reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No i mala wstala, dokonczymy sniadanko i konkretnie o zakupach pomyslimy. Mam dzis sporo do zrobienia, wiec pewnie nie dam rady juz zajrzec. Milego dnia dziewczyny i odpocznijcie po swietach :))))))))))

Dorota jestem z Ciebie dumna!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Jak ten ból wygląda?
To nie jest przypadkiem taki ból jakby kości ci wykręcali od środka?
Ból jest taki rozchodzący czy miejscowy?

Na ogół boli między łokciem a nadgarstkiem lub między ramieniem a łokciem.:baffled::baffled:

As to jest ból od łokcia do nadgarstka najmocniej przy nadgarstku ale cała ręka boli, ból jest rozchodzący się na całą rękę ale tak jak pisałam najbardziej skupia się przy nadgarstku i tak jakby kość bolała, już sama nie wiem jak go określić

witam kochane po świętach :happy2:
uffff jak dobrze że się skończyły :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
moja Julia jubilatka wstała dzis z mega bólem ucha :dry: więc biegiem do pani doktor zapalenie ucha środkowego :wściekła/y:już mam dość tych chorób :-:)-:)-:)-:)-(
Adamowi powoli przechodzi Antonio na szczęście już zdrowy:tak: ja wylądowałam wczoraj o 16 u lekarza w przychodni dyżurującej :baffled: złapał mnie ból brzucha a właściwie żołądka najpierw w pierwszy dzień świąt wieczorkiem ...wypiłam z 3 gorące gorzkie herbaty i puściło mnie ..rano wstałam ok było ale prawie nic nie jadłam od kilku dni bo gardło tak bolało i Pietrucha mówi ze muszę coś zjeść :baffled: no i zjadłam kromkę chleba z masłem i pół jajka na miękko :baffled: za pół godziny znów ból okropny nawet się wyprostować nie mogłam wyłam z bólu :-:)-:)-(położyłam się ale ból ni cholery nie malał :no: i bolało coraz bardziej ....moi poszli do pokoju pograc żebym sie zdrzemneła ale mnie coraz bardziej bolało w końcu ani siedzieć ani leżeć ani oddychac :-( Piotr zamówił taxi i na szybko do przychodni :-(weszłam zgięta pani doktor zbadała zrobiła usg ..i werdykt kamienie w woreczku żółciowym niby malutkie ale tak usytuowane że ból nie do zniesienia :-( no dostałam zastrzyk rozkurczowy w tyłek masę leków na rozpuszczenie tych kamyków dietkę (choć non top teraz przestrzegana ) więc mam jeść gotowane :-( no i narazie nie boli :happy2: gardło bez zmian ślinianki wielkie ból ale chyba będę żyła :-D
Madziula ja tez za toba tęsknię bardzo bardzo :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( no i chylę czoła przed Krzyśkiem no w szoku jestem z tą siłką :szok:
MH ale super :-):-):-)i to niby wczesniak taaaaaaaa kurcze szybko na nogi poszła:szok::szok::szok::szok::szok: moje dzieci wszystkie późno Adam rok i 2 m-ce Julka rok i 4 m-ce Antek rok i póltora m-ca :baffled: no i Antek miał fajna datę podobnie do Niki i Wici Lunki :-):-):-) bo on w wigilię :tak::tak:
As kurcze ale fajnie że Darek pamietał :tak:mój Pietrucha by zapomniał jemu trzeba o takich rzeczach przypominać(jak zresztą większości facetów :-p)
Anabubka ty pracusiu ile ty się narobiłaś :szok::szok::szok::szok: a scene z wywrotka na wypastowanej podłodze sobie wyobraziłam i oplułam monitor :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Lunka to ci Piciu pomógł :tak::tak::tak:bo wszystkie Piotrki to fajne chłopaki :tak::tak::tak::tak:
Agnes scena z Oliwką w kościele no chyba bym wyszła z siebie albo puściła na żywioł a idź i krzycz (tylko e ja z nimi chodze na msze dla dzieci gdzie nikomu to nie przeszkadza gdzie dzieci wchodzą księdzu na kolana i jak to było w sobotę jak Piotrek mi opowidał ksiądz święci koszyczki a jedno dziecko na cały głos i niech ksiądz powie że błogosławi też mojego super mena z cukru bo my nie mamy baranka :-D:-D) więc może lepiej chodzić z nią na msze dla dzieci ona wtedy się przyzwyczai do kościoła :tak:
Iwcik toć ty przyjęcie robiłaś a nie obiadek świąteczny :szok:
Dorotko uszy do góry i dobrze że nie pozwoliłaś G spać w domu bo dasz palec a będzie chciał rękę :szok::tak:miał masę czasu na to by odbudować zaufanie terapię ty ze swojej strony zrobiłaś wszystko a on...no jego wybór:baffled:
kurcze więcej nie pamiętam :zawstydzona/y:

wItam poświątecznie.
U nas śmingus ,bardziej lajtowy ,bo z jajka dyngusowego mnie mąż opryskał,a pózniej dzieciaki,ogólnie nikt nie przemókł.:tak:

MH Niki jest dobra w tym uczeniu sie nowych rzeczy w znaczące dni,dzieki temu nic wam nie umknie z czasem:tak:gratki dla małej piechurki:tak:

Anaconda,nie mam pojecia co to moze być,mnie czasmi bola stawy,nawet w dłoni w kciuku ,więc mi tylko tak pomysł sie nasuwa,jak nie ustapi szukaj pomocy u lekarza.:tak:

Agnes ,ale maszświetny kolor włosów,bajerancki i bardzo ci pasuje.

As bukiet piękny.

Iwcik ,to was rodzinka uszczęsliwiła....:-D

Ja mam nadzieje ,ze mi nic nie zdąrzy sie odłożyć ,od dziś juz dietka,maz sie z rana awanturował jak mu sernik pakowałam do pracy ,ze on juz nie chce,ale kto to zje?
Przeciez nie ja:-p ,ja sie odchudzam:-D zostały jeszcze dzieci,one tez maja dyspensę na ciasto ,niech sie opychaja.:baffled:
3 ciasta to za duzo .Ale jak pysznie było sobie jeść co sie chce i kiedy:tak:choć sie cieszę ,ze dzis sie lekko będe czuć,no i idę biegać...:tak:

Rany ja nie mam pojecia co na obiad dzisiaj robić ,no zielonego..............

Po południu idzemy do znajomej na działke pograbić ,to nasza dodatkowa fucha ,a ruch na powietrzu nie zaszkodzi:-D

Wszystkiego najlepszego z ok,urodzinek dla JULii Malinkowej zdrówka ,radości i uśmiechu ,niech nam żyje 100 lat

Ostatnia edycja:
witam kochane :happy2:
wpadłam tylko dać znać że żyję :tak:
mam zapalenie ślinianek spuchnięta jestem jak świnka nic przełykac nie mogę do tego boli głowa okropnie i ucho no święta mam w łóżku :-:)-:)-:)-(
buziam was mocno nie chorujcie woda się oblewajcie i świętujcie :tak:i pamiętajcie CO BY ŚWIĄTECZNE KALORIE POSZŁY W CYCKI :-):-):-):-):-)
Zdrowka kochana:tak:.
Witam świątecznie.
Ja tylko na sekundkę.
Wczorajszy dzionek zakończyliśmy w łózku:tak:
Dzisiejszy poranek powitaliśmy łózkiem .Ja w szoku ,bo tym razem maż prowokował.:tak::szok::-D:-DZamiast Darka głowy mega bukiet róż ,a on śpiewa....

13 LAT MINĘŁO ....jak jeden dzień :szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D

To mnie zaskoczył,bo ja zapomniałam o naszej rocznicy ślubu.:baffled::baffled::szok::szok::-D:-D:-D

Bukiet jest przepiękny.
11 róż mocno czerwonych i 2 białe .
Na pamiątkę 11 lat ślubu cywilnego i 2 lat kościelnego...Ech mój romantyk. :tak::-):-):-)

Uciekam kchane,bo gości mam na 15 .
Wszystkiego najlepszego STO LAT,STO LAT:tak:.
Hejka dziewczyny.

no my dopiero przed chwilką wróciliśmy do domku,i jak nałóg to nałóg musiałąm zaraz włączć kompa:-D:-D:-D:-D:-D

świeta minęły bardzo fajnie i zdecydowanie za szybko :tak::tak::tak::tak::tak:ale jak mówią co dobre to szybko się kończy.

Oliwka o dziwo była grzeczna,dzis zrobiliśmy sobie z samego rana śmingus-dyngus,Oliwka wzięła jajo i wszystkich polała i to porządnie wodą,pobudziła wszystkich jak tu sie nie obudzić jak ktoś ściaga kołdrę i leje zimna wodą :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ale była radocha,wszystko pozalewane,kołdra ściany doslownie wszystko ale za to był ubaw:-D:-D:-D:-D:-D

pogoda się dziś trochę zepsuła,deszczowa ale popołudniu wyskoczyliśmy na spacer i było fajnie.

Oliwka zostałą jeszzce do jutra od dziadków,jutro po nią pojade po pracy,ale nie chciała mnie wypuścić,był płacz ,lament, az mi się serce kraiło ale musiałąm ją zostawić.najgorszy jest ten moment zamkniecia za sobą drzwi bo płakałą strasznie ale teściowa za jakieś 5 min zadzwoniłai już w telefonie było słychac smiech Oliwki także szybko się uspokoiła.:-):-):-):-)

dziewczyny ale jestem najedzona,posżo mi w boczki,normalnie się zaczynam odchudzać:tak::tak::tak::tak::tak:
fAJNY DZIEN MIELISCIE I super ze Oliwka grzeczna (sorki za capsa).
Hej dziewczyny

ja własnie wróciłam od rodziców juz darowałam sobie siedzenie w domu bo znów mógłby sie s zjawił a po wczorajszym nalociemialam naprawde dośc wiec wolalam sie zmyc , rano wstalismy oczywiscie smingusa zrobilismy bo jak tradycja to tradycja , maz mial problem ze wstaniem wiec skromnie wziełam pistolecik i go pistolecikiem:-D:-D:-D:-D ale nie pomagało wiec mój syn wpadł napomysł ze to trzeba garnkiem potraktowc tate no i tak tez sie stało cała sypialnia zalana , sciany , łózko pływało, dobrze ze mi sie udało kołderke zabrac i ocalic:-D:-D:-D:-D wkncu wstał

Poszlismy do kosciolka i pojechalismy do moich rodziców na obiad tam tez istne szalenstwo babci dziadka meża i syna ja tylko stałam i fotki waliłam:-D:-D:-Dja tylko symbolicznie juz tam byłam oblana bo troche zimno sie zrobiło a ja przeziebiona wiec nie ryzykowali:-D:-D:-D
Ale było fajnie dzieck zadowolone i cała reszta zreszta też :-D:-D:-D:-D

Witam nowa mamuske

Malinka zdrówka kochana , no i oby tylko w cycki poszło:-D:-D:-D:-D:-D

As super normalnie jak ja bym chciała miec takiego romantyka w domu:confused::confused::confused:

Meduska tobie również zdrówka
Usmialam sie z Twojego opisu lania M:-D:-D.
Witam.
Właśnie zakończyła się impreza.
Zostało posprzątać.Ufff już po wszystkim.
Było fajnie i dośc hucznie :tak::-D:-D:-D
Będzie co wspominać.

A taki dostałam bukiecik.
Fotka z tel,więc taka sobie,ale pamiątka jest.:tak::-):-)
Zobacz załącznik 232748Zobacz załącznik 232749

Czas na mnie.
Rano trzeba jechać do Podkowy Leśnej.
Trzymajcie kciuki ,oby ta wizyta odniosła pożądany skutek. :tak::-):-)
As M twoj stanal na wysokosci zadania.Super ze pamietal i sliczne kwiaty dostalas;-).
CZEść kobitki, wróciłam :-p

Moja Niki zrobiła pierwsze kroki :-):-):-):-)

Lece poczytac.
MH gratki dla NIKI super data.Przynajmniej nie zapomniecie:tak:.
Witam :-):-):-)
My dopiero wczoraj późnym wieczorkiem do domu dotarliśmy po świętach tak więc już na komputer czasu zabrakło. Oczywiście święta minęły bardzo miło w radosnej atmosferze, z rodzinką się spotkałam, wygadałam za wszystkie czasy a od dzisiaj powrót do rzeczywistości :-p:-p
W nocy spać wcale nie mogłam bo mnie złapał bardzo dziwny ból lewej ręki, jejku jeszcze nigdy czegoś takiego nie miałam :szok::szok: Aż w nocy wstawałam i naklejałam sobie plaster przeciwbólowy, ale ponieważ on też nic nie pomógł po godzinie wstałam znowu i wzięłam 2 nurofeny. U nas od rana leje tak więc Maja założyła kaloszki i wzięła parasol a ja chyba się zdrzemnę godzinkę bo inaczej padnę
Oj wspolczuje bolu reki.Jak dlugo ci nie przejdzie to idz z tym do lekarza.
bomba, pamiętam jak nasza zaczela chodziś w swieto zmarłych, hehehe
:-D:-D:-D
ja równiez witam poswiatecznie :-):-):-):-):-)

zaraz do pracy ale musiałam przed wyjściem tu do Was zajrzeć. :tak::tak::tak:

MH gratuluje pierwszych kroczków Niki,mega przezycie:tak::tak::tak::tak:

anaconda wspólczuję bólu ręki,moze trzeba pokazac to lekarzowi :sorry2:

a my z M poszalelismy w nocy,obudził mnie ok 2.30 :tak::tak::tak::tak:ale było superasnie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

spadam wypić kawke :-)
Milej pracy i nie ma to jak zostac wykorzystanym o takiej godzinie.M to specjalnie zrobil abys miala dzis leoszy dzien w pracy:-D:-D:tak::-p.
Miałam jechać z tatą do Nowaka ,a on wczoraj się pokłócił z mamą i nie chciał dziś jechać.:baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
:-:)-:)-(I co teraz?Data mu przepadnie?Nowak przyjmie go w inny dzien?
Dorota jestem z Ciebie dumna!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzieki ale wiesz jest mi cholernie ciezko patrzec jak on nie ma gdzie mieszkac.W koncu jest ojcem mojego dziecka.Ale jest dorosly i musi pokazac ze umie sobie poradzic sam w zyciu.Myse ze zawsze bedzie mnie on obchodzil.Niezaleznie czy bedziemy kiedys razem czy nie.Teraz jest to jeszcze swieze bo zaczyna nam leciec 3 tydzien nie bycia razem.Ja musze byc twrda i jestem ale pozniej konczy sie to moim wieczornym poplakiwaniem:-(.

Oliwka wstala wiec musze sie nia zajac.Zaniedlugo zajze .

U mnie swieta minely nawet spokojnie,W niedziele G przyjechal do Oliwki.A wczoraj ona ja wzial na urodzny do wnuczki od naszej znajomej.Pogadalismy z G przez te swieta bardzo powaznie I jakos musze sie 3 mac .Jakos to bedzie .

Malinka ,ale cię pokręciło kamienie zółciowe ,o rany ,to sie nacierpiałaś :tak:

A ta dieta jesli chodzi o kamienie to długo musi być bezwzglednie przestrzegana,kiedy one sie rozpuszcza??Groża ci jeszcze nawroty bólu??/

Powiem ci tylko ,ze twojej diecie to te swieta niestraszne,zrób sobie jakieś fotki i wrzuć ,bardzo chcę cie zobaczyc kochana,chwal sie.

Dorotka ,ja wiem ,ze nam łatwo sie mówi ,bo nie jesteśmy Tobą,ale nie mozesz życ ciagle jego problemami ,bo to jest tak jakbyście sie nie rozstali ,ty ciągniesz go za nos i martwisz sie za niego ,a on dalej na serio sie niczym nie zajmie,ma tylko o tyle lepiej ,ze jak chce to sie napije ,w końcu teraz nie masz prawa go ochrzanić.
Siły i wytrwałości ci życzę,buziaki.

Anaconda ,a u nas piekne słonko ,aż chce sie zyć.

Madziula to prześlij mi trochę tego twojego słoneczka :tak::tak:
Malinka oj to nie ciekawie skoro masz kamienie, moja mama miała usuwane operacyjnie, teściowa też ma ale jakoś nie śpieszy się do szpitala na operację, dieta przed wszystkim to podstawa żeby ataków nie było :tak::tak:
Dorota jesteś bardzo dzielna że nie ulegasz G a czasu jeszcze dużo musi upłynąć zanim ci zobojętnieje, trzymaj się a z dnia na dzień będzie lepiej, no i szkoda ze on cały czas się obraca w pijącym towarzystwie

reklama
As to jest ból od łokcia do nadgarstka najmocniej przy nadgarstku ale cała ręka boli, ból jest rozchodzący się na całą rękę ale tak jak pisałam najbardziej skupia się przy nadgarstku i tak jakby kość bolała, już sama nie wiem jak go określić
Może to być zespół cieści nadgarstka
Poczytaj sobie ,albo coś z braku jakichś witamin.:-:)-(
Chory nervus - ból nadgarstka, mrowienie rąk, nadgarstek, obrzęk stawów nadgarstkowych, praca przy komputerze - Zdrowie - poradnikzdrowie.pl
Często początek reumatyzmu też tak się objawia

Ja mam czasami takie skręcające bóle właśnie w kościach przedramienia dokładnie w środkowej części kości i mi lekarz powiedział,że zła dieta i za mało biopierwiastków.
Kazał odstawić herbatę,kawę (której nie pijam wcale) cukier zupełnie i nabiał .

Częściowo zmieniłam dietę i jest troszkę lepiej,więc coś w tym jest.:tak:
Najważniejszy jest cukier i nabiał ,a ja się z nimi pożegnać nie umiem :no::eek::sorry::sorry:

witam kochane po świętach :happy2:
uffff jak dobrze że się skończyły :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
moja Julia jubilatka wstała dzis z mega bólem ucha :dry: więc biegiem do pani doktor zapalenie ucha środkowego :wściekła/y:już mam dość tych chorób :-:)-:)-:)-:)-(
Adamowi powoli przechodzi Antonio na szczęście już zdrowy:tak: ja wylądowałam wczoraj o 16 u lekarza w przychodni dyżurującej :baffled: złapał mnie ból brzucha a właściwie żołądka najpierw w pierwszy dzień świąt wieczorkiem ...wypiłam z 3 gorące gorzkie herbaty i puściło mnie ..rano wstałam ok było ale prawie nic nie jadłam od kilku dni bo gardło tak bolało i Pietrucha mówi ze muszę coś zjeść :baffled: no i zjadłam kromkę chleba z masłem i pół jajka na miękko :baffled: za pół godziny znów ból okropny nawet się wyprostować nie mogłam wyłam z bólu :-:)-:)-(położyłam się ale ból ni cholery nie malał :no: i bolało coraz bardziej ....moi poszli do pokoju pograc żebym sie zdrzemneła ale mnie coraz bardziej bolało w końcu ani siedzieć ani leżeć ani oddychac :-( Piotr zamówił taxi i na szybko do przychodni :-(weszłam zgięta pani doktor zbadała zrobiła usg ..i werdykt kamienie w woreczku żółciowym niby malutkie ale tak usytuowane że ból nie do zniesienia :-( no dostałam zastrzyk rozkurczowy w tyłek masę leków na rozpuszczenie tych kamyków dietkę (choć non top teraz przestrzegana ) więc mam jeść gotowane :-( no i narazie nie boli :happy2: gardło bez zmian ślinianki wielkie ból ale chyba będę żyła :-D
Madziula ja tez za toba tęsknię bardzo bardzo :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( no i chylę czoła przed Krzyśkiem no w szoku jestem z tą siłką :szok:
MH ale super :-):-):-)i to niby wczesniak taaaaaaaa kurcze szybko na nogi poszła:szok::szok::szok::szok::szok: moje dzieci wszystkie późno Adam rok i 2 m-ce Julka rok i 4 m-ce Antek rok i póltora m-ca :baffled: no i Antek miał fajna datę podobnie do Niki i Wici Lunki :-):-):-) bo on w wigilię :tak::tak:
As kurcze ale fajnie że Darek pamietał :tak:mój Pietrucha by zapomniał jemu trzeba o takich rzeczach przypominać(jak zresztą większości facetów :-p)
Anabubka ty pracusiu ile ty się narobiłaś :szok::szok::szok::szok: a scene z wywrotka na wypastowanej podłodze sobie wyobraziłam i oplułam monitor :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Lunka to ci Piciu pomógł :tak::tak::tak:bo wszystkie Piotrki to fajne chłopaki :tak::tak::tak::tak:
Agnes scena z Oliwką w kościele no chyba bym wyszła z siebie albo puściła na żywioł a idź i krzycz (tylko e ja z nimi chodze na msze dla dzieci gdzie nikomu to nie przeszkadza gdzie dzieci wchodzą księdzu na kolana i jak to było w sobotę jak Piotrek mi opowidał ksiądz święci koszyczki a jedno dziecko na cały głos i niech ksiądz powie że błogosławi też mojego super mena z cukru bo my nie mamy baranka :-D:-D) więc może lepiej chodzić z nią na msze dla dzieci ona wtedy się przyzwyczai do kościoła :tak:
Iwcik toć ty przyjęcie robiłaś a nie obiadek świąteczny :szok:
Dorotko uszy do góry i dobrze że nie pozwoliłaś G spać w domu bo dasz palec a będzie chciał rękę :szok::tak:miał masę czasu na to by odbudować zaufanie terapię ty ze swojej strony zrobiłaś wszystko a on...no jego wybór:baffled:
kurcze więcej nie pamiętam :zawstydzona/y:

Malinka zdrówka,zdrówka ,zdrówka dla Was wszystkich .
Wysyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dorota jesteś mega dzielna a ja jestem dumna z Ciebie.

Dziewczynki dziękuję za życzenia.:tak::-):-)

Do góry