reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

no to znowu ja :-D
dzieci juz dawno okapane mala juz spi a sewek oglada bajke i tez zaraz pojdzie spac :tak:
wogole to mala mi nie robila kupki przez 6 dni :szok::szok::szok:
wczoraj pod wieczor zrobila i sie boroka meczyla
a dzis chyba z 5 razy zrobila, co ja sie z nia nameczylam, termometrem jej pomagalam - nic, herbatke rumiankowa - nic, masaze brzucha - nic no totalnie nic nie pomagalo az wkoncu zrobila ale ile musiala cierpiec :confused2:
ja tez zaraz pewnie pojde spac bo mnie maci :-)
ale poki co to jeszcze siedze i ogladam na allegro:-D

reklama
ja tez sie melduje wieczornie

Pije piwko wcinam chipsy, Laura spi od 20 z minutami wiec mam luzik
Ponad godzine wisialam na telefonie:-p

Iwcik kompociki mowisz :)
Patrysia szkoda ze Nika tak sie meczyla ale wazne ze wywalczyla:rofl2:Trzymam cie za slowo z tym ciachem;-)
Malinus nie takie dupencje w kiecach chodza:rofl2::rofl2:

Hej dziewczyny, witam porannie i słonecznie.

Wczoraj jak wybyłam tak bardzo późńo jak na nas wróćiłam. Najpierw zakupy-poczta, carrefour ( ni emogłam się opamiętać i kupiłam małej 6 bajeczek 3 po 2.99 i 3 po 1 groszu), biblioteka, manhatan, póżniej szybko doskrobac ziemniaczki, pranie rozwiesić i do bratowej na nogach:szok:, od bratowej z mamą do banku, tez nan nogach:szok:, i z banku do mamy pieszo:szok: ( dla odmiany:-D). Witusi było jeszcze mało i poszła z dziadkiem na spacer z pieskiem, i po obiado-kolacji wróciłyśmy do domu. KOmpiel i spac. Ja w koncu skonczylam książkę. Świetna!
Dziś musz ebyć u mamy o 10, nie iwme czy sie wyrobię, bo głowa mi pęka i mam ślimacze ruchy, hehe.
Do konca mieś zostało mi 13 zł-nie iwem jak to rozlanować:-D:-D:-D:-D:-D

Malinuś wielka szkoda, ze dziewczynki jednak zostaną rozdzielone, ale chyba lepsze to niż przenosiny Julki do A, skoro tam ta baba:no:

Pati - i bardzo dobrze-nie zawsze gość w dom -Bóg w dom:-D:-D:-D:-D
Żal aż takiej kruszynki jak tak się męczyc musi...:-(

No i tyle, coś mało-hmmm
No nic, póki mała śpi spróbuję cichaczem piec wymyć, bo wczoraj go nie źle przypaliłam a już nie miałam siły na wieczór z nim się urzerać, hehe.
Wrzue pranie, póki świeci słoneczko, bo ponoc popołudniu ma padać:crazy:
No i uszykuję nas do wyjścia. Dziś znów na pieszko, fajnie i nie fajnie, hihihihi

No to spadam, poszukam jeszcze cos na te pęknięcia w mózgu i do roboty.
Słońca dużo życzę. Pa

Witam,

dzisiaj dzieci nie dały mi pospać to jestem z samego rana :-D Ale czasu to mi chyba dzisaj zbraknie :szok: Niedługo Helenkę do przedszkola a potem na zalupy, nie kupiłam sobie jeszcze szala :no::eek: M koszule nowa i krawat, an 11 fryzjer. Idę Anika zobaczymy czy nie rozniesie zakładu :szok::-D Aczkolwiek panie twierdzą że się dzieci nie boja :-D:-D

Pati a ty cały czas karmisz piersią :confused2:

Lecę zupke wstawiac bo potem nie bedzie kiedy :eek:

czesc dziewczynki
przepraszam za nieobecnosc ale zwyczajnie nie mam czasu abo jestem tak adnieta ze ide spac.
teraz dni dlugie i pogoa wiec nadrabiam to co trzeba na podworku.wczoraj trawe skosilam,przedwczoraj obsukubala zielkso tam gdzie kosiara nie doleci,i opieliam truskawki.dzis musze opielic jeszcze ogrodek.
w ogole to nie wiem jak to dzis zrobic
mialam jutro z siora na rynek do minska jechac,ale nie jedziemy,a dzis jest u nas,a musze pare rzeczy kupic na wyjazd i nie tylko.mala jeszcze si,u nas rynek pewnie tak do 10.chyba bede musiala mala obudzic za pare minut zeby na 10 sie dowlec.moglabym wziac rower ale co ja potem zrobie z zakupami?nie wygodnie bedzie
Paulia konczy 11.30 wiec najzywzej te pare minut przekoczuje u bratwoej:tak::tak::tak:

pozniej ze szkoly dzieci nakarmic i Paulina na 14 dna urodziny odprowadzic na drugi koniec morozw:eek:,ale peniw rowerami.pozniej po 17 jechca ja odebrac.

a pozniej to juz nie wiem.
kurcze za ydzien jz wyjzedzam:rofl2:
musze do Madziuli zadzownic koniecznie

pogoda poki co jest.w dzien ok 22 stopni w cieniu i sloneczko,takze calkiem przyjemnie:tak::tak::tak:
nocki zimne bo po 10 stopni ale chociaz sie milo spi:tak::tak::tak:

@ prawei minela.bardzo boelsnie ale malo obficie
moje dziecko wczoraj wstalo przed 8 z koncertem wiec nawet nie mialam czasu posiedziec rano,pozniejw dzien udalo mi sie ja uspac nagodzne ale tez z wielkim placzem.wieczorem dopeiro ok 2.30 poszla psac,wiec dzis jej na pewno nie poloze.

no i tyle
ide kawalek pocztam

NATALINECZKA
Ja w sumie nie wiem od czego tak sei robi:no:Taki juz jest chyba "urok" niektorych dziewczynek:no:Tak samo jak znikad biora sie takie problemy u chlopcow:no:
A Twoj maly tez bedzie mial to robione podczas zabiegu?Masz juz jakis termin?
narazie nie pokazywalam tego lekarce bo nie robia tego ze znieczuleniem do 3 roku zycia:sorry:
jemu to nieprzeszkadza a ona na pewno by go wyslala na zabieg:sorry:
kolezanka ze swoim synkiem byla mowi ze masakra:no:
ty wchodzisz trzymac dziecko a przed zabiegiem dziecku daja dwie jakies tabletki przeciwbolowe i nic wiecej:shocked2:

dzieci juz dawno okapane mala juz spi a sewek oglada bajke i tez zaraz pojdzie spac :tak:
a dzis chyba z 5 razy zrobila, co ja sie z nia nameczylam, termometrem jej pomagalam - nic, herbatke rumiankowa - nic, masaze brzucha - nic no totalnie nic nie pomagalo az wkoncu zrobila ale ile musiala cierpiec :confused2:
oj bidulka sie nameczyla, kurcze:no::no:
moj ostatnio tez kupy nie robi ale moze w koncu zrobi:eek:

bubka skad ja to znam wczoraj ino rankiem wpadlam bo pozniej do miasta na zakupy, w miescie na warsztat:crazy: a ze zabralam kolezanke z miasta to na kawe przyszla z nia robilam na szybko obiad a pozniej m przyszedl z pracy i tak sobie do 4 siedzielismy pozniej zjedlismy obiad i do babci pojechalismy:tak:
no a pozniej rodzice przyszli na piwo:sorry:
pozniej to ino spac mi sie chcialo:sorry:
co do warsztatu jedziemy sobie do miasta z mama jedziemy i nagle zaczynam hamowac wciskam pedal a tu dupa dopiero przed sama podloga zaczal mi hamowac i to gwaltownie w ten sposob jechalam do miasta bez hamulcow:crazy:
musialam na warsztat uderzyc bo nie bede z niesprawnymi hamulcami jezdzic a ten mi mowi ze nie ma wolnego miejsca i dopiero za 2 -3 godz mam przyjechac:confused2:
i na dzisiaj bede musiala sie zapisac:sorry:
powiedzial mi ze to moze byc pompa hamulcowa bo plyn jest wiec wycieku nie ma:no:
ciekawe ile taka pompa bedzie mnie kosztowac:crazy:

oj kochane przez 3 dni niecle 2 strony????:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Srednia roczna to 5,1 czyli może być :-D:-D:-D:-D

Pozostałe rzeczy bez zmian.
Nadal żyję na truskawkach,o truskawkach i wszystko jem z truskawkami.:-D:-D:-D

Ty kujonie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p
gratuluje taiej sredniej!!!!!!!!!!!!!!!

A i dostałam w końcu zwrot podatku więc muszę się rozejrzeć za jakimś dobrym dentystą zanim się kasa rozejdzie. Bubka a może Ty znasz jakiegoś dobrego w MM?

nie znam
moja siora do Sieldec jezdizla i badzo sobie chwilila jaks denstyke

W
Słuchajcie, czytajcie, jak tam chcecie. O rozmowie z dyrektorką już mówiłam. Wczoraj byłam z małą kartę wypełnić, po południu był festiwal sportowy i też poszłyśmy. Ależ było super. Tak sie nawet nie spodziewałam. Nawet koń był, ale taka kolejka, że młoda podchodziła 3 razy i rezygnowała, bo za długo stać:-D-wolała się bawić, hehe. A ja zdążyłam żeton wykupić, no nic. Zrobiłyśmy sobie zdjęcie, tzn naszych głów w biedronce i pszczółce, hehe. Nie wiem tyko jak je odebrac, hihi.
Były różne loterie fantowe ( kazdy coś wygrywał, no ja kasy nie mam, wiec to sobie odpuściłyśmy-po za tym kolejka większa jak do konika, hehe). No i skakałyśmy w workach, buszowałyśmy w namiocie wężowym, przeciągałyśmy linę, piłeczki na łyżkach nosiłyśmy slalomem, grałyśmy w kosza i już sam anie pamiętam co jeszcze. Do domu ledwo żywa dotarłam. Piciowi obiad zrobiłam, kiełbaski przypaliłam, więc zaraz zarzuciłam jaja na patelnie, hehe. I padłam jak betka. Młoda jeszcze miała siłe poskakać po nas, wymęczyć do końca i grzecznie poszła spać.
Udało mi się kilka fotek zrobić, ale telefonem, jak zgram i się nadadzą to wrzucę.

Medea, no super, więc stratna, poza nerwami nie jesteś

widze ze fetyn udany:tak::tak::tak:
a jaka Twoja mala juz duza:szok::szok::szok::szok:
pikena leseczka

Sto lat Agnes!!!

spoznione ale dolaczams ie do zyczen

Witam popołudniowo. Nie ma mnie często, ale po prostu mam jakieś takie dni ostatnio bardziej do czytania niz pisania:eek: Wszsytko też prez to, że ciężko mi siedzieć przez tą rwę kulszową:crazy:
D

rwa w ciazy??????????
wspolczuje
moj nie byl w ciazy i ledwo lazila a co dopiero Ty
zdrowka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj bylam na KTG i połozna mnie nastraszyła bo powiedziała ze tetno dziecka wyszło za wysokie tak jakbym miała jakies zakazenie a tetno było 180 ja sie nie znam ale sie wystraszylam i poleciałam do lekarza no i powiedział mi ze moze takie byc zebym nie słuchala połoznej bo ona jest od podłaczenia a nie komentowania wyniku:tak: ale i tak mam jakies głupie mysli w głowie ze moze jednak cos jest na rzeczy , chyba połozna tez cos sie zna na takich badaniach .......sama juz nie wiem w necie nic nie moge znalezc na temat ktg :eek::eek::eek:
DZisiaj byłam na komisji lekarskiej bo jestem na chorobowym juz 4 mc i chcieli sprawdzic ale jak mnie zobaczyli to powiedzieli ze mi sie nalezy i moge isc :-D:-D ale najlepsze jest to ze pod koniec skapli sie ze ja wogóle nie podlegam zusowi tylko krus :-D:-Di nie mam pojecia skad oni w zusie wzieli moje dane ze ja jestem na chorob:-Dowy:-Dm z KRUS-U
Dla pewnosci podjechałam do krusu zapytac o co chodzi z ty,m zamieszaniem i czy to moje chorobowe jest aktualne powiedziała ze tak i ze w piątek powinnam dostac kase:-):-):-)
k:

szybko cie wezwali na ta komisje:eek:
a co do KTG
jak lezalam na patologii to dziewczynom wychodzilo ktg tez po 180 jak dzieciaczki byly aktywne i nie spaly!jak spaly to po 130-140
dla odmiany moja Weronika miala 130 jak byla aktywna a jak spala to kolo 100 i juz nie bylo dobrze!
wiec mysle ze nie ma sie czym martwic.
a wlasnie a moze to ppuchniecie nog to poczatki zatrucia ciazowego?dieta bezsolna czy cos?

No i wkoncu dotarlam:tak::tak::tak:Bylam u lekarza ,stamtad biegiem do domu napic sie i wysikac i biegiem do szkoly na zebranie:tak::tak::tak:Ale zdazylam:tak::tak::tak:Niedawno weszlam do domu i czekam za pizza:tak::-)
A wiec u lekarza ok:tak:Lekarka byla zadowolona ze male przez ten rok ladnie przybraly i urosly:tak::tak::tak:Nawet nadrobily juz to co schudly podczas choroby:tak::tak::tak:
Wiktoria wazyla po chorobie 7900 a dzisiaj 8170 a Klaudia po chorobie 7700 a dzisiaj 8090:tak::tak::tak:Wyniki musze kontrolowac.Te ciala ketonowe sa tez zastanawiajace dla Niej:szok:bo cukier juz jest ok i odwodnione tez nie sa:eek:No a drastycznej diety odchudzajacej to juz napewno nie stosowaly:no::no::no:
Powoli zaczynamy rozszerzac dietke o produkty mleczne i mleko w potrawach:tak::tak::tak:
Z Klaudia musze sie umowic do gunekologa dzieciecego bo ma sklejone wargi wewnetrzne:no::no::no:Cale szczescie ze robia to na znieczulenie,ale i tak bol i dyskomfort po zabiegu sa niefajne:no::no:

i nadal szczypiori:-D:-D:-D:-D:-D
tyle to Weroika wazyla jak miala 4mieisace:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale dobrze ze przybieraja
zebys widziala jakie ja dzwieki wydaje jak wsadza ja do wzoka:-D:-D:-D
jak Pudzian-najpeirow robie wydech glosny,potem ja wsdazam i dopiero wdech:-D:-D:-D:-D

ale z tymi wargami to niefajnie
wspolczuje
trzymama kciuki zeby bylo ok

A co do wizyty to z małą ok, waży 1030, ma 25cm i ułożona główką.
Ale babka już nie miała ochoty potwierdzić płci i jak na początku mówiła na niego jak, że "on" to szok!! A potem pomyłkę skwitowała, że nie widzi jaka płeć i moze faktycznie dziewczynka a ja mam myśleć o tym żeby było zdrowe..no kurcze no....
A dodatkowo cisnienei mi skaczei mam zrobić tygodniową kontrolę ciśnienia...:zawstydzona/y:
co jeszcze....ogólnie jestem zła i anwet nei wiem juzco napisać:sorry:
miłej nocki życze:-)

nie denerwuj sie tak:-)
mowicac on miala na mysli "plod"
w spzitalu [ozlozne tez tak mowily,ewentulanie ono.ale ze nienarodzone to sie okresla jako pold wiec "on" :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
najwazniejsze zeby bylo zdrowe
ale jak Malina pwoeidzialaze vbedzie ona to bedzie ona:-D:-D:-D:-D

Witam kochane :happy:
wróciłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
spóżnione życzenia urodzinowe dla Jubilatów :tak::tak::tak::tak::tak:
I gratulacje dla przedszkolaków :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Mama wczoraj pojechała :-:)-:)-:)-:)-(musiała bo działka ogródek jakoś tak smutno i pusto się zrobiło :-:)-:)-:)-:)-(
Wizyta jej u kardiologa ok :tak::tak::tak:musi zrobić szereg badań już się zarejestrowała :tak:i tym sposobem będzie u nas i w lipcu i w sierpniu i we wrześniu :tak::tak::tak::tak:
Julina od piątku walczyła z mega biegunką nareszcie już spokój i dziś poszła do szkoły :tak::tak::tak: mają dziś sesję fotograficzną więc się doczekać nie mogła :eek: Adacho wc zoraj mnie poinformował jakie ma oceny na koniec roku szkolnego pozostawiam bez komentarza bo swoje sie wczoraj nawkurzałam :wściekła/y: Julina nie będzie ze swoja przyjaciółką Agatka w jednej klasie :-:)-:)-:)-(podobno nie da rady :sorry::sorry::sorry::sorry:tzn byla by możliwość żeby chodziła do klasy Agatki czyli 1A ale no właśnie po pierwsze była by tam jedyną 6-latką :sorry:a w swojej klasie ma ich 8 sztuk no i wychowawczyni klasę A będzie prowadziła pani która uczyła Adama w 3 klasie a jak dla mnie to porażka i jeszcze raz porażka tak więc zostaje w klasie 1B :eek:
Antonio zdrowy dokazuje ile wlezie całe dnie ostatnio na dworze krem ochronny zakupiliśmy z faktorem 50 bo łapie go słonko bardzo szybko :tak:
polecam laseczki klocki drewniane w biedronce są 2 rodzaje pociąg i zamek my mamy z tej firmy całe wiadro klocków teraz mu dokupiłam pociąg i sie zastanawiam czy zamkiu nie dokupimy bo bawi się tym od rana non top a te które ma od grudnia też ciągle na topie a cena tych biedronkowych śmieszna bo 12.99 :tak::tak::tak::tak::tak:D:-D

no i wlasnie Malina
i tesciowa pojechala to wrocisz trcohe do nas:-p:-p:-p:-p:-p:-p
szkoda ze Julina nie bedzie w klasie z przyjaciolka ale na pewno znajdzie sobie nowa:tak::tak::tak::tak::tak:

to wczoraj dla odmiany Paulina za wiersz dostala 5 + a nie 1 jak ostatnio:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

[
Ja dzisiaj bede probowala zapisac Dominika do klasy sportowej o profilu pilki noznej i jak sie uda( w co watpie) to bedzie Juniorkiem w naszym Lechu:tak:A wiec prosze o kciukasy:tak::tak::tak:
?[/B]

dostal sie????????????????????

K
Natali mi tez czesto wywala z bb albo wyloguje po napisaniu posta :tak:szlak mnie wtedy trafia bo tu sie opiszesz a tu lipa i od nowa trzeba pisac:eek::eek::eek:

Ja własnie gadalam przez telefon z nasz Lidka która od tygodnia sie nie pokazuje na BB remont domu ja goni okna ma juz powymieniane poszpachlowane no i dzisiaj mąz malował kuchnie a ona własnie wybyła z dzieciaczkami na lody :tak::tak: ma problem z netem bo ma z pleya i jej nawala była to zglosic to sie dowiedziała ze w jej okolicy akurat maja słaby zasieg:crazy: bedzie próbowala sie jeszcze połaczyc z internetem to wkoncu sie pokaze na BB , blizniaki ma zdrowe tylko straciły apetyt za to krystianek jej nadrabia za wszystkich :-D:-D:-D
)

pozdrwo Lidke

a co do postow
mastepnym razem jak wywali ci blad to sprobuj zrobic wstecz az do momentu gdzie pisalas posta
wez go skopiuj,wejdz jeszcze raz na bb i wkelj:tak::tak::tak::tak::tak:
ja ta robie i zawsze dziala:-):-):-):-)

kup czopki glicerynowe zamist termoetrem
albo kawalek mieggo mydla jej wsadz-zadziala podobnie jak czopek

Hej dziewczyny, witam porannie i słonecznie.

Wczoraj jak wybyłam tak bardzo późńo jak na nas wróćiłam. Najpierw zakupy-poczta, carrefour ( ni emogłam się opamiętać i kupiłam małej 6 bajeczek 3 po 2.99 i 3 po 1 groszu), biblioteka, manhatan, póżniej szybko doskrobac ziemniaczki, pranie rozwiesić i do bratowej na nogach:szok:, od bratowej z mamą do banku, tez nan nogach:szok:, i z banku do mamy pieszo:szok: ( dla odmiany:-D). Witusi było jeszcze mało i poszła z dziadkiem na spacer z pieskiem, i po obiado-kolacji wróciłyśmy do domu. KOmpiel i spac. Ja w koncu skonczylam książkę. Świetna!
Dziś musz ebyć u mamy o 10, nie iwme czy sie wyrobię, bo głowa mi pęka i mam ślimacze ruchy, hehe.
Do konca mieś zostało mi 13 zł-nie iwem jak to rozlanować:-D:-D:-D:-D:-D
a

zakupki fajne
kawal drogi zrobiony:-D:-D:-D:-D
a Twoja juz wcale w wzoku nie jezdzi?

ja swoja woze bo ja i zakupy i Pauline itd to bym recepourywala a i tak wracam jak wileblad

Witam,

dzisiaj dzieci nie dały mi pospać to jestem z samego rana :-D Ale czasu to mi chyba dzisaj zbraknie :szok: Niedługo Helenkę do przedszkola a potem na zalupy, nie kupiłam sobie jeszcze szala :no::eek: M koszule nowa i krawat, an 11 fryzjer. Idę Anika zobaczymy czy nie rozniesie zakładu :szok::-D Aczkolwiek panie twierdzą że się dzieci nie boja :-D:-D

Pati a ty cały czas karmisz piersią :confused2:

Lecę zupke wstawiac bo potem nie bedzie kiedy :eek:

udanego wesela

narazie nie pokazywalam tego lekarce bo nie robia tego ze znieczuleniem do 3 roku zycia:sorry:
jemu to nieprzeszkadza a ona na pewno by go wyslala na zabieg:sorry:
kolezanka ze swoim synkiem byla mowi ze masakra:no:
ty wchodzisz trzymac dziecko a przed zabiegiem dziecku daja dwie jakies tabletki przeciwbolowe i nic wiecej:shocked2:

oj bidulka sie nameczyla, kurcze:no::no:
moj ostatnio tez kupy nie robi ale moze w koncu zrobi:eek:

bubka skad ja to znam wczoraj ino rankiem wpadlam bo pozniej do miasta na zakupy, w miescie na warsztat:crazy: a ze zabralam kolezanke z miasta to na kawe przyszla z nia robilam na szybko obiad a pozniej m przyszedl z pracy i tak sobie do 4 siedzielismy pozniej zjedlismy obiad i do babci pojechalismy:tak:
no a pozniej rodzice przyszli na piwo:sorry:
pozniej to ino spac mi sie chcialo:sorry:
co do warsztatu jedziemy sobie do miasta z mama jedziemy i nagle zaczynam hamowac wciskam pedal a tu dupa dopiero przed sama podloga zaczal mi hamowac i to gwaltownie w ten sposob jechalam do miasta bez hamulcow:crazy:
musialam na warsztat uderzyc bo nie bede z niesprawnymi hamulcami jezdzic a ten mi mowi ze nie ma wolnego miejsca i dopiero za 2 -3 godz mam przyjechac:confused2:
i na dzisiaj bede musiala sie zapisac:sorry:
powiedzial mi ze to moze byc pompa hamulcowa bo plyn jest wiec wycieku nie ma:no:
ciekawe ile taka pompa bedzie mnie kosztowac:crazy:

auto to skarbonka bez dna
tak jak i dzieci:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Twoj maly ma stulejke?

dobra laski juz 9 wiec uciekam
ide sie ogarnac,zaraz mala obudzei i sie zbieram na rynek bo sie kosnczy zanim doleze

milego dnia

reklama
Do góry