Natalineczka555
kocham kochać :)
no wlasnie sie tak zastanawiam co to wsadzic mi sie bardzo podobaja surfinieNatalineczka kwiaty na balkon kupuje ja polecam pelargonie kaskasdowe są śliczne
bo u nas to prawie kazdy ma pelargonie i mie sie juz przejadly
zreszta widze jak u cioci te pelargonie wogole nie chca gestniec bo gdzie indziej to czerwony dywan a tu zielony z czerownymi przestrzeniami
moilam jej ze zeby gesto kwitly musi je obrywac ale jak uparte to niech se ma jakie chce
no wlasnie te wiszace kwiaty bo to do skrzynek co by mi rurki zakrylycześć chyba musęsę przedstawić i napisać kilka słów o sobie bo wątpię żeby mnie tu jeszcze ktoś pamiętał
Natalineczka ja sobie kupiłam w tym roku do doniczek pelargonie pnące, mam nadzieję że będą ładnie rosły bo dom nieotynkowany to trochę chociaż roślinami nadrobię estetykę i jeszcze groszek pachnący i wilec różnokolorowy puszczę po ścianie, wogóle ostatnio zbzikowałam na punkcie roślin, ciągle coś sieję, sadzę, oglądam
w zeszlym roku mialam w skrzynkach werbeny z lobelia i felicja, felicja sie rozrosla lobelila wyginela a werbena rosla sliczna ale takie pasy tylko wisialy tej werbeny i lamala sie czesto
oj to bidulinka sie rozchorowała, oby jej juz nic wiecej nie byloWłaśnie usłyszałam w radio.... Radom: Ogromna tragedia pod Radomiem. Mała dziewczynka zastrzeliła swoją siostrę! - 26 kwietnia 2010
Hejki.
Czy któraś z was słyszała coś o DIPHERGANIE?
W piątek Amelia mi się rozchorowała - biegunka, temp., i wymioty ... i poszłam z nią do lekarza a doktorka od razu daje mi skierowanie do szpitala , bo mówi, że Diphergan w zastrzyku wycofano z rynku i to także w syropie mają wycofać. Nie dopytywałam dlaczego, co i jak... Ale powiem szczerze , że w szoku jestem.
Na szczęście po nifuroksazyd'zie nieco biegunka i wymioty ustąpiły i nie pojechaliśmy.
Dziś Julka jakaś niewyraźna poszła do szkoły.
No nic zmykam ...
a co do tragedii
ludzka bezmyslnosc przechodzi wszelkie pojecie
u nas akurat balkon w wiecznym sloncu od rana do wieczora bo na poludniepoczekaj, aż będziesz w 30 tygodniu, to wtedy dopiero będzie uciskać...
ja proponuję z własnego doświadczenia pelargonie.. choć na pewno jak jest taka patelnia ze słońca, to może je spalić... wtedy jakos trzeba by było dodatkowo ziemię nawilżać....
wiec kazde kwiaty moga sie spalic, podlewac trza dwa razy dziennie
wczesnie rano zani jescze slonko przygrzeje i na wieczor
a co do ciazy masz racje wiem cos o tym niestety
dzis juz maluch lezy w innym miejscu;-);-)
posluchal mamusi;-)
witam sie z wami moje drogie panie
czarek spi pozniej po obiedzie idzie z ciocia do konia do babci a ja uderzam z mama na lumpy, pewnie wruce znow w zlym chumorze ale coz, chce jechac po kwiatki wiec trza to jakos zniesc;-);-)
wlasnie chce sobie poogladac balkony i kwiaty na balkonach i ekspozycje itd, bo nie wiem na co sie zdecydowac chce miec oryginalnie i kolorowo ale nie pstrokato
wiem trudno mi dogodzic:-):-)
ale coz jestem w ciazy