reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej laski i ja z rana jak smietana wpadam :-D:-D:-D maz zawitał do domciu:-D :-Di odrazu zabrał sie za moje autko bo odebra gotową kolumne i musi ja wmontowac i płynu wlac , wiec licze ze wkoncu dzisiaj bede mogla do miasta pojechac swoim autem bo juz dawno w miescie mnie nie było:-D:-D:-D

Anabuba dzieki za info bo mnie naprawde czest wyloguje wiec spróbuje :tak::tak::tak:

a co do ktg to dobrze ze mi napisalas ze moga byc takie wysokie a puchniecie nóg to nie mam pojecia czy wpływa bo mi puchna juz od 3 miesiaca praktycznie no chyba ze to z miesiaca na miesiac inaczej wpływa , zapytam az lekarza czy czasem własnie nie ma to jakiego wpływu i czy mi sie czasem zatrucie ciazowe nie robi bo z maksiem tak miałam własnie:szok:teraz sobie przypomniałam ze od 8 mc mialam zatrucie :eek::eek::eek:

Natali nie tylko twojemu synowi bo mój ma to samo lekarz chciał mu nacinac w wieku trzech lat ale ja sie nie zgodziłam bo zapytałam sie go czy to kiedys w przyszłosci ma mu w czyms przeszkadzac to powiedziała ze nie normalnie bedzie mógl miec dzieci i normalnie podczas stosunku bedzie odczuwal przyjemnosc wiec po co mam stresowac dziecko i po takim zabiegu dziecko ma dyskomfor przez kilka dni wiec stwierdziłam ze jak bedzie chciał to w kazdej chwili moze isc na taki zabieg zostawiam decyzje jemu jak dorosnie:tak::tak::tak::tak:

a i dziekuje pozdrowie LIdke jak sie nie zjawi dzisiaj na BB :-):-):-):-)

reklama
hej laski i ja z rana jak smietana wpadam :-D:-D:-D maz zawitał do domciu:-D :-Di odrazu zabrał sie za moje autko bo odebra gotową kolumne i musi ja wmontowac i płynu wlac , wiec licze ze wkoncu dzisiaj bede mogla do miasta pojechac swoim autem bo juz dawno w miescie mnie nie było:-D:-D:-D

Anabuba dzieki za info bo mnie naprawde czest wyloguje wiec spróbuje :tak::tak::tak:

a co do ktg to dobrze ze mi napisalas ze moga byc takie wysokie a puchniecie nóg to nie mam pojecia czy wpływa bo mi puchna juz od 3 miesiaca praktycznie no chyba ze to z miesiaca na miesiac inaczej wpływa , zapytam az lekarza czy czasem własnie nie ma to jakiego wpływu i czy mi sie czasem zatrucie ciazowe nie robi bo z maksiem tak miałam własnie:szok:teraz sobie przypomniałam ze od 8 mc mialam zatrucie :eek::eek::eek:

Natali nie tylko twojemu synowi bo mój ma to samo lekarz chciał mu nacinac w wieku trzech lat ale ja sie nie zgodziłam bo zapytałam sie go czy to kiedys w przyszłosci ma mu w czyms przeszkadzac to powiedziała ze nie normalnie bedzie mógl miec dzieci i normalnie podczas stosunku bedzie odczuwal przyjemnosc wiec po co mam stresowac dziecko i po takim zabiegu dziecko ma dyskomfor przez kilka dni wiec stwierdziłam ze jak bedzie chciał to w kazdej chwili moze isc na taki zabieg zostawiam decyzje jemu jak dorosnie:tak::tak::tak::tak:

a i dziekuje pozdrowie LIdke jak sie nie zjawi dzisiaj na BB :-):-):-):-)
dzieki uspokoilas mnie a nadal mu nie schodzi:eek::eek::eek:

Witam.
Jeszcze żyję.:-D:-D:-D
Pozdrawiam.
ale blyskawica:-D:-D:-D:-D

a ja juz posprzatalam wykapalam mlodego teraz poszedl spac:tak:
zaraz wrzuce fotke
mlody malowal swoje impresje:-D:-D:-D:-D
2e5jled.jpg

2cghil0.jpg

Hej dziewczyny, witam porannie i słonecznie.

Wczoraj jak wybyłam tak bardzo późńo jak na nas wróćiłam. Najpierw zakupy-poczta, carrefour ( ni emogłam się opamiętać i kupiłam małej 6 bajeczek 3 po 2.99 i 3 po 1 groszu), biblioteka, manhatan, póżniej szybko doskrobac ziemniaczki, pranie rozwiesić i do bratowej na nogach:szok:, od bratowej z mamą do banku, tez nan nogach:szok:, i z banku do mamy pieszo:szok: ( dla odmiany:-D). Witusi było jeszcze mało i poszła z dziadkiem na spacer z pieskiem, i po obiado-kolacji wróciłyśmy do domu. KOmpiel i spac. Ja w koncu skonczylam książkę. Świetna!
Dziś musz ebyć u mamy o 10, nie iwme czy sie wyrobię, bo głowa mi pęka i mam ślimacze ruchy, hehe.
Do konca mieś zostało mi 13 zł-nie iwem jak to rozlanować:-D:-D:-D:-D:-D

Malinuś wielka szkoda, ze dziewczynki jednak zostaną rozdzielone, ale chyba lepsze to niż przenosiny Julki do A, skoro tam ta baba:no:

Pati - i bardzo dobrze-nie zawsze gość w dom -Bóg w dom:-D:-D:-D:-D
Żal aż takiej kruszynki jak tak się męczyc musi...:-(

No i tyle, coś mało-hmmm
No nic, póki mała śpi spróbuję cichaczem piec wymyć, bo wczoraj go nie źle przypaliłam a już nie miałam siły na wieczór z nim się urzerać, hehe.
Wrzue pranie, póki świeci słoneczko, bo ponoc popołudniu ma padać:crazy:
No i uszykuję nas do wyjścia. Dziś znów na pieszko, fajnie i nie fajnie, hihihihi

No to spadam, poszukam jeszcze cos na te pęknięcia w mózgu i do roboty.
Słońca dużo życzę. Pa
Lunka jakie tanie ksiazki, pewnie tez bym je brala bo za taka cene to nigdzie nie kupisz:szok:
I dotarlas do mamy na 10?
Witam,

dzisiaj dzieci nie dały mi pospać to jestem z samego rana :-D Ale czasu to mi chyba dzisaj zbraknie :szok: Niedługo Helenkę do przedszkola a potem na zalupy, nie kupiłam sobie jeszcze szala :no::eek: M koszule nowa i krawat, an 11 fryzjer. Idę Anika zobaczymy czy nie rozniesie zakładu :szok::-D Aczkolwiek panie twierdzą że się dzieci nie boja :-D:-D

Pati a ty cały czas karmisz piersią :confused2:

Lecę zupke wstawiac bo potem nie bedzie kiedy :eek:
Mam nadzieje ze Anika byla spokojna i moglas zrobic wlosy:rofl2:
czesc dziewczynki
przepraszam za nieobecnosc ale zwyczajnie nie mam czasu abo jestem tak adnieta ze ide spac.
teraz dni dlugie i pogoa wiec nadrabiam to co trzeba na podworku.wczoraj trawe skosilam,przedwczoraj obsukubala zielkso tam gdzie kosiara nie doleci,i opieliam truskawki.dzis musze opielic jeszcze ogrodek.
w ogole to nie wiem jak to dzis zrobic
mialam jutro z siora na rynek do minska jechac,ale nie jedziemy,a dzis jest u nas,a musze pare rzeczy kupic na wyjazd i nie tylko.mala jeszcze si,u nas rynek pewnie tak do 10.chyba bede musiala mala obudzic za pare minut zeby na 10 sie dowlec.moglabym wziac rower ale co ja potem zrobie z zakupami?nie wygodnie bedzie
Paulia konczy 11.30 wiec najzywzej te pare minut przekoczuje u bratwoej:tak::tak::tak:

pozniej ze szkoly dzieci nakarmic i Paulina na 14 dna urodziny odprowadzic na drugi koniec morozw:eek:,ale peniw rowerami.pozniej po 17 jechca ja odebrac.

a pozniej to juz nie wiem.
kurcze za ydzien jz wyjzedzam:rofl2:
musze do Madziuli zadzownic koniecznie

pogoda poki co jest.w dzien ok 22 stopni w cieniu i sloneczko,takze calkiem przyjemnie:tak::tak::tak:
nocki zimne bo po 10 stopni ale chociaz sie milo spi:tak::tak::tak:

@ prawei minela.bardzo boelsnie ale malo obficie
moje dziecko wczoraj wstalo przed 8 z koncertem wiec nawet nie mialam czasu posiedziec rano,pozniejw dzien udalo mi sie ja uspac nagodzne ale tez z wielkim placzem.wieczorem dopeiro ok 2.30 poszla psac,wiec dzis jej na pewno nie poloze.

no i tyle
ide kawalek pocztam
kochana rower i zakupy na kierownicy:confused2: kiedys jechalam i wiozlam az jedna reklamowke i bylo mi mega nie wygodnie wiec mam nadzieje ze nie musialas tych zakupow rowerem wozic:eek:
Dobrze ze @ Cie opuszcza bo z tym ketanolem to masakara Ty to masz te bole jak porodowe:szok:
narazie nie pokazywalam tego lekarce bo nie robia tego ze znieczuleniem do 3 roku zycia:sorry:
jemu to nieprzeszkadza a ona na pewno by go wyslala na zabieg:sorry:
kolezanka ze swoim synkiem byla mowi ze masakra:no:
ty wchodzisz trzymac dziecko a przed zabiegiem dziecku daja dwie jakies tabletki przeciwbolowe i nic wiecej:shocked2:

oj bidulka sie nameczyla, kurcze:no::no:
moj ostatnio tez kupy nie robi ale moze w koncu zrobi:eek:

bubka skad ja to znam wczoraj ino rankiem wpadlam bo pozniej do miasta na zakupy, w miescie na warsztat:crazy: a ze zabralam kolezanke z miasta to na kawe przyszla z nia robilam na szybko obiad a pozniej m przyszedl z pracy i tak sobie do 4 siedzielismy pozniej zjedlismy obiad i do babci pojechalismy:tak:
no a pozniej rodzice przyszli na piwo:sorry:
pozniej to ino spac mi sie chcialo:sorry:
co do warsztatu jedziemy sobie do miasta z mama jedziemy i nagle zaczynam hamowac wciskam pedal a tu dupa dopiero przed sama podloga zaczal mi hamowac i to gwaltownie w ten sposob jechalam do miasta bez hamulcow:crazy:
musialam na warsztat uderzyc bo nie bede z niesprawnymi hamulcami jezdzic a ten mi mowi ze nie ma wolnego miejsca i dopiero za 2 -3 godz mam przyjechac:confused2:
i na dzisiaj bede musiala sie zapisac:sorry:
powiedzial mi ze to moze byc pompa hamulcowa bo plyn jest wiec wycieku nie ma:no:
ciekawe ile taka pompa bedzie mnie kosztowac:crazy:
a po co bedziesz zabieg robila nie musisz jak kiedys bedzie chcial to sam zadecyduje;-)
Z tymi hamulcami to dobrze ze tylko tak sie skonczylo:szok: Kurcze ja jezdze jak szlaona i jakby mi kiedys hamulce zawiodly to chyba na drzewie albo barierce bym wyladowala:eek:
Z tym to nie ma zartow
Witam.
Jeszcze żyję.:-D:-D:-D
Pozdrawiam.
witaj:-) dobrze ze zyjesz:tak:

MOja corka dzis miala jakies shizy w nocy non stop cos plakala ale jak wzielam ja do siebie to zobaczyla ze z jednej strony tatus z drugiej mamusia usmiechnel;a sie i zasnela.W nocy musialo jej byc za ciasno i na szczescie przeniosla sie do swojego lozka:-D:-D
Wstala o 9 a ja do 10 nie moglam otworzyc oczu wec skakal po mnie:cool2:
Teraz mam juz zupke gotowa a Lali chciala Krola Lwa ogladac wiec jej wlaczylam i mam cisze:-)

David Sto Lat dla Ciebie od Nas
Zdrowia, szczescia, pomyslnosci dlugich zycia lat w milosci

Przyłączam się do życzonek :tak::tak:

A Anika darła się u fryzjera :no::wściekła/y: No ale nic, jakoś mnie uczesała :sorry:
Teraz siedze i popijam kawkę, ale zaraz biorę sie za pakowanie dziewczynek :tak:

Pani przedszkolanka powiedziała mi dzisiaj, że Helenka marnuje swój potencjał w tym przedszkolu :szok: ze trzy razy w tygodniu to dla niej za mało :szok: i żebyśmy rozważyli posłanie jej od września pełnym trybem :eek: Zabiła mi ćwieka, mam o czym myśleć :sorry: Do września jeszcze trochę czasu, na razie jest zapisana i tu i tu...

Witam sie i ja
Wczoraj juz nie zagladalam bo nawet nie mialam czasu:tak:Przyjechala do mnie kolezanka z synem ktory chodzi z Dominikiem do klasy i tak nam zlecialo do wieczorka:tak::tak::tak:
Bylam wczoraj na rozmowie z wicedyrektorka i powiedziala za jak trener sie zgodzi to nie widzi problemu:tak::tak::tak:Wczoraj trenera nie bylo,wiec poszlam do Niego dzisiaj( a takie ciacho jest ze fiu-fiu):tak::tak::tak:Troszke z Nim pogadalam i we wtorek wezmie Dominika na testy sprawnosciowe:tak::tak:Chociaz powiedzial ze nie widzi przeciwskazan ale Go wezmie zeby bylo wszystko zgodnie z jakims szkolnym regulaminem:tak::tak::tak:Dominik tez z Nim troszke pogadal i nawet glaskal Dominika po glowie hehe;-):-)
M wybyl z domu a ja szykuje obiadek :tak::tak::tak:Spac mi sie chce jak cholera i do tego mam @

Dolaczam sie do zyczen dla Davida
Wszystkiego naj,naj:tak::tak::tak:

reklama
hej laski!!!
witam sie i ja po tygodniowej nieobecnosci.mam nadzieje ze mi wybaczycie ale nie nadrobiłam calego tygodnia.tak jak iwicik pisała,miała w domu maly remat czyli okna wymieniałam,nastepnie szpachlowanie,malowanie i tak zeszlo cały tydzien i jeszcze nie moglam sie z netem polączyc(brak zasiegu)ale nareszcie mam czysto w domku i czas dla siebie i oczywiscie korzystam i wskoczyłam na bb.
u mnie nic ciekawego,siedze w domu i szlak mnie juz trafia,pogoda nie za fajna,dzieciaczki daja mi teraz popalic wogóle nie chca jesc:no::no::wściekła/y:na widok jedzenia jest krzyk i płacz juz nie wiem co mam robic:no:bylam u lekarza kazał im zrobic badania krwi morfologie i żelazo-wyniki wyszły super!!!!wiec stwierdził lekarz ze sa niejadki.ale ja i tak sie nie uspokoilam bo jak dla mnie to to nie jest noramalne że dzieci nic nie chca jesc.dobrze ze krystian mi je bo bym chyba zwariowała jak bym za nim miała biegac z jedzeniem.
teraz czekam na kolezanke bo ma przyjechac to troszke sobie poplotkojemy,wyżale jej sie na moja tesciowa bo już brak mi słów i cierpliwosci do tego babsztyla.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a i strasznie sie ciesze ze mi już net działa bo sie steskniłam za wami babeczki,mam nadzieje ze teraz juz bede codziennie na bb.
pozdrawiam i buziaczki dla was:-)

z tego co zapamietałam...........

kerna-kochana czesciej zaglądaj.
super ze dzidzius ci ladnie rosnie i ze wszystko jest ok.

ania-super zakupki(ciuszki)widze że przygotowania do wyjazdu na wczasy juz pełną para.

dowikla-trzymam kciuki za dominika aby sie do tej szkoły dostał.
i doczytałam ze klaudusia ma miec zabieg:-(juz wiesz kiedy???????

natalineczka-mały picasso Ci rosnie;-)
a ty wygladasz slicznie w ciąży.

wybaczcie za krutka pamiec.

Do góry