reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

anaconda..... szoook!!
ja płace 250 za prąd....
co 2 miesiące.....ty tyle masz co 2 miesiące??????????

malinka
jakie śliczne nowe suwaczki!!!! chyba zgapie od Ciebie;-)

reklama
wiesz ja jestem na etapie starań, ale prowadzę budowę naszego domu. I tez nie raz słyszałam że " jak nic nie robie - bo nie pracujesz to mogłabyś zrobić to i tamto (...)" powiedziałam mu w takim razie ide do pracy - będzie mi o niebo lżej niż użeranie się z fachowcami... od razu przeprosił :) przełuż to na wychoowanie dzicka i zajmowanie się domem... niechaj się role odwrócą, i zobaczysz jak zaacznie rakiem się wycofywać. Pozdrawiam!

no i z praniem nie jest tak źle- oryginalne rzeczy dobrej jakosci nic nie złapały- a woda była czerwona:-D

tylko body z auchana jedno za 3zł (ten materiał to takie g... ze siatka po 1 praniu sie z tego zrobiła więc to było wiadomo):-D no i jedna koszulka z auchana no i tez materiał taki gorszej jakosci więc na szczesce niczego nie szkoda:tak:

az dziwne bo moja koszulka na ramiączkach- z cienkiego strasznie materiału i koronki za 9 zł wogóle nie złapała:eek: a byłam pewna, że tez bedzie różowa:-)

ale nzów pech sie przypałętał i kolanko mi poszło w zjewie- nagle czuje, leje mi sie po nogach- a w szafce i pod od tyłu powódź!!!!!!! szok normalnie- dobrze ze tak trymam garnki i akurat pod rura byla miska to z 5 l zostało w misce:-D

jakis pechowy dzien dziś mam;-)

pati gratki:tak:
moj maks sie budzi raz-dwa w nocy na picie i to w sumie przez sen płacze bardziej niz przebudzony hehhe
no to tyle dobrze...
moglo byc gorzej :-D:-D:-D:-D
Wreszcie chodził facet i liczniki za prąd odczytywał, bałam się tego rachunku potwornie bo to wiadomo zima czyli dłużej człowiek światło świeci no i my nie oszczędzaliśmy no i mile mnie ten rachunek zaskoczył bo tylko 60zł mamy płacić a rachunki prognozowe też nieduże bo po 75zł :tak::tak::tak: ale mi kamień z serca spadł :-p:-p:-p
no to rachunki tanie jak dla mnie :tak:
my miesiecznie mamy po ponad 100 zl
Patrysia gratulacje .
Moja Klaudia wczoraj też oglądała step up i mówi do mnie.
Jeszcze 2-3 miesiące i będę umiała cały ten układ końcowy .
Mnie zamurowało :szok::szok::szok: Pytam jak to?
A ona ,no bo wiesz jak miałam nogę skręconą i oglądałam i na pamięć sie uczyłam ,a teraz to pryszcz tylko trzeba sekwencje kroków utrwalić .:-D:-D:-D:-D
I mnie zszokowała na maxa.:szok::szok::szok:
no to w takim razie przekaz jej ze z mila checia obejrze sobie jej nagranie :tak::tak::tak:
wkoncu to nie takie latwe ;-)
PATRYSIA gratuluje przespanej nocki.Ja do dzisiaj nie wiem co to calkowicie przespana noc.Od jakieo czasu Oliwka juz lepiej spala bo budzila sie raz w nocy a drugi raz to juz rano wstawala:tak:.Od kad jest chora a praktycznie odkad rostalam sie z G to zas budzi sie po 4/5 razy w nocy i poplakuje:baffled:.

.
kochana beda i takie dni co bedzie sypiala cala noc ;-):tak:
Czesc dziewczyny

Ja dzisiaj jestem nie do życia , chyba swieta mnie wykończyły , dopiero jak przestało padac to było ok godz 15 wstałam z łóżka, cholera mnie juz bierze od tygodnia przeziebiona jestem i nic nie pomaga , a jutro mam isc badania robic.......juz widze jak one znowu wyjdą........ masakra, a musze bo w poniedziałek wizyta u gina i musze je miec zrobione:-:)-(i jeszcze przez ostatnie tygodnie cisnienie mam takie niskie ze tez mu sie pewnie nie spodoba:wściekła/y:

Byłam chwilke na podwórku jak przestalo padac , bo mąz chciał posadzic drzewka tylko nie wiedzał gdzie ja je chce miec i musiałam mu pokazac, bo znowu by sam je posadził tam gdzie nie trzeba , wiec troszke sie dotleniłam i przynajmniej nos mi sie odetkał :tak:
no to sie tam kuruj kochana:tak::tak::tak:
Informuje , iż żyję i zaglądam. :tak:Jak się zbiorę i ogarnę to się odezwę.;-)
witaj, czekamy na wiesci co u Ciebie - cos taka zalatana ze wpdasz jak po zapalki ;-):confused::-D

no to jestem wieczorkiem
wlasnie jem kolacje ale chyba zrobie sobie kawke - zbozowa :-D:-D:-D

jutro ide do gina na pierwsza wizyte po porodzie:tak:
od razu umowie sie z nim na kolejna wizyte :-)

dzis pojde wczesniej spac bo mi dzieci pospac nie daly popoludniu :no::dry:
a jeszcze m trza wykorzystac :-D:-D:-D:-D

Ja tez bede pewnie zmykac rano musze jechac na te badania , maksiu juz spi wiec i ja sie położę:tak:

Pati tylko ostronie z tym wykorzystywaniem M:-D bo nastepna wizyta nie bedzie na darmo:-D:-D:-D

Jakbym juz nie zajrzala to dobranoc wszystkim:-)

Oj chyba doczekać się nie możesz już Oliwki :tak::tak::tak:
A dzień otwarty w przedszkolu na pewno jej się spodoba :tak::tak::tak:
A do ilu przedszkoli złożyłaś wnioski?

oj żebyś wiedziała strasznie się za nią stęskniłam, i tak długo się nią nie naciesze bo juro wieczorem znowu wraca do dziadków na 2dni,tak więc jak wrócę z pracy to już jej nie będzie:-:)-:)-:)-:)no::no::no::no::no: ale to już ostatnie 2 dni o tyle dobrze :tak::tak::tak::tak:jakoś przetrzymamy :tak::tak::tak:

my mozemy wybierać 3 przedszkola z tym ze zaznacza się przedszkole pierwszego wyboru gdzie chcemy najbardziej aby dziecko się dostało :tak::tak::tak::tak::tak:

jeszzce wniosków nie składałam bo u mnie we Wrocku rekrutacja zaczyna się dopiero za 2 tyg 19 kwietnia :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ale juz mam stresa :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Ja tez bede pewnie zmykac rano musze jechac na te badania , maksiu juz spi wiec i ja sie położę:tak:

Pati tylko ostronie z tym wykorzystywaniem M:-D bo nastepna wizyta nie bedzie na darmo:-D:-D:-D

Jakbym juz nie zajrzala to dobranoc wszystkim:-)
nie nie nie, wypluj to kochana umawiam sie z nim na spirale :)

oj żebyś wiedziała strasznie się za nią stęskniłam, i tak długo się nią nie naciesze bo juro wieczorem znowu wraca do dziadków na 2dni,tak więc jak wrócę z pracy to już jej nie będzie:-:)-:)-:)-:)no::no::no::no::no: ale to już ostatnie 2 dni o tyle dobrze :tak::tak::tak::tak:jakoś przetrzymamy :tak::tak::tak:

my mozemy wybierać 3 przedszkola z tym ze zaznacza się przedszkole pierwszego wyboru gdzie chcemy najbardziej aby dziecko się dostało :tak::tak::tak::tak::tak:

jeszzce wniosków nie składałam bo u mnie we Wrocku rekrutacja zaczyna się dopiero za 2 tyg 19 kwietnia :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
nie steruj sie trzymam kciuki

dobra ja dziewczyny zmykam,
ide sie kapac bo m juz czeka ;)
dobranoc

ja też będe zapisywac Gabi do przedszkola ale mam ułatwione bo rozmawialm z pania dyrektor i mamy duzo plusow tzn rodzina wielodzitna obydwoje z mezem pracujemy no i mąż ma orzeczona niepelnosprawnośc jutro ide sie dowiedzic od którego kwietnia zapisy :tak:

reklama
witajcie laseczki:-D:-D:-D:-D:-D:-D
alez sie za Wami stesknilam:tak::tak::tak::tak::tak:

no kocjane swieta mialam pelne roznych atrakcji

a wiec do piatku sprztalam,w sobote pogoda sie popsula wiec szwgaier zawiozl nas ze swieconka.
pozniej mielismy isc do mojegotaty bo mial urodziny ale patrze ze Weronika jakas dziwnie ciepla-mierzez jej temp. i 38,5 :wściekła/y:
wiec p z ia zostal a ja z Paulina poszlam
w nocy miala jeszcze goraczke 39 a ad ranem juz tylko 37 i w sumie po goarczace

w sobote przed 22 zostalam ciocia:tak::tak::tak::tak::tak:
u mojego brata urodzila sie corcai 3450g i 53cm,czarnulka
pikena babucha:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

bratowej o 3 rano w sbote zaczely wody odchodzic wiec pojechali do szpitala,zaczei wywolywac je porod i tak wylwolywali od 9 rano do 21,miala w koncu pelne rozwarcie i porzadne skurcze,siedzilaa nawet w wannie a dziecko zejc nie chcialo.
w koncu zrobili cesarke-okazalo sie ze mala byla gdzies prawdopodobnie raczka owinieta pepowina i sie zaklinowala i dlatego nie mogla sie urdzic
tak wiec bratowa przezyla prawie 2 porody:no::no::no::no::no::no::no::baffled::baffled::baffled:

wiec w niedziele bylysmy u tesciow a pozniej u braciaka na pepkowym:tak::tak::tak::tak:
w poniedzilae bylam u mamya p z Paulina pojechali w tescia strony prosic na komunie
wieczorem wrocilismy dod omu
ale Weronika cos mi wczoraj juz dziwnie oddychala,w ogole jakos ciezko
w nocy zaczela charcze jak poplakiwala i oddychala ciezko ale wczoraj siosra mi kupila w aptece SEPTOLUX - zamiennik tantum verde-ma ten sam sklad i tez dziala a kosztuje polowe
taniej:tak::tak::tak:

pol nocy dzis spalam niespokonie bo nasluchiwalam czy mala sie nie dusi,ale jakos do rana dotrwala
z racji ze szczepienia u nas we wtorki i po swietach to po 8 ledwo ja zapisalam:szok:
ale lekarz dopeiro od 14,ale poprsilam sasidake zeby nas zawiolza i bylysmy sporo przed 14 i dobrze bo dlugo nie czekalysmy a o 14 sie dziki tlum zrobil:szok::szok::szok:

Weronika ma zapalenie fgardla i krtani-ma bardzo czerwnoe gardlo,mocno powiekszone migdaly i ja wciaga powietrze to chrcze.
ale poki co bez antybiotyku bo jakis wirus u nas panuje

wrocilam przed 15 a o 16 jechalam do gina.nie ma dobrych wiesci od gina

po ginie poszlam do bratwoej i o maly wlos nie wzlalazma pod karetke:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::dry:

dotknal mnie zaszczyt umycia bratanicy bo sie tsrsznie obsrala smolka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
pozniej zahaczylam jeszcze biedronke-jest sporo promocji-sa dresiki welurowe-bluza z kapturem i spodnie w roznych kolorach na wiek 6-18miesecy po 24zl chyba,ale bardzo fajne
sa tez male pajacyki za jakies grosze
do tego rowerek dzieceiy za 199zl i komoda chyba za 149zl:-)

zrobilam male zakupy i nawet mnie obslugiwala ta sama kasjerka co ostatnio zablokowalam kasy:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a z atrakci-moj p dzis jezdzil ze swim ojcem wozil drzewo
wszytsko ladnie piekeni ale pod koniec szarpnal ciezszy klocek i upssss-kregoslup:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tz japrawdopodbniej,bo on co jakis czas ma z tym problem
dobrze ze chociaz ma urlop to nie straci kasy za zwolnienie
ale za to ja chba w sobote pojade kupic Paulinie restze rzeczy do komunii,sobie buty i matreila na grasonke
a rate kto za mnie zpalaci?:blink::blink::blink::blink::blink::blink:

no i starego wygonilam spac bo pwoeidzialam ze ja siadam dzis przed kompem:-):-):-):-)
i jestem

wybaczcie ale chyba nie nadrbie

Do góry