reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No i jestem z rana, ale ledwo zasiadłam a Mima już mnie ściąga z fotela:confused2::confused2::confused2:
Mały jęczał całą noc przez te ząbki...no i zastanawiam isę nad tym dentystą. A to moze być taki zwykły dla dorosłych czy jakis specjalny;-)??
A&E dobrze, że mała lepiej się czuje:tak:
Anabubka truskawy...mmmmm....
Agnes ale masz w domu charakterek:szok::szok: pieknie, pięknie:-D:-D:-D

Ja dziś mam w planach wyruszyć na koniec miasta na plac zabaw(niestety u nas takiego wyboru nie ma) i tam powinno być sporo maluchów:tak:

ANKA zgadzam sie z ANACONDA ja tez sie nie dziwie ze mialas rwanie na dyskotece:tak:.
ANACONDA powodzenia u gina;-).

hejka

wpadam na chwilke sie przywitać :tak::tak::tak:

mimo że dziecka w domu nie ma to się nie wysypiam ,chyba nigdy nie odeśpię :-D:-D:-D:-D:-D:-D

a Oliwka to normalnie ma ostatnio takie teksty że szok,trzeba ją momentami hamować.
dziś tesciowa dzwoniła i mówiła że Oliwka powiedziała do dziadka ze jest głupi jak osioł :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ale dobre i to że przeprosiła ale jak jutro po nia pojadę to muszę sobie z nia porozmawiać bo sobie ostatnio za dużo pozwala :tak::tak::tak::tak:

jak bylismy u teściów ,poszła do łazienki i coś jej długo nie ma,dziadek ją woła i się pyta co robi,cisza,więc pyta znowu a ta krzyczy :"myję ręce nie rozumiesz po polsku":szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

normalnie nie poznaję swojego dziecka,oj musze się za nią wziąć i to porządnie
Oj Oliwka widzedaje czasem popalic no to 3 mm kciuki za rozmowe z Oliwka :tak:.
Witam Was kochane po malej przerwie
Rodzice do dzisiaj u nas byli wiec nie mialam czasu na kompa
Ale tak w skrocie to swieta minely super
Rodzice zajmowali sie non stop mala a ja moglam sobie odpoczac wyjsc z m chodzby do kina czy na kolacje we dwoje zawsze korzystam ile sie da bo tak to nie mam z kim Emily zostawic.
Z rodzicami pozwiedzalismy duzo bylismy tez w zoo itd byla super pogoda

Co do choroby Emily to zrobili jej testy na alargie i nic nie wyszlo
zrobili przeswietlenie pluc babka w szpitalu mowi ze ma zapalenie lewego pluca pediatra mowi ze slyszy odluchowo tylko cos w prawym ale zapalenie pluc to nie jest no i badz tu czlowieku madry
dostala antybiotyk imusze wam powiedziec ze jest o niebo lepiej juz prawie nie kaszle ale co najwazniejsze juz jej tak nie chyrczy jak oddycha kataru tez brak.
Bylismy tez u laryngologa no i Emily ma duzo wody w uszach i polipy w nosie dostala spray mamy go brac 2 tygodnie potem do kontroli no i jak spray nie pomoze to lekarz mowil ze bedzie konieczna operacja zeby pozbyc sie tej wody w uszach i przy okazji polopow z nosa powiedzial ze takie operacje robia od 2 r.z ale jesli bedzie taka koniecznosc to on zrobi ja szybciej zeby jej na sluch nie padlo
Teraz zostal nam tylko ten test z potem ale to dopiero w maju.
U pediatry mi babka tlumaczyla ze jesli wszystkie badania jak do tej pory wyjda negatywne to Emily moze miec bardzo wrazliwe drogi oddechowe dlatego ciagle meczy ja ten sluz ktorego nie umi pozadnie odkaszlec no i potem ja caly czas kaszel meczy.
No to mala relacje Wam zdalam co u Nas
Kurcze to nie fajnie z ta woda i tymi polipami.Moze zrob tak jak As c podpowiadala.A s to madra kobitka i wie co pisze:tak:.Powodzenia.
No i jak zwykle poryczałam się ze śmiechu :-D:-D:-D:-D Malina, uściskaj Julinę od BB-cioci i powiedz, że dużo radości mi sprawia :tak::tak::tak::tak::-):-):-)
A co do papierosów to u nas też się nie pali, a jak jedziemy do rodziców to też nie ma mowy, żeby palili przy dzieciach! :no: Jak sobie przypomnę jak paliliśmy kiedyś w domu i ten smród, brudne ściany, firany aż się dopierać nie chciały. :eek::eek::eek::eek: Fuuuuujjjjj!

Cześć Wiki! :-):-):-):-)
Fajnie, że Kamilek się tak rozgaduje! :tak: Mój Piotruś też już dużo słówek łapie, chociaż często nie rozumiem co do mnie mówi :-p Ostatnio jego ulubionym wyrażeniem jest "kurcze blade" - podłapał kiedyś ode mnie i teraz cały czas powtarza. :tak:

Byłam dziś z Zuzią u naszej pediatry. Bardzo ładnie przytyła i pani stwierdziła, że jest okrąglutka. :-) Za to nie spodobał jej się wynik morfologii i mała dostała żelazo i kwas foliowy. Poza tym dostaliśmy skierowanie do neurologa, bo pani doktor dopatrzyła się jakiegoś drżenia rączek. :confused2: Ja tam nic takiego nie widzę. Wprawdzie Zuzia macha łapkami, ale wydaje mi się to raczej naturalne :sorry:
Witaj Myszunia.Ciesze sie ze Zuzia zaczela ladnie przybierac.Karmisz ja juz tylko sztucznym mlekiem?A z tymi raczkami to sie narazie nie martw.Mozewarto to sprawdzic ale ja jestem pewna ze jest i bedzie ok:tak:.

LUNKA wspolczuje ze @ pokrzyzowala ci plany rowerowe i wogole.Ja tez nie cierpie @:wściekła/y:.

Witajcie mamuski piatkowo.

Oliwka wstala mi juz przed 7 ale ja polezalam jeszcze troche.Wstalam posielilam lozka ,przebrala Oliwka .Juz 2 razy ja dzis przebieralam bo lazi bez pampersa:tak:(oszczedzam w pampersach a przy okazji pomalu zaczynami sie ich oduczac).
Musze jeszcze odkurzyc i cos musimy pojesc za chwile.Prasowanie mnie czeka.Kurcze zbieram sie za to juz od tygodnia chyba i zabrac nie moge:cool:.
Na spacer narazie sie nie wybieram z mala bo chyba pozniej wezme ja do klubu to bedzie miala spacer.Pozniej jak ja bede rozmwaiala w klubie z psychologiem to G tam ma przyjsc bo dzis jest jego dzien i wroci z nia spacerkiem do domu.Wiec bedzie miala dzis spacerki:tak:.

Dziewczyny powiedzcie i czy dobrze robie.U nas jest cieplutko,Oliwka nie ma goraczki ale ma ciagle katar ale na spaerki czasem chodzimy .Wczoraj bylismy.Slyszalam ze jak jest katar ale nie ma goraczki to na dwor mozna isc ?????.
MILEGO DNIA.

Kerna jak nie masz w pobliżu stomatologa dziecięcego to idź nawet do takiego zwykłego dla dorosłych, w końcu wszyscy uczyli się o zębach :tak::tak::-p:-p
Dorota jasne że można wyjść na dwór z dzieckiem które ma katar :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Ło matko, tyle skrobnęłaś, że nie me się skupić, żeby odpisać, hihi.
No widze, ze wiosnę wołasz pełnąparą i truskaweczki, no no no, uważaj tylko na AS, bo przyjedzie i Ci wszystkie zje:-D:-D:-D
lakierki uratowane , no to jeszcze ten wianuszek i będzie juz lżej. Ja niestety nie am nikogo z kamiuniąprzebytą, jedynie chrzesniaczka ta starsza, ale wiesz, raz, że pewnie już nie ma, a dwa ja tam nie pojadę. A przypomniałą sobie o chrzestnej po wielkanocy jak zając do niej nie pojechał, hehe. Niech mnie cmoknie, mała małpa jedna.
POwiedz, jak dysk wyskoczy tak na dole, to może byc taki promieniujący ból od kręgosłupa az przez pośladek do nogi?

No to dziś z nami posiedzisz, czy znów Cię nei bedzie? U mnie tak pięnie nie jest, słońce daleko za churami, mgła, wietrznie, a jutro rano wyjazd i jeszcze przy tej @ i nic juz mi sie nie chce. Jeszcze taka napuchnięta jestem, bleeeeee, jak ja mam sie ludziom pokazać...

hhehehe
Lunka jak dysk sie oprzesunie to cos takiego wlasnie moze byc.zalezy w ktorej czesci kregoslupa.mojemu sie jeden w ledzwiach,drugi przy kosci ogonowej i faktycznei wlazilo mu w nogi.kazde schylenie,siadanie go bolalo.ale podobne objawy ma tez rwa kulszowa-a to tez nizela gadzina

dobra laski nie dalam rady wszytskiego nadrobic,musialam pranie rozwiesci i wstaiwc drugie.
mala juz wstala wiec musze wszytsko ogarnac bo za ponad godzine wychodze na pociag wiec uciekam
moze dzis wieczorem wpadne,a jak nie to jutro
papapap

no to ja nie wiem czemu nic sie nie otwiera...
chcialam Wam pokazac moja niunie jak gaworzy!!!
no i teraz działa! tzreba nie tylko ieć facebooka ale jeszcze w znajomych byc.

385172nu0kffzxkf.gif
jaki spiący biedaczek, ja moja wstanie to jej pokaże

no wierzez w sparwna reke:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
a trzeba bylo brac paragon i babie udowodnic
i nastpenym razem od razu przy niej sparwdzaj termin waznosci az sie malpa nauczy:-)
:-D:-D:-D:-D
A ja ją zawsze sprawdzam, ale stał za mną sąsiad w kolejce i gadaliśmy, no i wykożystała sytuacje suka jedna.:angry:

Dziewczyny, jak znaleźć swojego konkretnego posta??? Musze znaleźć kiedy zalało mi sypialnie ( tzn pokój małej) do zgłoszenia na PZU i nie moge, obleciałam, ale literki już mi zaczęły tańcowac. MOże któraśz naszych mod zna sztuczkę i się uda?

9 maja :baffled::baffled::tak:
Dziękuję!!! :tak:;-):-)

myslalam ze tylko u nas tak wczesnie:eek::eek::eek::eek:
wiec kochana lacze sie z Toba w bolu:-p:-p:-p:-p:-D
to juz dla malej masz kiecke bo chyba upalu nie bedzie:-p:-)

Dziewczyny powiedzcie i czy dobrze robie.U nas jest cieplutko,Oliwka nie ma goraczki ale ma ciagle katar ale na spaerki czasem chodzimy .Wczoraj bylismy.Slyszalam ze jak jest katar ale nie ma goraczki to na dwor mozna isc ?????.
MILEGO DNIA.

zdecydwoanie nawet trzeba,anwet zima
chlodne powietrze na dworze obkurcza naczynia krwionosne i tym samym udraznia nos:tak::tak::tak::tak:
i katar szybciej przechodzi
masc majerankwowa pod nos:-)

teraz juz na pradwe uciekam papappa

hej... sorki ale nie poczytam, bo musze isc sie szykowac do lekarza i do urzedu....
M dzisiaj w domu bo tez musi isc do urzedu ale pracy no i na komisje z patrykiem...

a ja ostatnio jakas zalatana....

potem zajrze i poczytam co tam naskrobałyscie

buziaki

a tu coś dla Was;-)

Załączniki

• 2010224-84723..pdf
    37,2 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Witam w ten ponury wietrzny piątkowy dzień :happy:
Lunka nie ma sprawy adresik proszę na priv i ci wyslę ale dopiero po niedzieli bo narazie po pierwsze nie wyjdę z domu po drugie pusto w portfelu :-pa nie mam tu nikogo na kogo by te sandałki pasowały a szkoda bo fajne są :tak:
A&E no wreszcie jesteś :tak::tak::tak::tak::tak:kochana dobrze że małej lepiej ale ci poweim tak jak AS mój tata miał 3 razy polipy usuwane i znów ma i teraz trafił na zupełnie innego lekarza i pierwsze co powiedział jak zobaczył taty karte to "kretyni najpierw się leczy farmakologicznie a nie zaczyna od ich wycinania bo wiadomo odrosną ":eek: więc jak masz możliwość to kochana skonsultuj to z innym lekarzem :tak:
Anabubka ale fajnie że masz część rzeczy dla Pauliny :tak:a ja czytam i myślę kurcze jeszcze 2 lata i moja Julina będzie szła do komuni :sorry: jak to szybko zleci :szok:
As ciekawy ten link do wiadomości o lekach :tak:daje do myślenia tym bardziej że to te leki po które sięgamy najczęściej :sorry::sorry:
Wiki ale Kamilek się rozgadał i to jak fajnie wyraźnie mówi bo Antocha to ciągle gada (jak wszystkie moje dzieci ...jak my wszyscy:-p) ale dużo po swojemu :tak:
a ja wczoraj poczytałam trochę o pp poszłam pod prysznic i do łóżka obejrzeliśmy moment prawdy pośmialismy sie trochę :confused2: i ja tu czekam aż moje kochanie mnie w obroty wexmie a on kochanie sorry ale ja zasypiam już :eek:powiedziałam mu co o tym myślę i wziełam książkę poczytałąm i sama padłam :-p.Moje kochanie od rana przymilny że...no niech nie mysli że dziś mu daruję :-D:-D:-D:-D
Julina lepiej się czuje ale jeszcze stan podgorączkowy ma i ucho pobolewa :-(
Antocha budził się nam w nocy chyba z 5 razy ale nie płakał tylko nawijał trawił chyba cały dzień :sorry:
Adam do szkoły ma dziś na 13.30 i aż 3 lakcje:eek: pytam go czy odrobił lekcje a on" mama ty to wiesz jak sprawić by dzień był cudny....." no więc siedzi teraz i robi przyrodę którą zreszta "wczoraj odrabiał":eek::eek::eek::eek::eek::eek:
c zyli u mnie dzień jak co dzień czyli "dzień świra":confused2:

Do góry