reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

oo agunia!:szok: to ja moze czerwony dywan rozłożę:-D:-D:-D:-D witaj, witaj;-)
Iwcik no pięknie...masz za swoje...leżeć do góry brzuchem a nie tu jakieś latanie z motyką:sorry2:
Ja po spacerku, mały dalej głodny i denerwuje mnie, syf w pokoju zrobił a ja już nie mam sił do niego:no:

reklama
cześć cioteczki:happy2::happy2::happy2: czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta???:baffled::baffled::baffled::baffled: wiem wiem opuściłam się baaaaaaaaaaaaaardzo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale mnie ostatnio często nie ma w domu a jak już jestem to mam tyle roboty, że nie wiem w co ręce włożyć:no: i net mi szwankuje:-(

przeczytałam tylko bieżącą stronę i nie jestem w temacie zupełnie:no::no::no:mam takie zaległości, ze chyba do Bożego Narodzenia nie nadrobię:baffled::baffled::baffled:

witam nowe mamusie :tak::tak:przynajmniej tyle zdążyłam zauważyć:-D
no czesc cioteczko droga!!!
co tram wogole u Ciebie?? Jak Misia??

widac wogole ten moj film??
bo mnie sie jakos nie otwiera :baffled::baffled::baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Faktycznie tutaj jakos swiatecznie sie zrobilo i tyle pomysłów na meni ze kilka podłapie :-D:-D:-Dchybanie bedziecie sie gniewac , ja mam tylko zaplanpowana sałatke z rzodkiewką pychaaaaaaaaa:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Pati ten twój filmik si nie otwiera.......hmmmmmmmmmmmmm

Ależ mi wesoło.
Oddzwonił dziś do mnie Dr Romanowski.
Dzięki mojej pani dyrektor ze szkoły udało się tatę wcisnąć do niego na jutro na wizytę.
On przyjmuje ludzi z całego świata :-):-)
:-D:-D:-D:-D:-D
Tata dozna szoku,ale trudno.
Oczywiście załatwiłam sobie wolne w przedszkolu i jadę z nim .
Może i mi pomoże.:sorry2::sorry2::sorry2:z tą moją szyją ,bo ona to już tylko cudu potrzebuje :baffled::baffled::sorry2::sorry2:

Tutaj jeden z wywiadów dr.romanowskiego na temat naszego zdrowia ,diety (białko i cukry) i zagrożeń ,przyszłości ziemi.:tak::-D:-D:-D:-D
Jak ktoś chce to zapraszam do przeczytania artykułu ,bo warto.:tak::-):-)
Logonia - Nim stracisz zdrowie - Rozmowa z lekarzem Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

To super musi tam pojechac, jak bedzie trzeba to wołami go zaciągnij :-)

A gdzie usmiech?????:confused:

Mój mąż wczoraj pomyl okna z pólnocnej strony czyli u dzieci ja tylko powiesiłam zasłony i firanki no i do pracki musiałam jechac nawet nie zdążułam nic ugotowac jutro zostało nam umyć okna poludniowe i musze wywietrzyc i zmienic pościel a ja musze dzis cos wymyslic na obiad ale weny brak swięta mamy zplanowane takze wilkich zkupów nie robie bo będziemy w gosciach choc raz na 14 lat :-D:-D:-D:-D

Łał zadko sie spotyka zeby maż pomagał w pracach domowych a juz mycie okien no podziwiam twojego meża:-)

Witam. Słoneczko pięknie świeci i chyba zaraz Kube na dwór wyciągnę co by mu ten katar szybciej minął. Ale widzę że nie da mi ani poczytać ani popisać bo już mi myszkę zabiera :sorry2: chodzi cały ośliniony bo mu na górze wychodzą cztery zęby i się marudny zaczyna robić :dry: a ja jeszcze przed @ więc na święta będzie ciekawie :baffled: obiadu dzisiaj nie mam bo pusto w lodówce ale ja mam ochotę na mizerię i jajeczko smażone :-p i chyba się ruszę umyć głowę i pójdę na zakupy :tak: miałam cytaty pozaznaczane ale jakoś ich nie widzę :no: coś się zawiesiło :dry: no to ja lecę bo zupka dla Kuby się gotuje i pranie gnije w pralce :sorry2: leń na maxa się kłania :zawstydzona/y: potem jak Kuba zaśnie to wejdę :tak:

Ja ostatnio tez miałam ochote na mizerie i kupiłam ogórki i pomidorki i zjadłam ze smakiem

Moze jutro leń cie opusci:-):-):-)

U mnie humorek dzis o wiele lepszy :-).
Jesli chodzi i sweta to nic nie planuje.Wiem tylko ze w niedziele przyjdzie G do Oliwki a w poniedzialek tez albo G przyjdzie albo wezmie ja do myslowic do dziadka i brata na kilka godzin.Ale musialby zlatwic dla nich samochod bo ja Oliwki zaraz po antybiotyku w podroz autobusami nie puszcze .

Posprzatalam u Oliwki w pokoju i nawet okno u niej umylam.Teraz ona spi a ja obiad robie :-)

No to całkiem fajnie ze tatus chce spedzic swieta z córcią:-)

ale się świątecznie u nas robi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
moje dziecię spało 1.5 godzinki to ja w tym czasie odwaliłam połowę prasowania i łazienkę na błysk:tak:Adam z Julką wypucowali swój pokój więc tylko potem wszystko odkurzę ale to po obiedzie udka się w piekrniku pieka surówka gotowa iemniaczki się gotują więc luzik mam:tak:
zrobiłam listę tego co robimy na święta czekam na wieczorną aprobatkę rodziny:tak:więc ja robię:
jaka faszefowane pieczarkami i szynką z chrzanem
sałatkę z ananasem
mięsko wg As
udka pieczone z pieczarkami
jaja w sosie tatarskim
babkę
rolade
sernik na zimno
zurek z białą kiełbasa i jajkiem
i to na tyle starczy nam na całe święta i pewnie jeszcze po świętach :-D

ChomikImage.aspx

easterbasketbyshannonbeql7.jpg

Łał coż za meni na swieta , same smakołyki chyba ja tez musze zaczac robic liste:-)

Czesc babeczki

Ja siedze sobie z walkami na glowie heheh tzn ukladam gore wloskow :) Laura spi musialam ja polozyc bo byla nie w sosie a to pewnie przez katar.Kurcze niby od 2 rz nie sypia w poludnie a tu ostatnio chyba juz e 4 razy ja kladlam:szok::szok:
Biedna godzine sie meczyla zeby zasnac ale udalo sie spi juz 30 minut
Jak wstanie dam jej jesc i jeszcze gnam na zakupy co by troche alkoholu wziasc ze soba :))

Mam pranie w automacie upssss posciel wypralam

A tu swiateczie sie zrobilo.Ja nie mam pojecia jakie bedzie menu:sorry2::confused:

Dowikla tak bede na Wielkopolsce jak uda mi sie to Cie odwiedze.Tylko nie wiem jak bede z czasem bo robimy swiniobicie:sorry2:Oczywiscie zadzwonie :)

Anabuba ja pisalam ze moja ma wysokie podbicie ale skoro jade do Pl to wejde do CCC tam zawsze maja fajne balerinki i niedrogie bo pamietam ze chyba 40zl dalam w tamtym roku

Kerna ani sie waz myc okien:wściekła/y:

Malinka pewnie ze znajde czas na BB i zdaze z zyczeniami Za Twoje juz dziekuje. Z tym Alleluja i do przodu to juz gdzies slyszalam:-D

no to teraz by trzeba bylo do pralni pognac:-D:-Dz walkami:cool:Chyba zaczekam i jak do sklepu pojade to wejde po drodze:-D:-D

No to jak juz bedziesz w polsce to sie odezwij zadzwon do mnie:-):-)
Na droge włosy krecisz......:-D:-D:-D

nie no ok. dla mnie mycie okien to pestka i w wolnym tempie relaks, ale te ręce w górze..odpuszczę sobie;-)
Ależ wściekła jestem!!!!!!!!!!!!:wściekła/y: ten mój duperelek mały odmówił obiadu:wściekła/y: Ani mięska, ani sałatki, ani ziemniaka...nic idzie na głodnego na spacer..od razu apetyt mu wróci:sorry2: ehhhhh a tak się starałam a on nawet nie spróbował, bo na talerzu są buraczki:baffled: i jego w oczy gryzie:sorry2: dobra idziemy na spacerek.
Malinka że Twoja pediaitra to przeciewniczka skojarzonych:confused: w ogóle ktoś z lekarzy jest przeciwnikiem:confused::confused: ciekawe czemu..on dostaje te podstawowe no i dodatkowy prevenar...

No dobra jestes z tymi oknami ja sobie odpusciłam dobrze ze mamuska przyjechała i umyła:-D:-D:-D

Witajcie dziewczęta!!!
Jestem tak zagoniona, że czasem nawet nie mam kiedy usiąść...
Jutro otwarcie...
Troszkę się denerwuję...
A oto mój sklep...
Skromny, ale to dopiero początek....

Gratuluje i zycze samych sukcesów:tak::tak:

cześć cioteczki:happy2::happy2::happy2: czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta???:baffled::baffled::baffled::baffled: wiem wiem opuściłam się baaaaaaaaaaaaaardzo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale mnie ostatnio często nie ma w domu a jak już jestem to mam tyle roboty, że nie wiem w co ręce włożyć:no: i net mi szwankuje:-(

przeczytałam tylko bieżącą stronę i nie jestem w temacie zupełnie:no::no::no:mam takie zaległości, ze chyba do Bożego Narodzenia nie nadrobię:baffled::baffled::baffled:

witam nowe mamusie :tak::tak:przynajmniej tyle zdążyłam zauważyć:-D

No faktycznie dawno cie tu nie było :-)

Ostatnia edycja:
zaznaczyłam cytat i ........ nie ma go:baffled::baffled::baffled:
Kerna ten czerwony dywan byłby nawet wskazany byle mięciutki bo coś mi się zrobiło w stopę i nie mogę chodzić:-(

Pati mi się też nie otwiera:no::no::no:

a co u mnie? stara bida, siedzę w domu i dostaję głupawki, chata już na swięta posprzątana, teraz bierzemy się za ogrodzenie i sadzenie czegoś bo strasznie łyso mam przed domem
Misia traci mleczaki, w ciagu ostatniego tygodnia wypadły jej dwa i wygląda tragicznie jak się uśmiechnie:-D:-D:-Dnie ma już czterech dolnych i górnej jedynki, nie licząc tych wyrywanych piątek:baffled:teraz druga górna jedynka czeka na mocniejsze doznania bo trzyma się tyko jedną stroną:szok::szok:
a do trgo dzisiaj mi sie rozchorowala, wstała z temperaturą 38,2 stC i już do świąt jestesmy na siebie skazane:-D
to tak po krótce co u mnie

Witajcie laski ,ja dzis mam zdecydowanie lepszy humor,wczoraj jakiegoś doła mniaam ,ale dziś juz wiem ,ze w ciągu 2 tyg.ide do pracy co dodało mi skrzydeł:-Di garba zdjeło z pleców:tak:
No w końcu kochana, czas najwyższy na uśmiech i wielkie gratulacje, jak że ja Ci zaxdroszczę, hehe

Lunka, u mnie plan świąteczny następujący:

sobota: moja teściowa wpada i idzie z dzieciakami jaka święcic :-) zostanie pewnie do wieczora, jakiś obiadek skoromny sie zrobi.

Niedziela: na 9 do babci mojego M na śniadanko, na 12 do mojej mamy na obiadek, na 16 do ciotki mojego na kawkę i ciasto, kolacja u mojej mamy.

Poniedziałek wolny :-) Ale jeszcze pewnie mój ojciec na ostatnia chwilę sobie coś przypomni i mi plany pokrzyżuje :sorry:
hehe, ktos zawsze coś pokrzyżuje:-D

Ja tez duzo nie robie na swieta bo wiem ze pozniej polowe wyrzucam:no:Zrobie sernik na zimno a reszte slodkiego dokupie,zrobie salatke z piersi z kurczaka,ananasa i kukurydzy i moze mala miseczke warzywnej a dzisija jeszcze musze zlozyc zamowienie na kielbachy,miesko i wedliny:tak::tak::tak:
Kurcze, tak se myśłę, że skoro u nas zamówien nie ma, to ja chyba jutro juz na te zakupy polece, zawsze lodówę można mocniej podkręcić i dotrzyma, co? W te oststnie dni to bedzi emasakra n amanhatanie i wszedzie indziej tez.

j atez planuje tą z kurczakiem i ananasem, mnaimi.Słodkiego cos może kupie, zobacze jak z kasa sie obrobie, bo lipa troszkę, baaaardzo chciałam coś upiec, ale nie iwem , strasznie dawno tego nie robiłam a w tym piekarniku uuuuuuuuu

A ja robie na świeta faszerowanego kurczaka(będe trybować:baffled:),piekę karkówkę w rękawie,robie 2 sałatki ,słoneczna z ananasem i serem ,oraz taką z kurczakiem ,kiełkami mung i pekinką,jajka w majonezie/faszerowane,mazurek orzechowy,ciasto balowe i sernik z brzoskwiniami ,a Krzysiek wędzi kiełbaske i szynke,oraz boczek.
Akurat dla 7 osób ,a co zostanie na drugi dzień to dla nas ,choć mysle ,ze wędlinkę do chleba to jeszcze będziemy miec kolejny tydzień:tak:
łoooooooo kochana, a kiedy zaczynasz???? Tak, żeby sie obrobić?:-D:-D:-D

luna-kochana jestem w szoku :szok:że ty tak długo spałas!!!!!;-)
:-D:-D:-Dj ateż:-D:-D:-D
A dietą się nie przejmuj, no chyb araz na pół roku możesz sobie dyspensy udzielić, co? czy to taka jakaś moćno rygorystyczna dieta?

A my dziś na szczepieniu prevenarem i 300zł do tyłu. A do tego za 3tyg kolejne dawki polio, dtp , łółtazka i jeszcze coś no i też płątne...200zł:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: zwariuje. W Hiszpanii miałam za friko a tutaj taka kasa:sorry: Dziewczyny a głównie MH bo wiem, że się w szczepionkach orientujesz. Babka mi zaleca hekse, żeby nie kłuć małego tymi zwykłymi darmowymi szczepionkami. Co Ty na to? Bo ja ciemna masa. :sorry:te darmowe faktycznie są do bani??
Z tego co ja wiem kochana, to te skojarzone są do DUPY ( przepraszam-musze krzyknąć). Napisz priva do As, to ci podesle coś do poczytania, ja tego na kompie juz nie mam, ale warto przeczytac i wiedziec to i owo.
Powiem tylk tyle, że zwlekałam z ty,m szczepieniem ile tylko mogłam( ostatnim) jak sie dowiedzialam co to jest, ile w tym rtęci, jakie efekty uboczne, ze połowa z tego wszystkiego nie jest w ogóle potrzebna, i dzięn po tym jak mała w koncu zaszczepiłam ustawa weszła, ze szczepić obowiązkowo juz nie trzeba!

no właśnie t oteraz Ci napsizę dokłądnie jaki jest problem:sorry2: nie mam pojęcia jakimi szczepili w hiszpanii:no: ale babka z ksiazeczki po numerach seryjnych stwierdziła że to ta skojarzona. No ale ja pewności nie mam..a moze w każdym kraju jest inaczej? No ale znowu ona mówi że to jest jedna szczepionka wszędzie. Bo podobno nie wolno mieszać. wiem, że bywało tak, że małego raz kłuli mi 3 razy..no to jakim cudem skojarzona...a potem kłuli raz, czema dwa. No i głupia jestem. Wiesz ona znowu mówiła, że te darmowe szczepionki zawierają jakieś zwiazki rtęci:sorry2: a ja się boję, że namiesza się i potem coś sie małemu stanie:zawstydzona/y:
jedna szczepionka wszedzie? co za idiotka. Nie podam ci danych stattystycznych, bo za duzo tego a ja nie mm głowy do liczb, ale w naszym zasranym kraju, w szepionakch skojazonych jest najwięcek konserwantu-rteci, najmniej z tego co pamietam w dani!!!

więc ja robię:
jaka faszefowane pieczarkami i szynką z chrzanem
sałatkę z ananasem
mięsko wg As
udka pieczone z pieczarkami
jaja w sosie tatarskim
babkę
rolade
sernik na zimno
zurek z białą kiełbasa i jajkiem
i to na tyle starczy nam na całe święta i pewnie jeszcze po świętach :-D
ho ho ho, nastepna ambitna, hehe. Zaczyna mi sie robic wstyd i chyba tez zaczne o czyms myslec...tak pożądniej, hehe

kupa do nadrobienia. Wyszłam na chwilkę z bb a tu mnogo, jak dawniej, fajnie...

Dostałam właśnie wypis ze szpitala. Jest w rozpoznaniu jednak mózgowe porażenie dziecięce....
Musze prywatnie chyba do neurologa iść bo nie chcą mi dać skierowania na rezonans a on wiele wyjaśni-np. czy wystąpi padaczka, która może się objawić w 3 roku życia...:-(
jak to kuźwa nie chca dać. Szczyt,żeby dziecku takiej pomocy odmawiać. Idż prywatnie, bo w tym kraju to tylko garba sie dorobisz, a porządnego leczenia ni euświadczysz!

Witajcie dziewczęta!!!
Jestem tak zagoniona, że czasem nawet nie mam kiedy usiąść...
Jutro otwarcie...
Troszkę się denerwuję...
A oto mój sklep...
Skromny, ale to dopiero początek....
A oto m sklep-jak to dumnie brzmi. No pieknie kochana, teraz tylk otwarcie i niech sie garną drzwiami i oknami!!!

a to moja niunia...
mam nadzieje ze bedziecie mogly ja zobaczyc jak sobie gada :-D

[video=facebook;1242825507640]http://www.facebook.com/video/video.php?v=1242825507640[/video]
czarna dziura, nic nie widać!

Hej laski

ratunkuuuuuuuu kregosłup chce mi dzisiaj wejsc w du.. normalnie zwariuje , nie wiem nawet co zrobic zeby mniej bolało............:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chyba przesadzilam z porzadkami swiatecznymi chciałam przekopac ogródeczek bo niektóre kwiatki przez zime zmarzły i sie nie nadawały do niczego no i sie wziełam za to i teraz cierpie katusze, chyba nie wytrzymam bede krzyczec:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie sadziłam ze kregosłup bedzie az tak bolał:szok::szok::szok::szok:

maz pojechał do pracy a maksiu bawi sie na podwórku wiec ja wkoncu siedłam i chyba juz nie wstane :no::no::no::no::no:

matko droga ide was poczytac i napewno zaraz wróce bo nie wstane :-D:-D:-D:-D
Aleś przegięła, kobito, trz abyło sobie to rozłożyć na 2-3 dni!

Pati , bo tutaj tylko chyba filmiki wrzucone na you tube działają.:-p Piękny masz awatarek.:tak::-)
Iwcik to nie ja.:no::-D:-D:-D:-D Ja ci dam uśmiech.:-D:-D:-D:-D
Agunia no mogłabyś częściej wpadać.:sorry2:
Malinka lista menu zrobiona?:szok: A mnie się nic na razie nie chce.:sorry2:
Madziula kolejny kilogram ci ubył:szok:. Gratuluje kobito:tak:.

Ostatnia edycja:
:-D:-D:-D:-DJusta doczytałam gdzies tam ze to nie ty ale mino wszystko smutna ta fotka:-D:-D:-D

laski faktycznie przegiełam dzisiaj z tym ogródiem bo ruszac sie nie moge , boziuu kochany co moge zrobic zeby mniej bolałoooooooo:baffled::baffled::baffled::baffled:jaK Jja siedo łóżka połoze to nie wiem:confused::confused::confused:

Iwcik dawaj przepis na pycha sałtkę z rzodkiewką-uwielbiam rzodkiewkę!!!!

A j asłuchajcie, szok, o 13 bylismy wszyscy juz po obiedzie, pozmywane, podłogi odkurzone i pomyte, glanc pomada cała chata. Jak P wyszedł do pracy to nie mialam co robić, hehehehehehe
tak więc wzięłam ksiażkę i w końcu ją rozpakowałam i zaczelam czytać, ale tak mi sie błogo zrobiło, tak lekko , ze przysnęłam sobie.
Ale zeby nie było tak cudnie mała mnie obudziła po 20 minutach, ze chce siusiu, no i po spane, hehe. Porobiłam ostateczne porządki w szafach, porozwieszałam w nich krążki z drzewa sandałowego, jejciu, jak pachnie, i znów nie mam co robić. Na kolację zjadłyśmy grzane serdelki a jeszcze cos za mną chodzi, hmmm

reklama
oo agunia!:szok: to ja moze czerwony dywan rozłożę:-D:-D:-D:-D witaj, witaj;-)
Iwcik no pięknie...masz za swoje...leżeć do góry brzuchem a nie tu jakieś latanie z motyką:sorry2:
Ja po spacerku, mały dalej głodny i denerwuje mnie, syf w pokoju zrobił a ja już nie mam sił do niego:no:

kochana tylko sie nie denerwuj-wdwch, wydech.;-)

no czesc cioteczko droga!!!
co tram wogole u Ciebie?? Jak Misia??

widac wogole ten moj film??
bo mnie sie jakos nie otwiera :baffled::baffled::baffled:

no ja prubowałam go zobaczyc ale sie nie otwiera.:-(

a ja czekam na tego lekarza i doczekac sie nie mogę:no::-(

Do góry