reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam ponownie :-):-):-)
Jakoś udało się na chwilkę usiąść i poczytać. My już po wizycie u laryngologa, jutro jeszcze tylko na konsultacje do naszej ale ta co przeprowadzała badanie słuchu mówiła że już wszystko dobrze, także kamień spadł mi z serca :tak::tak::tak:

reklama
Natali moja o 6-7 dostaje na dospanie butle kaszki ryżowej
wstanie około8-9 to zje kanapke koniecznie z asztecikiemz pomidorami, hehe
obiad staram sie robic dosc syte, bo tylko na jedn danie sie skusi
podwieczorek-owoc, biszkopty, danio, ostatnio galaretka zasmakowała, kanapka-do wyboru. kolacja butla gestej kaszki wielozbozowej na mleku.
Czasem obiad podziiumdzia i zostawi, albo wcale sniadania nie zje, ale zero narwow-czekaj do kolejnego posilku. czasem pomarudzi, ze chce ciacho alb cos, ale nie ma litosci-było jesc, hehe

kochana ja rano sobie chalupe ogarnelam i od tej pory siedze i sie obijam bo czarek sam sie ze soba bawi, poprostu olewam reszte domu:tak::tak:

a tu macie zdj z mojego balkonu:sorry::sorry:
znow czuje sie jak potwor z bagien:sorry::sorry:
to drugie ze sniegiem to tak dla porownania:sorry:
i dobrze, a pogody nie zazdroscze.
Widze, ze przy mgle masz takie widoki jak ja-żadne:-D

No mężus pojechał do pracy i tym razem zabrał mi ale moje autko a swoje zostawił:-D:-D:-D:-Dstwierdził ze musi sprawdzic czy wszystko dobrze chodzi w nim bo on mechanik wiec jemu ystarczy przejechac sie autem i odrazu wie gdzie i co stuka juz mi dzwonił i oznajmił ze bedzie trzeba w moim autku klocki hamulcowe wymienic :-):-):-)
Ja to tylko jezdze i nie zagladam pod maske to maż o to dba zeby nawet płyn do spryskiwaczy zawsze był:-D:-D:-D jak to dobrze miec mechanika w domu:-D:-D
A mi jakies znó zimorodki wyszły nabuzi mam nadzieje ze moja córcia nie odziedziczy po mnie tego cholerstwa:tak::tak::tak: jak nie opryszczka to krostki albo jak ja je nazywam zimorodki:-D:-D:-D i znów zgaga chyba córcia bedzie miała duzo włosków jak sie urodzi:-):-):-)

Natali a ty ie tak nie denerwuj wez włacz sobie jaka muze pokojna wypij szklanke herbatki zsokiem malinowym i olej wszystko , dziecku daj zabawki :rofl2::rofl2::rofl2:

Malinka jestes cudowną wróżką kurcze troche daleko mam do szczecina ale wypiłabym z tobą jaka flaszeczkę:-D:-D:-D:-D

Lidka ty tez kobito wrzuc na luzzzzzzz:-):-):tak::tak: hormony ci buzuja:tak::tak:

I zgadzam sie z KERNA bo wystarczy dziecku dac duzo picia i to ze nie je cały dzien to mu sie nic nie stanie jak zgłodnieje samo zawoła ja tez tak robiłam:-):-):-)

A co do widoków natali to u mnie tez mgły własnie naszly ale to cyba dobrze bo cały dzien pada deszz to moze jak gła opadnie to bedzie ciepło:rofl2::rofl2::rofl2:

O właśnie Iwcik zapomniałam ci pogratulować córeczki :tak::tak::tak:
I jeszcze dla As - super wiadomość że Kubuś dostał orzeczenie na 3 lata :tak::tak::tak:
Patrysia córeczka ślicznie gada :-D:-D:-D:-D

ja wlasnie tez ogladam powród 30 ciał do polski.straszny widok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeszcze bardziej sie zdołowałam i popłakałam sobie.

anaconda-to super że z uszami majeczki juz wszystko ok.

natalineczka-pogoda u ciebie za oknam taka sama jak u mnie.

Dziewczyny, małej zaraz będę kąpiel szykować, później weźmiemy się za czytanie nowych bajeczek, kolacja i spać. Jutr jak pogoda dopisze przejde się do biblioteki zapisać, co by mieć co czytać. Jakaś nowa, pono fajna, zobaczymy. Póki co dziś się żegnam, chyba, że mała bedzie grzeczna i uda mi sie jeszcze zasiąśc, bo na razie jest mega marudna bo śpiąca, wstaje o 8 i o 18 ma kryzys, musze ją zabawić...ech...

Anaconda to super, że z uszami Maji wszystko ok:tak:
własnie, mi też to wyleciało.. As gratki orzeczenia:tak:

edit:Mam dla Was fotki mojego szkraba;-)
mama nie chciała mi dac więcej obiadku to chciałem zjeść śliniak:-D
bgxx1l.jpg

ciekawe czy uda mi się to całe wziąc do buzi....
6hlqb5.jpg

ale fajna zabawa:-D
2qnbjb9.jpg

no i o co Ci chodzi mamoooooo, ząbek mi wychodzi!
htw9i8.jpg

hmmmmm dobre to!
vmx4qb.jpg

Ostatnia edycja:
My bylismy drugi raz na spacerku ale niestety sie ochlodzilo i szybko wrocilismy do domku:no::no:
Oby jutro bylo cieplej:tak::tak::tak:
Obejrzalam sobie Majke i w sumie nic wiecej nie ma w tv:baffled:
Niech juz bedzie po 21 i niech dzieciaki ida spac

Natalineczka nie martw się. Zdrowe dziecko się nie zagłodzi. Gdzieś czytałam, że dziecko potrafi cały dzień nic nie jeść i chodzić zadowolonym:eek: A to dlatego, że inaczej rozkłada sobie zużywanie energii i dzieci mają ianczej niż dorośli. Ja mojego głodówką uczyłam jeść, bo jak tu opisywałam setki razy doszło do tego, że Mima jadł mleko:eek::eek: i jabłko...czasem obiad. A wiadomo dziecko potrzebuje wszystkich wit.
U mnie jeszcze problem jest w tym, że Mima ma nadwrażliwość wzrokową i jemu wystarczy, że coś nie wygląda jak powinno i nie będzie jadł. Ale z tym praktycznie się uporałam i teraz wystarczy 2h bez jedzenia i daje się przekonać. Ale bywały dni jak nie jadł mi cały Boży dzień. W takich wypadkach jest ważne, żeby duuużo pił maluch.
teraz Mima je tak:
śnaidanie-np.kanapka
przed drzemką flaszkę grysiku
obiad
owoc
kolacja
Ale czasami obiad je na kolację a śnaidanie na obiad...:sorry:Ale ja po prostu się tym nie przejmuję już tak jak kiedys i spokojnie zabieram talerz, mówie jak nie to nie i daję do picia wodę albo bardzo słaby sok. Bo wiadomo gęstym słodkim sokiem też można zaspokoić głód;-)
e no to sie troszeczke uspokoilam:tak::tak:
dzieki
Witam ponownie :-):-):-)
Jakoś udało się na chwilkę usiąść i poczytać. My już po wizycie u laryngologa, jutro jeszcze tylko na konsultacje do naszej ale ta co przeprowadzała badanie słuchu mówiła że już wszystko dobrze, także kamień spadł mi z serca :tak::tak::tak:
super ze z uszkami juz w porzadku:tak::tak::tak::tak::tak:
Natali moja o 6-7 dostaje na dospanie butle kaszki ryżowej
wstanie około8-9 to zje kanapke koniecznie z asztecikiemz pomidorami, hehe
obiad staram sie robic dosc syte, bo tylko na jedn danie sie skusi
podwieczorek-owoc, biszkopty, danio, ostatnio galaretka zasmakowała, kanapka-do wyboru. kolacja butla gestej kaszki wielozbozowej na mleku.
Czasem obiad podziiumdzia i zostawi, albo wcale sniadania nie zje, ale zero narwow-czekaj do kolejnego posilku. czasem pomarudzi, ze chce ciacho alb cos, ale nie ma litosci-było jesc, hehe
ale ona duzo je:szok::szok::szok:
edit:Mam dla Was fotki mojego szkraba;-)
mama nie chciała mi dac więcej obiadku to chciałem zjeść śliniak:-D
bgxx1l.jpg

ciekawe czy uda mi się to całe wziąc do buzi....
6hlqb5.jpg

ale fajna zabawa:-D
2qnbjb9.jpg

no i o co Ci chodzi mamoooooo, ząbek mi wychodzi!
htw9i8.jpg

hmmmmm dobre to!
vmx4qb.jpg
ale slodziak :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
jak wy to robicie ze wam takie duze zdj wychodz :eek::eek::eek:
mi zawsze takie male:-:)-(

mlody zjadl kanapke z serem cala pajde za pol godz do kapieli a pozniej ny ny:tak::tak:
przynajmniej sprobujemy:sorry::sorry::sorry:

reklama
madeuska-Boże jaki sodki,kochany jest ten twoj synus!!!!!
buziaczki od cioci z bb!!!

dowikla-ja też już maże aby moje szkraby juz spali.ne mam siły i nerwow dzis do nich!

Do góry