reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam! Ja sie tylko przywitac i uciekam na pogrzeb.Malej nie mam z kim zostawic wiec idziemy razem .Dopoki bedzie grzeczna to tam bede.Pozdrawiam i zycze milego dnia.

reklama
Czesc, dobrze, ze my z wozkiem jak na razie zadnych problemow nie mamy:tak:, choc tez wczesniej zastanawialismy sie, czy aby nie wziac jakiegos tanszego. Ten tez jeszcze nie byl najdrozszy, raczej z tej sredniej klasy cenowej. Fakt troche ciezki jest, ale nie wnosimy go na gore, tylko zostawiamy na dole, poniewaz mamy na klatce specjalne pomieszczenie gospodarcze dla rowerow i innych pomniejszych pojazdow:-). Pewnie jak maly skonczy rok to i tak kupimy jakas mala i lekka spacerowke, takze z tej skorzysta jeszcze z jakies 5 miesiecy.
U nas pogoda sie zkiepscila, zrobilam wczoraj pranie i wywiesilam na balkonie, a tu w nocy deszczyk zaczal padac:-(, teraz nie pada wiec nie zabieram prania do domu. W przyszlym miesiacu zamierzamy kupic suszarke na ciuchy, bo zima nie chce mi sie z 3go pietra latac z praniem do suszarni, ktora jest w piwnicy.

My również się witamy. :-D :-D :-D
Muszę dać kompa do serwisu tak więc kilka dni mnie nie będzie, ale jeszcze nie wiem kiedy to zrobię. Teraz Majeczka śpi, uczy się już sama stawać, nawet kilka razy udało jej się w łóżeczku. Ja też zaczynam myśleć o jakiejś pracy bo to siedzenie w domu mnie dobija, chociaż na kilka godz:-)

witam witam

własnie rozsiadłam się z kawką, poczytałam i klikam

czekam na gości, bo znajomi obiecali wpaść sie pożegnać, bo jutro leca do Anglii na 10 m-cy, ale znając ich to pewnie nie będa mieli czasu

a co do wózka to mielismy fajny wózek wielofunkcyjny, ale jak Maja miała 5 m-cy to nam ukradli i szybko kupowalismy nowy i nie jestem z niego zadowolona, bo tez jest ciężki, dużo miejsca zajmuje w bagażniku i wogóle do kitu, ciągle trzeba srubki dokręcac, bo sie poluzowują :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale przetrwamy zime i na wiosnę kupimy małą lekka parasoleczke

Mija - oglądaliśmy w sklepie podobny wózek Graco (albo ten sam:confused:) i o ile dobrze pamiętam, to nie miał usztywnionego oparcia. Gdyby nie to, to byśmy go kupili, bo nam się podobał, ale takie małe dziecko nie powinno jeździć w wózku z nieusztywnionym oparciem. Chyba,że Wam to nie przeszkadza. Powodzenia przy zakupie:-).

witam witam
Mija ,bardzo ładny ten wózeczek i u nas jedna dziewczyna takim właśnie jedzi i i wizualnie wygląda bardzo ładnie i porządnie ,a co do oparcia to nie wiem czy sztywne czy nie.A i przyznaję racje że biedniejszy człowiek powinien kupowąć rzeczy droższe i poządniejsze żeby na długo starczyło ,i szybko się nie zniszczyło

zuzia 1 ja słyszałam tylko o buncie dwulatka to trzylatka bunt też jest?:confused: :baffled:

Z tego co wiem to chyba ma :confused:
Shedy ma taki i jej alanek jeżdzi w nim od maluszka...może oglądaliście ta prostrzą spacerówke :baffled:
Musze jeszcze sprawdzić

dobra lece do roboty mały wstał
do wieczorka

mój wózek to też wiele do życzenia pozostawia ale cóż z kasą krucho więc jeździmy ,szczerze to wolę taki jak mam na dużych pompowanych kołach stary niż nową spacerówkę na tych maleńkich kółkach ,bo u nas są jeszcze chodniki te całakiem stare ,połamane ,masa dziur i wtedy bym napewno nie ujechała:no: :no: :no: a spaceróweczke na przyszły rok na jakiś wakacyjny wyjazd kupie :tak:

Witam,
Krystian z nianią, dzisiaj nasz wielki dzień, zaraz zmykam z domu a jak wrócą to niania spróbuje uśpić małego :baffled:, mam nadzieję że pójdzie gładko, choć boję się.

Ja wczoraj wyczytałam że bunt dwulatka jest między pierwszymi a drugimi urodzinami więc Krystian łapie się w normie :-D i już tak dużo opanowaliśmy :cool2: . Zresztą jak czytam nasze 05 kwietniówki i majówki to nietylko ja tak mam :cool2:, co jest napewno pocieszające.

Nie słyszałam żeby na pogrzeb nie można było zabierać dzieci, choć ja chyba Krystiana bym nie zabrała (no chyba że nie byłoby go z kim zostawić), on jest bardzo emocjonalny, podejrzewam że smutek otoczenia by mu się mocno udzielił, a jeszcze średnio radzi sobie z emocjami szczególnie tymi negatywnymi.

Gdyby nie nasza sytuacja materialna i moja edukacyjna to chciałabym być z małym do przedszkola, troszkę mi szkoda że musze wracać, ale staram się być dzielna :happy:, i mówię sobie że Krystian wprawdzie nie będzie widywał tak często mamy, ale za to zyska nową ciocię (która już sie do niego przywiązała) i dodatkową godzinę dziennie sam na sam z tatusiem (bo mąż będzie wcześniej z pracy wychodził).

reklama
A ja jutro ide na akupunkture, bo mam problemy z kregoslupem, jestem strasznie ciekawa, czy to boli. Ma ktoras z was doswiadczenia w tej kwestii??

Do góry