reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hejka
Ja dopiero na nogach! :]

mama helenki
my to sie znamy z innego wąteczku jak wiesz ;)

ale części z was to nie znam niestety.

anaconda życzę ci aby sprawy się wyjaśniły i humor wrócił

reklama
Witam z ranca:tak::tak::tak:
mlode znowu pozwolily mi polezec w wyrku do 9;30:tak::tak::tak:Juz sobie posprzatalam odkurzaczem i wlasnie zjadlysmy sniadanko:tak::tak::tak:
Pozniei ma przyjechac kkolezanka z dzieciakami:tak::tak:
Musze jeszcze umyc podlogi i lustro w szafie,chociaz nie wiem czy to ma wogole sens biorac pod uwage ze bede miala takich gosci:rofl2::-D

LUNKA
Daj znac co z tym przedszkolem:tak::tak:
Trzymam kciuki zeby mala przyjeli:-)

AGNES
Oj Kochana to masz przerabane z tym nie jedzeniem Oliwki:no:Moje tez ostatno troszke gorzej jedza ale ja sie tym az tak nie zamartwiam-pewnie sie wkurze jak pojade Je wazyc;-)
Generalnie to zdrowym dzieciom nie daje sie nic na apetyt:no:
Moze sprobuj jej zrobic badanie krwi,bo czesto niedobor zelaza jest powodem spadaku apetytu:tak:
Niektorzy lekarze jak jzu dziecko rzeczywiscie nie je to zapisuja ketotifen:tak::tak:
A ja polecam kinder biovital lub przed posilkiem cos kwasnego np wode z cytryna lub kiszonego ogora bo to tez wzmaga apetyt:tak::tak::tak:

MH
A co jest Niki ze znowu idziecie do lekarza?Oczywiscie daj znac po lekarzu

Natala on nie sika do nocnika tylko na muszli na nocnik nie siądzie

Anakonda tragedia wielka współczucie dla rodziny
e no to jeszcze lepiej:tak::tak::tak::tak:
jeszcze wueksze gratki kibelkowania;-);-)
hejka
Ja dopiero na nogach! :]

mama helenki
my to sie znamy z innego wąteczku jak wiesz ;)

ale części z was to nie znam niestety.

anaconda życzę ci aby sprawy się wyjaśniły i humor wrócił
witamy spowrotem choc my sie nie znamy;-)

AS dobrze że Ori już lpiej;-)
swoją drogą ktoś miał niezła fantazje nazwać konia Orgia:sorry2::sorry2:

i cos jeszcze mialam napisac ale zapomnialam:baffled::baffled:

My po lekarzu :tak: Na chrype niki ma wpływ tylko katar, bałam się że to może być zapalenie kratani, bo zaczęła świszczeć, ale całe szczecie nic strasznego :tak: tylko syropek w ramch leczenia :tak:

As, jest dużo wolnych miejsc, oglądałam listę przedszkoli państwowych, w jednym kłomnie jet np 25 wolnych miejsc :sorry2: W tym co zapiałam Helenkę, już tylko jedno, ale tam mieli limit 20 dzieci.

Dzięki dziewczynki, za zycznia zdrówka :tak:

Witaj Kinga:-), z jakiego wątku, bo nie kojarzę :zawstydzona/y:

czesc mamuski!!:happy2:
witam sie i ja w ten piekny,ciepły,sloneczny dzien.nocka mi mineła duzo lepiej niz poprzednia,mikołaj spał cała noc a alan obuził mi sie o 23 goracy jak piekarnik,:-(dałam mu czopka na spadek i zasnoł.dzis od rana dalej goraczkóje.:-(dzwonilam znowu do dr.i powiedzial ze jak do jutra bedzie sie teperatura urzymywac to musi go zobaczyc.
a ja teraz kawke popijam,mam juz posprzatane,obiad z wczoraj tylko czeka mnie prasowanie(ale cholernie mi sie nie chce).

mh-zdrowka dla calej rodzinki życze!!!

as-dobrze ze z ori lepiej.
dla was tez zdrówka zycze!!!

luna-koniecznie daj znac co z przedszkolem.
kciuki trzymam zeby niunia zostala przyjeta.:tak:

dowikla-matko,jak ja bym chciała pospac tak jak ty.:tak:
moje dzieci pobutke mi robia 7-30 czasem 8.

agnes-współczuje ze oliwka nie chce jesc:-(.ja sie też strasznie denerwuje jak moje dzieci nie chca jesc.

natalineczka-dobrze ze ci sie juz humorek poprawił,a M napewno rozumie ze kobieta w ciazy ma zmiane nastroju i napewno ci wybaczy.
a co do braku kaski to wspólczuje.:-(

MH gdzie to można sprawdzic z tymi wolnymi miejscami?
Obdzwoniłam prywatne, jeszcze nic wolnego nie mają.

Ostatnia edycja:
witAM sie
dziewczyny dzis to jestem mega nie wyspana
maly mi wstawal co chwile w nocy...
a to pic a to kaszel go meczy ehhhh
masakra...

normlanie nic mi sie nie chce...
poza tym sloneczko swieci...
tyle dobrze :-)

witam sie popoludniowo.:-)
mój m z pracy wrucił i teraz zajmuje sie dziecmi a ja mam czas dla siebie i spokojnie kawke popijam.;-)alan goraczkuje mi dalej i to dosc wysoko 38,5kresek,cos mi sie wydaje ze to bedzie trzydnioka bo na zabkowanie chyba nie:no: ma sie tak wysokiej teperatury?sama juz nie wiem??:dry:?strasznie jest marudny i wogóle nie chce mi jesc(ale nie ma sie co dziwic ,ja tez jak miałam goraczke to mi sie jesc nie chciało)mam nadzieje że jakies chorubsko sie nie przyplacze.:-(

patrysia-dzwonilam do dr.i powiedzial mi że albo goraczkuje na zeby albo to bedzie trzydniowka,mam go obserwowac-zobaczymy.mam tylko ndzieje ze zadne chorubsko sie nie kluje.:-(
no to oby to trzydniowka albo zabki
Informacja potwierdzona.
Ori ma kolkę,ale jak wszystko u nas nietypową.:szok::szok::szok:
W grę wchodzi infekcja nerek albo układu rozrodczego.:szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::baffled:
Na tę chwilę nie ma bezpośredniego zagrożenia życia.
Leczenie będzie kosztowało ok.800-1000 zł.:szok::szok::szok::szok::szok::szok:,ale razem z ustawieniem na paszy i wyprowadzeniu i obserwacji pochorobowo.

Jak na razie mamy 24 godziny niepewności i w pogotowiu zamówioną bukmankę do transportu koni i miejsce na wyścigach w szpitalu dla koni.
Oby to nie było potrzebne:tak::baffled::baffled::baffled:
jak ma sie teraz Ori ??
witam i spadam odrazu
jestem wsciekla:crazy::crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::angry:
na siebie i na wszystko dookola znów dół
podejrzewam ze dopiero jutro sie odezwe:dry::dry::dry:
a tam humory...
przejda....
takie uroki ciazy ;-);-);-)
dziewczyny mogę kupić w aptece cos na apetyt bo Oliwka nie chce mi nic jesć.z dnia na dzień jest coraz gorzej :no::no::no::no::no:nie wiem co sie dzieje juz nie wiem co mam gotowac aby zjadła,na nic nie ma ochoty,przy kazdym posłku płacz że nie moze jeść.
normalnie jeszce troche a zwariuję :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

pd 4 dni w ogóle nie je obiadu :no::no::no::no::no:
zupe którą uwielbiała,jadła zawsze wielka miche teraz nie chce tknąć.

dziś zjadła na sniadanie kanapkę,na drugie śniadanie monte.obiadu nie zjadła :no::no::no: zjadła niecałe jabłko i dopiero ok 18.00 zjadła pól banana.

kolacji nie chciała znowu był ryk juz nie wiedziałam co wymyslec to zrobiłam jej ruskie z cebulka bo uwielbiała to tez nie chciał to już mimo że tego nie popieram to ją zabawiłam ,dałam jej komórkęs woją i słuchając sobie nagrań zjadła zledwością jednego pieroga a jadła go chyba z 40min:no::no::no:

normalnie nie wyrabiam.

burczy jej w brzuchu a ona płacze ze jeść nie będzie,mniej pije też niż kiedyś.te ostatnie dni sa okropne.

wiem ze pewnie powiedzie że pzresadzam,że dziecko nie da się zagłodzić.

ale ja jej nie zmuszam,ostatnio sie wkurzyłam to prawie cały dzień nic nie zjadła od śnaidania i az wmusiłam na nią kolacje bo tez nie chciał jeść.na nią to nie działa ze będzie musiała czekać na kolejne danie bo i tak nie chce jeść.:no::no::no::no:

nie wiem co mam z nią robić.

wczoraj rozmawialiśmy powaznie z M,musimy jednakowo postępować ,ale czuję ze długa droga przed nami.

naprwde dzieczyny że jej zachowanie wyprowadza mnie z równowagi.

jak usypiał to też musiał podnieśc mi cisnienie,wychodziła z łożka chyba z 50razy ale na spokjnie zaprowadzałam ją xa każdym razem do łożka bez nerwów a ona z za każdym razem z usmiechem na twarzy staje i mówi mam świetny pomysł,smieje się i wyskakuje z łożka i staje koło mnie.
a z w końcu dała sobie spokój.ale ile nerwów mnie to kosztowało to sobie nawet nie wyobrazacie.:no::no::no::no:

nie wiem moze poszukac jakiejś porady psychologa no nie wiem aby poradził jak z nia postępować,już nawet o tym zaczynam myśleć bo ja się przy niej wykończę.
na apetyt nic nie poradze bo nie mam pojecia....
a co do zachowania Oliwki chyba bedziecie musieli przeczekac ten okres :sorry2:
Z Ori jakby lepiej .
Brzuch nie puchnie ,więc kolka się nie rozprzestrzenia.
Może uda się uniknąć szpitala.:baffled::baffled:
Trzymajcie kciuki.

Ja idę do łóżka ,bo znów mam prawie 39.:baffled::baffled::baffled:
fajnie ze lepiej
a Ty sie kuruj!
Lunka daj zanać jak przedszkole :tak:,

U mnie w domu znowu szpital, Helena kszle i flika, Z Niki ide do lekarza i M mi się jeszcze rozłozył :baffled: Ni i wszytsko na mojej głowie. Jak oni maja dobrze, ze mna, bo ja nie choruje :sorry2:
ojejku, wspolczuje
daj znac jak po lekarzu
Własnie wyczytałam, ze w wawie 1,5 tysiaca wolnych miejsc w przedszkolach :szok::-D

A no i jeszcze mam wieści od anabubki, miałam wczoraj napisać, ale wyleciało mi z głowy:baffled: Komunia się udała, goscie dopisali :tak: Nie była sama z organizacja, pomogła jej siostra, mama, teściowa :tak: A dzisiaj jadą na wycieczkę do Częstochowy, więc pewnie dopiero jutro uda jej się zajrzeć.
fajnie ze Anabubka miala komunie udana!
Do przedszkola na grupe 3 latków nie przyjeli tylko 3 dzieci-oczywisce ***** Witusia m.in.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
oj szkoda.... :-(

ja dziewczyny zmykam obiad robic.....
a nie chce mi sie ale robie pierogi ruskie :tak:

reklama
Do przedszkola na grupe 3 latków nie przyjeli tylko 3 dzieci-oczywisce ***** Witusia m.in.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kurcze, ale pech :-( u mnie jest na stronie miasta lista wolnych miejsc. Poczekaj jeszcze, moze ktorś zrezygnuje, idz do dyrekcji, przyponij sie :tak:

Alez, ze mnie skleroza chodząca :szok::zawstydzona/y: Tu na domówkach więcej się dzieje :tak:

Pati, ruskie powiadasz :-p to ja się wpraszam :-D

Do góry