reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam dziewczyny poweekendowo. Jestem mega padnięta, choc dopiero wstałam. Ale o so bie późńiej. POczytalam tylko po łebkach, bo się skupić nie mogę i cos mnie za oczami znów głowa zaczyna boleć, więc nie chcę przeginać, bo znów mnie dopadnie, ech...

Joasiu, no to ja Cie poprosze o liste ciekawych pozycji, bo co pójde do biblioteki ( a tylko z małą mogę) to biorę na szybkiego coś i kiepsko trafiam.

Pati zdrówka, no i szczęście, że się udało i Wam koniec końców jednak odpuścili. No świnie, zarobić pewnie chciełi, czy raczej dorobic...

trylogie Paulliny Simons a trafila mi sie bo nowe w miekkiej oprawie z przesylka wychodza po 104 lub wiecej a ja za 89 zl kupilam w twardej i przesylka gratis:tak:[/QUOTE]
no to Ci się kochana trafiło wspaniale!

A prtzy okazji opierdzielam Cie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ile kobieto tzreaba Ci tlumjaczyc ze masz sie oszczedzac:wściekła/y::wściekła/y:Ile razy Ci gadac ze masdz sie nie przemeczac jak nie truskawki to se myjesz:wściekła/y::wściekła/y:Jak Ci zasadze kopa to dolecisz do Błażowej:wściekła/y:Zeby mi to bylo ostatni raz:wściekła/y:
Zadzwonie do mamy i bedzie z Toba siedziala jak nie bedziesz sie oszczedzac a wiesz jaka ona jest
no co ja moge dodać. POPIERAM w 100%-niereformowalna jakaś, no...

Oj jak ja kocham tatara. Takiego z surowym żółtkiem, mnóstwem cebulki i ogórkiem kiszonym:-p
A ja szukam sposobu na popsucie swojego starego odkurzacza, Mam jeszcze panieński kupiony najtańszy ze sklepu a jest nie do zdarcia normalnie. A mi się marzy jakiś taki z nowszych wypasionych. No ale kurde szkoda starego dziadka póki jeszcze na chodzie:eek:
mmmmm-mniami.
Nie bądź niemądra. Jak dobrze ciągnie, to tylko dbaj o niego. Teraz jak cos upisz, to wiesz jak dziaął, tzn działą, przeważnie póki gwarancja się nie skończy, hehe.

Iwcik, aleś mi smaka na kiełbachę narobiłą, jejciu!

witam

przepraszam za tak długa nieobecność

wczoraj wyszlismy z Damiankiem ze szpitala, ale diagnoza mnie tak przeraziła że ryczałam jak bóbr - psychicznie nie dałam rady. Na razie mamy ciężkie AZS które będzie niestety do końca życia, astma oskrzelowa, gronkowiec złocisty przez rany skórne się przyplątał i podejrzenie zespołu Hiper IgE, był 10 dni na sterydach dożylnych i tak spuchł że 3kg do przodu, dalsza opieka alergologa, dermatologa, stomatologa, immunologa, kardiologa i dostaliśmy skierowanie do centrum zdrowia dziecka w Warszawie bo w naszych szpitalach juz Nam nic więcej nie pomogą :(

przepraszam ze tylko o sobie, ale czasu brak
Julia, współczuje kobieto. Nie iwem nawet co napisać, bo nie wyobrażam sobie nawet jak musisz cierpiec ze zgryzoty. Ale wiesz jak to jest, jak sie usłyszy pierwszy raz diagnozę to jak wyrok, później człowiek nabiera sil i poprostu walczy. Życzę Wam oby walka ta nie poszła na marne...

Anabubka, no urodzinki widze udane, super. Mąż się ewakuował, no ale jak na nockę szedł to nie ma sie co dziwić. No i kurde, aż tak boli, że ketonal to mało?! Boziu, trzymaj się kobieto. Cos musisz z tym zrobić...Mam na mśli tą endomitriozę, czy jakoś tak, bo to chyba od tego paskudztwa...tak mi sie zdaje...

Beata jak mały dzisiaj???

Iwcik, nie wygłupiaj się zarąbiste zdjęcia, fantastycznei wyglądasz, kobieta w ciąży ma swoje prawa, a le no kurde, wyglądasz swietnie!
No a dzieciaki? Książę i księżniczka!

Wszytskiego najlepszejszego od e-ciotki dla szczypioreczek naszych!!!!!!!!!!!!

AS-super, że tak C sie podobało iwarto było tyle wydać.

No i tak z grubsza to tyle.
No a my w piątek pojechaliśmy do kierownika Picia o to przedszkole się wiecej dowedzieć, no bo kazał przyjechać. Ale kazał P przytjechac taxi, nie autem. Ło matko, se myślę, dobrze, że ten kieras dużo nie pije, Obaj po 12 godzinne zmianie, jedziemy z dzieckiem, bedzie krótko i szybko. Acha, w domu po 24. Ale było fantastycznie. Przeszliśy sobie na TY, żonę ma wspaniałą, mała dostała do zabawy wielki pojemnik z zabawkami, takimi do kombinowania, więc pasiło jak nie iwem, do domu nie chciała jechać, grzecznie w gościach siusiu wołąłą, choc miałą pampka, nobo troche obciach jak by im podłoge zasikałą, hehe. Pani domu zrobiłą kolację-sushi-alez dobre było. no i dl atych co by niby nie lubili ryba po grecku i pod pierzynka. Le sushi smakowało nawet mojemu P!:szok:
W sobote odespałam aż do 5 rano, jak wstałąm małej mleko zrobic to juz nie zasnęłam, a moje śpiochy pospały do 12. Za to taki ból gowy, że o matko, ni ewyspana na maksa. W koncu P ( a w sumie to chory jest, cos go w kosciach łaie i na plucach słoniątko siedzi) pojechał po zakupy, moich rodziców na niedzielny obiad zaprosił, pomógł mi chatę ogarnąć, chociaz nie było tego dużó, no a le jak taka słaba....
W niedzele rano mama zlądowała bo chciął na giełde pójść, zeby sobie cos na bal kupić, no i kupiłyśmyy, późńiej obiad, wycoiągnęła mnie d o Mątew do babci, a tam brat z rodzinką-no wesołą. W domu o 20. Mął wyszalałą sie i padła jak kawka po kąpieli, hehe.A ja spać nie mogłam, myslenie mi ise włączyło, no i zasnęłam o 2, a o 2.20 mała zaczela coś plakac, ie, a ta do mnie, ze ona bnie chce spac, ło jejciu:szok:
No ale jakoś sie udało. I pospałąm do niedawno, zrobiłam jej butle, położyłam sie, ale oczy sie kleja, lecz spać si ejuz nie uda.

Jutro o 8.00 mam spotkanie z dyrektorką w przedszkolu. Ni eiwme jak ja to zrobie w tą pogodę. Mął śpi do 9.00, trzeba by ja obudziś o po7, bedzie krzyk:sorry:.

No i kurcze trza by pisać pismo do mojego szefuncia o paiery, umowa zaraz wygasnie, a a musze sie zapisać na kuronia. Jak sie nie upomne i to na pismie, to edzie mi robil pod górkę i sklere zgrywał. Gnojek. TYlko jak mu to grzecznie napisać...

Witam
Niestety nie jestem w stanie nadrobić o czym pisałyscie-musiałabym nie spać kilka nocy-zwłaszcza,że prze tą pogode net chodzi mi jak nie wiem:(
Mam nadzieje,że moge do Was dołączyć?
kochana dołączaj śmiało:tak::tak::tak:
no i witamy;-)
Witajcie.
Godzinkę temu wróciłam ze szkolenia. :-D:-D:-D
Jestem padnięta,ale super pozytywnie nakręcona.
Uważam,że to był najlepiej zainwestowany 1000 zł w moim życiu.
To szkolenie to skarbnica wiedzy o neurorozwoju i pracy mózgu.
:-):-):-)
Wpływie ruchu w okresie życia płodowego ,ssania,raczkowania i chodzenia na nasze dalsze życie.

Jestem bardzo zmęczona ,ale niezmiernie szczęśliwa.:-D:-D:-D
super ze szkolenie Ci sie podoba i że to nie pieniazki wyrzucone w błoto:tak::tak::tak:

witam laseczki
ja dzis wczesniej mlody mial nos caly zapchany i sie obudzil:dry::dry:
a ja jestem padnieta jak nie wiem co:sorry2:
zaraz jeszcze na badanie do szpitala:dry::dry:
a glodna jestem jak cholera wiec szybko mus zapierniczac co bym szybciej mogla cosik zjesc bo jak nie zjem to nie dobrze bedzie:no::no::no:;-)
a i przeglad jeszcze:sorry2:
ale to juz chyba popoludniu jak m z pracy wroci:tak::tak::tak:
narazie do pozniej

Sto lat dla Klaudusi i Wikusi

Witam w kolejny deszczowy dzień :-):-):-)
Maja w przedszkolu a ja mega niewyspana do komputera zasiadłam. Wczoraj zdrzemnęłam się godzinkę popołudniu a potem miałam czuwanie nocne :cool::cool: A co za tym idzie teraz czuję się jak dętka :sorry:
As aż miło czytać ze taka jesteś zadowolona po szkoleniu :tak::tak::tak:
Iwcik foteczki cudne a ty bardzo ładnie wyglądasz :tak::tak:
Dowikla spóźnione ale szczere życzenia dla twoich dziewczynek - żeby zdrowo rosły :tak::tak::tak:
Beata zdrówka dla Kubusia, mam nadzieję że już go tak dzisiaj nie meczy
Luna jednym słowem weekend miałaś udany :tak::tak: i super że jednak wypaliło z tym przedszkolem :tak::tak::tak:

witam porannie
nocka minela szybko
mala jeszcze spi,Paulina w szkole
ja sie czuje jako tako
wczoraj bylysmy z dziewczynami u mojeje mamy bo p odsypial nocke
czulam sie padneiat i w ogole
goraczki juz nie miala ale glowa mnie nadal bolala mimo prochow
brzuch mniej,ale wieczorem jak siedzialam bylo dobrze,ale nie moglam sie wyprostowac

a dzis,goraczki brak ale czuje sie dziwnie,tak jakbym miala.i cos mnie prawy migdal boli:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
cos chyba jakas angina:eek:
zadzwonie zarz zapytam czy jaksi lekarz po poludniu w osrdoku przyjmuje bo teraz nie mam z kim dzieci zostawic zeby isc wczesniej
ehhhhhh

szwagier dzis mi dzieci odbierzez bo od rana leje z malymi przerwami
no chyba zeby mi zostal chwile z dziecmi to ja do lekarza podlece
bo jak to angina to bez antybiotyku sie nie obejdzie,a wiem ze nieleczona angina moze miec baaaardz zle skutki...

[
dowikla-z okazji trzecich urodzin100lat!!!!!!!!!!!!!!
wszystkiego najlepszeg dla twoich kochanych ksieżniczek!!!!!!!

dolaczam sie do zyczen1
najlepszego dla szczypiorkow!!!!!!!!!!!!!!!1

Witam
Niestety nie jestem w stanie nadrobić o czym pisałyscie-musiałabym nie spać kilka nocy-zwłaszcza,że prze tą pogode net chodzi mi jak nie wiem:(
Mam nadzieje,że moge do Was dołączyć?

witamy i zapraszamy

Witajcie.
Godzinkę temu wróciłam ze szkolenia. :-D:-D:-D
Jestem padnięta,ale super pozytywnie nakręcona.
Uważam,że to był najlepiej zainwestowany 1000 zł w moim życiu.
To szkolenie to skarbnica wiedzy o neurorozwoju i pracy mózgu.
:-):-):-)
Wpływie ruchu w okresie życia płodowego ,ssania,raczkowania i chodzenia na nasze dalsze życie.

Jestem bardzo zmęczona ,ale niezmiernie szczęśliwa.:-D:-D:-D

to super!!!!!!!!!!!

No a my w piątek pojechaliśmy do kierownika Picia o to przedszkole się wiecej dowedzieć, no bo kazał przyjechać. Ale kazał P przytjechac taxi, nie autem. Ło matko, se myślę, dobrze, że ten kieras dużo nie pije, Obaj po 12 godzinne zmianie, jedziemy z dzieckiem, bedzie krótko i szybko. Acha, w domu po 24. Ale było fantastycznie. Przeszliśy sobie na TY, żonę ma wspaniałą, mała dostała do zabawy wielki pojemnik z zabawkami, takimi do kombinowania, więc pasiło jak nie iwem, do domu nie chciała jechać, grzecznie w gościach siusiu wołąłą, choc miałą pampka, nobo troche obciach jak by im podłoge zasikałą, hehe. Pani domu zrobiłą kolację-sushi-alez dobre było. no i dl atych co by niby nie lubili ryba po grecku i pod pierzynka. Le sushi smakowało nawet mojemu P!:szok:
W sobote odespałam aż do 5 rano, jak wstałąm małej mleko zrobic to juz nie zasnęłam, a moje śpiochy pospały do 12. Za to taki ból gowy, że o matko, ni ewyspana na maksa. W koncu P ( a w sumie to chory jest, cos go w kosciach łaie i na plucach słoniątko siedzi) pojechał po zakupy, moich rodziców na niedzielny obiad zaprosił, pomógł mi chatę ogarnąć, chociaz nie było tego dużó, no a le jak taka słaba....
W niedzele rano mama zlądowała bo chciął na giełde pójść, zeby sobie cos na bal kupić, no i kupiłyśmyy, późńiej obiad, wycoiągnęła mnie d o Mątew do babci, a tam brat z rodzinką-no wesołą. W domu o 20. Mął wyszalałą sie i padła jak kawka po kąpieli, hehe.A ja spać nie mogłam, myslenie mi ise włączyło, no i zasnęłam o 2, a o 2.20 mała zaczela coś plakac, ie, a ta do mnie, ze ona bnie chce spac, ło jejciu:szok:
No ale jakoś sie udało. I pospałąm do niedawno, zrobiłam jej butle, położyłam sie, ale oczy sie kleja, lecz spać si ejuz nie uda.

Jutro o 8.00 mam spotkanie z dyrektorką w przedszkolu. Ni eiwme jak ja to zrobie w tą pogodę. Mął śpi do 9.00, trzeba by ja obudziś o po7, bedzie krzyk:sorry:.

No i kurcze trza by pisać pismo do mojego szefuncia o paiery, umowa zaraz wygasnie, a a musze sie zapisać na kuronia. Jak sie nie upomne i to na pismie, to edzie mi robil pod górkę i sklere zgrywał. Gnojek. TYlko jak mu to grzecznie napisać...

no to mialas udany weekend
wspolczuje bolu glowy
trzymam kciuki za przedszkole zeby pszlo jak trzeba

Witam,

Helenkę odstawiłam do przedszkola, zmokłam potwornie :no: Gardło mnie coś boli, mam nadziję, że nic sie z tego nie wykluje :eek:

Lecę poczytać :tak:

Sto lat !!! Dla Szczypiorków !!!

Witam dziewczyny
nie bylo mnie caly weekend - oczywiscie na kompie bo gdziez bym mogla jechac jak dzieci chore :sorry:
Wogole odkad jezdzimy z Sewkiem na zmiane na zastrzyk to jestem taka nie wyspana.... normlanie masakra...
ta choroba mnie ich wykancza, Sewkowi juz jakby troche przeszlo tzn mniej kaszle ale Niki biedactwo sie meczy, naciaga ja niesamowicie, kaszle... :-(
ale mysle ze jak pojdziemy do kontroli to bedzie tylko lepiej...

chciaam powiedziec ze w tym tygodniu moge sie nie udzielac za czestwo bo m w domku i planujemy dokonczyc rzeczy ktorych w trakcie remontu nie zrobilismy... tzn powiertac polki, listwy przykrecic, z balkonu powynosic itd :-D
wiec troche roboty bedziemy mieli...
jeszcze jak przyjdzie zwrot to chcielismy malowac ale to sie jeszcze zobaczy bo nie wiem czy kasy styknie :dry:

No a tym czasem Borym lasem :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D

No ale bym zapomniala,

wszystkiego naj naj naj... dla naszych kochanych szczypioreczkow!!

Ostatnia edycja:
reklama
A co wy dziewczyny od poniedziałku takie rozchorowane?:szok::szok:

a wez nic nie mow
zapisalam sie na popoludnie do lekarza
moja mama ma zajechac do mnie po pracy i zostac z dziewczynami bo nie wiem o ktorej p wroci
zobaczymy co mi powie
znow mnie glowa zaczyna bolec
jak sie schyle i sie podnosze to jakbym mi ktos od gory mozg zgniatal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mala juz wstala ale nie uciekam bo nie musze sie dzis spieszyc:-)
tylko dokrzyc,pozmywac,zrobic jakas zupke,i moze troche poprasuej bo mam sporo tego

Witam dziewczyny
nie bylo mnie caly weekend - oczywiscie na kompie bo gdziez bym mogla jechac jak dzieci chore :sorry:
Wogole odkad jezdzimy z Sewkiem na zmiane na zastrzyk to jestem taka nie wyspana.... normlanie masakra...
ta choroba mnie ich wykancza, Sewkowi juz jakby troche przeszlo tzn mniej kaszle ale Niki biedactwo sie meczy, naciaga ja niesamowicie, kaszle... :-(
ale mysle ze jak pojdziemy do kontroli to bedzie tylko lepiej...

chciaam powiedziec ze w tym tygodniu moge sie nie udzielac za czestwo bo m w domku i planujemy dokonczyc rzeczy ktorych w trakcie remontu nie zrobilismy... tzn powiertac polki, listwy przykrecic, z balkonu powynosic itd :-D
wiec troche roboty bedziemy mieli...
jeszcze jak przyjdzie zwrot to chcielismy malowac ale to sie jeszcze zobaczy bo nie wiem czy kasy styknie :dry:

No a tym czasem Borym lasem :-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D

zdrowka dla dzieciaczkow

ja zwrot dostalam ale naarazie przelalam do mamy na konto zeby nie wydac:-)
bo chcemy sobie wiatrolap ze spiazrka dostawic w wakacje;)

Do góry