reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

wiem dziewczyny ,że to nienormalne dlatego poszłam do lekarza:-D

czekam, aż znów śluz mi sie zacznie, to pojde wtedy, bo tak to powiedzą, ż edo lekarza mam isc po skierowanie do gastrologa i znów bede w punkcie wyjscia:eek:
a pediatra stwierdzil że badanie kału mi tu nic nie pomoże, bo musi mi gasrolog zajrzeć od środka:eek::baffled:

D
a co do rowerków, to całe szczescie ja jeszce takich problemów nie mam-a z wózkami dla lalek nie bede miala:-D

reklama
Malinka nie mam dziurawca Laura wczoraj robila kupke wiec nie mam pojecia z czego ja boli ten brzuszek:baffled:Chcialam dac jej jogurt bo po nim zawsze szla na WC. pamietam ze jak miala rok i jak dawalam jej jogurt to do 15 minut byla kupka :))

Medeuska nie mow chop Max Iwony mial swoj wozek.Ja bawilam sie autami Oliwka Agnes ma garaz wiec nie pisz ze cie to nie dotyczy:-D:-D

Moj wpadl na obiadek.Mowi ze mial napiosac mi sms ze mnie kocha ale nawet na to nie mial czasu wiec zostalo mu powiedzenie tego osobiscie:-D
laura spi a ja nawet podlogi umylam:happy:

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny

wczoraj nie mialam czasu zajrzec
rano skarbowka potem zakupy, obiad i znajmoe przyszly do ans wiec posiedzielismy a balkonie przy kawusi...
a dzis to nie mam weny i wogole nic mi sie nie chce... :confused2:
sorki weic ze nie nadrobie tego...
ale niewiem... mam jakos dosc:sorry::sorry::confused2:

spadam... paa

Ania to jak robia wcyoraj to ok:tak:a jak bdyiesy w Polsce to kup dziurawiec bo to warto mieć :tak:tylko pamiętaj że jak się przebywa dużo na słońcu to warto oszczędzać się z dziurawcem bo potem mogą wychodzić plamy :tak:a może zjadła coś co jej zaszkodziło??? a twój M no znalazł najlepsze rozwiązanie po co pisać smsa jak można osobiście :-D
Meduska no nie wiem czy zakup wózia dla lalek ciebie nie dotyczy:eek: tak jak pisała Ania mój Adam bawił się wózkiem Antos tez lubi wózio dla lalek i lalki:tak:choć samochody też :tak::tak::tak::tak:
Patrysia wszystkie z nas czasami mają dosyć :baffled: uszy do góry długi spacer mp3 na uszy i twarz w słoneczku i od rZU BĘDZIE LEPIEJ A POTEM KĄPIEL ŚWIECZKI DOBRY sex i będziesz jak młody bóg :-D:-D:-D:-D:-D:-D
A moje dzieci dokazują tak że czekam kiedy sąsiedzi wpadna do nas :eek::-D:-D:-D:-D:-Dno cła 3 ma głupawkę:-D:-D:-D:-D:-DAntek siedzi w namiocie puszcza bąki i sie śmieje i pyta co to ?????? a ci rżą jak wariaci :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hej laski!!!
jestem i ja!zaraz postaram sie was nadrobic i cos napisac,bo z moim wolnym czasem zis kiepsko.

nareszcie mam chwilke by napisac i troszke odpoczac,M z pracy wrucił to sie dziecmi teraz zajmuje a ja wskoczyłam na bb.
od rana mialam cos do robienia,a tu sprzatane,pranie jeszcze wymysliłam na obiad barszcz czerwony z uszkami i krokiety i przy tym mi najwiecej czasu zeszło.pogoda u nas beznadziejna,zero slonca,wiatr wieje zimny i jest pochmurno wiec spacer dzis sobie odpusciłam.

as-wszystkiego naj naj najlepszego.
100lat!!!!!!!!!!!!

natalineczka-super ze dzidzius rosnie i jest wszystko ok.
ja mam przeczucie że bedziesz miała synka.

malinka-mi tipsy w niczym nie przeszkadzaja(jak ich nie mam to sie zle czuje)kwesta przyzwyczajenia.
a julci teksty sa boski.

iwicik-faceci??????płec niemysląca.ale naszczescie wszystko ok,wrucil do domu caly i zdrowy.

ania-biedna laura,oby ja juz ten brzuszek nie bolał.

patrysa-każda z nas ma czasem takie dni.
jutro juz bedzie dobrze.trzymaj sie.

anaconda-sliczny rower.maja pewnie bardzo sie cieszyła.

dowikla-super ten wózek,ja też musze zmienic mój ale ja bym bardzo chciała jeden za drugim.bo teraz mam jeden obok drugiego i moi chłopcy maja mało miejsca w nim,i jescze sie na wzajem zaczepiaja,bija grzechotkami,drapią,wiec bezpieczniejszy dla mnie bedzie jeden za drugim.

Ostatnia edycja:
My po spacerku, odsapnę trochę i pakuje dziewczyny do wanny :tak:
A co dowózka dla lalek, to Julka Maliny ma superowy :tak: chciałam taki dla Heleny, ale na razie zrezygnowałam, bo Helenka bawi się świetnie spacerówka Aniki :-D

Moje dziecko po przedszkolu bardzo otworzyło się do dzieci :tak: Dzisiaj sama zaproponowała żeby do parku pójść :tak: a ostatnio miałam problem, żeby ją z domu wyciągnąć :sorry: Jestem mega zadowolona :tak: A przedszkolna wałówka wystarcza na podwieczorek dla moich obydwu dziewczyn :-D:rofl2:

dziewczyny ja nie ma zaparć- ja m całkowicie rozregulowane trawienie- albo nie wiadomo, czy nie coś gorego- bo raz mam biegunke, raz zaparcia, czasem nie robie kupy prze tydzień ponad(!) czasem przez 3 dni sam śłuz- i to nie zalezy od tego ile wypije ile zjem- lactulosum brałam ale to jeszcze bardziej spieprzyło mi jelita.
poza tym mam wzdęcia i cokolwiek zjem to od razu mi wywala brzuch.
a wcześniej jak jadłam jak słoń to wogóle mi brucha nie wywalało i nie robiłam kupy przez miesiC(!) to znów myślalam, że mam JAKIEGOŚ ROBALA... sorry za caps

no i lekarz mi powiedział, że musze do gastrologa i to jak najszybciej ale on nie umie nic poradzić na terminy:eek:

teraz czekam az znów bede wydalała sam śluz to ide na pogotowie- wtedy od razu mnie gastrolog zbada:tak:
innego sposobu na tą durną służbę zdrowia nie ma....
Medea a ja chyba wiem co Ci jest ,choć lekarzem nie jestem.
Masz takie same objawy jak moja Klaudia w zeszłym roku.
Dokładnie było tak samo raz biegunka raz zatwardzenie,raz śluz i nieraz nawet z krwią.
Następnie zaczęła nam mdleć co jakiś czas i miała zawroty głowy ,ale to już było tuż przed wyjaśnieniem całej sytuacji.

As kochana nie odbiorę od ciebie telefonu bo znów mi się zblokował :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dzisiaj jak pójdę do plusa to nie będzie to miła rozmowa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Anaconda rowerek świetny moja Julka powiedziała jaki kobiecy jeszcze koszyk wiklinowy z przodu a w nim tulipany...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dza dużo seriali moje dziecko ogląda chyba :-D:-D:-D:-D
Myszunia o żyjesz :-D:-D:-D:-Dpost boski :-D:-D:-D:-D:-Da korepetycje popieram wyjcie z domu to jest to :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Meduska tyle kupska nie robisz:szok::szok::szok::szok:dziewczyno ty na cito do lekarza na pogotowie bo to nie jest napewno normalne :szok::szok::szok:
Natalineczka a moja Julka dostawała debridat na kolki :baffled::eek::eek::eek:
Dowikluś ale śliczny ten wózek no i dobra firma :tak:
A&E drogie są te maclareny ale tez później łatwo je sprzedać :tak:
Natali mi się one też średnio podobały i zastanawiałam się czym się ci ludzie zachwycają dopóki nie dane było mi go prowadzić chwilkę :tak::tak::tak:on nie jeździ on płynie nawet na tych naszych "chodnikach":tak:
Ania a ty czemu chcesz zmienić wózek?????????
My wróciliśmy ze szkoły zupka zjedzona ja zaraz musze kawę wypić bo zasypiam :eek::eek::eek::eek:a poza tym gardło mnie draie katar męczy i ogólnie czuję że znów mnie jakieś choróbsko bierze:eek::eek::eek:
a teraz wam zacytuję ostatni tekst mojej Julki "Antek daj mi miejsce na oddech bo czuję się dziś przytłoczona życiem ":szok::-D:-D:-D
Julka mnie powala :-D:-D:-D:-D

wiem dziewczyny ,że to nienormalne dlatego poszłam do lekarza:-D

czekam, aż znów śluz mi sie zacznie, to pojde wtedy, bo tak to powiedzą, ż edo lekarza mam isc po skierowanie do gastrologa i znów bede w punkcie wyjscia:eek:
a pediatra stwierdzil że badanie kału mi tu nic nie pomoże, bo musi mi gasrolog zajrzeć od środka:eek::baffled:

D
a co do rowerków, to całe szczescie ja jeszce takich problemów nie mam-a z wózkami dla lalek nie bede miala:-D
W takim przypadku robi się kolonoskopię ,bo gastroskopia nic tu nie pomoże .
Gastroskopię robi się do żołądka i tych większych a kolonoskopię na jelita.
Kolonoskopia wyjdzie tylko wtedy prawidłowo jak będzie zrobiona gdy jelita zostaną podrażnione w jakis sposób i dojdzie do anomalii typu śluz

My po spacerku, odsapnę trochę i pakuje dziewczyny do wanny :tak:
A co dowózka dla lalek, to Julka Maliny ma superowy :tak: chciałam taki dla Heleny, ale na razie zrezygnowałam, bo Helenka bawi się świetnie spacerówka Aniki :-D

Moje dziecko po przedszkolu bardzo otworzyło się do dzieci :tak: Dzisiaj sama zaproponowała żeby do parku pójść :tak: a ostatnio miałam problem, żeby ją z domu wyciągnąć :sorry: Jestem mega zadowolona :tak: A przedszkolna wałówka wystarcza na podwieczorek dla moich obydwu dziewczyn :-D:rofl2:
Super.
Widzisz tylko 2 razy była i już jak widać postępy.
A wałówka -no to się chwali..

Właśnie wróciłam z pracy.
Dziś fundacja od 14 do 17.00 "Pomocna ręka" ,a od 18-do 19 "Otwarte serce"
W tej drugiej fundacji miałam wizytację sponsora moich zajęć.
Coś tam sobie robilismy a Łukasz głównie fotki pstrykał i zadawał niecodzienne pytania :-D:-D:-D:-D
Potem zaczął opowiadać o swoim psie i w końcu stwierdził,że jego pies jest głupi ,bo się niczego nie potrafi nauczyć.:eek::eek::baffled::baffled::baffled:
Zapytał co zrobić ,by pies załapał :sorry::sorry::sorry:
Odpowiedź była prosta z mojej strony.
"Nie ma głupich psów -są tylko niewyszkoleni właściciele "
Trochę się zdziwił tą odpowiedzią :-D:-D:-D:-D:-D
Umówilismy się na "korepetycje " ze szkolenia ,ale dla niego,a nie dla psa.:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
no i ja jeszcze dzisiaj dotarłam byłam w tych moich truskawkach no i wkoncu skonczylam , maż w pracy a maksiu sie kąpie za chwilke pójde i ja puki ciepło w łazience bo pózniej nie chce mi sie isc palic w centralnym:no:

No tak mój maksiu uparł sie ze chce wóżek bo nie miał w czym misia wozić i musiła byc butelka dla misia wiec tez kupiłam taka dla lalek:-):-):-)
Wiec Medea nie zdziw se ze twoje dziecko za niedługo zaoła ze on tez chce miec:-D:-D:-D

Dowikla fajny wózek dla blizniaków i fajna cena:tak::tak::tak:

Malinka twoja Julka musiałaby sie zgadac z moim Maksem dali by se rade:-D:-D:-D

Patrys głowa do góry, czasem sa takie dni do kitu:eek::eek::eek:

siostra jak tam Laura przeszło jej czy nie??????????

A ja zastanawiam sie co zjesc przegryzlam juz nugetsy ale zjadłabym jeszcze coś, moja princeska w brzuszku chyba sie jeszcze domaga:-D:-D:-D

reklama
Obiad gotowy
Laura poszla sama sie polozyc cos mi mowi ze ja brzuszek boli:baffled: Dalam jej rumianek do picia:-( Mam nadzieje ze jak wstanie to bedzie ok
Zasiadlam z kawa i po niej ani sladu:-D:-D
Chcialam isc na spacer z Lali ale ze poszla spac to teraz nudaaaaaa
kurcze oby to nie byla jelitowka:no::no:
teraz lubi grasowac:baffled::baffled::baffled:
Natali mi się one też średnio podobały i zastanawiałam się czym się ci ludzie zachwycają dopóki nie dane było mi go prowadzić chwilkę :tak::tak::tak:on nie jeździ on płynie nawet na tych naszych "chodnikach":tak:
a teraz wam zacytuję ostatni tekst mojej Julki "Antek daj mi miejsce na oddech bo czuję się dziś przytłoczona życiem ":szok::-D:-D:-D
ale z tego co widze to ma male kola a mi wlasnie na kolkach duzych bo na wsi to roznie gorki laski itd:sorry::sorry:
a mam pytanie ma ktoras jakis wozek dla dzieci w roznym wieku?
Julka wymiata:-D:-D:-D:-D:-D
Anaconda marne ma szanse na ciszę bo jak oni wracaja ze szkoły to Antek ich prawie nie opuszcza :-D:-D:-D:-D:-Da Julkę zaczyna drażnić to że on wiecznie o coś ją pyta a jak ona go zlewa i mu nie odpowiada to włazi na nią patrzy w oczy i pyta do skutku :-D:-D:-D:-Da na szczęście wystarczy mu odpowiedzić tak Toni albo no racja i daje spokój...do następnego pytania które zadaje po 20-30 sekundach :-D:-D:-D:-D:-Dmoim dzieciom buzie się nie zamykają:eek:oni nawet przez sen gadają:eek::-D
Dorotko zawsze możesz książkę pożyczyć z biblioteki :tak:ja gdyby nie biblioteka tez bym pewnie mało co czytała a tak to spokojnie po 5-8 książek m-cznie przerabiam :tak:
widac ze brat Julki:-D:-D:-D:-D
Moja sie przebudzila i powiedziala ze brzuch ja boli kurcze nie wiem moze do lekarza z nia jechac? Dalam jej rumianek ale widac nie pomogl:baffled:
W sumie nic takiego nie jadla ehhh kupki biedna nie moze zrobic czy co? Sama nie wiem jeszcze nigdy nie miala bolu brzucha:no:
bidulina malutka sie meczy:no::no::no:
oby jej szybciutko minęło:tak::tak:
Meduska no nie wiem czy zakup wózia dla lalek ciebie nie dotyczy:eek: tak jak pisała Ania mój Adam bawił się wózkiem Antos tez lubi wózio dla lalek i lalki:tak:choć samochody też :tak::tak::tak::tak:
Patrysia wszystkie z nas czasami mają dosyć :baffled: uszy do góry długi spacer mp3 na uszy i twarz w słoneczku i od rZU BĘDZIE LEPIEJ A POTEM KĄPIEL ŚWIECZKI DOBRY sex i będziesz jak młody bóg :-D:-D:-D:-D:-D:-D
A moje dzieci dokazują tak że czekam kiedy sąsiedzi wpadna do nas :eek::-D:-D:-D:-D:-Dno cła 3 ma głupawkę:-D:-D:-D:-D:-DAntek siedzi w namiocie puszcza bąki i sie śmieje i pyta co to ?????? a ci rżą jak wariaci :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
wesoło masz :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
nareszcie mam chwilke by napisac i troszke odpoczac,M z pracy wrucił to sie dziecmi teraz zajmuje a ja wskoczyłam na bb.
od rana mialam cos do robienia,a tu sprzatane,pranie jeszcze wymysliłam na obiad barszcz czerwony z uszkami i krokiety i przy tym mi najwiecej czasu zeszło.pogoda u nas beznadziejna,zero slonca,wiatr wieje zimny i jest pochmurno wiec spacer dzis sobie odpusciłam.

dowikla-super ten wózek,ja też musze zmienic mój ale ja bym bardzo chciała jeden za drugim.bo teraz mam jeden obok drugiego i moi chłopcy maja mało miejsca w nim,i jescze sie na wzajem zaczepiaja,bija grzechotkami,drapią,wiec bezpieczniejszy dla mnie bedzie jeden za drugim.
chcialo ci sie uszka i krokiety robic:eek::szok::szok::szok:
respect:tak::tak::tak::tak:
a co do dzieckow;-) chcialabym zobaczec taka akcje:-D:-D:-D:-D
e no to super, widzisz i po co sie martwilas;-):-):-)
Dziś fundacja od 14 do 17.00 "Pomocna ręka" ,a od 18-do 19 "Otwarte serce"
W tej drugiej fundacji miałam wizytację sponsora moich zajęć.
Coś tam sobie robilismy a Łukasz głównie fotki pstrykał i zadawał niecodzienne pytania :-D:-D:-D:-D
Potem zaczął opowiadać o swoim psie i w końcu stwierdził,że jego pies jest głupi ,bo się niczego nie potrafi nauczyć.:eek::eek::baffled::baffled::baffled:
Zapytał co zrobić ,by pies załapał :sorry::sorry::sorry:
Odpowiedź była prosta z mojej strony.
"Nie ma głupich psów -są tylko niewyszkoleni właściciele "
Trochę się zdziwił tą odpowiedzią :-D:-D:-D:-D:-D
Umówilismy się na "korepetycje " ze szkolenia ,ale dla niego,a nie dla psa.:-D:-D:-D:-D
wlasnie a co trzeba zrobic zeby pies zalapal:eek::eek:
tak z ciekawosci spytam;-)

witam sie po dzaileczce, my w domku dekoder co chwila mi jakis komunikat wywala:crazy::crazy:
normalnie dziecko nie moze sobie bajek obejrzec:crazy:
dzwonilam do nich babka mi powiedziala ze dopiero po godzinie znikna, ale dobrze ze znikna:sorry::tak::tak:
czarek wcina sucha bule glodny jak pierun, na obiad nie zjadl nic:crazy:
kawalek makaronu i sosu i nic wiecej na dzialce trzy ciastka i wsio:sorry:
ide mu pyknac jebus z patetem:tak::-D:-D
ja tez glodna ale ja moge poczekac zaraz mu zrobie ama poloze spac i bedzie spokoj zeby zjesc :tak::tak:
aha i kupilam sobie 8 pelargonii na balkonik, różowe bo wszedzie czerwone a ja sie w dode zabawie:-D:-D:-D:-D
a na wyplate kupie sobie surfinie do reszty skrzynek
apropo mam pytanie, jak gesto sadzidzie pelargonie do skrzynek:eek::eek:
ja mam metrowe skrzynki i sie zastanawiam czy za malo ich nie kupilam bo kupilam po 4 do jednej skrzynki:baffled::baffled:

Do góry