reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Weszłam sobie poczytać nieco,a tu nie bardzo jest co czytać.;-):-):-)
Chyba trochę późno już jest.:-D:-D:-D:-D
Mąż wrócił z pracy,idę odwiedzić łazienkę i kładziemy się do łóżeczka.
dobranoc babeczki.:tak::-):-):happy::happy:

witam,

moja niunia dzisaj do przedszkola, więc ja nie śpię od 5.30 :eek::-D
Zapowiada się piekny dzień.

Iwcik widziałaś te kołyski na zywo :confused2: Ja chciałam taka kupuić kuzynce w prezencie, ( bardzo mi się spodobały jak je zobaczyłam na allegro:tak:) ale całe szczęście obejrzanym je w sklepie, straszna tandeta jak dla mnie, a dziecka bym nie bujała w tym bo bym bala się, że wypadnie :szok::-D

Agnes, mała się buntuje, ja tez miałam taka fazę u Heleny :baffled: psociła a potem sama szła do konta, bo wiedziała, że psoci. Przeszło :-)

Cos mi sie okno odpowiedzi nie chciało odpalić, mam nadzieje, ze mi posta nie wetnie :sorry:

Witam
Mlody dzisiaj w szkole juz normalnie,dziewczynki spia,a ja czekam na majke:tak::tak:
Pogoda zapowiada sie fajna,wiec znowu pewnie wybedziemy na caly dzien:-):tak:Niby Po poludniu zapowiadaja burze i silny wiatr,ale mam nadzieje ze sie myla:-p

MH
Na ktora mloda cgodzi do przedszkola ze tak wczesnie wstajesz?:szok::szok::szok:

Dzień Dobry :-)

Ładna pogoda się dziś zapowiada, słoneczko ślicznie świeci, mam tylko nadzieję, że moje marudy odpuszczą dziś trochę. :sorry: Wieczorem jedziemy do teściów na cały weekend. Odwiedzimy też moich rodziców. Już się cieszę, bo chociaż trochę sobie odpocznę ;-)

Poczytałam, ale nie pozaznaczałam, więc tyle co pamiętam:

Natalineczka - popieram cię w 100%, a to, że chcesz dyscyplinę w domu utrzymać to nie znaczy, że jesteś wyrodną matką, tylko dokładnie odwrotnie no i dziadkowie nie powinni się wtrącać. :tak:

Agnes, współczuję stresu po wypadku Oliwki. A co do jej zachowania... :baffled: Dziewczyny już ci dużo napisały - każde dziecko taki bunt przechodzi i po prostu trzeba to przetrwać i pamiętać o konsekwencji. Ja zrobiłam kiedyś taki błąd, że ustąpiłam Piotrusiowi raz jak mi się rzucił na podłogę :wściekła/y: i baaaardzo tego żałowałam, bo później był długo problem, ale w końcu przestał jak ja wytrwale nie ustępowałam. I ja niby pedagog z wykształcenia, a tu taki błąd przy własnym dziecku :baffled::-D:-D:-D:-D
Życzę ci wytrwałości i oby Oliwce szybko faza buntu minęła. :tak:

Iwcik, ja mam małe mieszkanie, więc kołyska nawet by mi przez myśl nie przeszła. :-D Oczywiście zrobisz jak chcesz, ale według mnie kołyska jest zbędna, bo na krótko i można ją z powodzeniem zastąpić np wózkiem - moja Zuzia w dzień bardzo często sypia właśnie w gondolce. :tak:

Anabuba - ja też zawsze nie wymiarowa byłam :-p:-D

As, współczuję Klaudii. Mam nadzieję, że się polepszy! :tak:

A teraz uciekam, bo Zuza zaraz wstanie, a ja dziś mam trochę roboty - muszę posprzątać, jakieś pranie wstawić, poprasować i spakować nas do wyjazdu. ;-) Jak znajdę chwilkę to jeszcze wpadnę, a jeśli nie to już na wszelki wypadek życzę wam wszystkim udanego długiego weekendu! :tak::tak::tak::tak:

Witam z rana , słońce pieknie swieci u mnie ma byc dzisiaj 22stopnie , chyba znów bede sie opalać:-D:-D:-D:-D

maksiu w szkole ja podjadam ciasteczka zamiast isc sobie sniadanie zrobic :-D:-D:-D:-D

Dzieki dziewczyny za opinie :-D, ale moze ja tez najpierw pójde pochodze po sklepach i zobacze je na zywo jak one wygladaja , zreszta te z drzewa tez mi sie podobają:tak::tak::tak:takie malutkie miniaturkowe łóżeczko:-D

O kurcze tel dzwoni.................

Hej kochane piątkowo :happy:
za oknem świeci słonko ale jakieś takie zamglone :sorry:ale jest cieplusio bo już jest 17* :tak:moje dzieci już w szkole Pietrucha w pracy a Anteek śpi ale to standart bo ostatnio wstaje o 5 rano :sorry:chyba energi się sztachnął od cioci As :-D:-D:-D wczoraj siedział w piaskownicy z dzieciakami od 17.40 do 19.30 i jak go Pietrucha zabieral do domu to był podobno ryk na całą okolicę :eek:ale jak tylko go Pietrucha umył to zasnął nad kolacją w krzesełku :-D:-D:-D:-D:-D
słuchajcie ta pełnia jeszcze jest???? moje dziecię najstarsze kolejną noc ma koszmary:eek:straszą się z kumplami jakimiś niesamowitymi historiami typu jak staniesz przy lustrze i powiesz 5 razy "krwawa mery" to w nocy ona przyjdzie i wymorduje całą twoja rodzinę :szok:albo historie jak to chłopiec poszedł na cmętarz i go duchy rozszarpały etc etc etc.......:baffled:lubi te historie a potem się wariat budzi i gania po mieszkaniu zapala światła płacze......
Ja wczoraj miałam jazdę ze swoją szefową....:confused2:ja wczoraj byłam jak to mówi Pietrucha jak granat zaczepno obronny... chora z bólem głowy poszłam do pracy a tam siedzi moja szefowa z Małgosią(młoda pracownica) i mówi "pani Aniu damy Małgosi wolne bo ona chora wie pani" no to ja jej z tekstem że ja tez jestem chora więc mi też niech da wolne...ona no wie pani pani Małgosi to obiecałam już wcześniej i ja ją puszczę jutro tez ma wolne...ja no ok pani tu jest szefem..a kto będzie za panią Małgosię robił bo ja tu przychodzę sprzątać górę biura dyrektorów stołówkę ja łazienek dla klientów sprzątać nie będe:no: a ona no wie pani ...ja poszłam robić swoje przychodzi to francowate szefostwo za mną na górę i mów "to pani zejdzie na łazienki na dole bo tam brudno a pani tu pucuje i pucuje..:angry:nosz się we mnie zagotowało:angry::angry:mówię dała pani pani Małgosi wolne to niech teraz pani za nią idzie robić ja może mnie pani zaboić zwolnić albo iść na skargę do samego ana Boga nie zejdę i za nią nic nie będe robić ja też jestem chora:angry::angry::angry::angry: i wiecie że ona sobie pojechałą zostawiła mi karteczkę w naszej szatni na stoliku że ona idzie a ja mam na koniec sprzątnąć "choć" łazienki dla klientów:wściekła/y::wściekła/y: no to jej odpisałam na tej katrce" ja wolnego Małgosi nie dawałam więc ja za nią robić nie będe":-) no i nie zrobiłam :no:wiem uparta jestem ale no już tak mam i tyle :-p:-D:-D:-D
Agnes mi tak Adam spadł kiedyś z takiego domku nad ślizgawką na placu zabaw :baffled:ja palpitacja serca a ten wstał otrzepał się i poszedł dalej :eek: a Oliwka no cóż bunt 2 latka na całego ..zresztą dziewczyny ci wszystko juz napisały :tak: trzeba to przetrwac i byc konsekwentnym :tak:
Anabubko rozdzielnio prądu ty masz czas i ochotę jeszcze na te ogródki płotki ja cię podziwiam :szok:
Dowikluś ty tak rano na nogach normalnie mnie ostatnio zadziwiasz :szok:
Iwcik mi się kołyski podobają te tradycyjne i te co pokazałaś też :tak:moja bratanica jak się urodziła to miała koszyk wiklinowy taki z piekarni od chleba mama moja jej do tego uszyła pościel śliczną takie ochraniacze dookoła z atłasu miała mini baldachim z woalu ..mój tato zrobił stojak i było cudnie niestety moja bratowa gdzies to potem wypierniczyła a szkoda bo pewnie cała moja trójca by to na początek miała :tak:tym bardziej że pamiętam jak np Antka przywieźliśmy ze szpitala i położyliśmy do łóżeczka to on był w nim jak kropeczka malutki :-D a moje dzieci nie lubiły spać w wózku w gondoli na spacerku owszem w domu nie :no:
As polówki to świetne auta mi się podobaja :tak:
a info w biedronie fajne garnki pakowane po 3 sztuki emaliowane śliczne i niedrogie :tak: i coś jeszcze w tej biedronie a zapaomniałam co :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej moje kochane

Podczytałam ostatnią stronę i widzę ,ze tu sie dzieje ,a dzieje...

Agnes kary ewidentnie nie działaja i mała robi z wami co chce ,weżcie sie w garść ,bo to nie moze tak byc ,ze mała dziewczynka rządzi wami,dziewczyny dobrze radzą:tak:pomyśl co wam grozi jak pójdzie tak dalej a ona będzie już miała z 7 lat:szok:

Dorotka ,az sie wierzyc nie chce ,ze sa tacy lekarze:szok:

AS ,ale prezent:szok:

Ja tez raczej z tych potulnych ,ale do czasu:tak:choć z wiekiem robię sie coraz twardsza:tak:mimo ,ze mam 29 lat;-)

Pracuje sobie i jest fajnie,dzieciaki same ze szkoły chodzą,Klaudia pomaga w sprzątaniu ,A Ksawek jej:baffled::-DNaprawde to miło miec duże dzieci:tak:

reklama
U mnie w sloncu na balkonie jest juz 35 stopni:szok::szok::szok:jka sciagalam pranie to myslalam ze padne:szok::-DNo ale niech tak bedzie i to dluuugo,dluuugo;-):-)
Mlode bawia sie Dominika laptopem i sie o niego kloca,wiec cos czuje ze beda musial dostac swoje laptopy i bedzie spokoj hehe

MALINUS
No rzeczywiscie franca z tej Twojej szefowej:szok::szok::szok:No ale bardzo dobrez zrobilas;-)

Ja zamierzalam dzisiaj pierwszy dzien cwiczyc weidera ale ze nie moglam znelsc tej rozpiski to poszlam z powrotem do wyrka ;-):-D

Do góry