynasz sklep???/ale z czym?masz już lokal?????nie boisz się ryzyka?a nie lepiej z dotacji unijnej lub z UP?????????
Beatko czasami brak wiadomości to dobra wiadomość:tak:może mu bateria w telefonie padła,albo mają pełne ręce roboty i nie mają czasu co???kochana nie denerwuj się :**** choć rozumiem ja tez bym się pewnie martwiła na zapas:zawstydzona/y:
oglądam o tej manifestacji pod krzyżem:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:brak mi słów :no::no::no::no::no::no:
Mi Kuba też już 23-24 nosi :tak: noga mu szybko rośnie, ja nie wiem na buty to ja krocie wydam :sorry: no wczoraj do niego zadzwoniłam bo już nie wytrzymałam, to dzwoniłam koło 22. On telefon zostawił w plecaku żeby ni zgubić. Ale głupek mógł napisać :no: a ja siedziałam jak na szpilkach :no: a Bubka to pewnie kończy malowanie itd :tak:
hejka dziewczyny.
ostatnio Was zaniedbuje i mało bywam ale teraz tyle na głowie bo jednak bęe chyba zakłądać tą działalność gospodarczą.
teraz mamy bieganine po bankach,za badzo nie chcą nam dac tyle kredytu ile potrzebujemy ale teściowa sie zgodziła wziąć na siebie.zobaczymy czy bank da na nią,podejrzewam ze powinien.

latanie po hurtowniach,sprawdzanie cen,kalkulowanie,szukanie regałów do sklepu itd az mnie głowa już boli od tego wszystkiego.

takze wybaczycie co nie?

a na dodatek Oliwka po tym ściągnięciu gipsu mi utyka i to sporo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jestem załamana.lekarz powiedział żebyśmy się nie przejmowali ze to rozchodzi bo miesień jest zastany ale to już 4dzień i nic.zobaczę do końca tyg jak nie będzie poprawy to idę z nia do lekarza najwyżej niech da mi skierowaniena jakąś rehabilitację.bo tak nie może zostać:no::no::no::no::no::no:
No to Kochan życzę Ci powodzenia oby wszystko poszło po Twojej myśli i jak najszybciej i najłatwiej :tak: a z Oliwką to faktycznie, poczekaj do końca tygodnia, jak nie przestanie to idź do lekarza :tak: na razie niech rozchodzi :tak: a człowiekami się nie przejmuj :tak: człowiek zawsze ciekawy nie swojego :tak:

Witam z rana :tak: Ja już mam pranie nastawione, Kuba zjadł teraz mama musi coś zjeść :tak: siostra pojechała nad morze, pewnie już dojeżdżają na miejsce :tak: fajnie ma też bym sobie jeszcze raz pojechała :tak: ale na drugi rok planujemy z M pojechać do Soliny z woja :tak: na trzy tygodnie mam nadzieję że się uda :tak: i że $ będzie :sorry: a ja sobie chyba dzisiaj pojadę do mamy, jutro do siostry na weekend wrócę do domu a potem do drugiej siostry :tak: a co będę sama w domu siedzieć :-p ale jak na razie nie chce mi się tyłka ruszać :sorry: dobrze że nie muszę nic robić :-) a dzisiaj mi się śniło że musimy się stąd wyprowadzić :sorry: oby sen się nie spełnił :tak:

Gratulacje kochana dla szczęśliwej mamusi!!!

hej dziopki sorki za nieobecnosc ale jak pisalam dostalam zwrot z kokardek i niestety teraz musze nadrabiac material:crazy:
ale juz babce powiedzialam ze sie nie wyrobie wiec luzik

jutro do gina na kontrole i usg, ciekawe ile mala juz wazy,
m wymysla imiona i nie moze sie zdecydowac
ostatnio wpalo mu w glowe Wiktoria ale juz mu chyba przeszlo
a jak wczoraj kalendarz przegladal wymyslił Joanna mi sie bardzo podoba:tak::tak:
ale oja mama dzis wpadla na pomysl Lena,
decyzja nalezy do mezusia bo mu obiecalam wiec Iwcik i Lenka sorki za nieświadome odgapianie:-D:-D

ok spadam bo nikogo nie ma ;-)
mysle ze nikt sie nie obrazi za imie :) a mi sie ostatnio spodobalo imie Lajla:-) jest boskie
Witam,

moje gwiazdy już urządzają tańce :szok::-D:-D:-D

Madea, :szok::szok::szok: kurcze, ja nie mam tyle samozapracia co ty, zazdroszczę...

Anka, dobrze, że zajrzałaś :tak: No i oczywiście pozdrowienia dla siostry i maleństwa :tak:

A my w sobote byliśmy na urodzinach u znajomego, wróciliśmy do domu o 6 rano :-D:-D:-D wchodzimy po cichutku, a nasze dzieci oczywiście już nie śpią :no: Czekały na nas, Helenka jak tylko usłyszała skrzypniecie klamki, to zaczęła krzyczeć, mama tata ... :-D:-D:-D:-D

No i kuzynka poprosiła mnie na chrzestną, więc pod koniec sierpnia, wycieczka na Śląsk :rofl2:
oj widze ze rodzice imprezowli a dzieci telepatycz:-)nie z nimi heheh
Fajnie ze mogliscie pojsc na te impreze bez dzieciaczkow
Bardzo dziękuję za miłe przywitanie. Na razie czytam Wasze posty, ale jeszcze nie orientuję się zbyt dobrze, za jakiś czas pewnie, jak się lepiej wgryzę, to będę bardziej w temacie. Jeśli chodzi o ćwiczenia, to jakoś nie potrafię znaleźć na to czasu, a brzuch mam do skorygowania, więc może Wasze towarzystwo mnie zmobilizuje, żeby coś z tym zrobić. To co mnie gryzło ostatnio, to to że poroniłam w połowie lipca, ale już wracam do siebie, nie jest źle, odliczam dni do następnych staranek:) a za Aniołka zapaliłam światełko. Mój synek jest jeszcze mały ma 1,5 roku, jest fajny, daje nam coraz więcej radości i jest coraz bardziej samodzielny. Od października może uda mi się wrócić do pracy, ale jak na razie trochę mi momentami ciężko siedzieć w domu i nie mieć do kogo się odezwać, bo synek na razie za dtam na użo nie mówi. Dlatego cieszę się, że odnalazłam to forum
witam na forum
przykro mi z powodu foasolki i wiem co czujesz:sorry: bedzie dobrze.Juz trzymam kciuki za staranka
Witam z ranca
Dzieci daly mi dzisiaj pospac do 10 wiec jestem happy:tak::tak::tak:Szlam spac kolo polnocy to tak jakby sie wyspalam:tak::tak::tak:Ale nie powiem bo jeszcze bym se pognila w wyrku;-):-)
Zjedlismy juz sniadanko a moje dzieci skubia teraz stary chle na male kaweleczki bo chca isc karmic osiedlowe kury hehe:tak::tak::tak:

MALINUS
To duzo juz masz do szkoly:szok:Ja ostatnio kupilam tylko farbki,jakies zeszyty,bloki,papier kolorowy,klej i takie copki:tak::tak::tak:Mam spis ksiazek ale czekam az jakas moja kolezanka pierwsza je kupi zeby miec pewnosc ze to wlasnie te:-p:-p:-p:-D
A Julka jakie ma ksiazki?Dominik wedlug mojego spisu ma Nowej ery-"nowe juz w szkole":tak::tak::tak:
ma juz piornik z zygzakiem i walizeczke na kolkach.W sumie brakuja Jemu glownie ksiazki,papcie do chodzenia po szkole i stroj na treningi ale ten stroj to sie zamawia na rozpoczeciu roku dopiero:tak::tak::tak:

ANKA
Fajnie ze sie odezwalas i czekamy na fotki:tak::tak::tak:Oczywiscie pozdrow siore i wycaluj malutka:tak::tak::tak:

Moja siora zaczela dzisiaj 20 tydzien ciazy a juz jej sie czasami brzuch napina:szok:A ta gamgolica jeszcze caly czas lazi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ja na jej miejscu bym z lekka przystopowala tym bardziej ze pierwsza ciaze stracila a druga prawie:no::no::no:
trzymam kciuki za siostry fasolinke bedzie dobrze a napinanie czesto sie pojawia?
Calogera witaj nas :happy:
Dowikluś moja Julka też ma "Nowe już w szkole " fajne są te książeczki:tak: do tegto musiałam jeszcze dokupić książkę i ćwiczenia do angielskiego,religi i informatyki:tak:a teraz w realu jest promocja na hali na właśnie cały box "nowe już w szkole" koszt 145 zł za zestaw :tak::tak::tak::tak:Dowikluś ja musiałam tak na raty kupować od czerwca bo na raz to ciężko same książki dla nich to 750 zł a gdzie plecaki piórniki buty zeszyt bloki farby kredki itd itd itd :szok::szok::szok::szok:
Moi jacys dziś znudzeni ja z leniem Antek tylko pełen poweru ale ten to zawsze tak ma :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Od godziny zabieram się do sprzątania i jakoś ni hu hu mi się nie chce :baffled:
A ja patrzę że Iwcik już jest dopiero potem doczytałam że to nasza Ania pisze z konta Iwcik :-D:-D:-D:-D:-Dbuziaki dla was kochana a dla małej Lenki i jej dzielnej mamusi największe :******
dobrze ze doczytalas ze to ja:-D
Witam dopiero teraz :sorry: dzisiaj wstaliśmy koło 8. Kuba przylazł do mnie koło 3, przytulił się i zasnął i nie miałam serca go już przenosić do siebie :tak: M się dzisiaj nie odzywał, także nie wiem co u niego :no: mam nadzieję że wróci szybko :tak: jeszcze dzisiaj z rana kolega do mnie dzwoni czy go nie zawiozę do przewozu bo w potoku im dom zalało, no nie dom ale garaże. Teściowe bramę do garażu wyrwało :no: masakra jakaś. Nie da się do potoku z żadnej strony dojechać, od niemiec też :no: kolega poszedł torami do potoku, a tak jakieś 5km :sorry: ma dać mi znać co i jak tam u nich :tak: a teraz idę Kubę kłaść spać i się biorę za obiad bo nic nie zrobiłam, pół godziny temu weszłam do domu :sorry:
ojejciu:-(

witam :-)
trzymajcie kciuki jutro mam rozmowe w sprawie pracy 0 8.45 (większe pieniądzei cały etat ):tak:
spadam bo nic nie ma w domu a pensja na koncie jedziemy do reala :tak:ale szalec bardzo nie będe :-D
:-(trzymam kciuki
hejka dziewczyny.
ostatnio Was zaniedbuje i mało bywam ale teraz tyle na głowie bo jednak bęe chyba zakłądać tą działalność gospodarczą.
teraz mamy bieganine po bankach,za badzo nie chcą nam dac tyle kredytu ile potrzebujemy ale teściowa sie zgodziła wziąć na siebie.zobaczymy czy bank da na nią,podejrzewam ze powinien.

latanie po hurtowniach,sprawdzanie cen,kalkulowanie,szukanie regałów do sklepu itd az mnie głowa już boli od tego wszystkiego.

takze wybaczycie co nie?

a na dodatek Oliwka po tym ściągnięciu gipsu mi utyka i to sporo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jestem załamana.lekarz powiedział żebyśmy się nie przejmowali ze to rozchodzi bo miesień jest zastany ale to już 4dzień i nic.zobaczę do końca tyg jak nie będzie poprawy to idę z nia do lekarza najwyżej niech da mi skierowaniena jakąś rehabilitację.bo tak nie może zostać:no::no::no::no::no::no:
na kredyt bym sie nie zdaecydowala bo co zorbicie jak sie cos nie powiedzie:baffled:z drugiej strony skoro sie Wam spieszy trzymam kciuki

dzieki dziewczyny:-)
nie chodilo mi o to ze dam ile inni tylko po prostu sie nie orientuje ile w pl sie daje na chrzciny tak ogolnie....
wiadomo ze kazdy da ile ma, ale chodzilo mi o jakis przedzial...:tak:
teraz juz wiem ze gdzies miedzy 200-500 sie daje..
a co myslicie o bransoletce zlotej jako dodatek dla chlopca??
absolutnie nieeee

witam sie i ja:-)
wieczorem chcialam wejsc ale prad ukradli

...

z UP na dotację ciężko ...

o Uni nawet nie marze bo tam o dotacje jeszzce trudniej.

Up rozdaje właśnie unijne dotacje :tak:

...więc gdyby była decyzja pozytywna to otworzyłabym gdzieś za 2,5-3mies.
a to dla mnie za długo bez zadnej pracy...

To lepiej przez np 3 lata płacić kredyt, zamiast poczekać 3 miesiące i dostać kasę :sorry: trochę pokrętne to rozumowanie.

Poza tym jeśli uważasz, ze jeśli pierwszego otworzysz działalność, a do 30 uda ci się zarobić na zus, czynsz, kredyt i swoja pensje, no i zapłacić podatki to będziesz potrzebowała duuuuużo sczęścia, bo nawet najlepiej prowadzone interesy, rzadko kiedy przynoszą wystarczajace zyski w pierwszych miesiącach.

Sorki, Agnes, ale uwierz mi, napisałam ci to ponieważ cię lubię :tak:

Up rozdaje właśnie unijne dotacje :tak:

To lepiej przez np 3 lata płacić kredyt, zamiast poczekać 3 miesiące i dostać kasę :sorry: trochę pokrętne to rozumowanie.

Poza tym jeśli uważasz, ze jeśli pierwszego otworzysz działalność, a do 30 uda ci się zarobić na zus, czynsz, kredyt i swoja pensje, no i zapłacić podatki to będziesz potrzebowała duuuuużo sczęścia, bo nawet najlepiej prowadzone interesy, rzadko kiedy przynoszą wystarczajace zyski w pierwszych miesiącach. z

Sorki, Agnes, ale uwierz mi, napisałam ci to ponieważ cię lubię :tak:
zgadzam z MH dlatego tez wyzej napisalam ze moze nie byc tak kolorowo jak Ci sie wydaje

hejka dziewczyny.

takze wybaczycie co nie?

oj ... biedna Oliwia... ciekawe czy jej sie dobrze zrolo tam wszystko robilas jej zdjecie po gipsie??
oby szybko wrocilo wszystko do normy:tak:

dla chłopca to racej nie bardzo- ja przynajmniej bym nie chciała żeby Maks miał bransoletkę złotą;-)

tak jak mówi MH łancuszek ewentualnie, bo to wiadomo, że będzie mól nosić, albo taką jakby obrączke jesli juz byś chciała coś ze złota kupować:p jakos nie wyobrazam sobe faceta ze złotą bransoletką;-)
ja widzialam u znajomej synka ze mial bransoletke... dlatego tak pytam z ciekawosci:sorry:
bo mi sie osobiscie to podoba :zawstydzona/y:
page.jpg

hej kobietki!!
witam sie i ja.
moje dzieci spia a ja mam lenia i nic a to nic mi sie nie chce.tylko posprzatałam, m musze jeszcze obiad zrobic i tyle na dzis.od kiedy mam ta diete to taka jakas przymulona jestem i wiecznie zmeczona.jeszcze zalamana jestem bo samochud nam sie popsuł a ja bez auta to tak jak bez reki.mam nadzieje ze szybko go naprawia!!!
a i bylam w czoraj u iwicik w szpitlu.lenka jest poprostu sliczna,taka malutka i kochana!!!!!a iwonka czuje sie juz lepiej,jeszcze jest obolała ale to normalne.kazała was wszystkie pozdrowic i dziekuje za mile słowa.

kamcia-nie brazoletka dla chlopca odpada.

malinka-kurcze jak Ci zazdroszcze takiej tesciowej.

Kamcia Mi się nie podobają takie rzeczy :no: U dziewczynek też nie lubię jak mają przekute uszy :no: No ale każdemu przecież co innego się podoba :tak:

A jak pisałaś o bransoletce, to nie przyszło mi nawet do głowy, że to ma być bransoletka dla malucha :szok: myślałam raczej o czymś na przyszłość :tak::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry