reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Medea świetne!
Malinka, no już widze jak dasz mu dziś wieczór popalić, z nawiazką bedzie msiał się wywiązać, hihihihiale zazdroszcze. Ja mam teraz kilka dni @, później 3 tyg prawie kuracji i tydzien po niej wstrzemięźliwości-jak ja to przeżyję, toc to nie leczenie dla ludzi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
no o mało jej nie rozszarpałam. W oczy mi się wypiera, że ja wczoraj u niej nie byłam:szok:. no ręce mi opadły. Powiedziałam jej co o jej pracy mysle i ze ta mysla podziele siez jej szefowa. wnerwiła mnie strasznie.

Pati dobre wieści z kontrolnehj wizyty. J atez bym chciał sobe założyć spirale, tylko wytrzasnąc tak 300zł... Ciekawe ile to u nas kosztuje...

No i konec cytatów. nadrobiłam sumiennie, teraz lece zrobić sniadanko i zaraz wracam
a gadalas z jej szefowa??
no ja chodze do prywatnego - jak dla mnie najlepszy w centrum i fakt bierze tanio :tak:
Ja znowu tylko na chwilke :eek:
Niki to chyba zabkuje, w nocy miała 39 :wściekła/y: a rano ja ręką odjął, ale strasznie marudna :-(
no to nie zazdroszcze trzymajcie sie
Super że wizyta u gina udana, a co do wkładki to ja jakoś nie jestem do niej przekonana :no::no:
czemu??
ja sie troche boje ze potem nie bede umiala siedziec, ze bedzie non stop wypadala (moja mama mnie przestraszyla:wściekła/y:)
Witam kochane w piękny słoneczny czwartek :happy:
za oknem jest tak slicznie że wstałam o 6.30 jak wszyscy spali ubrłam dresy i poszłam na spacerek :tak: Pietrucha mnie telefonem ścigał o 7.20 "Malinus kochanie gdzie ty jesteś!!!!!!???????????" :-D:-D:-D:-Da ja wiem ze w dzień nie wyjdę bo Julina chora z gorączką :cool: no więc zaliczyłam poranny spacer do jeziorka "słonecznego" nazbierałam pięknych zielonych gałązek do wazonu zrobiłam zakupy i jestem dotleniona i naładowana energią :tak::tak:
mnie to by sie tez taki wypad przysdal zabierz mnie nastepnym razem z soba:-D
hejka i ja witam czwartkowo w calkiem dobrym humorku, od rana sie usmiałam bo zawiozłam dzieci do szkoły i małam chleb kupic a sniadanie no i poszlam do sklepu zadowolona od ucha do ucha a jak przyszło płacic to sie okazało ze portfel wziełam tylko ze kasy w nim brak:szok::szok::szok:i zdziwko bo kasa była jeszcze wczoraj a dzisiaj pustki :szok::szok::szok:okazało sie ze maks bawił sie w sklep wczoraj i wszystkie pienążki mi wyciagnał i nie włozył spowrotem:-D:-Ddobrze ze pani dała mi na tzw kreske i popołudniu musze jej zawiezc kase :-D:-D:-Dbo bym nie miała co jesc na sniadanko:-)

maz wrocil z wyprawy to załapalismy sie na wspolne sniadanko, a teraz siedzi i klika na kompie bo przywiózł drugiego laptopa i go studiuje:-D:-D:-Dbo odkupił od znajomego wkońcu bedzi robil diagnostyke auta w tamtym laptopie :-):-):-)to dobrze bo mi nie bedzie zabierał:-D:-D:-D

Zastanawiam sie czy nie nastawic juz obiadku bo wyciagłam zeberka ale chyba jeszcze poczekam bo dzisiaj obiad robie dopiero na 16.00:-)

Widze ze ranne ptaszki z niektórych kobitek , a pati super ze u gin wszystko oki .:-)
no to landie ciotka....
dobrze za na kreche wzielas... :-D:-D
Witam Was Kochane. Wczoraj się ległam po 23 i chyba w sekundę zasnęłam :tak: Kuba szaleje, maruda jedna od świąt taki marudny drze się jak nie wiem :wściekła/y: już mnie szlag trafia :crazy: dzisiaj widzę słoneczko znowu świeci ale zimniej niż wczoraj ale spacerek i tak chyba będzie ale tym razem do żagania za mieszkanie zapłacić :sorry: zaraz z nim chyba do sklepu pójdę bo już mnie trafia :wściekła/y: no nie do wytrzymania jest :wściekła/y: jakbym tak pizgła normalnie to by spał przez tydzień taki jest marudny i upierdliwy :wściekła/y: sprzątnięte już mam jeszcze tylko w szafce poukładać muszę i obiad zrobić ale już mi się nie chce. A dzisiaj potrawka z warzywami i kurczakiem :tak: zajrzę potem jak dam radę :tak: słoneczka życzę i uśmiechu :-D a tu na uśmiech z rana :-D
Pewnego razu niewidomy postanowił odwiedzić Teksas. Wsiada do samolotu teksańskich linii lotniczych i zapada się w miękkim, dużym fotelu.
- Hej... - mówi niewidomy - ale duży fotel.
- W Teksasie wszystko jest większe, niż gdzie indziej - mówi siedzący obok pasażer.
Kiedy niewidomy wylądował w Teksasie, pierwsze kroki skierował do baru. Dostał kufel, bada go dłońmi i mówi z podziwem:
- Ale duże kufle tu macie.
- W Teksasie wszystko jest większe niż gdzie indziej - mówi barman.
Po kilku piwach niewidomy pyta barmana, gdzie jest toaleta.
- Na drugim piętrze, trzecie drzwi po prawej - pada odpowiedź.
Niewidomy idzie, ale gubi drogę i zamiast do toalety, wchodzi do sali z basenem. Potyka się, wpada do wody i przerażony krzyczy:
- Nie spłukiwać! Nie spłukiwać!

Pijany mężczyzna sika pod ścianą dużego domu w środku miasta. Obok przechodzi zgorszona pani i patrzy się na niego i mówi:
- Ale bydle!
Na to on:
- Niech się pani nie boi, mocno go trzymam...
dobre kawaly - usmialam sie:laugh2:
Patrysia ,ja miałam na sucho ,wcale bardzo nie boli,tym bardziej ,ze mi lekarz kazał pół godziny przed włozeniem wkładki połknąc 2 tabletki przeciwbólowe,niejedna miesiaczka boli bardziej.
Fajnie ze 300 ,mój teraz chce 450 i tez na 5 lat.Nie uprzedzaj sie z góry,ze będzie bolało ,bądz dobrej myśli:tak:
no ja raczej tabsow nie wezme bo nawet nie wiem jakie mi wolno karmiac cycem :confused2:
a co do bolacych miesiiaczek - niegdy nie mialam :sorry:
to wpadnij do mojego lekarza to i przy okazji zachaczysz o mnie :-p:-p:-p:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
No i u nas wyszło słońce:-D w końcu!
Byłam w spożywce zaopatrzyć się w produkty zielone....czyli szpinak. Wymyśliłam sobie zapikankę ze szpinakiem izaraz się za nią zabiore. wpadłam też po drodzę po żarówkę energooszczędną, ale kurcze musimy cos z tymi halogenami wydumać bo nie stać nas na taki luksus:confused2: Są jeszcze żarówy energooszcz. w kształcie halogenów, ale ze spiralką jak normalna i możliwe, że wejdzie do oprawek. Byłoby super, bo ciągnie tylko 9W a nie 35.No ale cena to 28zł:confused2:
A dodatkowo dostałąm ataku szału:sorry:coś ostatnio bardzo łatwo mi to przychodzi:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zajeżdżam pod dom, patrze a mój tato wyłazi z fajką z garażu, oczywiście zobaczył że zajechałam to od razu kiepa wyrzucił, że on niby nigdy nic:sorry::sorry:No i wchodzę, a tam smród fajek jak cholera!!! Oczywiście najbardzije koło moim drzwi. Matka do tego wzięła Michałą i bawic się z nim w garażu chciała bo przecież mało kto wie, że dym z fajek jest szkodliwy:sorry: Ciśnienie mi skoczyło, i zachowałąm się jak się zachowałam...matka też wpadła w szał(ale u nie j to norma) i znowu jesteśmy sczęśliwą kochającą się rodzinką:wściekła/y:
u nas moj m pali tylko i wylacznie na balkonie...
zreszta wszyscy co przychodza to tam pala - nie w domu :no::no::no::no::no:
a u moich rodzicow jak idziemy to pala tam gdzie nie ma dzieci...
u tesciiow pali sie zas na balkonie :tak:

a na poprawę humorku napisze wam moją i Piotrka rozmowę z wczoraj z Julką :-)
Julia była wczoraj zainteresowana nitką dentystyczną jak jej się używa i wogóle po co ...no więc jej wytłumaczyłam ..potem pyta czemu ja używam innej niż Piotr??? no to jej tłumaczę że ja najbardziej lubię miętową oral b i dlatego ją kupuję a Piotrek jej nie lubi tylko blenda med i takiej używa więc taką sobie kupuje.....
dla mnie temat wyczerpany ....
siedzimy wieczorkiem oglądamy fakty a Julka do Piotra tekst....Piotr wiesz mama to najbardziej lubi ORAL......:-D:-D:-D:-D:-D:-Dmina Piotrka bezcenna:-D:-D:-D:-DPiotr do niej Julka a skąd ty to wiesz?????Julka no mama mi powiedziała:rofl2: Piotrek Julka no coś ty:szok::szok::szok::szok: Julka no tak serio serio....... Piotr Julka eeee nie możliwe że ci mówiła:szok: a Julka ze stoickim spokojem Piotr my sobie mówimy z mamusią o wszystkim wkońcu jesteśmy kobietami :-D:-D:-D:-D:-D Piotr:szok::szok::szok::szok:Malina no co ty???!!!!!!! ja :-D:-D:-D:-D:-D:-Dno tak kochanie sęk w tym że wy chyba o 2 różnych rzeczach mówicie:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: Piotrek ????????? a Julka ze spokojem Piotr my rozmawiamy o nitce dentystycznej tak?????? Piotr aaaa o nitce julka :-D:-D:-D:-D:-D:-Da Julka Piotr ty jesteś niemożliwy ty znów o sexie:-D:-D:-D:-D:-D:-Dskąd załąpała i jak nie wiem ale wylismy z tego długi czas i od teraz na topie jest tekst"mama lubi oral" w domyśle oral-b:-D:-D:-D:-D:-D
nie noooooooo agentka na maxaaaaaaaa
ja Cie nie moge dobra jest z tymi tekstami
wiec mama nie wyprzesz sie ze nie lubisz - juz zatwierdzone!! :laugh2::laugh2::laugh2:
A ja ogłąszam wszem i wobec, że mojemu małemu cudakowi idą ząbki:-):-):-) w dodatku trzy na raz i to jeszcze czwórki:confused2::confused2::confused2: co się będzie działo. A w ogóle to normalne jest, że on będzie miał na dole jedynki i czwórki bez dwójek?? Już ponad półtora roku ma a tylko jedynki na dole:cool:
moze i tak byc... mojemu Sewkowi to chyba dwojki wyszly po czworkach - lepy nie dam uciac :laugh2:
czesc babeczki

My juz w domku i na szczescie bo nie ma jak w domku :)

W sumie nie wiem od czego zaczac bo troche tego bylo ale tak w skrocie to Swiniobicie udane, swinka juz w zamrazalce:-D Wyroby pycha:-p:tak:
Moj w 1 dzien tak pracowal nad swinia ze o 17 poszedl spac. Oczywiscie potem dostal opiepsz.
Przygotowania do swiat w miare.Zajelam sie nimi z Bozenka- siostra meza. Ogolnie trzeba bylo sie napracowac bo wszystko samo sie nie zrobi a ona ma na glowie sklep:cool:
Przed samymi swiartami bylam u tesciowej ogarnac co nie co bo kobieta ma pekniety mostek:nerd:
Laura nauczyla sie paru zlych nawykow od starszych chlopakow i bedzie trzeba znow nad nia poporacowac.
W lany poniedzialek pojechalismy na disco.Kurcze ale bylo fajnie:tak::tak::tak::tak:
Nie wiedzialam ze mam jeszcze takie branie:szok::szok::szok:Normalnie chlopaki sie poszarpali:szok::szok::szok:Sama jednemu chcialam walnac w pysk:wściekła/y::wściekła/y:Palnat bedzie mnie za dupe lapal:wściekła/y::wściekła/y:
Wtorek wszyscy chporzyt bo popilismy wiec wyjazad sie przesunal o dzien

Ja od rana piore i prasuje.Zupke ugotowalam i wlasnie Laura wcina:-)
Musze na zakupki sie uac bo w lodowce brak mleczka

cdn
kochana to ze masz branie to pzrekonalam sie na Twoim panienskim!!!!!!!!!!!!!
dawalas niezle :tak::tak::tak:
w sumie to nie dziwie sie facetom bo jak sama bym byla tez bym miala pociag do Ciebie:laugh2::laugh2::laugh2:
o Wy!! To ja też:-D Co to rzut beretem tylko przecież. Justa otwieraj balkon, już lecę;-):-D
A my ze spacerku, kurcze zmachałam się, słoneczko mnie przygrzało i po drodze zjadłam dwa lody:zawstydzona/y: a miałam kończyć ze słodkim:wściekła/y: M już wrócił no i ja siadam na BB:sorry:
kochanie Tobie wolno i jedz ile wlezie!!! :tak::tak::tak:
My już od laryngologa wróciłyśmy, doktorka niby nie widzi już stanu zapalnego, dała znowu skierowanie na badanie słuchu na które się zapisałam na 14.04 i na 15.04 idę do niej z wynikami, no zobaczymy jak będzie po tym badaniu :confused2::confused2::confused2:
o jejku ile lazenia znow...
biedna Majeczka
Byłam dziś z Zuzią u naszej pediatry. Bardzo ładnie przytyła i pani stwierdziła, że jest okrąglutka. :-) Za to nie spodobał jej się wynik morfologii i mała dostała żelazo i kwas foliowy. Poza tym dostaliśmy skierowanie do neurologa, bo pani doktor dopatrzyła się jakiegoś drżenia rączek. :confused2: Ja tam nic takiego nie widzę. Wprawdzie Zuzia macha łapkami, ale wydaje mi się to raczej naturalne :sorry:
to mozeliwe ze bedzie miec anemie...
moj Sewek mial od 3 m-ca do 1 r.ż
ale fajnie ze przybiera
jak bylismy u teściów ,poszła do łazienki i coś jej długo nie ma,dziadek ją woła i się pyta co robi,cisza,więc pyta znowu a ta krzyczy :"myję ręce nie rozumiesz po polsku":szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

normalnie nie poznaję swojego dziecka,oj musze się za nią wziąć i to porządnie
hehe to niezle:-D:-D:-D
Witam Was kochane po malej przerwie
Rodzice do dzisiaj u nas byli wiec nie mialam czasu na kompa
Ale tak w skrocie to swieta minely super
Rodzice zajmowali sie non stop mala a ja moglam sobie odpoczac wyjsc z m chodzby do kina czy na kolacje we dwoje zawsze korzystam ile sie da bo tak to nie mam z kim Emily zostawic.
Z rodzicami pozwiedzalismy duzo bylismy tez w zoo itd byla super pogoda

Co do choroby Emily to zrobili jej testy na alargie i nic nie wyszlo
zrobili przeswietlenie pluc babka w szpitalu mowi ze ma zapalenie lewego pluca pediatra mowi ze slyszy odluchowo tylko cos w prawym ale zapalenie pluc to nie jest no i badz tu czlowieku madry
dostala antybiotyk imusze wam powiedziec ze jest o niebo lepiej juz prawie nie kaszle ale co najwazniejsze juz jej tak nie chyrczy jak oddycha kataru tez brak.
Bylismy tez u laryngologa no i Emily ma duzo wody w uszach i polipy w nosie dostala spray mamy go brac 2 tygodnie potem do kontroli no i jak spray nie pomoze to lekarz mowil ze bedzie konieczna operacja zeby pozbyc sie tej wody w uszach i przy okazji polopow z nosa powiedzial ze takie operacje robia od 2 r.z ale jesli bedzie taka koniecznosc to on zrobi ja szybciej zeby jej na sluch nie padlo
Teraz zostal nam tylko ten test z potem ale to dopiero w maju.
U pediatry mi babka tlumaczyla ze jesli wszystkie badania jak do tej pory wyjda negatywne to Emily moze miec bardzo wrazliwe drogi oddechowe dlatego ciagle meczy ja ten sluz ktorego nie umi pozadnie odkaszlec no i potem ja caly czas kaszel meczy.
No to mala relacje Wam zdalam co u Nas
oj biedna Emily
oby to wszystko przeszlo:tak:
Dam Ci przykład na taką sytuację.
Kiedyś jedno z moich dzieci jako życzenia dla babci wypaliło z tekstem:
Babciu kochana i chciałbym Cię szybko w trumnie zobaczyć" :szok::szok::szok::szok:
Moja mam poryczała się jak nie wiem i z tekstem do dziecka,co ty mówisz?
Jak tak możesz ?
Ale mi życzenia złożyłeś ?

Moje dziecko zbaraniało totalnie,bo nie wiedziało o co chodzi.:eek::eek::sorry::sorry:
Poprosiłam je o wytłumaczenie ,po czym padło stwierdzenie.
Nie byłem jeszcze na pogrzebie i nie widziałem nikogo w trumnie ,a chciałbym zobaczyć jak tam jest.:eek::eek::eek:
Każdy babci składa życzenia,żeby się spełniły ,to ja też.:szok::szok::szok::szok:
Dla dziecka to było proste i jakże naturalne-dla nas szok totalny :szok::szok::szok::szok:
Sytuacja była cięzka do opanowania,babcia rozdygotana ,ja też w sumie cała w nerwach,ale po chwili już wszyscy zrozumieli i było oki.:tak:;-):sorry::sorry:
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
UUU MOJA MAMA BY W SZAL WPADLA CHYBA sorki za caps :zawstydzona/y:

385172nu0kffzxkf.gif
jaka kicia:laugh2::laugh2::laugh2:
malo wzial:tak::tak::tak::tak::tak:
a u nas wirus gardlowo-oskrzelowy panuje
jak go chrypka tylko bierzez to od razu mu psikaj do gardla
i wlansie wszystko ok jak wstal rano
mozliwe ze z placzu ta chrypka byla :eek::eek:
No i jestem z rana, ale ledwo zasiadłam a Mima już mnie ściąga z fotela:confused2::confused2::confused2:
Mały jęczał całą noc przez te ząbki...no i zastanawiam isę nad tym dentystą. A to moze być taki zwykły dla dorosłych czy jakis specjalny;-)??
A&E dobrze, że mała lepiej się czuje:tak:
Anabubka truskawy...mmmmm....
Agnes ale masz w domu charakterek:szok::szok: pieknie, pięknie:-D:-D:-D

Ja dziś mam w planach wyruszyć na koniec miasta na plac zabaw(niestety u nas takiego wyboru nie ma) i tam powinno być sporo maluchów:tak:
u nas w Marklowicach jest zajefajny plac zabaw taki ogromny!!!
Dziewczyny, jak znaleźć swojego konkretnego posta??? Musze znaleźć kiedy zalało mi sypialnie ( tzn pokój małej) do zgłoszenia na PZU i nie moge, obleciałam, ale literki już mi zaczęły tańcowac. MOże któraśz naszych mod zna sztuczkę i się uda?
wejdz moze na wszystkie Twoje posty i tam poszukaj napewno to mniej szukania!!

Malinka, zaraz sprawdze.

Mał wstała, kibelek zaliczyła, umyjemy ząbki i lece na szybkie zakupy. Zostawię ja w domu, bo wietrzysko, ze okna trzeszcza.

no i wkoncu witam po godzinnym czytaniu i odp :-D:-D:-D:-D

wczoraj mnie nie bylo bo tak:
spalam do 9 :szok::szok::szok: bo m zajal sie malym , zrobil mu snaidanie i pote sie dzieli razem az do momentu dzwonka na domofon...
tesciowa z Ola!!!!
obudzily mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no ja juz nie moge moglaby wpadac o przyzwoitych godzinach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:
ale jej sie nie da przetlumaczyc...
tak wiec pierwsze jak wstalam bo m zostawil i sniadanie dla mnie to zabralam sie za sprzatanie i mowie ze zjem jak posprzatam - no ogarne troche mieszkanie... m mi pomogl...
a w tym czasie Okla zjadla moje sniadanie :angry::angry::angry: nie zebym dziecku zalowala ale co tesciowka jak sie nia zajmuje to jej nie karmi...????
tak wiec sniadania mi sie juz odechcialo...
no i tak siedzialy chyba do 12 :confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:
wpadla potem znajoma z dziecmi - ale to przy niej sie troche odstresowalam...
a potem szybki obiad i do taty na urodzinki (zlozyc mu tylko zyczenia bo imprezka dopiero w sobote)
malej zrobilam sesje zdjeciowe no cudo!!!
no ale moj m z tatkime sobie wypili :confused2::confused2::confused2::wściekła/y::wściekła/y:
na co bylam zla i moaja mama tez bo nie po to robia impreze zeby pic wczesniej....
wiec ja poszlam potem z dziecmi do domu
a ze zapomnialam kupic chleba to musialam znow je ubierAC WZIAC AUTO I JECHAC DO SKLEPU NA ZAKUPY... sorki za cpas
nagadalam m - stwierdzilamz e nie bede sie denerwowac to pieknosci szkodzi :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
okapalam mala bo Sewi kapal sie popoludniu
zrobilam mu koalcje i polozylam spac...
przyszedl m wygnalam go do pokoiku na mini lozko :-D:-D:-D:-D:-D
a Sewi spal ze mna

ooooooo mala juz placze
ale niech sie m nia zajmie :-D:-D:-D

no a dzis wstalam po 8 juz kawa wypita sniadanie zjedzone i m chce nas zabrac na wycieczke.... :sorry::sorry::sorry::sorry:
ale nie bardzo mi sie to widzi....
chce nas zabrac do parku niespodzianek :sorry::sorry::sorry:

dobra bede z doskoku:tak::tak::tak:

Witam Was kochane po malej przerwie
Rodzice do dzisiaj u nas byli wiec nie mialam czasu na kompa
Ale tak w skrocie to swieta minely super
Rodzice zajmowali sie non stop mala a ja moglam sobie odpoczac wyjsc z m chodzby do kina czy na kolacje we dwoje zawsze korzystam ile sie da bo tak to nie mam z kim Emily zostawic.
Z rodzicami pozwiedzalismy duzo bylismy tez w zoo itd byla super pogoda

Co do choroby Emily to zrobili jej testy na alargie i nic nie wyszlo
zrobili przeswietlenie pluc babka w szpitalu mowi ze ma zapalenie lewego pluca pediatra mowi ze slyszy odluchowo tylko cos w prawym ale zapalenie pluc to nie jest no i badz tu czlowieku madry
dostala antybiotyk imusze wam powiedziec ze jest o niebo lepiej juz prawie nie kaszle ale co najwazniejsze juz jej tak nie chyrczy jak oddycha kataru tez brak.
Bylismy tez u laryngologa no i Emily ma duzo wody w uszach i polipy w nosie dostala spray mamy go brac 2 tygodnie potem do kontroli no i jak spray nie pomoze to lekarz mowil ze bedzie konieczna operacja zeby pozbyc sie tej wody w uszach i przy okazji polopow z nosa powiedzial ze takie operacje robia od 2 r.z ale jesli bedzie taka koniecznosc to on zrobi ja szybciej zeby jej na sluch nie padlo
Teraz zostal nam tylko ten test z potem ale to dopiero w maju.
U pediatry mi babka tlumaczyla ze jesli wszystkie badania jak do tej pory wyjda negatywne to Emily moze miec bardzo wrazliwe drogi oddechowe dlatego ciagle meczy ja ten sluz ktorego nie umi pozadnie odkaszlec no i potem ja caly czas kaszel meczy.
No to mala relacje Wam zdalam co u Nas
kochaniutka fluidy juz do was poszly wysylam pelbymi garscimi zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrowka:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Powiedzcie ak to jest, że zawsze jak zaplanuję sobie że wsiadam na rower od jutra ( np) to zaraz @ przychodzi? i nici z jazdy, bo obolała jestem. No ja nie wiem:-D. A przytyło mi ise kurcze w te święta, niby nic strasznego, ale wczoraj ogladałm tylek w spodniach przed lustrem i gołym okiem widać,że jest szerszy, hihihi. Żeby tak sie dało wytopić na smaluszek, albo szyneczki troche skroić, a tak> wszystko przepadnie:-D:-D:-D:-D:-D

Mała ostatnio cos popłakuje na dranem, 3 sek powiedzmy ż e to płaczu i 5 minut cisza i tak od 6 do 8. Śpi przeważnie do 9. Ja nie iwem o co loto Jak ją rano pytam, czy cos boli-nieee, czy sie wyspałą-taaaaaaaaaaaaak. No i zgaduj sobie matka dalej:-)

Mój dziś znów do 18 w pracy a za oknem ni ezaciekawie , wiec nie wiem co my dziś robić bedzemy.

Musze poszukac w necie jak dostac sie z pkp na UMK w Toruniu, czym dojechać, bo ja miasta nie znam, a na czas musze być. Miałam nadzieję, że Piotr ze mną pojedzie, ale checi nie ma żadnych, wiec musze samam pociągiem sie tłuc. Lipa.
może jej sie cos sni:eek::eek::eek:
a co do roweru to zaplanuj sobie ze wsiadasz na rower jak ci sie @ skonczy wtedy jej raczej nie dostaniesz:no::no::no::no:
bo to podejrzanie wyglada:sorry::sorry::-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D
slodzxiak:tak::tak::tak::tak:
Oliwka wstala mi juz przed 7 ale ja polezalam jeszcze troche.Wstalam posielilam lozka ,przebrala Oliwka .Juz 2 razy ja dzis przebieralam bo lazi bez pampersa:tak:(oszczedzam w pampersach a przy okazji pomalu zaczynami sie ich oduczac).
Musze jeszcze odkurzyc i cos musimy pojesc za chwile.Prasowanie mnie czeka.Kurcze zbieram sie za to juz od tygodnia chyba i zabrac nie moge:cool:.
Na spacer narazie sie nie wybieram z mala bo chyba pozniej wezme ja do klubu to bedzie miala spacer.Pozniej jak ja bede rozmwaiala w klubie z psychologiem to G tam ma przyjsc bo dzis jest jego dzien i wroci z nia spacerkiem do domu.Wiec bedzie miala dzis spacerki:tak:.

Dziewczyny powiedzcie i czy dobrze robie.U nas jest cieplutko,Oliwka nie ma goraczki ale ma ciagle katar ale na spaerki czasem chodzimy .Wczoraj bylismy.Slyszalam ze jak jest katar ale nie ma goraczki to na dwor mozna isc ?????.
MILEGO DNIA.
mi lekarka powiedziala ze dziecko po 9 mies zycia mozna zaczac traktoac jak dooslego (oprocz diety i zachowania) chodzi o ubior na spacery katar itp:tak::tak::tak:
wiec ckoro ty masz katar i wychodzisz czemu dziecko nie moze:eek::eek:;-);-)
zreszta zobacz sama po sobie jak masz katar to na dworze lepiej ci sie oddycha niepradwż:eek::eek::tak::tak::tak:;-)
Dziewczyny, jak znaleźć swojego konkretnego posta??? Musze znaleźć kiedy zalało mi sypialnie ( tzn pokój małej) do zgłoszenia na PZU i nie moge, obleciałam, ale literki już mi zaczęły tańcowac. MOże któraśz naszych mod zna sztuczkę i się uda?
łoj kochana powodzenia w poszukiwaniach ;-);-);-);-)
hej... sorki ale nie poczytam, bo musze isc sie szykowac do lekarza i do urzedu....
M dzisiaj w domu bo tez musi isc do urzedu ale pracy no i na komisje z patrykiem...

a ja ostatnio jakas zalatana....

potem zajrze i poczytam co tam naskrobałyscie

buziaki

a tu coś dla Was;-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D
usmialam sie
ja chyba jakas dziwna jestem bo do mnie nic nie pasuje:no::-D:-D:-D:-D:-D:-D

witam sie porannie czarek zrobil mamie dzi psikusa wstal o 8:30 pgadal pojeczal i tak do 9 o 9 wtalam i zrobilam mu mleko wchodze do pokoju a ten mi spi:sorry::sorry::sorry::sorry:
normalnie w konia mnie robil:sorry:
i spi do tej pory, zaraz musze go obudzi bo z mama mamy na miasto jechac:tak::tak::tak:
na targ a targ do 14 ino wiec trza sie sprezyc:tak::tak::tak:

nie ma chyba opcji szybkiego wyszukiwania:no::sorry:. Pozostaje ci przeszukać post po poście.:baffled::baffled::baffled: w swoim profilu. Jeśli pamiętasz kiedy to dokładnie było , to mniej więcej miesiącem sprawdzaj.:ninja2: Pamiętam sytuację , nie pamiętam kiedy to było.:no::oo:

Bubka
patrz jaką fajną stronkę znalazłam odnośnie przygotowań do I komuni św. Wyjaśniają wszystko od A - Z.:tak: I nawet wypatrzyłam przepisy na torty, bo wydać ponad 100 zł na okazjonalny tort ani mi się śni.:confused2::confused2::confused2:

I Komunia Św.

Edit: serwer się przeładował na tej stronce.:szok::szok::szok:

reklama
Witam
Mi od rana nic sie nei chce:no::no::no::no:jestem jakas niedospana czy co:no:
Mlode tez za dlugo nie spaly wiec mam nadzieje ze zalicza jakas drzemke w dzien:tak::tak::tak:
Dominik do szkoly szedl niezbyt chetnie:szok:Chyba wstawac sie Jemu nie chce
Pogoda taka se,ale lepsza niz zapowiadali bo chociaz czasami swieci slonce i to nawet mocno
Kolo 13 ma przyjechac moja siora z Adamem wiec pewnie troszke posiedzi:tak::tak::tak:To Ja wykorzystam i skocze na solarke hehe;-):-)

A&E
Doczytalam o diagnozie Emily i wydaje mi sie to z lekka dziwne:no::no::no:osluchowo zawalone prawe pluco a na przeswietleniu lewe:szok:Albo ktos cos pomylil albo jzu sama nie wiem:no::no::no:Co do wody w uszach i polipow to wspolczuje:no::no::no:

Doczytalam jeszcze rozmowe Julki z Pietruszka i jestesm polana:-D:-D:-D:-DNo skad ta alseczka bierze te swoje teksty :szok::-D:-D:-DJest boooska:tak::tak::tak:
MALINUS
My to koniecznie musimy sie spotkac hehe:tak::tak::tak:Oj dzialoby sie dzialo;-):-)

Zaraz zmykam mlodym zrobic zarelko bo juz nade mna siedzai cos tam marudza

Do góry