reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Figielek ten chicco to od początku czy jako spacerówka po gondoli :confused:, bo ja sie nad nim zastanawiałam rok temu (jak Krystian miał 4 miesiące) i sprzedawca mi odradził że to wózek dla dużo starszych dzieci, że się nie rozkłada na płask i że nie jest wygodny dla dzidzi która dużo w wózku podróżuje i to jeszcze w pozycji leżącej lub półleżącej.

reklama
iwonka ja też mam włoski wózek, bo pegperego to włoska firma, tapicerka zdejmuje sie łatwo, choć nie jest na rzepy tylko na zatrzaski i takie wsuwane coś ma, wyprałam ostatnio w pralce jak nowa, minus budka zdejmowana ale materiał z budki nie, więc trzeba budkę do miski i szorować, szoruje się łatwo ale przy pierwszym wózku gondoli, która była paskudnie niewygodnym wózkiem (Inglesina magnum), wszystko elegancko się zdejmowało rzucało sie do pralki i po sprawie :-).

Krystian od początku zasypia w granicach 19.30-20.30. Na palcach dłoni moge policzyć dni kiedy poszedł spać później a zdażały mu sie dni że wcześniej. W tamto lato to sie trochę złościłam, bo był taki nieelastyczny, przychodziła 19 i był wrzask, tu się przyjęcie rodzinne rozkręca a my z wrzaskunkiem do domciu :eek:. Teraz jest lepiej jak trzeba to dłużej pobuszuje, choć jak się go przetrzyma dłużej niż godzinę, dwie to niemożliwy sie robi.

Teraz śpi bez przerwy od 20 do 6 jak dostanie kaszkę to potrafi jeszcze trochę pospać, choć ja chcę tą kaszkę wycofać, w zamian pobudka, zabawa z mamą i normalne śniadanie. Niedługo czas od 6 do 9.30 to będzie nasz czas, wieczorem będziemy się krócej widywać. I jak wstanie o 6 to bez problemu zaśnie cioci o 12, a jak o 8 to już może nie być tak kolorowo.

Figielek ten chicco to od początku czy jako spacerówka po gondoli :confused:, bo ja sie nad nim zastanawiałam rok temu (jak Krystian miał 4 miesiące) i sprzedawca mi odradził że to wózek dla dużo starszych dzieci, że się nie rozkłada na płask i że nie jest wygodny dla dzidzi która dużo w wózku podróżuje i to jeszcze w pozycji leżącej lub półleżącej.

Moja siasiadla ma i jest bardzo zadowolona - ja ja ogladalm we wszystlich stron
Rozkala sie ladnie prawie na plasko( 170 st) wiec malenstwu sie nic nie stanie
A na jakies podstawie sprzedwca stwierdzil ze wozek jest nie wygodny??

ps ledwo co usiadlam to mi swiatlo wylaczyli:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

figielek dobrze już wszystkiego nie pamiętam, to już jednak rok, ale on jest dość wąski, i nie jest dość sztywny pod pleckami i wystarczająco zaamortyzowany dla malucha,nie rozkłada się na płask (ale to większość spacerówek) więcej nie pamiętam. Moja też rozkłada się do 170 kilku stopni chyba, ale jest tak duża że można malucha położyć tylko na jednej części, a wtedy to mniejsze nachylenie niż w łóżeczku szpitalnym.
Ja go nie użytkowałam, więc może masz rację :baffled:.

Moj aniolek maly poszedl spac na druga drzemke a ja ide ziemniaczki obrac na obiadek i troszke ogarnac.Przydalo by sie umyc podloge.. ale mi sie nie chce.tez z mila checia poszlabym spac.Chyba to ta pogoda tak na mnie dziala.

Iwonka masz kominek :happy2:mmmmm jak cudownie , może kiedyś też bede miała szanse na zimowe wieczorki - kominkowo leniwe :happy:

A co do wątku to mi sie podoba , moja propozycja

Niech panowie zarabiają a my wydamy :) tylko na co ??? ( polecam,odradzam)

Zastanówcie sie jak chcecie i wstawiajcie wrazie czego
Bo ja już wstawiłam kilka wątków :zawstydzona/y: i to jednego z bykiem :-D

Lece na fajeczke... odbijam sobie czas brzuszka i karmienia :-p

reklama
Figielek masz jeszcze troszke czasu :happy: może pojawi sie na rynku coś nowego . Ja zaluje ze jak byłam w ciazy to nie łaziłm po sklepach i nie szukałam i testowałam :happy:. Zostawiłam wszystko na ostatnią chwile i na impuls :baffled:..no i nie byłam potem zadowolona :sick:

Do góry