reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzieki dziewczyny zdrowko mi sie napewno przyda :-)
MALINKA o co chodzilo mojej mamie?No nic wrocilam do domu na czas i zajmujemy sie z G Oliwka na zmiane :-).

Oli juz po sniadaniu.Ubrane mniej wicej jestesmy :-).

Lecimy zaraz do sklepu.Jak Oli pojdzie soac to umyje mamie okno.Jutro zajme sie lazienka i wc :-).

Dzis planuje jakies pisanki z Oliwka robic.Dla mnie to bedzie zajecie czasu a nie myslenie .No i dla Oliwki zabawa :-).
Pisanki tradycyjnie robi sie w wielki piątek ;-) Wiem ,czepiam się :-D:-D:-D:-D:-D

Witam kochane.
Poczytałam po łebkach.
W nocy wpadłam poczytać,ale nie mogłam nic napisać,bo mi neta odłączyło.
Czekałam od 1 do 3.30 w nocy,dopóki D z pracy nie wrócił.:baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Poptem coś zjedliśmy i poszliśmy spać.
Wstałam późno ,bo po 8 (jak nigdy :-D:-D) rano mięsko wstawiłam w zalewie drugi raz i właśnie stygnie.
Pranie już zrobiłam a teraz z stajni się pierze (ubranie konia):-D:-D:-D
Na 11 byliśmy w fundacji na śniadaniu wielkanocnym ,potem dzieciaki szukały jajek z niespodzianką.
Było ukryte 30 sztuk w mieszkaniu i po całym podwórku :nerd::nerd:Kubuś znalazł aż 2 .
Oj jak się cieszył.:-D:-D:-D:-D
w drodze powrotnej zakupy ,potem spacer z psem i znów zakupy przy okazji.
Zasiadłam teraz do BB ,ale już muszę uciekać,bo trzeba tacie jedzonko zrobić.
Dziś mu zrobię kaszę gryczaną z sosem pieczarkowym i ogórkiem kiszonym :tak:
Niech sobie pojje.:tak::-D:-D

ustaliłam też menu na święta
Biały barszcz
kiełbaska biała gotowana podsmazana z cebulką
jajka majonezie
półmisek wędlin własnej roboty
Półmisek warzyw z sosem czosnkowym
obiad:kotlety,ziemniaki i surówki (brokuły na parze z sosem czosnkowym,druga z kapusty pekińskiej)
sałatki:
ananasowa z piersią indyka
z makaronu ryżowego z szynką i koperkiem
gyros
przystawki:
grzybki marynowane,papryka konserwowa i świeża,ogórek ,pomidor
ciasta :
babka cytrynowa,marmurkowa,piaskowa,jogurtowo-czekoladowe,makowiec i grożdżowe(teściowa piecze):tak::-):-):-)

Dobra wstawię pieczarki i biorę się za okna ,bo o litość wołają "UMYJ MNIE ":-D:-D:-D:-D
Na 18 chciałabym iść do kościołe ,bo triduum paschalne się dziś zaczyna :baffled::baffled::baffled:.
Może jakimś cudem mi się uda wyrwać na kilka godzin.Mam zamiar zostać na czuwaniu przy ciemnicy ,bo dziś spontaniczne jest.:tak::sorry2::sorry2:
Tyle w planach co wyjdzie to się okaże.:-D:-D:-D

reklama
Hej moje kochane ,oto i ja wpadłam na bb ,ale nie dlatego tak pózno ,ze miałam huk roboty...o nie;-)ja ,jak wiekszość (czytam) mam dziś lenia i wszystk zdąze:-D
Ale dzieci dziś w domu,maraton pieszy na pocztę ,do mamy ,potem u sasiadów mi zeszła godzinka,dzieciaki kompa okupowału i dopiero teraz mam chwilkę na kompa,a to też nie wielką ,bo o 16 ma wrócic K i jedziemy na małe zakupki uzupełniajace ,zeby już jutro i pojutrze na zakupy sie nie ruszać.
Nie wiem czy wpadne jutro i pojutrze ,bo wiecie ,juz nie bedzie wyjscia i trzeba sie przyłozyć do pracy ,ale kto wie:-D
Widzisz As to ja robie pisanki jutro:-D

Dorotka dobrze,ze Malinka moze ci doradzić,ona to zna z doswiadczenia:tak:

Iwicik ciśnienie zabójcze:szok:

c
Co tu taki bezruch ,rany ,nawet nie mam za bardzo czego nadrabiać,no nic ,chyba ta robota jest mi pisana:)
Joasia dziekiza zyczonka

WESOŁYCH ŚWIAT WIELKANOCNYCH ,SZCZĘSLIWYCH ,RADOSNYCH ,RODZINNYCH ,ZDRÓWKA DLA WAS I WASZYCH RODZIN ORAZ MOKREGO TO OBOWIAZKOWO:happy2:PONIEDZIAŁKU.

Ostatnia edycja:
Dorota ja cie rozumie ale ja nie pisałam o tobie ze ty zabraniasz tylko ogolnie bo pisałam akurat z malinka mam nadzieje ze nie odebralas tego mojego posta zle , ze jest skierowany w twoja strone

As menu wysmienite na swieta , napewno nie beda narzekac ze nie ma co jesć :-)

Madziula tak to jest dokop sie do kompa jak dzieci w domu i jeszcze mąż:-D:-D:-D:-Dja tez musiałam dac synowi zeby cociaz z 2 godziny pogral a za chwile mąż wstanie wiec tez trzebamu dac bo zje i sie wykpie i jedzie do pracy wiec wieczór znów mój komp:-D:-D:-D

My juz po obaidku i nawet pozmywalam:-pDzieciaki ogladaja bakugany wiec mam chwilke:tak::tak::tak:Jak dziewczynki spaly to Dominik tez wkoncu usnal to ja wzielam sie za okno w salonie:tak::tak::tak:Pomylam sobie ladnie i od razu inaczej wyglada:tak::tak::tak:Reszte okien jak zdaze to umyje przed swietami a jak nie to nie;-):-)

AS
Menu super:tak::szok::szok::szok:
No i my w takim razie tez jutro sprobujemy zrobic pisanki jak nam sie uda:tak::tak::tak:A jak nie bo pewnie wieczorem wrocimy to zrobimy w sobote rano

My już też po obiadku dziś filet z kurczaka w panierce z ziemniakami i brokułem na parze.
Sos pieczarkowy dla taty też już zrobiony .Pokusiłam się poeksperymentowałam nieco z przyprawami.
W sosie znalazły się :
Pieczarki,cebula ,imbir świeży,czosnek,kurkuma (dużo), kardamon,gałka muszkatałowa,pieprz kolorowy,pieprz cayenne,zasmażone mąką żytnią .
Gdyby można było dodać odrobinę soli ....to miodzio....
Posoliłam sobie i jak spróbowalam to chętnie bym zjadła sama :-D:-D:-D:-D
Biorę się za okna :baffled::baffled::sorry2::sorry2:

hejka.

wróciłam z pracy,przekąsiłam i biorę się za mycie okien :tak::tak::tak::tak: i a dokończenie porządków.

Oliwka jest do jutra u dziadków,jutro po pracy po nią jadę.już się nie mogę doczekać ,kurcze tak mi jej brakuje okropnie,jak słysze jej głos w słuchawce to mi sie ryczeć chce.
przez moja matkę ona musi byc ode mnie daleko,ale co mogę zrobić jak ja musze iść do pracy i nie ma kto się nią zająć.mam do niej żal o to straszny .

pusto tak starznie w domu bez niej,aby do jutra wieczora,potem święta to bedziemy razem a po świętah znowu będzie musiała zostać u dziadków,po świętach jeszcze tydzień tak beziemy musieli ja zawozić a potem mojejmu tacie skończą się te zabiegi i myszka już bedzie ze mna w domu.
juz się nie mogę doczekać.

dobra nie będę juz się dołowac ,ide sprzątać

Dziesiecioro przykazań ;)

1. Nie myję okien, ponieważ...
kocham ptaki i nie chcę, żeby jakiś uderzył w czystą szybę i zrobił
sobie krzywdę

2.Nie pastuję podłóg, ponieważ...
boję się, że któryś z gości się pośliźnie i coś sobie złamie, a ja
będę mieć wyrzuty sumienia. Do tego jeszcze mógłby mnie
zaskarżyć.

3. Koty z kurzu są całkiem w porządku, ponieważ...
dotrzymują mi towarzystwa. Ponadawałam im imiona, a one zgadzają
się ze wszystkim, co mówię.

4. Pajęczyny zostawiam w spokoju, ponieważ...
wierzę, że każde stworzonko powinno mieć swój dom

5. Porządki wiosenne odpuszczam, ponieważ...
lubię wszystkie pory roku jednakowo i nie chcę, żeby reszta była
zazdrosna.

6. Nie wyrywam chwastów w ogrodzie, ponieważ...
nie będę się przecież wtrącać w boskie sprawy. Bóg to projektant
doskonały.

7. Nie chowam porozkładanych rzeczy, ponieważ...
nikt ich potem nigdy w życiu nie znajdzie.

8. Kiedy robię imprezę, nie szykuję niczego wykwintnego,
ponieważ...
nie chcę, żeby się goście stresowali, co mają mi podać, kiedy idę
do nich z wizytą.

9. Nie prasuję, ponieważ...
wierzę etykietkom, na których napisano "nie wymaga
prasowania".

10. Niczym zupełnie się nie przejmuję, ponieważ...
nerwusy umierają młodo, a ja mam zamiar jeszcze się tu pokręcić i
zostać pomarszczonym, zrzędliwym starym prykiem!

;-);-);-)

Oj, dziewczynki, no jestem w reszcie, nadrabiam od baaaaaaaaaaaardzo dawna, w między czasie byłam z mał ana spacerku, na poczcie, zjadłam obiad, hehe

Nadrobiłam, więc odpisuję

Wiki kiecka pierwsza klasa, bardzo mi się podoba!

Gosia witaj, gwarantuję, że tu będzie z kim pogadać

MH ja to Ewa Luna Szymańska

Lidka
, te Twoje b;iźniaki to nie jak bliźniaki:-D:-D:-D, ale słodkie chłopaki

Anka, juz zdążyłas zakupki zaliczyć? Brawo!

Agunia na Facebooku jest polski język. A ja miałam gorzej, bo jak weszłam, to był niemiecki i zanim znalazłam cokolwiek, to ło matko, nigdy w życiu nie czytałam nic po niemieckiemu!hehehe

Malinka alez piękne dary od dziadków:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Natali u Ciebie śnieg:szok::szok::szok:Ale przegięcie, u nas padało( znów mi sypialnie -no teraz to pokój małej -zalało-P czeka aż ja pójdę zgłosić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)
Co do kupującego- kochana-jak już mówiłam najzwyklejszy w świecie fetysz. Ja tam takich ludzi rozumiem, sama mam różne fetysze, hehe.
Napisz do niego, że zrobisz o co prosi ale to już usługa ponad standard, tak wiec życzysz sobie za to dodatkowej zapłaty-powiedzmy 20zł(???). Zdjecie zrób, a co tam, nózka do kolanka i nic więcej, jemu na stopach zalezy, wierz mi.
A tak poza tematem, to uważam, że koleś jest szczery i przesympatyczny.

A miałam polewke bo wszsytkie dzieci zainteresowały się wielkim penisem ogiera:-D:-D:-D:-D no i każdy po kolei tlumaczył co to i po co:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Agnes pisanka to dzieło sztuki. Jejciu, gratuluję zdolnej rączki, barwo!!!!!!!!!!!!!!!

Natalineczka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Djeju chyba wystawię swoje używki na allegro no oj żeby mi się tylko taki kupujący trafił jej ja bym sobie z nim popisała oj jak ja kocham takie jazdy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
my po jednych pieniądzach widzę, hehehehehehe

Dziesiecioro przykazań ;)

1. Nie myję okien, ponieważ...
kocham ptaki i nie chcę, żeby jakiś uderzył w czystą szybę i zrobił
sobie krzywdę

2.Nie pastuję podłóg, ponieważ...
boję się, że któryś z gości się pośliźnie i coś sobie złamie, a ja
będę mieć wyrzuty sumienia. Do tego jeszcze mógłby mnie
zaskarżyć.

3. Koty z kurzu są całkiem w porządku, ponieważ...
dotrzymują mi towarzystwa. Ponadawałam im imiona, a one zgadzają
się ze wszystkim, co mówię.

4. Pajęczyny zostawiam w spokoju, ponieważ...
wierzę, że każde stworzonko powinno mieć swój dom

5. Porządki wiosenne odpuszczam, ponieważ...
lubię wszystkie pory roku jednakowo i nie chcę, żeby reszta była
zazdrosna.

6. Nie wyrywam chwastów w ogrodzie, ponieważ...
nie będę się przecież wtrącać w boskie sprawy. Bóg to projektant
doskonały.

7. Nie chowam porozkładanych rzeczy, ponieważ...
nikt ich potem nigdy w życiu nie znajdzie.

8. Kiedy robię imprezę, nie szykuję niczego wykwintnego,
ponieważ...
nie chcę, żeby się goście stresowali, co mają mi podać, kiedy idę
do nich z wizytą.

9. Nie prasuję, ponieważ...
wierzę etykietkom, na których napisano "nie wymaga
prasowania".

10. Niczym zupełnie się nie przejmuję, ponieważ...
nerwusy umierają młodo, a ja mam zamiar jeszcze się tu pokręcić i
zostać pomarszczonym, zrzędliwym starym prykiem!

;-);-);-)
dobre!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
MH DOBRE:-D:-D:-D
IWCIK kochana nie odebralam tego do siebie:tak:Tylko wypowiedzialam sie jak to jest teraz u mnie;-).
AGNES dasz rade bez Oliwki:tak:.A i Oliwka pewnie u dziadow zadowolona:tak:.
AS no i wyszlo ze jutro za malowanie jajek sie zabieramy bo juz dzis nie damy rady.

Ja smarkam jak opentana i najchetniej to urwalabym sobie ten nos.Mam czerwony kinol i od tego smarkania i chusteczek nawet gorna wagra zrobila mi sie czerwona:-(.Wygladam jak potwor:-p

Ciekawe jak tam ANACONDA z teciowa i M ??????????

Umylam u mamy okno i zabralm sie z sprzatanie lazienki ale nie chce mi sie jej dzis konczyc bo zle sie czuje.No nic jutro dokoncze :-).

Do góry