reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam sie w strugach deszczu:dry::dry::dry:
caly dzien pogoda dd
sałata pokrojona ogorki szczypiorek tez marchew starta, brakuje mi rzodkiewki i pomidorka i ogora kiszoniaka;-);-)
ale jak m bedzie z roboty wracal to mu dryndne
jeszcze dip czosnkowy i kurczaczka podsmazyc no i oczywiscie placuszki posmazyc;-);-);-)
ale mie sie nie chce:baffled::baffled::baffled:
no ale mezula musze udobruchac wiec trza sie postarac
czarka polozylam do lozeczka dzis zaczynam uczyc gio spac z otwarta klapa bo juz gad mi chce gora wylazic wiec kursuje w te i we w te bo mlody wylazi narazi go 5 razy zanosilam do lozeczka i narazie nie wraca mam nadzieje ze zasypia a nie buszuje po pkoju:sorry2:
zaraz ide luknac;-);-)

ok spi slodko, dzisiejszy sukces:tak::tak::-):-):-):-):-)
przed spaniem zabralam mu traktorek i polozylam na poleczke obok wiec wstal wzial sobie traktor i teraz spi z traktorkiem:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
e no to zes sie oblowila;-);-);-)
wrzucaj fotencje;-)
moj m teraz sie zastanawia nad tv na raty ale ja mu to skutecznie mloteczkeim puk puk z glowki wybijam:tak::tak::tak:
dziecko w drodze wyplaty nieciekawe bo na miejscu robi a lozko czarkowi wozek malemu trza kupic :tak::tak:
no i jeszcze auto do naprawy zasrane:dry:
ech faceci:sorry2:
Fotki wrzucę jak będę miała wszytsko w domu :tak: jak chcesz to ja mam wózek do sprzedania ;-)
Co za przeklęty ten poniedziałek:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:
ale mi się tydzień zaczął nosz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Julka drugi antybiotyk Antek też ja też :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dalej mamy zapalenie oskrzeli z tym że ze mną najlepiej :baffled::baffled:
do tego dzwoniła Adama wychowawczyni do mnie bo Adam po pierwsze miał dziś do szkoły na 11.30 a nie na 12.35 :wściekła/y: czym wiedział tylko podobno zapaomniał:crazy: zadzwoniłam do gada że ma iść szybciej i co on sobie mysli o czy on cokolwiek zapamiętuje i że idę jutro do pani porozmawiać o jego zachowaniu a ten gad sie beszczelnie rozłączył :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nosz niech on wróci :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: z panią umówiłam się na jutro na 12.30 Pietrucha ma wziąść wolne opieke nad Antkiem bo ich chorych nie będe ciągneła a zresztą co to za rozmowa z nimi a pani mówi że chce porozmawiac bo Adam ostatnio jest nie do poznania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nosz my sobie z nim ostatnio nie możemy poradzić kipi agresją gupimi tekstami lekceważeniem nas i wszystkiego dookoła :wściekła/y::wściekła/y: oj się jutro nasłucham ale gada będziemy teraz temperowac bo wystarczyło mu przez 2 tyg popuścić smycz i się rozbujał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wrrrrrr jaka ja jestem zła normalnie z nerwów robi mi się ciemno przed oczami :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Lunka jak dla mnie zdecydowanie nr 1 :tak::tak::tak:a ja od ciebie nie mam żadnego pw :szok::szok:
Kernuś dobrze że ci się udało sprzedać ale kasa w porównaniu do ceny zakupu śmieszna :baffled: a ty nie będziesz potrzebowała laktatora????ja nigdy nie używałam :no:tzn raz jak urodziłam Julkę a ona wcześniak więc pokarmu było mało to mnie w szpitalu podłączali do takiej dojarki :-D ale w efekcie tylko mi sutki poraniło a czułam się jak krowa :crazy:
Dowikluś cybex to taki Cybex Topaz 2009 spacerówka dostawa gratis - 629.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce
Beata to trzymam kciuki żeby dali na dowód a potem nam się chwal :tak::tak:
Ja moim na dzień dzieck funduje wycieczkę tzn Adam ma klasową do wolina międzyzdrojów itp za 55 zł jednodniowa +30 zł w kieszeń a Julka ma do świerkocina o tu ZOO Safari Świerkocin - Witamy w jedynym w Polsce ogrodzie zoologicznym typu safari za 65 zł też jednodniową :tak::tak:
za to moja Julka dostała taka lalkę na urodziny od chrzestnych Russell sklep internetowy powiem wam że są piękne i na ukończenie szkoły chcemy jej kuiś jakąś z tej serii bo bardzo ładnie sie nią bawi a są śliczne :tak:link i cena przykładowe tzn lalka ta sama tylko jej kosztowała ponoć 50 zł w emiku a jest identyczna :baffled:
Malinka zdrówka życzę i cierpliwości :tak: ja nic nie kupuję na dzień dziecka, brak $ :sorry2: ale będę musiała coś kupić i tak :sorry2: ale to potem.
Malinka co do laktatora to mam drugi;-) Wtedy kupiłam ręczny aventu ale nie potrafiłam nim ściagać i potem zakupiłam medele elektryczną:tak:
Cena tragiczna..no ale jak koleś wystawił na allegro nowiusi za 90zł:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: kosmos..no ale zawsze to grosz.
Malinka wiesz co no ten Twój synuś to niezłe ziółko:dry::dry::dry:
Zdrowiejcie!!! Ale sięwychorujecie!! Na następne kilka lat;-)Jak Twoja okostna???

A wiecie co?? Mój ojciec teraz nieźle mnie załatwił:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Przyszedł do domu, przez okno coś tama gada do mnie i widzę, że coś niesie prostokątnego. Pytam co masz?? On na to, że cegłe kupiłem.....MASZ!!!!!! I rzucił we mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja się wzdrygłam, wystraszyłam sie cholernie, bo Michał był obok, fala gorąca....a to okazała sie tylko gąbka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale żart...brzuch mi się napiął i teraz bede sie martwić czy z małą wsio ok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Żartu nie zazdroszczę :no: ja to bym chyba zabiła. Ale faceci to mają do siebie że durne kawały robią :crazy: mój wie że mnie nie wolno straszyć bo mam problemy z sercem :tak:
Jestem po lekarzu :baffled::baffled::baffled:
Obustronne ostre zapalenie uszu z zagrażającą perforacją bębenka z wysiękiem do noso-gardzieli i gardła.:crazy::crazy::crazy::crazy:
To się załatwiłam na cacy.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dostałam Augmentin 1000 i dicortineff w kroplach + tonę innych wspomagaczy.:szok::szok:
Lekarz powiedział,że jak antybiotyk nie zadziała to trzeba będzie sączki do uszu zakładać :baffled::baffled::baffled::baffled:
Bez skierowania do laryngologa też się nie obyło.
Dostałam na cito-ale u nas w przychodni to cito-znaczy czekaj ponad tydzień :baffled::baffled:
Wizyta na 20 maja :angry::angry::angry:

Jakby mało wszystkiego było,to właśnie Klaudia dzwoniła,że Ori ma chyba kolkę
Dla konia to zagrożenie życia.
Mam nadzieję,że wyjdzie z tego.
Weterynarz już w drodze.:-:)-:)-:)-(
Zdrowiej Kochana i oby tylko z Ori ok :tak:

juz przeszło :tak::tak::tak:
nizej opisze;-)

dokładnie to u małych dzieci gorączka zaczyna się od 38,5 wszystko od 37 -38,5 jest stanem podgoraczkowym:tak::tak:
i mi lekarka mowila zeby nie podawac nic przeciwgoraczkowego dopiero jesli temp przekracza 38,5:tak::tak::tak::tak:

tak wiec juz jestem i humorek mam nieco poprawiony;-);-)
to sie nazywa wachania nastroju:sorry2::sorry2:
ale dlaczego moj mezus kochany musi na tym cierpiec:-:)-:)-(
znow jemu sie oberwało:no::no::no:
az sie bidulek poplakal wiec dzis chyba mnie pracowita nocka czeka bo musze go bardzo ladnie udobruchac;-)
dobrze ze sie przed mlodym chamowalam i nie darlam sie tak bo bidulek jeszcze on by sie wystraszyl:-:)-:)-(
najpierw awantura ze sie spoznil (20 min:sorry2:) wiem jestem zalosna:no:
pozniej wszystko po kolei lecialo ech szkoda gadac nie wiem co we nie ostatnio wstapilo no jakis demon normalnie az sie boje co ja za terroryste urodze :szok::szok::baffled::baffled:
moje kochanie spi slodko na wersaleczce ogladal film ale mu sie usnelo:happy2:
a niech sobie pospi ;-);-);-)
niech sie ta ciaza juz konczy bo sobie rodzine rozwale przez te moje humory:dry::dry::dry:
ale widze ze nikogo nie ma wiec tez spadam milch snow i do juterka;-);-)
Kochana przejdzie Ci :tak: ja jestem 1000 razy gorsza jak jestem przed @ :sorry2: także się nie przejmuj i nie denerwuj :tak:
Agnes po pierwsze spasuj.;-)
z jedzeniem to jest tak,że ona dorasta i sam organizm reguluje sobie ile potrzebuje.
Dlatego tak jest.
Do tej pory jadła ile jej dałaś ,bo do pewnego wieku tak właśnie jedzą dzieci ,potem jest totalny stop.
Organizm się przestawia na normalne jedzenie wg potrzeb a nie np wg ilości lub godzin.
Mój Kuba je naprawdę niewiele więcej niż Twoja Oliwka a ma 7 lat skończone.
:tak:
Na pewno się nie zagłodzi.Jest zdrowym dzieckiem i z pewnością sobie poradzi.
Ja bym przystopowała z ilością posiłków.
Może woli zjeść 3 a większe i z większą przerwą?;-)
Przemyśl to .
Po jakimś czasie zapewne wróci na 5 posiłków dziennie ,bo tyle powinna jeść.
Dla porównania:
Kuba dziś zjadł:
miska płatków z mlekiem z puszki -śniadanie
miś lubiś -2 śniadanie w szkole
miska rosołu - obiad
2 kinder czekoladki-podwieczorek;-)
kawałek pizzy hawajskiej -kolacja
Jak na niego to dużo ;-):-):-):-)

Co do zachowania,to też tak od razu to nie minie.
Z tego co czytam to Oliwka ma mocny charakter tak jak moja Klaudia.
U nas nawet psycholog nie pomogła :no:
Super niania też nie,bo zrezygnowała.:-D:-D:-D:-D:-D

Z Ori jakby lepiej .
Brzuch nie puchnie ,więc kolka się nie rozprzestrzenia.
Może uda się uniknąć szpitala.:baffled::baffled:
Trzymajcie kciuki.

Ja idę do łóżka ,bo znów mam prawie 39.:baffled::baffled::baffled:
Dobrze że z Ori już lepiej :tak: Agnes As ma rację, Oliwka po jakimś czasie znowu się przestawi na normalne jedzenie. A na apetyt możesz jej coś dać :tak: na pewno nie zaszkodzi :tak:
Witam nocka do dupy.
Kuba w nocy się obudził z gorączką
kicha,kaszle ,katar taki wewnętrzny go męczy.
Dziś siedzimy na pewno w domu.

Agnes jeśli chcesz coś na apetyt to polecam Citropepsin.
Citropepsin 180g - Całodobowa Apteka Internetowa Vivax
To czysta pepsyna taka jaką wydziela nasz organizm.
Powiem szczerze,że przetestowałam wiele wspomagaczy i o ile coś działało to właśnie to.
Tylko się zastanawiam dlaczego to pił?
Dlatego,że potrzebował?
Czy dlatego ,że słodkie i mu smakowało.
Sam się o to upominał przed każdym posiłkiem.:-D:-D:-D
Ten syrop to ponadczasowy jest :tak: pamiętam jak moja mama mi go dawała jak byłam mała :tak: tyle że na mnie nie działał, jak wszystko inne :sorry2: ja z natury tak mam że mało jem ale często :tak:
Witajcie melduje ze zyje w dzien nie mam czasu na kompa a wieczorami jestem tak zmęczona ze zasypiam z dziecmi.
Wczoraj Kamilek wywiną taki numer ze jak sobie pomysle to mi zle,weszedł do piwnicy a ze u nas jest tak ze piwnica znajduje sie w ziemi i jak zamkniemy dzwi do niej to mozna później po nich chodzic.A ten wszedł do niej po takich wielkich schodach co ja bym sie na nich przewruciła a on dzieki bogu ze szedł na dół i stał przy mleku i mówił mniam mniam bo w piwnicy jest zimno i tam trzymamy mleko.No mówie wam jak go tam zobaczyłam całego i zdrowego to aż mi ulżyło a ten tyłem po tych schodzach schodził no jak by sie przewrucił na nich i wpadł tam to nie wiem czy bym miała go dzisiaj przy sobie.
No i z tesciową ustaliłysmy ze dziw zostaną zamkniete dla jego bezpieczenstwa.Bo on wszędzie wejdzie niczego sie nie boji kurki karmi krową chce robic maj czyli głaskac no czasem juz siły nie mam co on wymysli.
A na Martynke woła Ania albo Niania. A no i woła sikac i juz pare razy sie wysikał na muszli i kupke zrobił dumna jestem z niego ale jeszcze w pampku chodzi jak juz bedzie cieplej i w spodenkach bedzie chodził to juz nie bedzie w pampku.

No ale sie rozpisałam :-)
Dobrze że sobie nic nie zrobił :tak: Kuba tak samo wszędzie wchodzi :dry: no i gratki za siusiu :-D Kuba taki leń że nawet gadać nie chce a wie gdzie się siusiu robi :sorry2: i ani nie powie ani nie pójdzie zrobić bo mu się nie chce :crazy:
Do przedszkola na grupe 3 latków nie przyjeli tylko 3 dzieci-oczywisce ***** Witusia m.in.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No tylko trzech dzieci :no: no co za ludzie :crazy: oby gdzies indziej się miejsce znalazło :tak: trzymam kciuki :tak:

No to nadrobiłam :tak: witam, jakiś pochmurny dzisiaj dzień :sorry2: mam nadzieję że nie jest zimno bo na dzisiaj zaplanowałam do żagania z małym pojechać, facet do pralki ma przyjechać. Oby ja naprawił, a jak nie to albo kasa albo inna pralka :tak: a z ratami dupa :crazy: mogą nam dać ale tylko na rok bo na rok M ma umowę o pracę podpisaną na rok :dry: ale teściowie się zaoferowali że możemy wziąć na rok i oni nam połowę będę spłacać :tak: więc będę miała na rok i będę płacić tyle ile miałam :tak: więc i tak może być :-) to tyle ode mnie. Pisałam to godzinę :szok::-D ale dzisiaj mam zapał :-p idę coś zjeść i się legnę bo spać mi się chce jak cholera :sorry2: miłego dnia życzę :tak:

Natalia zaraz poszukam na allegro może podobny będzie to wrzucę :tak:

WYPRZEDAŻ KOLEKCJI+3GRATISY - 30%.SUPER OKAZJA!!! (1018523052) - Aukcje internetowe Allegro
Ja mam coś podobnego

ale bardziej cos w tym stylu
0274 WOZEK GLEBOKO-SPACEROWY TAKO NATALIA Wys. 0zl (1018648848) - Aukcje internetowe Allegro
Potem najwyżej zejdę do piwnicy i kilka zdjęć zrobię to wieczorem wrzuce
jak bedziemy kupowac pojedynczy to wlasnie cos takiego:tak::tak::tak::tak::tak:
z czarkiem mielismy wlasnie taki tylko ze na paskach i kolach pompowanych i bylismy bardzo zadowoleni:tak::tak::tak::tak:
z tym ze skladany byl inaczej ten co ty pokazalas sklada sie tak jak ja wlasnie chcialam zeby sie skladal bo mniej miejsca zajmuje:tak::tak::tak:
nasz skladal sie tak jak te stare na dwie strony:tak::tak:
a napisz jeszcze jakie kolorki mniej wiecej sa tego wozia?

Rano sprzatanie.Pozniej przyszla jeszcze jedna kolezanka z coreczka ,wiec sie poobijalysmy :-).Dzieciaczki sie pobawily.Kilka minut temu one poszly z dziecmi na dwor a ja ze Oliwka od przed 6 na nogach to polozylam ja spac.Odrazu usnela.Ja ogarniam ten meksyk ktore 3 dzieci zrobily :-).Pozmywam i za obiad sie zabieram.Dzis ja u kolezanki gotuje :-).Ide was jeszcze chwile poczytac .

Kolorki to mam zielono niebieski :tak:
No i moje dziecko się obudziło :dry: znowu półtorej godziny spał :sorry2: idę zajrzę wieczorem, Natalia zdjęcia zrobię i potem wrzucę to zobaczysz :tak: papa :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kurcze LUNKA wspolczuje ze mala sie do przedszkola nie dostala :-(. MH dobrze ze to nic powaznego :-) AS zdrowka i ciesze sie ze ciut lepiej z Ori :-) ANACONDA zycze aby sprawy sie dobrze poukladaly.A spotanie dziekuje udane.Jutro kolejne w planach :-). Dziewczyny nie opowiadajcie takich strasznych histori bo normalnie wlos sie jezy :-(. BEATKO ciesze sie ze jednak dobrze wyszloz tymi ratami :-). PATRYCJA to ty dzis taka niewyspana jak i ja :-).Dobra ja ide dalej sprzatac i rybke robic :-).

Ostatnia edycja:
Do góry