reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Tak wiem że jest ale ja myślałam żeby u mam siedzących w domu zrobić ten wątek..wiesz tak jak z książką kucharska na bb juz istnieje a my tu mamy swoja :happy:

A co do wózka to mam nadzieje że będzie ok :-)

reklama
Mija - jeszce ze dwa, trzy lata:-D i nie będziesz go umiała rano dobudzić. Moja Karolcia, jak była mała, to spała jak zając. A teraz rano możemy chodzić po jej pokoju, otwierać okna, głośno mówić, a nawet kot po niej chodzi:szok: i jej to nie budzi. A wieczorem ładnie chodzi spać przed 20.00. Nie muszę chyba mówić, że kiedyś było jak u Ciebie....

Witam,
jest cały dział na forum polecam odradzam, o wózkach tam pełno.

mija nie będzie coraz gorzej jak wprowadzisz rytuały i jasny podział godzin snu i konsekwentnie bedziesz przestrzegać, ja nie mam problemu z usypianiem, ale pamiętam że najpierw był taki kochany że mógł zasnąć wszędzie a potem zrobil sie męczący, zaczełam sprawdzać po jakim czasie marudzić zaczyna i wtedy konsekwentnie go usypiałam, trochę obserwacji i po kilku dniach wyczułam ile jest w stanie sie bawić a kiedy bezwzględnie trzeba położyć bo jak się łużej pobawi to będzie tak wymeczony że już ciężko będzie mu zasnąć.
W dzien zaczęłam zasłaniac okna, rozbieram go i teraz daję kaszkę przez pewien czas dawałam pić, ale ostatnio mu się poprzestawiało.
A potem zasypia w łóżeczku.
Oczywiście rytuału nie wyrobisz w jeden dzień, najpierw musisz wyczuć co będzie pasowało obydwojgu z was, bo wiadomo że rozluźniona mama to połowa sukcesu :-). Ja np. nie wyobrażam sobie noszenia go na rekach i od razu z tego zrezygnowałam, bo wiedziałam że będę sie coraz bardziej denerwować że nie śpi. Ja najpierw kładłam go w łóżeczku, głaskałam po nóżkach brzuszku pleckach i przemawiałam cichym spokojnym głosem, teraz już coraz częściej żegnam się i wychodzę. Ważne jest by była zachowana kolejność czynności przed zaśnięciem iżeby były to spokojne wyciszające czynności co to będzie zależy od was obojga.

OK Mija, to rób nowy wątek:-). A ja proponuję, żeby do wątku o obiadkach dla nas wklejać też linki do fajnych stron o gotowaniu.

A to wybudzanie wiele razy w ciągu nocy, mój tak miał do roku, potem mu samo przeszło, tzn. teraz nawet jak się wybudzi to w większości przypadków sam zaśnie.

U nas też brzydko, rano Krystian był na spacerze z opiekunką a potem ładnie jej zasnął ale podobno dzisiaj był smutny, na razie jeszcze śpi,
dzisiaj chyba drugi spacer odpadnie :-(, nie lubię zimy, a jak sobie pomyślę że jeszcze będę się musiała znowu tłuc godzinę do pracy to aż mnie brrrrr

zuzia1 mój Krystian też kwietniowy :-), jak spojrzałam na zdjęcie Kubusia i pomyślałam że mój rok temu taki był to aż mi serce ścisnęło i do gardła podeszło :rolleyes:

Witam
Co do wozkow to ja juz nie uzywam dla Magdy odkad skonczyla 2 lata
A teraz to kupie wozeczek chicoo-o ten:
Swiat Dziecka - artykuly dla dzieci i niemowlat. Najwiekszy w Polsce[1]=%2F1%2F100792%2F100816%2F126874&grp=&sortuj=kod

Ale zescie naklikaly od mojej oststniej wizyty:szok: :szok:

A co sie dzieje ze "starymi mamami" L4dy i mordziulka- jakos nie zagladaja- cos wiecie co sie dzije- dzieci im choruja czy co:confused: :confused: :confused: :confused:

:-) staram sie wszystko stosowac i kombinuje jak mu pomuc w zasypianiu...ale jeszcze poprubuje i zdam relacje

Jagoda wiwm wiem o watku ale chodziło mi o watek w mamach nie tylko o wózkach ale o innych produktach...choć może racja że tren na bb wystarczy

zuzia jestem za :happy:

figielek mordziulka poszła do szkółki :happy: podejrzewam że teraz nie ma na nic czasu a szczególnie na pisanie na bb
justus pracuje
Lady narazie wyjechała na dwa dni ale ogólnie buntuje sie na nowe bb nie podpasowało jej

reklama
Dzien dobry mamusie!:-)
wszystko przeczytalam co na pisalyscie:tak: Ja mam spacerowke ze sztywnym oparciem bo uzywam jej od 6 miesiaca zycia,tapicerka jest na rzepy wiec szybko sie ja sciaga i latwo pierze,gorzej z buda....super sie ja prowadzi nawet jedna reka elegancko skreca.firma nie wiem jaka jest on wloski z tamtad sprowadzany,wiac ja nie narzekam jak do tej pory.
Noc mam przechlapana bo moja corka potrafi sie budzic nawet nie raz ponad 10 razy zeby tylko dostac cyca w zeby i isc dalej spac.ja dostaje szaleju:wściekła/y: Choc dzis kilka razy udalo mi sie jej wcisnac picie zamiast cyca ale i tak co rusz sie budzi....Kiedy ja sie wyspie :confused: A zasypia mi miedzy 20;00 a 21;00 wstaje kolo 7;00
Mija temat nowego watku ok nawet tez o takim myslalam :tak: moze NA ZAKUPY.... albo sZALONE ZAKUPY,NOWE NABYTKI MAM...,NASZE ZAKUPY. wedle uznania :-) ;-) :-) :-D Juz cos wymyslisz..:tak:

Dzis byla pierwsza proba rozpalenia w moim nowym kominku...:-) Bylo super milo i zaraz cieplutko sie zrobilo.Juz sie nie moge doczekac kiedy sie przeprowadze...:-) :happy: :tak: ;-)

Do góry