reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
ach temat wozkow w sumie to i tak kazda jezdzi takim jaki sobie wybrała moj ma mase srobek ,ale za to jest lekki i super sie prowadzi i tez moge szmatka przetrzec i jest czysty wiec nie musze co tydzien prac całego tym bardziej ze tam gdzie trzeba to jest folia tzn.na raczce dla małego i tam gdzie leza nozki z butkami

Ja szczerze przyznam że też jestem bardzo zadowolona z mojego wózka - Mutsy Urban Rider ale jakby się generalnie przyjrzeć to też wprowadziłabym małe zmiany i przedewszystkim dołączyłabym element przekładania rączki ;-)

A ja mam ciezki ale nie przeszkadza mi to tapicerke w 90% tez moge ściągnąc do prania.
Co do spania tonocki mam wszystkie przespane od 22do8 rano ale w dzien kiepsko nie uśnie nadłuzej niz 30min i nie wiem gdzie szukac przyczyny.

Witam
U mnie mały marudny ,może przez tą deszczową pogode :baffled:
Wide że sprowokowałam temat wózkowy :-D

ISSKA kurcze to co piszesz nie jest pocieszające :dry: mam nadzieje że u mnie tak nie bedzie , szczególnie ze kupowałam ten wózek z nadzieją że nie będzie tak [problematyczny jak obecny ...choć racjż jest to że powinnam kupić wtedy wózek za 1000zł z kawałkiem z nie za 300 zł...zobaczymy może sie sprawdzi ...mam nadzieje

Z tym praniem wózków właśnie jest często najwiecej zachodu,ale ja też zazwyczaj przecieram a od świeta piore :-p

No i racja przyślą mi wózek sprawdze i ocenie ...wtedy wam powiem

Z tej okazji wpadł mi pomysł na nowy wątek

,,co możemy sobie polecić a co odradzić z produktów dla dzieci,,

Może nam sie przydać za nim kupimy coś nowego dla naszych brzdąców, moga tam kosmetyki ,zabawki ,wózki i wszystko co nam ułatwia rzycie lub utrudnia jako mamuśką :-)

Co wy na to :confused:

heksa u nasd też są problemy ze spaniem ,ja to tłumacze tym że coraz więcej małego interesuje i że nie ma czasu na spanie. Choć w ciagu dnia jak udaje mi sie go uśpić ( co ostatnio jest nie lada sztuką :no: ) to jak po pól godziny sie przebudza to kłade sie z nim przytulam i jeszcze próbuje uśpić ,nie pozwalamj mu sie do końca rozbudzić ...sprubuj możw poskutkuje :confused:

Nie wiem jak u was ale u mnie z biegiem czasu z usypianiem jest coraz gorzej..przeczytałam ostatnio ze moze być to przyczyną zbyt wielu impulsów ...ale jak je ogranicvzyć juz smigającemu człowiekowi:confused:
na spacerku juz nie żpi bo za dużo sie dzieje,a to piesek,a to ludzie a to ptaszek itp. no chyba że u moich rodziców jak idziemy do lasu
Wieczorem już próbowałam wyczuc najlepszy czas kiedy go kłaść ale Noeś chyba go nie ma ... może 2% uśpień zasypia odraxu bez grymaszenia i płaczu a stosuje sie do wszystkiego
-wyciszanie,przygaszone światło, kołysanki
W nocy budzi sie często i zaczyna marudzić w pół snie ,czasami wystarczy położyc go spowrotem dać smoka lub picu i zasypia ,ale i tak jest to męczące jak powtarza sie 47 razy :baffled:
Myślałam że to zęby ale od miesiąca nie widac nowych więc to chyba nie to

Łoj jak cudowne były czasy jak był maleństwem budził sie 2 razy do 3 na cycka nie marudził, zasypuiał w kilka sekund :-:)oo2:
Już nie wierze że bedzie kiedyś słodko spał cała noc
Raczej z perspwktyw czasu wydaje mi sie ze za rok bedzie sie budził 30 razy w nocy a w dzień bede musiała go ogłuszac żeby zasnoł :-D;-)

reklama
Witam:tak:
Mija
- taki wątek już jest. Jak byłam przed kupnem wózka, to właśnie tam czytałam opinie. Jak kupiłam moją spacerówkę i pierwszy raz poszłam na spacer, to dziwnie mi się jechało (poprzedni miał pompowane koła). Teraz nie wyobrażam sobie, żebym miała wrócić do starego. A przyzwyczaiłam się bardzo szybko i mały też. Nawet chyba lubi, jak nim tak trochę telepie;-):-D. A najlepsze jest to, że jest lekki i bardzo łatwo się składa. Nie martw się na zapas, będzie dobrze:tak:.
Pogoda u nas zaczyna się psuć, ale mieliśmy też słoneczko:-). Nocka jak zwykle z dwoma pobudkami, tylko, że tym razem wstaliśmy nie o 6.30, a o 7.30:-). A teraz czekam na faceta, który ma kablówkę podłączyć.

Do góry