reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Hej laski

Ja rano wstałam i zawiozlam dzieci do szkoły i spowrotem wskoczyłam do łóżka bo zimno i deszcz padał wiec co bede siedziec przed TV jak mąz jeszcze w łóżku spał , no to ja na ciepłe nózki:-D:-D:-Dwstalismy dopiero ok11:-D, poszłam sie wykapac bo trzeba było do gina sie wybrac na wizyte kontrolna , i na zakupy .

U gina no to ładnie mam juz 11 kg na plusie:szok::szok::szok::szok: kazal mi brac magnez i przepisał żelazo bo stwierdził ze wyniki caly czas leca w dół , a do porodu jeszcze troche i bedzie mi cieżko jak tak pójdzie, gadałam mu o sobocie ze bolal mnie brzuch tak jak na miesiaczke i czułam ze mi sie brzuch napinal ale po nospie przechodziło i wziełam trzy w sobote, a niedziele przelezałam bo sie wystraszyłam z leksza, i pytam go czy to normalne , a on do mnie ze u mnie to nienormalne i dobrze zrobiłam ze wziełam nospe , wytłumaczyl mi ze to były skurcze z bólami które czułam i takie bede czuć ale dopiero przed porodem:szok: takze jakby sie powtórzyło to kazał mi wziasc odrazu dwie nospy i jakby nie pomoglo to dzwonic mam do niego albo do szpitala przyjechac , bo zeby nie bylo tak ze w 7 miesiacu bede rodzic:szok::szok::szok::szok::szok:musze sie pilnowac , ale zbadał mnie i powiedział ze szyjka jak narazie jest oki i nie zmiękła:happy2:nie wiem co to znaczy ale chyba dobrze:-D:-D
W tych sprawach to jestem lewa bo ja nie miałam nic takiego przy pierwszej ciąży bo nie miałam bóli tylko odrazu cesarke i teraz to wszystko to dla mnie czarna magia:szok::-D:-D:-D

Poczytałam po łebkach i widze ze jest nowa mamusia , witam serdecznie:-):-):-)

Widze ze wszedzie zimno i leje i laski nie chorujcie no co wy , ja byłam dzisiaj w aptece i gosc płacił za recepty jakąś mała sume i gada ze tak to moze chorowac jak lekarstwa takie tanie a wszyscy w brech:-D:-D:-D nienormalny jakis to kazdy woli nie chorowac a ten wyjatek jakiś:eek::eek::eek::eek:
Mam nadzieje ze was zalane tereny nie dotkneły bo jak ogladam tv to straszne co sie dzieje z tymi rzekami:szok::szok::szok:

A co do koszenia trawki to spoko bo ja mam kosiarke która sama jezdzi i nie mecze sie a raczej relaksuje bo po prostym teranie a reszta co ze skosu lub nie równe to mężowi zostawiam:tak::tak::tak: takze nie kopcie mnie tak czesto bo juz dupa mnie boli:-D:-D:-D:-D

Kerna chyba za duzo myslisz o mnie ze ci sie myle z Natali:-D:-D:-D

Hej wieczorkiem
Mój dopiero wrócił z pracy-był od wczoraj od 8-mej.Taka to przyjemna praca w straży.
I pojutrze powtórka,bo powodzie okropne..
Karolka poszła już spać,Pati się kapie,ja już dziś nic nie robie,nie chce mi się-jakiś leń mnie ogarnął..
anaconda jak tam wizyta u dentysty?
Iwcik to super,ze szyjka nie zmiękła-ja niestety w pierwszej ciąży leżałam plackiem-groził mi poród przedwczesny ale udało się jakoś dotrwać do 37tyg.
Druga ciąża to bajka-jakbym nie poszła do szpitala na zapis KTG,to urodziłabym w domu,bo nie miałam żadnych skurczy,hihi
Miłego wieczorku Wam zyczę;-)

My już po dentyście, kolejne lapisowanie za tydzień :tak::tak: Po dentyście skoczyliśmy do biedronki i Maja sobie wybrała torebkę z barbie i bidon też z barbie no i trzeba było kupić :-D:-D
Teraz jemy kolacje i zostałyśmy same bo mąż pojechał do swojej mamy nocować bo jutro rano ma zawieść swoją babcię do lekarza :tak::tak:

Witam w poniedziałek.
Mam taki natłok informacji neurologiczno-rozwojowych ,że chyba tydzień trzeba ,by to wszystko przeanalizować.
Szkolenie było super!!! Metoda genialna
Warto było wydać te 1000 zł.

Witam nową mamę.

Przepraszam dziewczyny,że mnie nie ma i piszę tylko o sobie,ale kupa roboty.:sorry::sorry:
Papiery z PFRONu mnie zżerają.
Masa tego do napisania.
Czerwiec się zbliża i trzeba napisać sprawozdanie o każdym dziecku ,z którym pracuję.:wściekła/y::wściekła/y:

Kuba jeszcze lekko chory,Klaudia na obozie informatycznym.
Właśnie godzinkę temu wróciłam z pracy z fundacji.
Rozmawiałam z rodzicami dzieci na temat tej nowej metody.
Wszyscy rodzice w to weszli bez problemu.:tak:

Problem polega na tym,że jak na razie II stopień kursu jest w Polsce nieosiągalny ,a w Stanach oczywiście mogę,ale koszt kursu to prawie 3000 $:szok::szok::cool::cool::cool:
Idę poukładać informacje w głowie,bo dużo tego.:-D:-D:-D:-D
No i mąż kazał mi zbierać pieniądze na kurs :tak::tak: :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
spóźnione ale jak najbardziej szczere najlepsze życzonka dla Szczypiorków!!!!!!!!!!

A ja witam się oczywiście w pochmurny zień. do tego u nas miasto zalewa, rzeki wylały strasznie i ludzie ewakuują sie....do tego wczoraj mój ojciec cały dzień pomagał znajomym przewozić wszsytko ze sklepiku na bazarku, bo bazar zaraz obok rzeki, a budy zalane do połowy. Podobno masakra. Wszsytkim pozalewało cały biznes łazili w lodowatej wodzie po pośladki i ratowali co mogli:no: A tam pół Krosna prowadzi swój interesik. Ci znajomi mają budkę z wszsytkim dal dzieci, głównie ciuszki i zabawki.

Syreny wyją od rana, a mi nawet nie chce się tam iść żeby patrzeć na czyjąś strate..na około domy w wodzie...eh..mosty którymi mogę dojechać do sklepu pozalewane i pozamykane....
A do tego mają puścić wodę z Soliny, bo tam też zalewa..no i ciekawe gdzie to się ma zmieścić:sorry:
koszmar
do tego przez te deszcze pod parapetami wlewała mi się woda do sypialni!! Na szczęście M zrobił co trzeba...

Poczytałam Was trochę ale cytató sobie nie pozaznaczałam:sorry2:
MH fajnie, że Helence się podoba w przedszkolu:-):-)
Natalineczka a glukoza już była???
A w ogóle to nei wiem czemu cały czas mylisz mi się z Iwcik:-D:-D:-D
Lunka wekend w skrócie udany widzę..a Laura grzeczna...super zawsze to jakis relaks;-)
Agula witaj:-)
W ogóle czytałam Was i wszsytkie maja w planach się pochorować czy co:eek::eek::eek::eek:
A do keidy ten zwrot musi przyjsć?? Bo my jeszcze nie dostaliśmy...
jeszcze przede mną:tak::tak:
jutro wizyta wiec podejrzewam ze teraz bedzie glukoza:tak::tak:
a my o podatku to juz dawno zapomnielismy ze wogole byl:-D:-D
Tak czytałam czytałam i nic nie zaznaczyłam ani nie zapamiętałam :zawstydzona/y::-( przepraszam :-( jakaś roztargniona jestem przez tą chorobę Kubka i pogodę :dry: chociaż pogodniej jest niż wczoraj :tak: Kuba znowu śpi, jak to lekarka wczoraj powiedziała jak nie je to śpi :sorry2: no to niech śpi :tak: ja zaraz idę obiadek szykować. Rodzice przyszli z pracy chyba od Kuby się zarazili :sorry2: jeszcze mi szpitalu w domu brakuje :eek: jutro jak Kuba będzie taki sam jak dzisiaj to idę do swojej po skierowanie do szpitala i idę tam na badania :tak: najwyżej zostawią mnie znowu w szpitalu ale przynajmniej pewność że go wyleczą :tak: no to idę bo głodna się zrobiłam :tak: miłego dnia życzę :tak:
no pewnie wylecza i nie przyniesie do domu chorobska:tak::tak:
&&&&&& i zdrowka zycze:tak::tak::tak:
anaconda powodzenia u dentysty:-)

rozmnażajcie się, bo nie bedzie Polski:rofl:
[video=youtube;5zuBFns6qNk]http://www.youtube.com/watch?v=5zuBFns6qNk[/video]
no to sie rozmnazajmy;-):tak::tak::tak:
witam :-) w Kielcach też deszczowo rano tylko byłam na zakupach a teraz to tylko herbatka gorąca i co jakis czas włączam piecyk zeby pranie schło pogoda by sie zrobila :wściekła/y: bylam w końcu u fryzjera bo wczoraj mąz mi zrobił zdjęci jak zobaczyłam jak wyszłam pskudnie i jakie mam okropne wlosy nie zderzylam i polecialm obcięłam farbnę tylko jeszcze i powinno być okej :tak:z mężem jestem na wojennej scieżce i nie zamierzam tego zmieniac :no:
dawaj foteczki;-):tak::tak:
Hej laski

Ja rano wstałam i zawiozlam dzieci do szkoły i spowrotem wskoczyłam do łóżka bo zimno i deszcz padał wiec co bede siedziec przed TV jak mąz jeszcze w łóżku spał , no to ja na ciepłe nózki:-D:-D:-Dwstalismy dopiero ok11:-D, poszłam sie wykapac bo trzeba było do gina sie wybrac na wizyte kontrolna , i na zakupy .

U gina no to ładnie mam juz 11 kg na plusie:szok::szok::szok::szok: kazal mi brac magnez i przepisał żelazo bo stwierdził ze wyniki caly czas leca w dół , a do porodu jeszcze troche i bedzie mi cieżko jak tak pójdzie, gadałam mu o sobocie ze bolal mnie brzuch tak jak na miesiaczke i czułam ze mi sie brzuch napinal ale po nospie przechodziło i wziełam trzy w sobote, a niedziele przelezałam bo sie wystraszyłam z leksza, i pytam go czy to normalne , a on do mnie ze u mnie to nienormalne i dobrze zrobiłam ze wziełam nospe , wytłumaczyl mi ze to były skurcze z bólami które czułam i takie bede czuć ale dopiero przed porodem:szok: takze jakby sie powtórzyło to kazał mi wziasc odrazu dwie nospy i jakby nie pomoglo to dzwonic mam do niego albo do szpitala przyjechac , bo zeby nie bylo tak ze w 7 miesiacu bede rodzic:szok::szok::szok::szok::szok:musze sie pilnowac , ale zbadał mnie i powiedział ze szyjka jak narazie jest oki i nie zmiękła:happy2:nie wiem co to znaczy ale chyba dobrze:-D:-D
W tych sprawach to jestem lewa bo ja nie miałam nic takiego przy pierwszej ciąży bo nie miałam bóli tylko odrazu cesarke i teraz to wszystko to dla mnie czarna magia:szok::-D:-D:-D

Poczytałam po łebkach i widze ze jest nowa mamusia , witam serdecznie:-):-):-)

Widze ze wszedzie zimno i leje i laski nie chorujcie no co wy , ja byłam dzisiaj w aptece i gosc płacił za recepty jakąś mała sume i gada ze tak to moze chorowac jak lekarstwa takie tanie a wszyscy w brech:-D:-D:-D nienormalny jakis to kazdy woli nie chorowac a ten wyjatek jakiś:eek::eek::eek::eek:
Mam nadzieje ze was zalane tereny nie dotkneły bo jak ogladam tv to straszne co sie dzieje z tymi rzekami:szok::szok::szok:

A co do koszenia trawki to spoko bo ja mam kosiarke która sama jezdzi i nie mecze sie a raczej relaksuje bo po prostym teranie a reszta co ze skosu lub nie równe to mężowi zostawiam:tak::tak::tak: takze nie kopcie mnie tak czesto bo juz dupa mnie boli:-D:-D:-D:-D

Kerna chyba za duzo myslisz o mnie ze ci sie myle z Natali:-D:-D:-D
kochana wiectroszke sie zacznij oszczedzac:sorry2::tak::tak:
Hej wieczorkiem
Mój dopiero wrócił z pracy-był od wczoraj od 8-mej.Taka to przyjemna praca w straży.
Karolka poszła już spać,Pati się kapie,ja już dziś nic nie robie,nie chce mi się-jakiś leń mnie ogarnął..
Iwcik to super,ze szyjka nie zmiękła-ja niestety w pierwszej ciąży leżałam plackiem-groził mi poród przedwczesny ale udało się jakoś dotrwać do 37tyg.
Druga ciąża to bajka-jakbym nie poszła do szpitala na zapis KTG,to urodziłabym w domu,bo nie miałam żadnych skurczy,hihi
witam nowa mamusie;-)
fajny mialas porod naprawde skurczy nie mialas czy ich nie czulas:eek::eek::eek:

witam wieczorkiem zaraz wroce tylko mlodemu kolacyjke zrobie;-)

Jak mnie podłączyli do KTG to wogóle skurczy nie było,lekarz mnie jednak zbadał i ku jego zaskoczeniu rozwarcie na 3 palce:-D-ja nic nie czułam.hihi
Godzine pózniej już miałam Karolke przy sobie-3 parcia i wyleciała-jak z procy,hihi:-D

Maż w pracy , wkoncu urlop sie skonczył :-D:-D:-D,maksiu juz spi , wymeczyłam go jeszcze przed spaniem bo mial czytanke i wiersze do nauczenia na przedstawienie z okazji dnia mamy i taty wiec maglowałam go troszke:tak::tak::tak::tak:ale dał rade i sie nauczył , a ja siedze i wcinam migdały bo znów ta zgaga męczy i pieke w piekarniku pasztety ze swinki:-):-):-) smalczyk pozlewalam do słoiczków, bocz:-)ek za peklowany do jutra musi dochodzic do siebie i jutro w piekarnik go wrzuce i upieke:-):-) wiec na dzisiaj mam juz spokój , co mialam zrobic zrobiłam:tak::tak::tak:

Hej wieczorkiem

No to faktycznie miałas ekspresowy [poród , ja tez mam nadzieje ze do 37 tygodnia dam rade a pózniej juz moge rodzić:tak::tak::tak:

My już po dentyście, kolejne lapisowanie za tydzień :tak::tak: Po dentyście skoczyliśmy do biedronki i Maja sobie wybrała torebkę z barbie i bidon też z barbie no i trzeba było kupić :-D:-D
Teraz jemy kolacje i zostałyśmy same bo mąż pojechał do swojej mamy nocować bo jutro rano ma zawieść swoją babcię do lekarza :tak::tak:

Ja tez byłam w biedronce i ogladałam te torebki ale nie mam komu kupic a ja za stara :-D:-D:-Dale czekam na posciel bo ma byc za 59zł w motywach z bajek:tak::tak::tak:

Witam w poniedziałek.
Mam taki natłok informacji neurologiczno-rozwojowych ,że chyba tydzień trzeba ,by to wszystko przeanalizować.
Szkolenie było super!!! Metoda genialna
Warto było wydać te 1000 zł.

Witam nową mamę.

Przepraszam dziewczyny,że mnie nie ma i piszę tylko o sobie,ale kupa roboty.:sorry::sorry:
Papiery z PFRONu mnie zżerają.
Masa tego do napisania.
Czerwiec się zbliża i trzeba napisać sprawozdanie o każdym dziecku ,z którym pracuję.:wściekła/y::wściekła/y:

Kuba jeszcze lekko chory,Klaudia na obozie informatycznym.
Właśnie godzinkę temu wróciłam z pracy z fundacji.
Rozmawiałam z rodzicami dzieci na temat tej nowej metody.
Wszyscy rodzice w to weszli bez problemu.:tak:

Problem polega na tym,że jak na razie II stopień kursu jest w Polsce nieosiągalny ,a w Stanach oczywiście mogę,ale koszt kursu to prawie 3000 $:szok::szok::cool::cool::cool:
Idę poukładać informacje w głowie,bo dużo tego.:-D:-D:-D:-D
No i mąż kazał mi zbierać pieniądze na kurs :tak::tak: :-D:-D:-D:-D

Kurcze troche duzo to kosztuje:szok::szok::szok:

witajcie kochane wieczorem.
moje dzieci juz w łużeczkach,ale nie mam pojecia co sie im stało przez kilka dni ostatnich zanim zasną to mija godzina lub 1,5 :szok:a wczesniej zasypiali zaraz-nie mam pojecia co im sie odmieniło.:no:
ja teraz ogladam M jak miłosc i zaraz sie zabieram za cwiczenia.
spokojnej nocki życze.:-)

agulla-witam bardzo serdecznie!!!!

iwicik-no to dobre wiesci masz od lekarza.tylko pamietaj że masz duuuuuuuuużo odpoczywac i sie nie przemeczac.oby Cie juz tak brzuch nie bolał.

reklama
Witam wieczorkiem
Trezci raz pisze tego posta bo co chwile rozlacza mi sie net:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Sorki ze tak malo odpisuje ale jak M jest w domu to bardzo szybko leci mi czas i malo wlaczam laptopa:tak::tak::tak:

IWCIK
Super ze szyjka ladnie trzyma:tak::tak::tak:Ale oszczedzaj sie kochana

No i witam nowa mamusie

Do góry