reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

HEJ Anabubka ,zerkam i zerkam na bb i wypatruję kiedy sie pojawisz,az mi sie gębula cieszy jak czytam twoje posty:tak::-) Tak ,tak nasze Jadwigi skumplowały się,a my zyskałyśy spokoju:tak:
Dzięki za komplementy:zawstydzona/y:Wy też jesteście super:-):-D

Asia ,ale masz gonitwe,matko moja dwójka teraz tez do szkoły idzie ,ale Ksawierkowi za komplet podręczników już w czerwcu zapłaciłam 143 zł.więc z głowy ,zeszyty ,ubrania plecak ,zostały ,ale też myślę jakoś po troszku kupować::tak:Klaudia ma tylko plecak i piórnik,całą reszte kupić trzeba ,aha,no i ma kilka ksiazek które są od 4 do 6 klasy:tak:.
Praca ,o pracy mi nic nie mów ,pracuje,bo muszę ,bo mi zależy na pieniądzach,nie jest tragicznie,ale też rewelacji nie ma,w każdym razie ludzi jest juz dużo wiec jest co robić i czas mi szybko leci:tak:Gratuluję Asiu ,ze jesteś doceniana ,oby Cie tylko za bardzo nie wykorzystywali:no:

Moja Jadwiga ma dziś lekkiego kaca ,bo pogrilował wczoraj ,ja wymiekłam, wypiłam piwko i poszłam grzecznie spac przed jedenasta,a on niech cierpi ,jak nie zna umiaru:-D:-D:-D

Beatka to superaśnego wypadu życzę,pogodę będziecie mieli,a reszta od was zależy:-D:tak:

Hej Oleńka ,bo my sie jeszcze nie znamy.
Czytam właśnie jakie masz małe dzieci z małą różnicą wieku ,no podziw wielki ,jak dajesz rade???
A co do nocnika ,to ja moje oduczac zaczęłam o wiele póżniej wiec nie pomoge ,indywidualna sprawa czy załapie ,czy jest w stanie powstrzymać siusiu w oczekiwaniu na dojście do docnika ,bo jest jeszcze malutki
Psia mać ,nawet nie mam z kim kawy wypic ,bo m. podsypia i ma wszystko w nosie:-D
ja nie z tych co sie daja wykorzystywac :-D umiem sie odezwac jak trzeba :tak:

Cześć dziewczyny. Dzis ponuro, deszczowo..hmmmm do dupy po prostu. Nie znoszę takiej pogody:no:
MAdziula dzięki za wsparce. M wyjechał i nawet przez tel. nie mamy o czym gadać bo on zduty i ja też..no i milczymy tak przy słuchawce czasem 10min:baffled::baffled::sorry2:
Moja ciaża to faktycznie ekspresowa jest! AJ sama nei wiem kiedy mi to minęło! Przyszła niedziela to termin porodu Michała:szok:30tc+4dni. Nie wyobrażam sobei rodzic teraz:no:
MAdziula ale fajowo..grilllllll i piffko:cool2: A z tym odchudzaniem to trzeba dać na wstrzymanie przecież..ile można.koamry Cie wyniosą niedługo:-D
Anabubka super, że fajnie się bawiłyście. Zazdroszczę spotkania:tak::tak: No i kusisz tym brakiem komarów..Madziula jak to robisz:confused::-D
A moje bejbe co zrobiło dzisiaj:confused: Wlazł na fotel i z niego poleciał. Rozciął sobei dolną i górną wargę na jakieś 1,5cm:szok: Krew go zalała momentalnie i teraz wyglada jak Gołota:sorry2: Mam nadzieję, że wargi goją siedobrze i nie będzie miał jakiejś pokrzywionej potem:confused::confused:
No to idę sie położyc trochę, skorzystam jeszcze z tych 30min luzu i dam wyprostować nogi małej:-D
Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam o imieniu dla bejbi. Moja kumpela wymysliła Oktawia:-) Mi się podoba, bo ładnie brzmi, Oktawia Ziobro....ale nie chcę żeby mnie potem dziecko wyklinało. A odwidziały mi się Julki itp bo wszyscy daja tak teraz....co myślicie o tym imieniu????????????
szczerze co do imienia ja nie lubie takich wymyślnych :-:)baffled: sorry ja wole takie typowe polskie imiona Ania ,Ewa , Zosia ,Zuzia Gabrysia ,Karolinka ,Michalinka ,Agatka ,Asia :dry:http://www.imiona.dla-dzieci.org/ http://polki.pl/rodzina_maledziecko_artykul,10012595.html tu poczytaj na temat imion

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :tak:

Ani9ka śpi, Helenika siedzi mi na plecach :-D

...

a mam pytanie, wlasnie ucze syna robienia siku na nocnik, i puszczam go bez pampersa, a po jakim czasie wasze dzieci zalapaly o co chodzi?

Moja Helenka załapała właśnie w wieku twojego szkraba :tak:

Cześć dziewczyny. Dzis ponuro, deszczowo..hmmmm do dupy po prostu. Nie znoszę takiej pogody:no:
M...
Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam o imieniu dla bejbi. Moja kumpela wymysliła Oktawia:-) Mi się podoba, bo ładnie brzmi, Oktawia Ziobro....ale nie chcę żeby mnie potem dziecko wyklinało. A odwidziały mi się Julki itp bo wszyscy daja tak teraz....co myślicie o tym imieniu????????????

A mnie cieszy dzisiejsza aura :-D

A co do imienia, to kojarzy mi się tylko jedno Skoda Oktawia :-D:-D:-D Ale samo imię bardzo ładne :tak:

No i przyłączam się do pijących kawkę :)

Ostatnia edycja:
U la paloma la blanka -taka piosenka mi sie kojarzy:-D:-D:-D

Ja zaraz spadam do pracy ,kawkę wypiję w końcu ,tamtej nie piłam,bo poszliśmy na spacer z psami do lasu ,myslałam ,ze m dojrzeje ,ale gdzie tam ,teraz go dla odmiany głowa boli:-D

Moja znajoma ma dwie córeczki jedna to Nadja ,a druga Lenka ,całkiem ładnie muszę przyznać...Oktawia nie za bardzo jak dla mnie ,ale w końcu to twoje bejbe i rób co ci podpowiada serducho ,a co do m.to trzeba to przejść Kerna ,zobaczysz ,będzie lepiej:laugh2:

hej mamuski!!!
kurcze u nas pogoda do d...:wściekła/y:pada i jest zimno jak w jesieni.a ja jak zwylke mam pecha zaplanowałam sobie zakupki dzis na miescie i pada normalnie masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie chce mi sie ale musze jechac bo w sobote to chyba w japonkach pójde na wesele bo nie bede miała butów.;-)
obiadek sie mi robi,dzieciaki sie bawia a ja tak nachwilke wpadłam zobaczyc co sie dzieje na bb.

milego dnia:-)

anabuda-witaj kochana:-)
pewnie że tesknilysmy,.
super że wakacje wam sie udały-czekamy na fotki:tak:

iwicik-kochana,a ty gdzie jestes?wszystko ok?
odezwij sie.

kerna-a mi sie podobaja takie wymyslane imiona:tak:ale na oktawie to bym sie raczej nie zdecydowała:no:mi sie karmen strasznie podoba.

mamuski a macie moze jakies wiesci co tam u doroty:confused::confused::confused:

U la paloma la blanka -taka piosenka mi sie kojarzy:-D:-D:-D

Ja zaraz spadam do pracy ,kawkę wypiję w końcu ,tamtej nie piłam,bo poszliśmy na spacer z psami do lasu ,myslałam ,ze m dojrzeje ,ale gdzie tam ,teraz go dla odmiany głowa boli:-D

Moja znajoma ma dwie córeczki jedna to Nadja ,a druga Lenka ,całkiem ładnie muszę przyznać...Oktawia nie za bardzo jak dla mnie ,ale w końcu to twoje bejbe i rób co ci podpowiada serducho ,a co do m.to trzeba to przejść Kerna ,zobaczysz ,będzie lepiej:laugh2:

a wisz ze mi tez sie to imie odrazu skojarzyło z ta piosenką:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dno ja bym nigdy córce tak na imie nie dala:no::no::no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To se jeszcze pomyśle nad imieniem:dry::dry::dry::dry::dry::dry:
Paloma po hiszpańsku to gołąb:baffled::-D:-D:-D i tam to jest normalne imie:szok::-D
"una paloma blanca" czyli biały gołąb!:-D:-D:-D
Carmen też fajnie..ja w ogóle chciałam dać na drugie michałowi Carlos..żeby miał pamiątkę z Hiszpanii ale nie chciałam dziecka krzywdzić.
A wiecie co moje imie oznacza w Hiszpanii?? Dewotka:-D Wszsycy za każdym razem ogromnie zasoczeni jak mozna dać tak dziecku na imie:-D:-D
Lidka zapomniałam przesłąć gratulacje dla Alanka:tak::tak::tak:

witam sie i ja:-) szkraby nie dawno wstaly wiec dopiero teraz mam z nimi troche roboty:tak:
a gdzie wszystkie pouciekaly??

a mam pytanie, wlasnie ucze syna robienia siku na nocnik, i puszczam go bez pampersa, a po jakim czasie wasze dzieci zalapaly o co chodzi?
my tez dopiero co nocnik odrzucilismy :)
mlody pierwszy dzien sikal caly czas pod sie
a na nastepny zaczal mi ladnie wolac i tak trzeciego dnia juz bylo bez wpadki:tak::tak::tak::tak:
niestety szpital sie przypaletal i pampersy wiec niedawno znow mielismy oduczanie ale tez szybko poszlo teraz bez wpadek slicznie mi wola siku i kupe nawet jak do miasta jade to mu pampkow nie zakladam:no::no:
i w trakcie jazdy slicznie mi tez wola ze chce siku:tak::tak:
Czarek nadspodziewanie szybko zalapal az sama sie dziwie:tak::tak::tak::tak::tak:
MAdziula dzięki za wsparce. M wyjechał i nawet przez tel. nie mamy o czym gadać bo on zduty i ja też..no i milczymy tak przy słuchawce czasem 10min:baffled::baffled::sorry2:
Moja ciaża to faktycznie ekspresowa jest! AJ sama nei wiem kiedy mi to minęło! Przyszła niedziela to termin porodu Michała:szok:30tc+4dni. Nie wyobrażam sobei rodzic teraz:no:
MAdziula ale fajowo..grilllllll i piffko:cool2: A z tym odchudzaniem to trzeba dać na wstrzymanie przecież..ile można.koamry Cie wyniosą niedługo:-D
Anabubka super, że fajnie się bawiłyście. Zazdroszczę spotkania:tak::tak: No i kusisz tym brakiem komarów..Madziula jak to robisz:confused::-D
A moje bejbe co zrobiło dzisiaj:confused: Wlazł na fotel i z niego poleciał. Rozciął sobei dolną i górną wargę na jakieś 1,5cm:szok: Krew go zalała momentalnie i teraz wyglada jak Gołota:sorry2: Mam nadzieję, że wargi goją siedobrze i nie będzie miał jakiejś pokrzywionej potem:confused::confused:
No to idę sie położyc trochę, skorzystam jeszcze z tych 30min luzu i dam wyprostować nogi małej:-D
mi też Oktawia ze skoda sie kojarzy, ja bym nie dala:no:
ale twoja wyobraznia i twoje dziecko:tak::-):-):-)
skoro wam sie podoba to śmiało:tak::tak::tak::tak:
Beata dewotka:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dla mnie dziwadłem jest imię i nazwisko pracodawcy mojego męza Kryspin Gruszka dlla mnie ni przypiłni przyłatał :baffled: spotkałam sie taż ostatnio z imieniem Paloma ,irys :szok:
kochana moja koleżanka nazywa sie Jagoda Ogórek :baffled::baffled:
to dopiero pomysł:sorry2::-D:-D:-D

my ju wrocili z miasta
w portfelu 10 zł do 15:sorry2:
ciekawie bedzie nie ma co
dobrze ze dzemu duzo to do chleba bedzie:-D:-D

ogorki tanie a kasy ni mo dopiero 15 zakupie
i sie zabiore za przetowry a co:tak::tak::tak::tak:

Witam kobietki po krótkiej przerwie :happy2:
wpadłam w szał sprzątania ogarniania szorowania tak więc nawet kompa nie włączałam :sorry2:
widzę że Anabubka wróciła i Dowiklusia z wojaży witajcie kochane :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:
Oleńka wiatm u nas i chylę nisko czoła 2 małych dzieci studia no podziwiam i popieram kobieta może wszystko :-D:-D:-D:-D
Madziula kurcze szok że wicia zwolniła Ankę za zwolnieni no cholera to był wypadek to cud że się skończył tak a nie tragicznie jak tak można :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a widzę że się z Anabubką skumałyście super cieszę się i co to za szyfr "JADWIGA" czyżbyście chłopów przechrzciły :-p:-D:-D:-D:-D:-D a tego grilowania i francuszczyzny zazdroszczę wam z całego serducha :tak::tak::tak:
Kernuś każde imię jest ładne jeżeli je się ładnie wymawia i jeżeli tobie się podoba :tak:moje dzieci mają typowe polskie imiona jednym się to podoba innym nie mnie bardzo i mam w nosie to że niektórzy mówią że są staromodne ...widocznie ja też taka jestem bo mi się podobają :tak::tak::tak: a twoje imię z hiszpańskiego :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D co znaczy po hiszpańsku anna ????????????
Beatko wypoczywaj opalaj się i tucz się kaloriami z gofrów fast foodów i piwka :-D:-D:-D
Moje dziecię śpi starszyzna dalej na wyjeździe u babci i ani mysli znad morza wracać :baffled::baffled::baffled: ja mam książki do szkoły zamówione w księgarni dali mi 20% zniżki więc opłacało mi się bardziej jak z neta :tak: zaliczka dana czekam na sygnał że są do odebrania :tak:zostaną zeszyty bloki papiery kolorowe kredki plasteliny farby buty zmienne itp czyli pewnie jeszcze z 200zł do tych 600 zł za książki dojdzie ...i to się nazywa szkoła państwowa bezpłatne szkolnictwo..........:baffled::baffled::baffled::baffled:
Z moim Pietruszką dobrze słodzimy sobie ile wlezie używamy też ile wlezie póki starszych dzieci nie ma i można robić co się chce i gdzie się chce :-p:-p:-p:-p:-pi odliczamy dni do jego urlopu co by się jeszcze bardziej sobą nacieszyć:tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Witam i ja
Ja znowu tylko na chwilke bo sciagam jedno pranie,wieszam drugie i przymierzam sie do prasowania,ale tyle tego mam ze chyba raczej sie za to nie wezme:no:
Wczoraj nie pojechalam do lekarza i z moczem bo byla fatalna pogoda i nie chcialo mi sie dupska ruszyc z domu:no:Dzisiaj pojechalam z moczem ale okazalo sie ze przyjmuja tylko do 11 a ja bylam 5 po:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Tak jest tylko w czasie wakacji bo normalnie przyjmuja do 11;30:tak:
Pogoda dzisiaj troszke lepsza i jest cieplej:tak::tak::tak:A od jutra znowu maja byc niby upaly

Sorki,ale znowu nie uda mi sie wszystkiego poczytac

Do góry