reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Natalineczka kwiaty na balkon kupuje ja polecam pelargonie kaskasdowe są śliczne :tak::tak:
no wlasnie sie tak zastanawiam co to wsadzic mi sie bardzo podobaja surfinie :tak::tak::tak::tak:
bo u nas to prawie kazdy ma pelargonie i mie sie juz przejadly:tak::tak::tak:
zreszta widze jak u cioci te pelargonie wogole nie chca gestniec bo gdzie indziej to czerwony dywan a tu zielony z czerownymi przestrzeniami:sorry2::sorry2:
moilam jej ze zeby gesto kwitly musi je obrywac ale jak uparte to niech se ma jakie chce:tak::tak::tak:

cześć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: chyba musęsę przedstawić i napisać kilka słów o sobie bo wątpię żeby mnie tu jeszcze ktoś pamiętał:baffled::baffled::rofl2::rofl2::rofl2::sorry2::sorry2::sorry2:

Natalineczka ja sobie kupiłam w tym roku do doniczek pelargonie pnące, mam nadzieję że będą ładnie rosły bo dom nieotynkowany to trochę chociaż roślinami nadrobię estetykę:-D:-D:-D i jeszcze groszek pachnący i wilec różnokolorowy puszczę po ścianie, wogóle ostatnio zbzikowałam na punkcie roślin, ciągle coś sieję, sadzę, oglądam:happy:
no wlasnie te wiszace kwiaty bo to do skrzynek co by mi rurki zakryly :tak::tak::tak:
w zeszlym roku mialam w skrzynkach werbeny z lobelia i felicja, felicja sie rozrosla lobelila wyginela a werbena rosla sliczna ale takie pasy tylko wisialy tej werbeny i lamala sie czesto:sorry2::sorry2:
Właśnie usłyszałam w radio.... Radom: Ogromna tragedia pod Radomiem. Mała dziewczynka zastrzeliła swoją siostrę! - 26 kwietnia 2010 :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Hejki.
Czy któraś z was słyszała coś o DIPHERGANIE?
W piątek Amelia mi się rozchorowała - biegunka, temp., i wymioty ... i poszłam z nią do lekarza a doktorka od razu daje mi skierowanie do szpitala , bo mówi, że Diphergan w zastrzyku wycofano z rynku i to także w syropie mają wycofać. Nie dopytywałam dlaczego, co i jak... Ale powiem szczerze , że w szoku jestem.
Na szczęście po nifuroksazyd'zie nieco biegunka i wymioty ustąpiły i nie pojechaliśmy.
Dziś Julka jakaś niewyraźna poszła do szkoły.:baffled::baffled::baffled:

No nic zmykam ...
oj to bidulinka sie rozchorowała, oby jej juz nic wiecej nie bylo:no::no::no:
a co do tragedii :szok::szok:
ludzka bezmyslnosc przechodzi wszelkie pojecie:no::no::no::no:
poczekaj, aż będziesz w 30 tygodniu, to wtedy dopiero będzie uciskać...
ja proponuję z własnego doświadczenia pelargonie.. choć na pewno jak jest taka patelnia ze słońca, to może je spalić... wtedy jakos trzeba by było dodatkowo ziemię nawilżać....
u nas akurat balkon w wiecznym sloncu od rana do wieczora bo na poludnie:tak::tak:
wiec kazde kwiaty moga sie spalic, podlewac trza dwa razy dziennie:tak::tak::tak:
wczesnie rano zani jescze slonko przygrzeje i na wieczor:tak::tak::tak:
a co do ciazy masz racje wiem cos o tym niestety :dry::dry:
dzis juz maluch lezy w innym miejscu;-);-)
posluchal mamusi;-):-D:-D:-D

witam sie z wami moje drogie panie
czarek spi pozniej po obiedzie idzie z ciocia do konia do babci a ja uderzam z mama na lumpy, pewnie wruce znow w zlym chumorze ale coz, chce jechac po kwiatki wiec trza to jakos zniesc;-);-)
wlasnie chce sobie poogladac balkony i kwiaty na balkonach i ekspozycje itd, bo nie wiem na co sie zdecydowac chce miec oryginalnie i kolorowo ale nie pstrokato:sorry2::sorry2:
wiem trudno mi dogodzic:-):-)
ale coz jestem w ciazy:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Witam moje kochane :happy:
Od razu się tłumavzę coś koło tygodnia mnie nie było :szok:ale jak wiecie jak się wali to...hurtowo....po pierwsze zablokowałam sobie telefon jak nie wiem widzę ze dzwoni wiem kto a odebrać nie mogę widzę że es widzę od kogo a odczytać nie ,mogę:angry: dziś go sec w plusie zobaczy podobno od ręki odblokuje :dry:oby:tak::tak::tak: no i co weszłam na bb i tylko chciałam napisać to trach i mnie wywalało a potem komp nam się non top wyłączał w weekend Pietrucha laptopa wyczyścił neta kabelki posprawdzał i narazie działa:tak: a do tego jestem na antybiotykach bo się nabawiłam zaplenia okostnej i w czwartek w nocy po ścianach chodziłam z bólu :-(
no to wam streściłam co nieco :-D:-D:-D:-D:-D:-Ddzieciaki zdrowe ja z nudów bez bb całe mieszkanie wypucowałam przemeblowałam normalnie jestem dumna z się :-D:-D:-D:-D:-Daaa jak by było mało to Antek w sobotę coś pokombinował z pralką i małpa nie pierze wogóle wody nie pobiera:angry:
teraz postaram się być na bierząco :tak:

Jeden plus braku neta to że dom błyszczy :-p:-p:-p No i dużo zdrówka dla ciebie :-):-)

Właśnie usłyszałam w radio.... Radom: Ogromna tragedia pod Radomiem. Mała dziewczynka zastrzeliła swoją siostrę! - 26 kwietnia 2010 :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Hejki.
Czy któraś z was słyszała coś o DIPHERGANIE?
W piątek Amelia mi się rozchorowała - biegunka, temp., i wymioty ... i poszłam z nią do lekarza a doktorka od razu daje mi skierowanie do szpitala , bo mówi, że Diphergan w zastrzyku wycofano z rynku i to także w syropie mają wycofać. Nie dopytywałam dlaczego, co i jak... Ale powiem szczerze , że w szoku jestem.
Na szczęście po nifuroksazyd'zie nieco biegunka i wymioty ustąpiły i nie pojechaliśmy.
Dziś Julka jakaś niewyraźna poszła do szkoły.:baffled::baffled::baffled:

No nic zmykam ...

O tragedii słyszałam, mówili rano w lubelskim radio :szok::szok::szok:
A o dipherganie nie słyszałam, ale Maja jeszcze nigdy go nie dostawała :no::no::no:

Mama Helenki: pewnie się denerwujesz.. ja to tez przechodziłam prawie rok czasu, bo jak mój do przedszkola poszedł to się okazało, że co tydzień mi z chorobą przychodził.. rok czasu (zapalenia oskrzeli i uszu).. masakra... ale po dokładnych badaniach i leczeniu odpowiednimi lekami teraz spokój.. a mały jak miał takie przerwy z powodu choroby to każdorazowe pójście do przedszkola było traumą.. nie tylko dla niego.. ja płakałam poza przedszkolem i w domu.. zwłaszcza że pusciliśmy go do niemieckiego przedszkola a on nie znal tego języka... Na szczęście to za nami.. choć z drugiej strony znowu przed nami, ze względu na Agatkę...

Oj to faktycznie przeżyliście swoje z tym przedszkolem, moja też po pierwszej chorobie z płaczem poszła do przedszkola ale potem było już lepiej no i Maja tak często nie chorowała :no::no::no:

No jestesmy w domu :tak: Helena była ponoć bardzo dzielna :-) Ale bidula spłakała się na mój widok :szok::-( potem nie chciała zostawić kapci w szafce w przedszkolu :rofl2: Helena w domu poleciała prosto do łózka spać. Ciekawa jestem co mi opowie jak wstanie :sorry2:

Chyba za dużo wrażeń na jeden raz :-D:-D:-D

Ja też sie zajęłam kwiatkami, zaczynam prowadzić swój pierwszy ogródek, zobaczymy jak mi będzie szło :-D:rofl2:
na pewno dobrze ;-);-):tak::tak:

a u nas ida chmury i chyba bedzie burza :tak::tak::tak::tak:
tzn jeszcze swieci slonko ale takie chmurki zaczynaja sie tworzyc a ze dzis bylo goraco i duszno wiec bedzie moze co podziwiac

u nas dzis nawet 27 st :szok::szok::szok::szok:
i zapomnialam zrobilam zdjecia jak jechalysmy do kowar
nasze piekne widoki;-);-)

Załączniki

• 01060001.jpg
    01060001.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 31
  • 01060002.jpg
    01060002.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 31
No to moje mendki juz spia ale byly mega zmeczone,bo do szkoly i z powrotem caly czas jechaly na rowerkach:tak::tak::tak:Dominik cos tam kombinuje u siebie a ja se pije kawke mrozona;-):-)
Ale dzisiaj cieplo,az jakas zmeczona i padneita wrocilam do domu:szok:Od jutra do czwartku Dominik ma w skzole zajecia od 11 do 16 -nie ukrywam ze bardzo mi to pasuje:-):tak::tak::tak:

No to moje mendki juz spia ale byly mega zmeczone,bo do szkoly i z powrotem caly czas jechaly na rowerkach:tak::tak::tak:Dominik cos tam kombinuje u siebie a ja se pije kawke mrozona;-):-)
Ale dzisiaj cieplo,az jakas zmeczona i padneita wrocilam do domu:szok:Od jutra do czwartku Dominik ma w skzole zajecia od 11 do 16 -nie ukrywam ze bardzo mi to pasuje:-):tak::tak::tak:
alez z ciebie matka :-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p
ja nie powiem tez bym nie narzekala gdyby mi czarka tak podbierano;-);-)

Justyś ten link co podałaś sytraszna rzecz:-:)-:)-(
a dla Amelki zdrówka :tak:nie znam tego leku tzn nazwę gdzieś słyszałam ale nie umiem przykleić do niczego:no:
Lidka doczytałam jak cie kochanan teścioa załatwiła :sorry2:ale teściowa i kochana to się wzajemnie wyklucza przecież :-p
Dowikluś mamuśko wreszcie się wyśpisz :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Natalineczka a może zrób sobie w doniczkach taką kaskadę stopniową z różnych rodzajów kwiatów moja teśiowa znaczy się przyszła niedoszła teściowa czytać mama pietruszki ma zawsze piękny balkon a kocha kwiaty więc zawsze ma coś nietypowego :tak:
MH super że Helaena pierwszy dzień zaliczła ciekawe jak jej jutro humorek się będzie porannie spisywał :dry::-D a ty kochana działaj przy tym ogródku a potem chwal się efektami pracy :tak:a doczytałam że Helena dostała się też do państwowego przedszkola i jaka twoja decyzja co robisz we wrześniu zostawiasz w tym unijnym czy posyłasz do państwowego????
my w domku po big spacerze i big obiedzie :-)a naszło mnie dziś na jajka sadzone z mizerią i ziemniaczkami z koperkiem :tak:na dworze duszno normalnie jakby miała być burza oby nie:szok:bo ja się "bojam " i to bardzo:blink:
Julina zajęta sprzątaniem u siebie Antwek siedzi cicho w kącie więc pewnie kupsko produkuje i to 4 dziś :szok::szok::sorry2: Adam jeszcze w szkole będzie koło 17:tak:więc ja mam luzik zasiadłam z kawka bo mnie senność morzy i zbieram siły przed pracą :baffled:

Helena spała 3 godziny :szok: ciekawa jestem co będzie wieczorem :sorry2:

Helenka humor ma dobry, mile wspomina dzisiejsza wizytę w przedszkolu :tak:

Malinka, zajęcia dla dzieci sa tylko 3 razy w tygodniu więc następny raz w środę, zobaczymy jak będzie :sorry2: A we wrześniu zobaczę, jak będzie, jakby co to ktoś się ucieszy z wolnego miejsca :-p Dwoje dzieci które znam nie dostało się do przedszkola :szok:

Jak dziewczyny wstały to zjadłyśmy obiad i na podwórko, wkopałam 3 tujki :-)
Fotki zrobię, ale nie spodziewajcie się rewelacji, duuuuzo pracy przedemna jeśli chcę sobie stworzyć miły zakątek :sorry2: tym bardziej, ze budzet ograniczony.

reklama
Witam w tak piekny ciepły dzień , ja od rana mak do szkoły a ja z mężusiem jeszcze w łóżeczku :-D:-D:-Dtrzeba korzystac bo caly tydzien znów sama bed spała:-D:-D:-Dwstalismy dopiero kolo 10 bo trzeba było jeszcze ze dwa drzewa uciąć bo za duzo koło domu rosnie:tak::tak::tak:no i tak jeszcze sasiady dwa przyszły pomóc no i drzewka uciete sobie lezały a my siedzieli przed domem i kawe pili:-D:-Dciekawe kto je teraz sprzatnie do końca haha pewnie tesciowi bedzie sie nudzic :-):-):-) obiadek zrobiłam i poszłam chwilke do truskawek bo jeszcze troche mi zostało ale sobie dziele bo nogi mi puchna i pózniej bardzo bola wiec pomalutku kiedys skończe te truskawki:-D:-D:-D
Meżuś pojechał juz do pracy z mi królik zwiał nawet nie wiedziałam kiedy :szok::szok::szok:podniósł sobie klatke i wyszedł dobrze ze tesciu był za domem i go zauważył i udało mu sie go złapac ja patrze a on niesie królika na rekach:szok::szok::szok:nie mogłam uwiezyc ze sam wyszedł nigdy tak nie zrobil a codziennie jest na trawce:baffled::baffled::baffled:

Joasiu widze ze stres przed komunia sie udziela, spokojnie wszystko bedzie super i dopiete na ostatni guzik:tak::tak::tak:

Dorota trzymam kciuki za spotkanie z adwokatem , popieram:tak::tak::tak:

As ale super odlotowy tort , zdolniacha z ciebie:-):-):-)

Dowikla super foty ale laska po trójce dzieci:szok: kazda by chciała tak wygladać:tak::tak:

Wiolan witam nowa mamusie:-):-):-)

Natali super widoki prawie jak u mnie:-):-):-)

Agnes odważny kolor włosów ognista czerwien :rofl2::rofl2::rofl2:

Medea super sprawa z rolkami sama bym pojezdziła:tak::tak::tak:

Siostra zoo fajnie sama bym sie wybrała , dawaj foty jakies:-):-):-)

Lidka te tesciówki:angry::angry::angry:umią humor zepsuć:no::no::no:

Anabubka bierz bratówke na zakupy zawsze to troche lżej dla ciebie:-):-):-)

Anakonda nie ma to jak sprawdzona fryzjerka która wie gdzie co i jak przyciąć:tak::tak::tak::tak:

MH zdrówka i powodzenia w przedszklu:happy::happy::happy:

Lunka ja wegety tez mało co uzywam :rofl2::rofl2::rofl2:

Malinka witamy po tygodniu i zdrówka zycze:-):-):-)no i z kerna tez ci sie udało bo tez córka ty t jakis jasnowidz czy co????????:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Agunia-in ja ciebie pamietam:tak::tak::tak:

Justa zdrówka kochana dla Amelki

No to nadrobiłam troche tego było i mam nadzieje ze post nie za długi bo sie wsciekne jak mi napisze ze za duzo znaków:-D:-D:-D:-D

Do góry