reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

HEJ GWIAZDECZKI :happy2:
ja wiem że polakowi nie dogodzi ale ja mam dosyć upałów:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
wróciłam z Tonim i z Julką ze szkoły to pot z nas kapał :dry: a za chwilę zrobiło sie ciemno zerwał się mega wiatr zagrzmiało spadło 5 kropel deszczu i znów grzeje :sorry2:
Pietruszka po rwaniu oj ciężko było pani powiedziała że mega trudna 4 do rwania zasłabł na fotelu:-:)-:)-(mówi że tak waliła młotem że myślał że mózg mu wypłynie :-:)-:)-:)-( ma założone szwy za tydzień na ściągnięcie za tydzień jeszcze rano robić 5 do innego stomatologa a za dwa tygodnie rwanie chirurgiczne drugiej czwórki pani jak spojrzała na zdjęcie to powiedziała trudniejszej :confused: lodów się naćpał jak głupi i poleguje :tak: ja cały weekend w pracy to on będzie się męczył z dzieciarnią ale upałowe spacery sobie odpuszczą bo nie za dobre to po takim zabiegu :sorry2:
Julinka w domku nie poszliśmy z nią na festyn bo ma mega biegunkę :-(i brzuch ją boli w drodze ze szkoły popuściła mi w majtki :-:)-:)-(
Anka ja z twojego przepisu też skorzystam ja robie podobne nadzienie do tych grubych rurek makaronowych dodaje na koniec do tego ser zółty ładnie wiąże i takie rureczki makaronowe potem zapiekane sa pycha :tak:
a twoja podwiewająca sukienka no kochana już jedna taka kusicielka była Merlin Monrou się chyba zwała :-D:-D:-D:-Ddo historii nawet przeszła :-D:-D:-D:-D
Iwcik naleśniki jami :tak::tak::tak::tak:
MH no to sie chłop zjawił ale cały tak ???:-D:-D:-D:-D:-D
Dorotko nie pomoge bo ja w żadnej ciąży upławów nie miałam więc nie wiem często na wizytach doktor się pytał ale ja nic nie miałam :no:jedyne co mokre między nogami to czop a przy Julinie wody :-)
As kurce bliskości budowy nie zazdroszczę :no:ja mam to samo sąsiad taras sobie robi:sorry2:a ja głupia okna pomyłam a wcale tego nie widać :dry:
Ja dziś na obiadek robiłam tilapię na parze z młodymi ziemniaczkami i mixem sałat w sosie winegret jami było :tak::tak::tak::tak: a na deser potowarzyszyliśmy Pietruszce łącząc się z nim w bólu i zjedliśmy lody :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:Julka dostała słoiczek jagód bo lodów bałam się jej dawać :dry:

reklama
Malinka sluszna uwaga Dowikla jeszcze nie zagladanela:szok:
Maz napewnos ie ucieszy na widok lodow:tak:

Ja posprzatalam nawet na balkonie zrobilam porzadek tzn wyrzucilam smieci, papier i plastik.Zostalo mi jeszcze ciuchy na kontener wywalic i butelki wywiezc:baffled:
Na balkonie w cieniu pokazuje mi 28st:baffled: dobrze ze jest maly wiaterek:tak:
:-D:-DIde sobie z papierem a mialam go w kartonie a ze karton duzy to tzreba bylo dwoma rekami trzymac.Ide sobie z tym papierem wychodze za blok a tu wiatr i cyk mi spodnice w gore :-D:-D:-Da ja jakby nigdy nic ide dalej:-D:-D:-D
no to widoki pewnie nieziemskie :tak:
ciekawe ilu gapiow sie zalapalo:-D:-D:-D:-D
Zjadłam truskawki z cukrem i śmietanką,teraz gotuję kompot będzie dla ochłody i do zupki truskawkowej.
Na obiadek -zgadnijcie co :confused::confused:
Pierogi z truskawkami :-D:-D:-D:-D:-D
ja tak sie zastanawiam co by jutro pirogi z truskawkami zrobic:tak::tak::tak:
wspolczuje budowy w sasiedztwie:no::no:
Natali ty bidulo nie ma truskawek to ta głodna bedzie chodzić:-D:-D:-D:-Di jak tu dogodzic babie w ciąży:-D:-D:-Dnie masz sasiada zeby podskoczył po truskawki:-D
chodzilo mi o truskawki na wieczorek jak m przyjedzie:-p;-);-)
znalazlam przepis na sos angielski ten orgazmo :-D:-D:-D
bede dzis kombinowac
ciocia mi kupila w kamiennej pol kilo truskawek i takie psiory ze obkroilam i zostalo moze polowa z tego, no ale nie bede wybrzydzc:no::no::no:
m bedzie mial

Dziewczyny wybaczcie ale nie mam nastroju czytac ani pisac :-(.Nic niwgo zlego sie nie stalo.Nie martwcie sie ale ta pogoda mnie wykancza.Wspolczuje kazdej z brzuchem.I chyba hormony mi szaleja i jakos wogole jestem taka slaba.Moja przyjaciolka iza jest wlasnie po zabiegu.2 CIAZA i 2 poroniona :-(. Oliwka spi .Pozniej pojdziemy na dwor :-).Czuje sie dobrze . Dziewczyny ciezarne.Powiedzcie mi czy pamietacie jaki mialyscie sluz na poczatku ciazy?Ja mam taki bialy papkowaty ale nie ciagnacy.Taka maz biala i nie wiem czy to zle czy dobrze.Napiszcie jaki wy mialyscie?Bede wdzieczna .
ja mialam zawsze zwykly bialy taki papkowaty:tak::tak::tak:
kochana ania juz ci napisala jak nie ma brazu i krwi to sie nie martw:tak::tak::tak:

a ja juz zmykam wieczorkiem wpadne bo musze kuzynki do babki zawizc:tak::tak::tak:

U mnie truskawkowo na maxa.
Zrobiłam naleśniki z truskawkami.
Ale się najadłam.:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D
Do tego leniwe z polewą truskawkową mmm pychotka.
A miały być pierogi.:baffled::baffled::baffled::baffled:
Nic straconego pierogi będą kiedy indziej :-D:-D:-D:-D:-D

Mały w basenie na tarasie tyłek moczy ,młoda pojechała na stajnię ,a ja udaję ,że się uczę na jutrzejsze egzaminy.:-D:-D:-D:-D:-D

No to sie witam
U nas dzisiaj mega upal bo jest 34 stopnie w cieniu i samo slonce a ja od rana wzielam sie za pranie i sprzatanie:szok::szok::szok:
Pozniej posiedzialam z mlodymi na balkonie i tak jakos mi zlecialo:tak::tak::tak:Teraz juz siedzimy w domku bo zeby wysiedziec na dworze to nie ma wogole szans:no:
Wczoraj po Dnieu Matki w szkole pojechalismy od razu na zakupki i w sumie pozno wrocilismy:tak::tak::tak:Mam zdjecia i filmiki ale jakos checi brak zeby to wrzucic i Wam pokazac:szok:

MALINUS
:-D:-D:-D:-DMoj poranek zaczal sie dzisiaj nawet przed 11 hehe;-):-)

Gratki dla Antosia za wywaleni butli:tak::tak::tak:Dzielny facecik z Niego:tak::tak::tak:

AS
Widze ze u Ciebie znowu truskawkowo;-):-)

ANKA
No to sasiedzi mieli widoczki:-)Fiu-fiu:tak::tak::tak:
ja tam na legalu chodze na balkon w staniku i mega krociutkich spodenkach ze albo od gory wystaja mi stringacze,albo od dolu dupso i mam wsyztsko gdzies:-p:-p:-p

A ja jakoś nie potrafię się przełamać. Nawet jak mam króciutką sukienkę to się jakoś dziwnie czuję. Ale pewnie dla tego żem grubas

no i p[oczytalam heheh widze ze wczoraj wam nagle zniknęłam ale to dlatego ze laptop sie rozładował i juz nie chciało mi sie wstawac i szukac ładowarki, a co do siary to mi juz siara od dawna leciała a teraz to juz woda leci jak ja to mówie herbatka dla dziecka i tak samo mialam z maksiem i pózniej juz nie karmiłam bo nie miałam pokarmu i tez na butli chowany a chłopak zdrowy wiec sie nie przejmuje jak nie bede karmic to nie nic nie zrobie :tak::tak::tak:

Kokusia gratuluje wygranej super no to teraz mozemy wpasc na kawe lub cherbatke:-D i:-D:-D

Anka no co ty za kiecki nosisz które same sie podnosza:-D:-D:-D

As no to musiasz byc jak dziecko na scenie bedzie , to tak jak u mnie w niedziele tez mój syn bedzie spiewal wiec trzeba na pikniku rodzinnym sie pokazać:happy2::happy2:
no i nastepna wariuje z truskawkami:-D:-D:-D

Joanna ja tez dzisiaj wpadłam do biedronki po moje bułeczki :-)

a własnie widziałam te fotrliki dla dzieci i powiem wam ze całkiem masywnie wygladaja i maja pasy punktowe oraz wkładke dla mniejszego dziecka mi sie podobaja no i cena rewelacja, któras własnie wczoraj pytała :tak::tak::tak::tak:

Malinka lody napewno pomoga , ja jak mnie żołądek boli to go mroze i objadam sie lodami:-)

MH bawcie szie dobrze i u mnie tez upał 33stopnie:tak::tak::tak:

Natali ty bidulo nie ma truskawek to ta głodna bedzie chodzić:-D:-D:-D:-Di jak tu dogodzic babie w ciąży:-D:-D:-Dnie masz sasiada zeby podskoczył po truskawki:-D

Iwcik nie ma sprawy. Zapraszam. Na pewno dla każdego znajdzie się coś dobrego

Dziewczyny wybaczcie ale nie mam nastroju czytac ani pisac :-(.Nic niwgo zlego sie nie stalo.Nie martwcie sie ale ta pogoda mnie wykancza.Wspolczuje kazdej z brzuchem.I chyba hormony mi szaleja i jakos wogole jestem taka slaba.Moja przyjaciolka iza jest wlasnie po zabiegu.2 CIAZA i 2 poroniona :-(. Oliwka spi .Pozniej pojdziemy na dwor :-).Czuje sie dobrze . Dziewczyny ciezarne.Powiedzcie mi czy pamietacie jaki mialyscie sluz na poczatku ciazy?Ja mam taki bialy papkowaty ale nie ciagnacy.Taka maz biala i nie wiem czy to zle czy dobrze.Napiszcie jaki wy mialyscie?Bede wdzieczna .

Dorotko wyrazy współczucia dla przyjaciółki

no to widoki pewnie nieziemskie :tak:
ciekawe ilu gapiow sie zalapalo:-D:-D:-D:-D

ja tak sie zastanawiam co by jutro pirogi z truskawkami zrobic:tak::tak::tak:
wspolczuje budowy w sasiedztwie:no::no:

chodzilo mi o truskawki na wieczorek jak m przyjedzie:-p;-);-)
znalazlam przepis na sos angielski ten orgazmo :-D:-D:-D
bede dzis kombinowac
ciocia mi kupila w kamiennej pol kilo truskawek i takie psiory ze obkroilam i zostalo moze polowa z tego, no ale nie bede wybrzydzc:no::no::no:
m bedzie mial

ja mialam zawsze zwykly bialy taki papkowaty:tak::tak::tak:
kochana ania juz ci napisala jak nie ma brazu i krwi to sie nie martw:tak::tak::tak:

a ja juz zmykam wieczorkiem wpadne bo musze kuzynki do babki zawizc:tak::tak::tak:

Natali zaintrygowała mnie nazwa tego przepisu. Mogę prosić?

Kurcze miałam wystawić dziewczynkom basenik i d*a blada bo dziurawy.
Natalka mi coś jeść nie chce. Już jej cuduję i wydziwiam a on tylko smyrnie trochę i już nie chce. Dziś im na obiad zrobiłam makaron z kompotem to oczywiście tylko kompotu pochlipała. Dobrze że potem zjadła kisiel i suchego gofra.
Mi sprzątanie idzie jak krew z nosa. Dopiero kuchnię i pokój ogarnęłam a jeszcze jeden pokój, łazienka i przedpokoje czekają.
Próbowałyśmy grac z dziewczynami w siatkówkę w sadzie ale spociłyśmy się jak rude myszy i przeniosłyśmy się na huśtawkę.

Jutro pewnie nie zajrzę bo najpierw na ryneczek po sandałki dla Natki a potem koleżanka zjeżdża kawę próbować więc miłego weekendu Wam życzę.

A ja jakoś nie potrafię się przełamać. Nawet jak mam króciutką sukienkę to się jakoś dziwnie czuję. Ale pewnie dla tego żem grubas

Natali zaintrygowała mnie nazwa tego przepisu. Mogę prosić?
orgazmo to my sobie sami wymyslilismy :-D:-D:-D:-D
tak naprawde to sos angielski do deserów:tak::tak:
ja nie mam przepisu ino na google wyszukalam
Sos angielski - Sos, angielski

wlasnie mlody sie na balkonie w basenie moczy:tak::tak:
i caly czas slysze "jestem rekinem" albo "hurrrrrraaaaaaaa" albo "gotowe" i inne okrzyki :-D:-D:-D:-D:-D:-D
1z6qe8.jpg

ale w nocy chyba cosik bedzie bo nawet na niebie mi sie plemniki przewijaja:-D:-D:-D

21j4tc5.jpg

Ostatnia edycja:
Malinka kariery to ja napewno nie zrobie:-D:-D:-DA ten makaron bardzo apatycznie brzmi:tak: wiec bede miusiala kiedys zrobic:tak:Udanego wieczorku:-)

Kokusia pewnie z 15 minut pogralyscie bo w upale to nie da rady.Ale wieczorem fajnie sie gra bo inne powietrze, chlodniejsze;-)Sprzatanie nie ucieknie:cool2:

Natalineczka extra fota i ten okrzyk hihihi

A my zaliczylsymy zakupki.Przed realem stoi taka buda gdzie frytki sprzedaja wiec zatrzymalam se i kupilam Laurze a ta ze chcde tam isc do srodka wiec Pan ja zaprosil a wczesniej dostala soczek gratis:szok: Na pozegnanie dala Panu buziaka:szok::szok:i mowi do niego do jutra:szok::-D:-D
Zakupy mam zrobione tylko jutro musze placki na tortille kupic i obiadek z glowy:-)
Po 20 wybieram sie do kolezanki i mam nadzieje ze moj zdazy wrocic:cool2:
Lali w wannie a ja musze kuchnie ogarnac:baffled:

Anika spi :szok::szok::szok:

A helenka mocz\y się w baseniku na balkonie i gada cos do siebie :-D Więc NATALIECZKA witam w klubie :-D:-D:-D

A ja to chyba w końcu zgłodniałam :-p O /aniki juz się drze :angry:

Witam wieczorkiem
M wzial dzieci na spacer,wiec mam troszke luzu:tak::tak::tak:Pomylam sobie podlogi i pozmywalam naczynia:tak::tak::tak:Posciagalam pranie ktore juz mi wyschlo no i zaczelam wkoncu tego 6 weidera:szok:szczerze mowiac to nie wiem jak ja dotre do 42 dnia:no:Dzisiaj byl pierwszy i byla masakra:szok::szok::szok:Moze to przez ten upal,a moze moja kondycha jest taka cienka:baffled:
Moje dzieci zazyczyly sobie na obiad nalesniki,wiec mialam co robic w tym upale hehe,no ale ladnie zjedli wiec jest git:tak::tak::tak:

ANKA
To widze ze my obydwie szerzymy darmowy,osiedlowy striptis hehe:-);-)
A wiatrak to i mi by sie przydal do spania:tak::tak::tak:Moje dziewczynki to budza sie z wlosami mokrymi jak po kapieli,a spia w letnich pizamkach i pod kocykami lub odkryte

NATALINECZKA
maly w basenie rewelacja:tak::tak::tak:

ANKA
No jak nic jutro znowu bedziecie musialy isc na fryteczki:-D:-D:-D
A ten buziak dla Pana z budki no fiu-fiu;-):-)

reklama
hejka.

Oliwka usneła,zarz mykam się jeszce raz wykapac bo gorąco że hej.

dzis wstaliśmy o 6.00 bo moje dziecko ostatnio nie daje mi dłuzej pospać i przed 7.00 było już 27C masakra.

więc przed moja pracą poszłamz Oliwką i m na zakupy do Biedronki bo potem w tym skwarze byłoby ciężko.:tak::tak::tak::tak:

Oliwka dziś wstała rano cała pogryziona pzrez komary materaz takie duże plamy czerwone jest uczulona tak jak ja.kupiłam już jej fenistil w zelu i smaruje.dziś kupiłam rajd do kontaktu mam nadzieję ze już dzisnas nic nie pogryzie,jeszzce jutro musze kupić jakiegoś offa bo dziś już wszędzie wykupili a jutro am byc dostawa.:tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry