reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No to mogę teraz troszkę skromnie o sobie. Wczoraj wsiąkłam, przepraszam, ale jak poszłam z mał na spacer, niby krótki, to wróciłam o 18, ledwo przed deszczem. Mął głodna jak wilk, ja też później wzięłam się za relaksik, wyoczyłam stópki, zadbałąm o odciski z książką w ręku-jak nie czytałyście -Dziennik nimfomanki to polecam, rewelacja, nei mogłam sie oderwać, tak lekko się ja czyta, jakby sie było głównym pochaterem!
Dziś poszliśmy wszyscy do przedszkola i mamy nie lada zagwozdkę słuchajcie. Najpierw poszliśmy do tego najbliżej, wypełniliśmy kartę, ankietę, i mówimy no to idziemy dalej, a babka nas ostrzegła, ze do tamtego przedszkola w zeszłym roku zapisali sie tez ci, co i do tego przedszkola. A ze w Słoneczku ( tym co bylismy) zawsze duzo hetnych to dzwonią do innych i jesli te dzieci, które złożyły papiery do nich sa juz pryzjete do innego przedszkola u nich są automatycznie wykreślani, nie ma ze sobie sama wybiram, jak sie do 2 np dostanę!!!!
I co teraz, to mam nawet ni e 5 min spacerkiem od domu, piekne przedszkole, a tamto jakieś 20 min drogi, i takie troszkę wyposażeniem gorsze, ale ponoc dobre kadrowo. Ale co mam robić? Ryzykowac, że mi małą tu wy[iszą, bo tam wiecej miejsc?, A jak zapisze tylko do jednego i w maju obudze sie z reka w nocniku, bo w tym nie bedzie dla nas miejsca???????????? POmocy!!!!!!!!!!!!

No i nie poszliśmy na razie do tego drugiego, musimy to przemysleć
Później zakupy, spacerkiem do domku, Zamiast ja pilnować Wiki, żeby P sie przespał przed nocką, to sama zasnęłąm a on zrobił obiad i zajął się małą!!!

POleciałam z Witusią na pocztę, spacerek, plac zabaw i jestem. Muszę pozmywac po obiedzie.

Dziewczyny, prosze Was o pomoc
Mam kotkę od 12 lat, jest cudowna , wspamniała, mała ją kocha, ja ją kocham. Ale jeden feler, od jakiegoś czasu ( ze strarości i złośliwośći wynikającej z tej starości-nie charakteru) obsikuje mi chatę. Ja juz nie mam siły, ciągle piorę firany, dywany, myje podłogi, wózek małej, no ręce opadają. Weyerynarz ją badał, i powiedział, ze nie ma dl aniej żadnego wytłumaczenia jak to, ze na strośc na łeb dostałą. Nie iwem co robić, niemam już siły a bardzo ją kocham i nie wybrażam sobieżycia bez niej ( no moze i głupie, ale jest ze mną zawsze i w najgorszych chwilach ja pies przyszłam i twarz wylizać, w nocy na mojej poduszce spi, małej pilnuje etc). Wczoraj najspokojniej w swiecie przyszła na swierzo wyprany dywan i sie zlała ( nie opryskała, tylko sie zlała!) w nerwach powiedziałm, że wypad robi, cała noc nie spałam o niej myslalam. POdjęłąm decyzję, że musze ja komuś wydać. POmysłam, o mojej babci i cioci chrzestenj, podwórze, ogród, też mają kotkę, psa, bede wozić jej jeść, niech lata po "posiadłości". I twardo z tą myślą wstałąm, ale jak mała z rana jak zwykle ukochała ją i wycałowałai mówi, że ją kocha, to ja miękne ze łzami w oczach....

reklama
Witam wieczorkiem
Mlodzi juz po kolacyjce a mnie znowu zoladek boli:no::no::no:juz nic mi sie nei chce:no::no::no:Umylam tylko okno w kuchni i na tym koniec:tak:
Ogladalam pogode na jutro i mi popieprzyla wszystkie plany:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No coz zobaczymy jak to bedzie jak sie jutro obudze

AGNES
Ja i tak Cie podziwiam bo ja bez moich to bym tyle nie wytrzymala:no::no::no:No ale jak mus to mus niestety:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale juz jutro bedziecie razem:tak::tak::tak:

LUNKA
No ja Ci powiem ze ja ogolnie kotow nie lubie:no:Ale jak i mala i Ty tak ja kochacie to nie wie co Tobie doradzic:no::no::no:Ale chyba lepiej zebys ja wywiozla do rodziny bo sie zameczysz kobieto

ja już prawie mam wszystko wysprzątane,wszystko błyszczy :tak::tak::tak::tak: jeszcze tylko łazienka została do umycia zaraz to zrobię a jutro jeszcze tylko doczyszczę kuchnie i wsio.:-):-):-):-):-):-):-):-)

Antek śpi :-)Julka z Adamem robią porządek w swoich szafkach :szok:ja ogarnełam kuchnię odkurzyłam pomyłam wszystkie gary i teraz z kawką do bb zasiadłam :-)
Anakonda oj trzymam kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i pamiętaj trzeba być twardym a nie miętkim :-D
Dowikluś to o której szczypiory poszły spać że nie wyspane?????
Dorotko wiesz pomyślałam że twoja mama tak postapiła żeby hmm jak to ująć no więc G przyszedł zająć się małą więc powinien się nią zając tak długo aż ty nie wrócisz a nie jak zabawka wybiła 20 i koniec bo on musi...mama w ten sposób daje ci znać dlaczego on musi wyjść więc ty masz wracać albo organizowac inną opiekę...musisz zrozumieć mamę jej też z tym jest ciężko nawet jak tego po sobie nie daje znać martwi się o twoją i Oliwki przyszłość ......cieszy się pewnie że się rozstaliście nie dlatego że chciała dla ciebie samotności samotnego macierzyństwa tylko dlatego że nie chciała byś razem z Oliwką musiał się męczyć w tym chorym związku...kochana to jest znak dla ciebie ..usiądź z G może w święta i punkt po punkcie wynotujcie sobie ...po pierwsze w jakie dni do niej przychodzi i w jakich godzinach z zaznaczeniem jest np w poniedziałki i środy od 17do 20 i w jeden dzień weekendu od 12 do 16 i musisz się tego twardo trzymać na zasadzie czekasz na niego do 15 minut spóźnia się nie wchodzi nie może burzyć tobie planów i życia ....jeżeli mu zaufasz na tyle że nie będzie pił w momencie kiedy ma Oliwkę wtedy możesz pomyśleć o dawaniu mu Oliwki na np weekend (ale musi naprawdę na maxa na to zaufanie zasłużyć) ustal sobie listę tzn ile kosztuje cię miesięczne utrzymanie Oliwki i podziel to na połowę i takiej kwoty od niego na nią żądaj i to płatnej do ustalonego wg was terminu kolejna rzecz twój i Oliwki dom nie jest jego już domem więc nie pozwól mu się po nim panoszyć:no: on już z wami nie mieszka jest gościem a gości nie obowiązuje swoboda :no:nie chcę cię urazić ale piszę ze swojego doświadczenia które też było metoda prób i błędów......kochana i pamiętaj nie możesz mu się ugiąć np no super że przyszedł nie ważne że nie w tym dniu który ustaliliście ale jest .....nie możesz słuchać tego że on teraz nie zapłaci bo nie ma....ty tez nie masz a dziecko musi jeść ....niech pożyczy a ma dać...(to też przerabiałam) stanowczość stanowczość i jeszcze raz stanowczość niestety tylko to daje efekty..wiem że teraz zapewne jest ci ciężko jesteś rozdarta z jednej storny nie chcesz go widzieć a z drugiej strony tęsknisz za nim za jego widokiem słowami...ale to kochana normalne minie z czasem..a jak powiedziałaś A którego jesteś pewna to musisz powiedzieć B nawet jak boli...ale tylko dzięki temu ty i Oliwka macie szansę na normalne życie a ty na oddychanie pełną piersią i szanse na ułożenie sobie życia od nowa bez oddechu G na plecach :tak: wiem kochana że to strasznie ciężki czas dla ciebie szczególnie jeszcze teraz święta...więc dużo siły kochana i będzie dobrze zasługujesz na to i tak będzie tylko daj sobie szansę :-*
sorrki za długość:zawstydzona/y:
popieram w stu procentach :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
witam :-) jestem tak zalatana ze nawet nie ma czasu na BB :-( w pracy urwanie głowy w domu dzieci daja popalic dobrze ze swiat nie spedzmy w domu :tak:także zajrze po świętach :tak:
Wielkanocnych pisanek
uśmiechu cały ranek
jajek na twardo
królika z kokardą
mokrego Dyngusa
fajnego psikusa
rzeżuchy po pachy
i smacznej kiełbachy!
życzy Joanna z rodzinką :-)

Moc prezentów od zajączka
  co kwiatuszka trzyma
     w rączkach
  Wielu wrażeń,mokrej głowy
  w poniedziałek dyngusowy.
   Życzę jaja święconego
  i wszystkiego najlepszego!

. . . . . . . . . . . .... ... ___
. . . . . . . . . .... . .-.'. . .. . .-.
. . . . . . . . .....-(. . . \. . /. . . )-.
. . . . . . . .... /. . . '..oOOo..'. . .. \
. ,. . . . . . ....\.--.oOOOOOOo.--. '/
.......... . .... (. ..:oOOOOOOo:. . )
............ .... /''---'oOOOOOOo'---'\
..................\. . . .''oOOo''.. . .. ./
................ ' .-..(. . . /.. \. . . )-'
...._.........,-"--,_....//'
.../..\....../...____\.//. . . .. . /|
...||.\\..../.../`......'((. .. . |\/./_
...||..\\._ |...'.``'-....\\. .| \;. . . - '
...|.\_.\\.`.......6 \....\\| \: . . ' ` --.
....\_........6...._..`\..\\,. . ' . . --'
..... |.._......... \.)... |..))' ._ ,-'`
......\/.....= \......;_ '/.//- '
......|...........`--´__ ;//
.......`.,____....-'´......`|
........._/........... .._-.__/
... ..,-´..............,-´| ||
...,-/................/....| \\
(´..|.............../_..../.\|
..`-\.................`\--;`.
.....` -.................|....|
........).............../.._/.
......./...........__. '...'--,.
......(.......... )...(........)
......`---------´

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
   WESOŁYCH ŚWIĄT
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
   Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ    Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Dziesiecioro przykazań ;)

1. Nie myję okien, ponieważ...
kocham ptaki i nie chcę, żeby jakiś uderzył w czystą szybę i zrobił
sobie krzywdę

2.Nie pastuję podłóg, ponieważ...
boję się, że któryś z gości się pośliźnie i coś sobie złamie, a ja
będę mieć wyrzuty sumienia. Do tego jeszcze mógłby mnie
zaskarżyć.

3. Koty z kurzu są całkiem w porządku, ponieważ...
dotrzymują mi towarzystwa. Ponadawałam im imiona, a one zgadzają
się ze wszystkim, co mówię.

4. Pajęczyny zostawiam w spokoju, ponieważ...
wierzę, że każde stworzonko powinno mieć swój dom

5. Porządki wiosenne odpuszczam, ponieważ...
lubię wszystkie pory roku jednakowo i nie chcę, żeby reszta była
zazdrosna.

6. Nie wyrywam chwastów w ogrodzie, ponieważ...
nie będę się przecież wtrącać w boskie sprawy. Bóg to projektant
doskonały.

7. Nie chowam porozkładanych rzeczy, ponieważ...
nikt ich potem nigdy w życiu nie znajdzie.

8. Kiedy robię imprezę, nie szykuję niczego wykwintnego,
ponieważ...
nie chcę, żeby się goście stresowali, co mają mi podać, kiedy idę
do nich z wizytą.

9. Nie prasuję, ponieważ...
wierzę etykietkom, na których napisano "nie wymaga
prasowania".

10. Niczym zupełnie się nie przejmuję, ponieważ...
nerwusy umierają młodo, a ja mam zamiar jeszcze się tu pokręcić i
zostać pomarszczonym, zrzędliwym starym prykiem!

;-);-);-)
super:tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
Natali u Ciebie śnieg:szok::szok::szok:Ale przegięcie, u nas padało( znów mi sypialnie -no teraz to pokój małej -zalało-P czeka aż ja pójdę zgłosić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)
Co do kupującego- kochana-jak już mówiłam najzwyklejszy w świecie fetysz. Ja tam takich ludzi rozumiem, sama mam różne fetysze, hehe.
Napisz do niego, że zrobisz o co prosi ale to już usługa ponad standard, tak wiec życzysz sobie za to dodatkowej zapłaty-powiedzmy 20zł(???). Zdjecie zrób, a co tam, nózka do kolanka i nic więcej, jemu na stopach zalezy, wierz mi.
A tak poza tematem, to uważam, że koleś jest szczery i przesympatyczny.
ty rzeczywiscie jestes otwarata na ludzi :tak::tak::tak:
MH DOBRE:-D:-D:-D
IWCIK kochana nie odebralam tego do siebie:tak:Tylko wypowiedzialam sie jak to jest teraz u mnie;-).
AGNES dasz rade bez Oliwki:tak:.A i Oliwka pewnie u dziadow zadowolona:tak:.
AS no i wyszlo ze jutro za malowanie jajek sie zabieramy bo juz dzis nie damy rady.

Ja smarkam jak opentana i najchetniej to urwalabym sobie ten nos.Mam czerwony kinol i od tego smarkania i chusteczek nawet gorna wagra zrobila mi sie czerwona:-(.Wygladam jak potwor:-p

Ciekawe jak tam ANACONDA z teciowa i M ??????????

Umylam u mamy okno i zabralm sie z sprzatanie lazienki ale nie chce mi sie jej dzis konczyc bo zle sie czuje.No nic jutro dokoncze :-).
zdrówka kochana

a ja sie juz egnam do juterka papa;-);-)

Dobranoc laski .Idę spać.:-):-D:-D:-D:-D:-D
As jestes niezamowita o tej godzinie isc spac??:-D

Oj pustki tutaj na BB.

Ja wczoraj uspalam Oliwke kolo 20.30 umylam sie,wzielam lekarstwa i polozylam sie do lozka.Pogadalam z kolezanka przez telefon i poszlam spac.Nocka taka sobie .

Oliwka jeszcze spi.Jak wstaie to ubieramy sie i idziemy do pediatry na kontrole,pozniej ide sie do urzedu podpisac i do banku musze isc .

Dzis czeka mnie sprzatanie lazienki i wc,reszte prasowania bo wczoraj polowe wyprasowlam.Pranie i pisanki z mala.Jutro kurze i ogolnie mieszkanie posprzatac no i wsio:tak:.

Dzis jak mam duzo zalatwiania to pogoda sie popsula :-(.Aha i kolo 16/17 przyjdzi crzestna Oliwki z mezem :-).Wiec sie dzis nudzic nie bede :-).

LUNKA hmmm sama nie wiem o bym zrobila na twoim mijscu z tym kotem :-(.No albo bedziesz sie meczyc albo bedziesz musiala oddac ja i malej to jakos wytlumaczyc .Jak tylko sie da.No chyba ze tego ota oddasz i bedziesz tam jezdzic itp a do domu wezmiesz jakiegos malutkiego kotka.Od malego bedzie u was .MALEJ sie taka mala kicia napewno spodoba :-).

MILEGO DNIA

Ostatnia edycja:
reklama
ka42015.jpg

Do góry