reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Patrysia to zaszalałaś, ja to bym chyba padła koło godz.1 :-D:-D:-D
ja ledwo do 22 wytrzymuje!!!!!:-D

Kochana Ty to juz masz totalny zakaz mycia okien:tak::tak::tak::tak:Nawet nie probuj sie za nie brac bo dostaniesz po dupsku

No to jest to wlasnie 5w1:tak::tak::tak:A wczesniej szczepilas Go zwyklymi czy tez tymi skojarzonymi:confused:Bo jak tez skojarzonymi to teraz tez zaszczep ta:tak::tak::tak:
no właśnie t oteraz Ci napsizę dokłądnie jaki jest problem:sorry2: nie mam pojęcia jakimi szczepili w hiszpanii:no: ale babka z ksiazeczki po numerach seryjnych stwierdziła że to ta skojarzona. No ale ja pewności nie mam..a moze w każdym kraju jest inaczej? No ale znowu ona mówi że to jest jedna szczepionka wszędzie. Bo podobno nie wolno mieszać. wiem, że bywało tak, że małego raz kłuli mi 3 razy..no to jakim cudem skojarzona...a potem kłuli raz, czema dwa. No i głupia jestem. Wiesz ona znowu mówiła, że te darmowe szczepionki zawierają jakieś zwiazki rtęci:sorry2: a ja się boję, że namiesza się i potem coś sie małemu stanie:zawstydzona/y:

ups..myślałma, ze ktoś coś napisze....:zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
PATI szalejesz :-).U mnie to tez brak kasy ,bo ja teraz uzalezniona od kasy G jestem.Kiedy i ile mi da :-(.
Ja to raczej nic nie kupie do jedzenia.Na szczescie jest mama i Jasiu :-)
KERNA wez mi nawet nie mow o kasie i o cenach szczepionki.Ja Oliwke szczepial podstawowymi i za darmo bo nigdy mnie stac na inne nie bylo.
AS masz wielkie serce :-).

WIdze ze wiekszosc miala dzis lesze nocki :-).

ale się świątecznie u nas robi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
moje dziecię spało 1.5 godzinki to ja w tym czasie odwaliłam połowę prasowania i łazienkę na błysk:tak:Adam z Julką wypucowali swój pokój więc tylko potem wszystko odkurzę ale to po obiedzie udka się w piekrniku pieka surówka gotowa iemniaczki się gotują więc luzik mam:tak:
zrobiłam listę tego co robimy na święta czekam na wieczorną aprobatkę rodziny:tak:więc ja robię:
jaka faszefowane pieczarkami i szynką z chrzanem
sałatkę z ananasem
mięsko wg As
udka pieczone z pieczarkami
jaja w sosie tatarskim
babkę
rolade
sernik na zimno
zurek z białą kiełbasa i jajkiem
i to na tyle starczy nam na całe święta i pewnie jeszcze po świętach :-D

ChomikImage.aspx

easterbasketbyshannonbeql7.jpg

Ostatnia edycja:
no właśnie t oteraz Ci napsizę dokłądnie jaki jest problem:sorry2: nie mam pojęcia jakimi szczepili w hiszpanii:no: ale babka z ksiazeczki po numerach seryjnych stwierdziła że to ta skojarzona. No ale ja pewności nie mam..a moze w każdym kraju jest inaczej? No ale znowu ona mówi że to jest jedna szczepionka wszędzie. Bo podobno nie wolno mieszać. wiem, że bywało tak, że małego raz kłuli mi 3 razy..no to jakim cudem skojarzona...a potem kłuli raz, czema dwa. No i głupia jestem. Wiesz ona znowu mówiła, że te darmowe szczepionki zawierają jakieś zwiazki rtęci:sorry2: a ja się boję, że namiesza się i potem coś sie małemu stanie:zawstydzona/y:

ups..myślałma, ze ktoś coś napisze....:zawstydzona/y:

Moje tez byly klute wiecej niz jeden raz bo oprocz tej skojarzonej w tym samym dniu bylo tez inne szczepienie:tak::tak::tak:

Kurde musiałabym sie wziasc za obiad al ejakos mi sie nie chce:no:Moje dzieci sobie zazyczyly watrobke a to jest cos czego nei nawidze robic

Ja przy szczepionkach nie doradzę ,bo szczepiam swoje dzieciaki obowiazkowymi a dokładkowo "act hibbem "(sory ,ale nie pamietam jak to sie pisze):zawstydzona/y:tylko.Więcej niczym nie planuje ,tylko obowiazkowe szczepienia.....
Ja sie pozbyłam dzieciarni ,Ksawek pojechał do Gostynia do kolegi ,a Klaudia poszła na stadion z kolegą ,a ja mam spokój świety:tak:tylko,ze nie wiem co z nim robić:baffled:

Patrysia no to zaszalałaś ,ale miło jest odetchnąc od codzienności ,a katar...no cóż jak przyszedł tak pójdzie:-Dale za to jak fajnie było.:tak:

Ok watrobka sie smazy,ziemniory obrane a mlode nadal spia:tak::tak::tak:Jak sie obudza to wstawie ziemniory a pozniej obowiazkowo spacer bo teraz mam superowa pogode:tak::tak::tak:
Bylam wyrzucic smieci i az nie chcialo mi sie wracac do domu:tak::tak::tak:

MADZIULKA
Ale masz fajnie:tak::tak::tak:A ze nie wiesz co zrobic jak masz taki spokoj:szok::szok::szok:

Kerna ze szczepieniami nie pomogę nasza pani neonatolog miłośniczka szczepieniowego minimum i przeciwniczka szczepień skojarzonych więc my szczepimy tylko na to co ona uznaje że trzeba nawet nie wszystkie z obowiązkowych mamy zaszczepione :baffled:
Madziula ty nie wiesz co z wolnym czasem zrobić :szok::szok::szok::szok::szok::szok:spać chłopa do domu zaciągnąć na chwilę, na bb klikać,tv,książka...no rozkosz :-D:-D:-D:-D:-D:-D
a co do kataru ponoć leczony trwa tydzień nie leczony 7 dni :sorry2:mój leczony trwał prawie miesiąc :sorry2:ale dzieciakom przeszedł po 7 dniach :tak:
Antek nauczył sie nowego wyrazu a właściwie zwrotu"a tu cio??"

Czesc babeczki

Ja siedze sobie z walkami na glowie heheh tzn ukladam gore wloskow :) Laura spi musialam ja polozyc bo byla nie w sosie a to pewnie przez katar.Kurcze niby od 2 rz nie sypia w poludnie a tu ostatnio chyba juz e 4 razy ja kladlam:szok::szok:
Biedna godzine sie meczyla zeby zasnac ale udalo sie spi juz 30 minut
Jak wstanie dam jej jesc i jeszcze gnam na zakupy co by troche alkoholu wziasc ze soba :))

Mam pranie w automacie upssss posciel wypralam

A tu swiateczie sie zrobilo.Ja nie mam pojecia jakie bedzie menu:sorry2::confused:

Dowikla
tak bede na Wielkopolsce jak uda mi sie to Cie odwiedze.Tylko nie wiem jak bede z czasem bo robimy swiniobicie:sorry2:Oczywiscie zadzwonie :)

Anabuba ja pisalam ze moja ma wysokie podbicie ale skoro jade do Pl to wejde do CCC tam zawsze maja fajne balerinki i niedrogie bo pamietam ze chyba 40zl dalam w tamtym roku

Kerna ani sie waz myc okien:wściekła/y:

Malinka pewnie ze znajde czas na BB i zdaze z zyczeniami Za Twoje juz dziekuje. Z tym Alleluja i do przodu to juz gdzies slyszalam:-D

no to teraz by trzeba bylo do pralni pognac:-D:-Dz walkami:cool:Chyba zaczekam i jak do sklepu pojade to wejde po drodze:-D:-D

Witam! Zuza coś ostatnio nie chce zasypiać w dzień ale w końcu o 14 robi się tak marudna i kłade ją jeszcze. Teraz obiad na szybko. Przywieźli mi wózek bo lekarka od rehabilitacji zaleciła specjalistyczny. Jest trochę zbyt masywny. jak kupie nowe akumulatorki do aparatu to wstawię fotkę.

Dostałam właśnie wypis ze szpitala. Jest w rozpoznaniu jednak mózgowe porażenie dziecięce....
Musze prywatnie chyba do neurologa iść bo nie chcą mi dać skierowania na rezonans a on wiele wyjaśni-np. czy wystąpi padaczka, która może się objawić w 3 roku życia...:-(

ja też kiedys tak z zupą zrobiłam,zapomniałąm do lodówki włożyć a jaka wściekła rano byłam ze szk,zdarza się :tak::tak::tak::tak::tak:

bardzo fajne buciki :tak::tak::tak::tak:

oj bidulka z tej zuzi ,zawsze musi się coś przyplatać.

ale powiedz jak ten turnus?zadowoleni jestescie tak poza tym?

ja to na bank bym zamarzła przy takiej temp brrrr

dzwoniłam dzis już 3 razy do Oliwki,stęskniłam się już za nią :tak::tak::tak::tak:u niej wszystko ok,dziadek daje sobie radę,nawet dziś spała 3h w dzień to pójdzie późno spać podejrzewam :tak::tak::tak::tak:

rano zrobiła dziadkowi wczesną pobudkę wstała o 4.50 i juz konie cspania i skora do zabawy :-D:-D:-D:-D:-D:-D babcia przyszła z pracy to dziadek teraz odsypia :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

je jak za dwóch,słychac w telefonie że wariuje ,jest uśmiechnięta ,cieszę się że jest jej dobrze.:tak::tak::tak::tak:
Powiem, że widać efekt intensywnych ćwiczeń tylko 3 tyg to trochę długo dla Zuzi z dala od rodziny.
Teraz chcemy jechać na turnus 2 tyg z możliwością spędzenia weekendu w domu bo i tak ćwiczeń wtedy nie ma. Byłoby 5 dni przerwa i znowu 5 dni, więc fajnie może uda się do czerwca.;-)

Mój mąż wczoraj pomyl okna z pólnocnej strony czyli u dzieci ja tylko powiesiłam zasłony i firanki no i do pracki musiałam jechac nawet nie zdążułam nic ugotowac jutro zostało nam umyć okna poludniowe i musze wywietrzyc i zmienic pościel a ja musze dzis cos wymyslic na obiad ale weny brak swięta mamy zplanowane takze wilkich zkupów nie robie bo będziemy w gosciach choc raz na 14 lat :-D:-D:-D:-D
Gdzie Ty mężą znalazłaś?:szok: Mój jakby okno umył to chyba na zawał bym padła:-D

Dorotka to jak ja..żadnych planów a i tak to co zaoszczędziliśmy to pójdzie na szczepionki więc nadal bez kaski:sorry2: ale mamy już kupioną kukurydzę i groszek!!!:tak::tak::-) także sałątkę już zrobi. pewnie jakieś mięsiwo z piekarnika, trochęszynki.. i wsio. Słodkiego nie mogę, M nie przepada, na Boże narodzenie tyle narobiłam że potem kilka dni to jedliśmy..:-)

Ja narazie tylko majonez mam do salatki. A i kiełbachę białą i uwędzoną bo mój brat robił to i mi się skapło:-)Wczoraj Zuza się zajadała aż jej zabrałam bo się bałam tak pierwszy raz wędzoną białą :zawstydzona/y:
Poza tym to sernik tylko, szyneczka i sałatka. Nawet bigosu chyba nie zrobię.
Dzisiaj będzie wojna domowa bo przyszedł rachunek męża za tel. 140zł:szok:

Dorotka super że z komisją się udało:tak:

reklama
ANKA
To czekam na telefon jakby co:tak::tak::tak:

MAMITKA
A widzisz postepy u Zuzi po tym turnusie:confused:I dlaczego muszisz miec specjalistyczny wozek:confused:

MALINUS
Gratki dla Antka:tak::tak::tak:

Moj Dominik sie mega nudzi i snuje mi sie po chcia,skacze,wszedzie grzebie:no::no::no:A Pani na Niego dziisja naskarzyla ze przez ostatnie dni byl neigzreczny w szkole:no::no::no:Krzyczy a dzisija to nawet kazal jednemu koledze uderzyc drugiego bo ten sie Jemu psocil:no::no::no:A wykombinowal sobie to po to zeby samemu nie dostac kary:szok::szok::szok:
Jutro na 17 mamy zebranie i jak uda mi sie dzieci podrzucic do tesciowki to z przyjemnoscia pojde na nie

Do góry