reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej
Wrocilysmy z Parku.Dziewczyny extra sparawa taki park, super sobie ktos to wymyslil :))
Male zoo, molo z woda, mozna lozeczka poplywac, chyba z 5 placy zabaw, budki z smakolykami, oczko wodne dla dzieci z tratwami, mnostwo polanek, fitnes ogord, cymbalki dla dzieci do grania, organy, krzywe lustra.No miodzio jestem bardzo zadowolona.Laura wyczerpana zasnela w samochodzie.Teraz juz wykapana i p[o kolacji zaraz myje juej zabki i klade spac :))

Iwcik im wiecej bratankow tym mniej nudy wieczoramiu jak meza nie ma:-D:-D:-D I co tam u tescia? Ja tez musze zadzwonic bo za dnia nie mialam kiedy:sorry2:

Natalineczka ale przystojniak z Czarka woow bedzie lamal serduszka dziewczyna

Dowikla wkoncu bez upalu:-D:-D:-D

Wkleje fotki jak zrzuce na kompa:tak:
No to super sprawa :)):) Już sie nie moge doczekac tych zdjęć bo z tego co piszesz to bardzo ładnie tam jest :))

reklama
Witam wieczorkiem
Mlodzi juz najedzeni i wszyscy wykapani:tak::tak::tak:Mam nadzieje ze za niedlugo pojda spac bo ja jaks padnieta jestem:baffled:Bylam na chwilke u Mamy w szpitalu i juz jest duuzo lepiej:tak::tak::tak:Juz ladnie je(zmiksowane,zupy,jogurty itd-oczywiscie trzeba Ja karmic) i zaczyna mowic chociaz jeszcze nie kojarzy faktow:no:
Z mlodymi siedzialam troszke na dworze ale jakos tak chlodnawo sie zrobilo:szok:
Wzielam sie za prasowanie i wszystko wyprasowalam:szok::szok::szok::tak::tak::tak:Dokonczylam tez sprzatanie i zostaly mi tylko drzwi do pomycia i okna:tak::tak::tak:Ale to kiedys tam przy okazji hehe;-):-)

ANKA
Super sprawa taki park:tak::tak::tak:
U mnie niestety nic takiego nie ma a szkoda:no:
No i czekamy na fotki

NATALI
Ale przystojniacha z Czarusia fiu-fiu:tak::tak::tak:Widac ogromna zmiane po obcieciu wloskow:tak::tak::tak:

PATRYCJA
Sliczni Ci Twoi chlopcy:tak::tak::tak:

Patrycja a ja na smierc zapomnialam napisac ze ma super facetow i te kurki jak dzis w parku :))

Laura juz w lozku a jamam spokoik i moge cos zrobic tzn chyba umyje podloge :)

Dowikla tam mam 40km ale u nas jest parki i wlansie by mogli cos takiego zrobic bo jest spory:tak: dobrze ze mamy mini Zoo trzeba sie cieszyc z tego co jest:-D

hej mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko jeśli do was dolączę....:zawstydzona/y:
poczytalam inne wasze tematy , napisałam conieco o sobie...
chcialabym żebyscie mnie przyjęly do waszego grona:-)

witajcie laseczki:-)
i znow mnoie nie bylo pare dni,ale mialam duzo robot na podworku
tzn glownie zajelam sie malowaniem roznego sprzetu,a w miedzczasei wiadomo obiad,sprztanie,no i rozstawilam basen:tak::tak::tak::tak::tak:
jak milo sie wyciagnac w wodzie:-)chwilami po poludniu juz byla za ciepla:-D

wieniec na dostawce zalany,balkon tez
teraz tylko dach polzyc:tak::tak::tak::tak:
moj p na nocce,w domu posprztalam,ogarnelam trcohe prasowania i w koncu lazienke doprowadzilam do porzadku bo przez ta pogode nie bylo czasu ani checi,ogarnialam tylko to co trzeba:-D
za okenm nadal 20stopni ale caly dzien bylo sporo chmur wiec jets trcohe chlodnije
w domu tylko 25stopni:-D:-D:-D
a wczoraj mialam juz 29!maskara!
trcohe popadalo,ale na szczescie poi co ominely nas paskdune burze:tak::tak::tak::tak:
juto poodbno u nas jeszcze ciut chlodniej a pozniej znow upakly
wszytsko fanie tylko nogi mi puchna i zylaki wyalza:-(
ale to nic

Paulina byla w piatek na shreku w 3D wrocila bardzo zadowolona:tak::tak::tak:
ja sie wybieram na zmierzch,ale to jak w minsku beda grac bo na wyjazd do wawy mnie stac.
w srode bede ale u alergologa z dziewczynami
udalo mi sie wkrecic tesciowa zeby nas zawiozkla:tak::tak::tak::tak:

tyle w skrocie co u mnie
ide poczytac

A ja wpadlam napisac Dobranoc
Widze ze Nasza zapracowanan Anabubka sie pojawila. Zaradna kobieta z Ciebie potrafisz wszystko ogarnac woow a co malowalas konkretnie jaki sprzet? A dach bedziecie sami robic czy macie kogos wynajetego? Samja bytm sie na Shreka wybrala:tak: moze z Laura pojde w Polsce Ona uwielbia go wiec napewno wytrzyma cala bajke:tak: Sama do kina tez bym sie wybrala na jakis fajny seansik.Nie pamietam kiedy w kinie bylam:baffled:
Zadzwonilam do taty z zyczonkami i pogadalismy 30 minut. Zaczeli juz zniwa:szok:Zostal zielony owies i przenzyto.Jak pojade to nie bedzie przy czym pomagac a do tego jutro z mama maja 14 kur do zabicia:baffled::rofl2:Hardcor normalnie:-D:-D
Ide do wanny polezec i sie zrelaksowac
Wybacz Anabubka ze nie zaczekam ale chodzilam na boso i cos mnie nogi rwa:baffled: zawsze tak mam juak zaziebie je:dry:

hej mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko jeśli do was dolączę....:zawstydzona/y:

witam na forum :) wybacz wczesniej przeoczylam Twoj post
Ale masz sliczna coreczke
Ona sama stoi i ma 7mc?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam na forum :) wybacz wczesniej przeoczylam Twoj post
Ale masz sliczna coreczke
Ona sama stoi i ma 7mc?
dziekuje bardzo:zawstydzona/y:
tak sama stoi i stawia pirwsze kroczki :)
jak na razie 2 tylko ale zawsze cos :-)
wogóle była szybka,..jak miała 8 tyg to podnosila sie do siadu , a jak miala 4 sama siedziala i sie nie chwiała:tak:
jak odblokuje filmiki na yt to mozesz sobie obejrzeć filmiki jeśli masz ochotę;-)

aha i dziękuje za przyjęcie :)

c

Oliwka złamała noge i siedzi w gipsie.nie może chodzić.
więc możecie sobie wyobrazić na dworze w wózku w domu noszenie i wymyslanie co się da aby się nie nudziła.

jest mega marudna bo wkurza się że chodzić nie może.

ja już nerwowo nie wytrzymuje bo tylko słysze mamo to mamo to.

zero czasu dla siebie ,trzeba na nia uwazac bo czasami na złość chce chodzic w tym gipsie a ma zabronione.

i co jedziemy nad morze i nic z wody nie skorzysta,do bani.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wspolczuje
zlamana noga i jeszcze taki upla
ja bym odwolala wakacje

Malinus no Julka Twoja na moje skołatane nerwy jest najwspanialszym opatrunkiem! te jej teksty!!!!!
No a poranek cudny:-)
Warunki w pracy- no szkoda słów, u Piotra na hali też 52*C. Masakra po prostu!
e.

hehehe to gorzej niz wpiekarni:-D:-D:-D:-D
bo u mojego w parcy jest 46 stopni

Antek coraz lepiej sobie radzi z nocnikiem w dzień 1-2 wpadki a tak wszystko w nocniku:tak::tak::tak::tak:tylko po nocy pampers big napompowany :baffled:ale noe mam jakiegoś ciśnienia że musi już i koniec ma 20 m-cy więc spokojnie ma jeszcze czas :tak::tak::tak::tak::tak:

gratuluje nocnikowania]

[
Liduś super że Krystiankowi temperatura spadła :tak::tak::tak::tak:
W radio mówią że upały mają trwać całe lato i jeżeli jeszcze m-c tak będzie grzało to zabraknie nam wody:szok:najszybciej ucierpi wrocław bo oni głównie wodę pobierają z rzeki i już za 2 tygodnie jeżeli nie będzie padało w kranach nie będzie wody:szok::szok::szok::szok:jedyne lekarstwo to już zacząć oszczędzać:tak:[/B]

dopeiro byla powodz,teraz susza
maskara

przepraszam ze mnie nie bylo, ale sie poprawie... zaliczylam 2 rok studiow to z radochy nie moge, a teraz zalatwiam sobie jakas prace w domu... tzn sprzedawanie czegos albo cuś... jak cos anajde to sie z wami podziele moze i inne skorzystaja

gratulacje

hej jestem i ja :-):-):-)

ominęło mnie lezenie w szpitalu jak to pan doktor powiedział ze w domciu mam małe jeszcze dziecko i szkoda mu juz mamusie zabierac ale za to mamusia musi lezec w domciu i odpoczywac bo moja maliznota juz zaczyna pchac sie na swiat , z KTG wyszły małe skurcze 30-40 tetno oki bo 160 , z USG jest wszystko z Lenka oki wazy 2156 i ma mój nosek:-D:-D:-Dwiec moze bedzie do mnie podobne:-D:-D:-Dułozona do porodu i główka pcha sie w dół i dlatego od dwóch dni czuje ze dołęm mnie brzuch boli dosc czesto i długo kazal mi brac magnez po 2 tablety 3 razy dziennnie bo za szybko sie pcha na swiat bo ja dopiero 34tydzien mam wiec dobrze bedzie zeby jeszcze posiedziala w brzuszku , za tydzien do kontroli znowu ,chyba zebym zaczeła plamic to wczesniej , a wyniki z badan to białka nie wykazało wiec zatrucia nie ma:-) tyle ze jakies niedobory elektrolitów wyszły ale nie kazał sie tym martwic bo to juz koncówka w sumie wiec uzupełniac ich nie bedzie , jak bedzie trzeba to po porodzie bede brac witaminy:tak::tak::tak:
No i zakazał mi wycieczek do Sanoka ze to nie dla mnie na takie upały no i baaaaaaa teraz trzeba zorganizowac cos bo ktos musi do tescia do szpitala jezdzic :baffled:
a z tesciem tez nie za ciekawie nigdy nie miał problemu z cisnien iem a teraz ma wysokie i daja mu tabletki pod jezyk cały czas jekies kroplówki nadal nie wstaje bo ma zawroty głowy , ma załozonego pampersa co go denerwuje , wogóle jakis słaby, nadal ma niedowład prawej strony , dzisaj miał tomografie głowy ale wyników nie znam jutro ma szwagierka wyombinowac i z kims tam pojechac i sie dowiedziec co i jak :dry:ale zbyt dobrych rokowan to nie ma, nie wiem co bedzie dalej :no::no::no: nie dosc ze tesciowa na pampersach to jeszcze mi brakuje teraz tescia w domu w takim stanie chyba sie załamie:baffled::baffled::baffled::-:)-:)-:)-(

kochana trzymaj sie i oszczedzaj
skurczy nie zazdroszcze
muissz jeszcze troche wytrzymac
wspolczuje z powodu tescia:-(

Malinuś Klaudia jest na obozie tym z teatru Buffo.:tak::-):-)Jest w Miętne ,więc blisko domu.
Dzwoniła przez półtora tygodnia tylko 2 razy.
Mówi,że tak dostają w kość ,że nawet gadać jej się wieczorem nie chce.:szok::-D:-D:-D
Już ja sobie to wyobrażam :-D:-D:-D:-D.
Znów zrobiła następne postępy w tańcu i akrobatyce.
Jutro do niej na występ jedziemy to się okaże.:-D
Podobno gwiazda bez użycia bez użycia rąk i podwójna śruba to hit tego obozu.:tak::szok::-):-):-)
i.

ambitna gwiazdeczka

hejka dziewczyny,raczej jutro juz nie wpadnę bo wieczorkiem już wyje żdżamy hurra :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-)

takze będę dopiero za tydzień.

trzymajcie się cieplutko.:-):-):-):-)

milego wypoczynku

H
Anabubka, matko, aleś zarobiona kobito! Współczuję, no nie odpoczniesz sobei. A jak tam praca? Dałaś radę???

prawie
dzis p zabral mala do moich rodzicow,paulina z tesciami pojechalawiec miala pare godzin an pisanie i jzu niewlee mi zostalo
jutro ma byc chlodniej wiec amam nadzieje ze moze skoncze
pozniej poprawki
oby duzo nie bylo

A
AS Ty wariacie, ja tez spac nie mogłam, do 2 sie meczylam, ae rasowanie mnie nie olsniło, hehe. Dzis zanosze czesc cv, do ccc i do komornika sadowego. Otwierają nowe biurowce nowej firmy, musz esprawdizć co to jest i dokładny adres i tam tez się zapodam, hehe.
Wczoraj , albo przedwczoraj rozmawialam z kolezanka. Mamy koniecznie przyjechac do niej na wakacje. Myslalam, ze Piciu okonem stanie, a ten-no pewnie, ale po wypłacie i gołabków mi narób-szok. No ale jak dostane prace to nie da rady i to i to, hehe. Nie wiem tylko co z małą-przedszkole dopiero od wrzesnia...przyjdzie czas=bedzie rada.

trzymam kciuki za prace
a na wakacje zaprszam do siebie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

hej mamuski!!!
ja tak na chwilke jestem załamana i zmeczona już tym wszystkim.:-(
z krystiankiem lepiej juz nie goraczkuje ale za to alan i mikolaj od wczorj teperatura taka ze cieżko ja zbic:-:)no:cala noc nie przespana jak nie jeden to drugi.szok-szkoda nawet gadac.ja teraz to na rzesach chodze jeszcze takie goraco dzieci marudne-mam dosyc!!!!!!!

czekam na dr.mam przyjechac to zobacze co powie ale pewnie antybiotyk:-(

do usłyszenia.
napisze jak bede maiła lepszy humor.

pozdrawiam:-)

zdrokwa zycze
angina paskudna choroba
pamietaj zeby antybiotyk przez 10dni byl podawany/1

witam moje drogie panie

my wlasnie wrocili z wojazy
bylismy w miescie
mama wziela wiktora do fryzjera
z mysla ze a noz widelec da sie obciac
posadzili go na krzeselku
a czarek ze on chce:-D
wiec wiktor po obeznaniu go z calym sprzetem
dal sie obciac nawet grzecznie siedzial
a wiec dawaj pozniej czarka na fotel
jak slicznie siedzial dziopki ani drgnal normalnie
a jaki zadowolony i dumy:szok::-D:-D:-D
no masakra
i na 12 go obciela:tak::tak::tak:
przynajmniej sie pocic nie beda:tak::tak::tak:
pozniej jak zrobie mu foteczke to wkleje z przed i po :)
ja sobie ino taka podkoszulkawa baaaaaaaardzo cienka bluzke kupilam ale to bardziej z musu bo mokra juz bylam cala i musialam sie przebrac:-D:-D:-D:-D:-D

w nagrode kupilam malemu kolorowanki z kredkami swiecowymi i plyn do kapieli
ciekawe jak na babelki zareaguje
bo kolorowankami i kredkami sie bawi od kad my przyjechali i nawet mu sie to nie nudzi:szok::szok::szok::szok:

suer ze dal sie obciac

Hej mamuski... pamiętacie mnie jeszcze??? udzielałam sie tu kiedys ale potem przeprowadzka chwilowy brak kompa no i jakos trudno było sie tu wbić.....
U nas wszystko w porządku Kuba rośnie jak na drożdżach... tylko w te upały strasznie sie męczy.... Sebuś sie ładnie opalił na wakacjach teraz wypuszczam go dopiero koło 17 na ogródek.... Od ponad miesiąca mieszkamy juz na swoim mieszkanku... I powiem Wam że choćby niewiem jak teściowa była miła i dobra to nie ma to jak mieszkanie samemu tylko ze swoimi chłopakami.. :)):)) Postaram sie tu teraz zaglądac codziennie i byc na bierząco.... :)):))
Pozdrawiam

pamietamy:tak::tak::tak::tak:

reklama

zapraszamy:tak::tak::tak:
widze ze Twoja krolewna tez duza kobieta jak i moje
zawsze powyzje skali:-D:-D:-D:-D

A ja wpadlam napisac Dobranoc
Widze ze Nasza zapracowanan Anabubka sie pojawila. Zaradna kobieta z Ciebie potrafisz wszystko ogarnac woow a co malowalas konkretnie jaki sprzet? A dach bedziecie sami robic czy macie kogos wynajetego? Samja bytm sie na Shreka wybrala:tak: moze z Laura pojde w Polsce Ona uwielbia go wiec napewno wytrzyma cala bajke:tak: Sama do kina tez bym sie wybrala na jakis fajny seansik.Nie pamietam kiedy w kinie bylam:baffled:
Zadzwonilam do taty z zyczonkami i pogadalismy 30 minut. Zaczeli juz zniwa:szok:Zostal zielony owies i przenzyto.Jak pojade to nie bedzie przy czym pomagac a do tego jutro z mama maja 14 kur do zabicia:baffled::rofl2:Hardcor normalnie:-D:-D
Ide do wanny polezec i sie zrelaksowac
Wybacz Anabubka ze nie zaczekam ale chodzilam na boso i cos mnie nogi rwa:baffled: zawsze tak mam juak zaziebie je:dry:

nie gniewam sie
jak zawsze wpadam ostatnia albo prawei
nadal nie mam stalego lacza,czekam na karte sieciowa wiec mama nadzieje ze wkrotce bede mogla czesciej zagladc
a co malowalam?
mam noawe lawki i stol na podworku.pomaranczoow -zolte:-)
a trzepak i hustawke walnelam na zolto-niebiesko:-)
jak zrobie forki to wam wrzuce
w dodatku caly tydzien musialam Pauline odprowadzac na zajecia i przyprowadzac i jakso tak wszytsko w biegu
pozniej chlopm jesc dac,zmywac itd itd
ni i ogrodek w koncu opielilam i zasialam 3 parie rzodkiewki:tak::tak::tak::tak::tak:
a dach ami bedziemy klasc.tzn moj tesc,p i moze moj ojciec
jakso pojdzoe.duzy nie bedzie tylko kilka metrow kwadratowych
a wieczorami to jzu paalam i z roboty i z upalu
no i trzeba bylo p wymeczyc troche bo teraz ma noci wiec dupa blada:-p:-p:-p:-p:-p:-p

dziekuje bardzo:zawstydzona/y:
tak sama stoi i stawia pirwsze kroczki :)
jak na razie 2 tylko ale zawsze cos :-)
wogóle była szybka,..jak miała 8 tyg to podnosila sie do siadu , a jak miala 4 sama siedziala i sie nie chwiała:tak:
jak odblokuje filmiki na yt to mozesz sobie obejrzeć filmiki jeśli masz ochotę;-)

aha i dziękuje za przyjęcie :)

sprytna kobietka zniej skoro juz stoi

Do góry