reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

łooo matkooo Justa no ale chyba warta fryzurka tej zerwanej firnaki co?? FOTKĘ DAWAJ!!!:-)
AS jesteś super, babka i dzieciaki to widzą!!! Dobrze, że maja tam takiego Aniołka:tak::tak:
A ja byłam u gin po recepte, wykompana siedze i zekam na m jak miłośc.:-) Ależ dzisiaj pustki łeeee nie ma co czytać:sorry2:

reklama
łooo matkooo Justa no ale chyba warta fryzurka tej zerwanej firnaki co?? FOTKĘ DAWAJ!!!:-)
AS jesteś super, babka i dzieciaki to widzą!!! Dobrze, że maja tam takiego Aniołka:tak::tak:
A ja byłam u gin po recepte, wykompana siedze i zekam na m jak miłośc.:-) Ależ dzisiaj pustki łeeee nie ma co czytać:sorry2:

Jaka recepte:confused:
A tak wogole to kiedy masz kolejna wizyte kontrolna u gina:confused:
No i napalilas sobie w piecu ze moglas sie wykapac:confused::-p

Dzieki dziewczyny
Kuba mi się właśnie zsikał,bo nie wiedział ,że siku mu się chce.:szok::szok::baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wywaliłam go do wanny :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i się okazało,że piec nie załączył i woda zimna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jak pech to pech.:baffled::baffled::baffled:
Musiał siedzieć 10 minut nago w wannie ,az piec wodę nieco podgrzał.
Poratował go 3 czajnikami gorącej wody,ale to tylko lekko zaciepliło te wodę.
Mam nadzieję,że jak teraz się w ciepłej rozgrzeje to nic mu nie będzie.:baffled::baffled::baffled::baffled:

czesc dziewczyny

ja od wczoraj nie mam czasu do pisania, siedziałam i czytałam was wczoraj w wolnej chwili kiedy mój maż wpadł do kibelka albo jeść ale nie odpisałam bo jak zwykle mój maz siedział do 23 na kompie i nie dało sie nawet nic naklikać,
Byłam wczora na zakupach i wsumie zadowolona jestem z zakupów przyjechałam o 16 i nie miałam siły na nic , miałam jechac na 17 do koscioła i nie dałam rady sie ruszyc :-D:-D:-D dobrze ze dzisiaj była spowiedz to sie wybrałam no i wziełam sie za generalne porzadki kilka rzeczy trzeba było wyniesc na strych i maksia ciuszki posortowac bo wiekszosc juz mała wiec po co mja mi lezec niepotrzebnie i tylko miejsce w szafce zajmować

Jutro musze wziąść sie za ogródek bo jak patrze na te haotycznie posadzone kwiaty to odrazu mam gula musze posadzic sobie same różyczki wkolorach jakich ja lubie, tesciowa juz sie za ogródek nie bierze wiec mam pole do popisu .po swojemu :-D:-D:-D:-D

przepraszam ze nie pozaznaczałam cytatów ale jest tego troche duzo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wybaczcie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Fajnie ze sie pojawiła wczoraj aga&emili i dzisiaj mamitka dawo juz was nie było:tak::tak::tak:

Siebie nie musze bo jestem pewna swojej decyzji i ciesze sie ze ja podjelam ,mimo ze czasem mi ciezko ale pierwszy najtrodniejszy krok mam juz za soba :-).Teraz tylko juz do przodu :-).
:-)
no i tak trzymaj!!!
Witam poniedziałkowo

Ależ jestem niewyspana.

No, to mogę teraz co iu mnie ...
Wczoraj wstaliśy wszyscy z mega leniem, tak sie zachmurzyło i popadało, że odechciało sie wszystkiego.Nawet mała tylko zdjęła pidżamkę i do taty myk pod kołdrę i takleżałą i powiedziałą, że ona nigdzie stąd nie idzie, hehe.

I jak zdeklarowaliśmy sięże sie lenimy, to telefon-dzwoni teściowa, że jest na giełdzie , kupła małej kurteczkę i wpadnie do nas , żeby przymierzyć. Łooooo, takiego spida żeśmy dostali, że chata lśniła w 5 minut, Piotr jeszcze zdążył do moich rodziców pojechać po stolik dla małej, ja go złożyć i wyszorować ( w piwnicy rok stał ), obiad uszykować ( ale to P:-p) i przyszła. Okazało się, ż eposiedzal tylko 15 minut zabrała małą na godzinny spacer po placach zabaw, wróciła, kawę wypiła w biegu i poszła. A my sobie obejrzeliśmy MILIONERÓW_ no w końcu ktoś wygrał i fajnie, bo chłopak baardzo sympatyczny, szedł jak burza i tak nas trzymał, my tez znaliśmy odpowiedz za milion, on tez, ale nie był pewien, czy to nie podpucha i kurde, juz myslalam, że wymięknie, hehehheehe.

Wieczorkiem wykąpaliśmy Wiktorię, się, o 20 Skazany, mała spać , troszkę się powygłupialuiśmy w łżku, ale kolano mnie bolało i nici z planów głębszych, hehe.
Nocka do bani, a teraz juz jestem tutaj. Czy jest ktos jeszczze???
juz widze jak lataliscie w biegu:-D:-DWazne ze zdazyliscie a tresciowa fajny prezent zrobila no i mala na plac zabrala:tak:
witajcie.
Dorotka dobrze ,że z mała lepiej :tak::-D:-D
G się nie przejmuj.

Lunka a co się Wici stało :confused::confused:

Ja się położyłam o 3.45 dzisiaj ,ale nie usnełam tylko obudziłam D i go niecnie wykorzystałam.:-D:-D:-D:-D:-D:-D Zaspał przeze mnie do pracy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:,ale warto było.;-);-);-):-D:-D:-D:-D
o Ty zberezniku!!! fajnie tak byc obudzonym.Maz ma raj na ziemi:tak:
Witam porannie, w domu mam prawie lodówkę 15st:dry: brrr a nie chce mi się palić w piecu, bo już wszytko wyprzątane....Za oknem ładnie, słonecznie tylko, żeby cieplej było:cool2:
Wczoraj poszaleliśmy trochę i poojechaliśmy w wileki świat czyli rzeszów na galerie i super pyszne lody na rynku;-) Nawet M kupił mi obuwie:szok::szok: zrobięfocie i sie Wam pochwalę, tylko musze naładować baterie:tak: Straciliśmy trochę kaski i żal, oh żal, ale do tego zakupiliśmy dla bejbesa kołderke:tak: Pierwszy raz mojemu M zdażyło się, żeby sam kapnął sie dziecku kupić trzeba! Zawsze to ja mu muszę tłumaczyć, e niezbędne jest to i tamto. A on sam:szok: Mima super zadowolony pod kołderka wczoraj pół godzinki buszował:-D:-D Tylko jak zobaczyliśmy po ile jest pościel to niestety...50zł za flanelową:szok::szok::szok: muszę poszukać czegoś tańszego:baffled::baffled::baffled:

Później poczytam, bo mały chce się bawić, ale tylko na temat staników coś napiszę.
Justa Ty też masz big rozmiar?? Bo moje 75F jest prawie, że nie możliwe do zakupu:sorry2::sorry2: nawet w firmówkach:sorry2: Na dodatego cycki dalej rosną, wiec nie wiem co se na nie założę:baffled::baffled: mam w planach sutki na sznurkach obwiązać i na szyi powiesić:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
to spadam całuski!!
wazne ze maz zrobil zakup sam od siebie i nie musialas nic tlumaczycc.Butki widzialam fajne ale ja uwielbiam obcasy :-p Z tym biustem to Cie Bozia za mnie obdazyla ja mam ledwo 75B
Hejka lasencje
U nas wstał dzis całkiem ładny dzień ,tylko zimno dość,Klaudia poszła na rekolekcje ,a Ksawek do przedszkola:tak:
Ja biore sie z a sprzątanie i zaraz za jakiś obiad,pranie sie kreci....
Zakupy sobotnie super były,wydaliśmy kasy wiecej niz mogliśmy:-p,ale juz mam na swięta wszystko kupione,dokupię tylko białej i pomidorka i mogę swietować ,wiec z bańki .Ksawierkowi kupilśmy kapcie i adidasy sznurowane,a co za tym idzie uczy sie sznurowac buty,umie do połowy póki co przy kokardce sie gubi:-D,ale musi ma 6 lat ,perzecież nie będziemy my ,czy pani z przedzkola wiazała mu butóew ,bo obciach:tak:
Wxczoraj upiekłam biszkopt z truskawkami i galaretką ,słuchajcie wyszedł mi popisowo:tak:

Byliśmy tez na wycieczxe po okolicy ,cholerka troszke slońca wiecej sie w domu siedzieć nie chce:tak:

Dorotka czekam kciuki za komisję:tak:

Laski skad wy wziełyście ten biust szok!!! ja z moim skromnym 80b ,chowam sie w cień:)

Kerna ,a to cie m zaskoczył ,ale to miło jak mężczyzna sie do zakupów garnie i ma pojęcie co potrzeba:tak:
no to Kochana wy juz mozecie swietowac, super!
a ten biszkopt z galaretka mniammmmmm ale mi smaka narobilas:baffled:
Witam z ranca z mega oryczana Klaudia obok:baffled::wściekła/y:
Pogoda taka se ale lepsza niz zapowiadali:tak::tak::tak:

ANKA
A zdradzisz nam gdzie byl wczoraj Twoj B jak Go tak wcielo:confused:;-)

Jesli chodzi o badania noworodkow na mukowiscydoze to niestety nie robia ich w kazdym szpitalu i nie wszystkim noworodkom:no::no::no:
no pewnie ze powiem heheh a raczej napisze
Podjecyhal do chlopakow czyli pracownikow plan na dzis zrobic:-D:-D
Witam laseczki poweekendowo :happy2:
czytałam po łepkach wiem co u kogo :zawstydzona/y:
net mi muli tak że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale tylko na bb:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
dzieci zdrowieją ale siedzą w domu :sorry2:na te ostatnie 3 dni ich nie puszczam bo jeszcze nie sa zdrowi na 100%:sorry2:
na święta mieli jechac z tata do dziadków ale w tym wypadku zostaja w domku z nami :tak:....

...zapamiętałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
kochana mi tez tylko na bb musli:baffled:
Ladnie odrobilas prace domowa heheh mam nadzieje ze przepis odnalazas
Taaa ja Jemu damz ero szkoły:-D:-D:-D
Wogole to wdal sie pod tym wzgledem we mnie :no:Ani nie chce sie uczyc ,ani odrabiac lekcji bo twierdzi ze On nie umie i koniec:no::no:Wczoraj jak mial umyc sobie rower to chwilke pomyl po czym stwierdzil ze On sie do tego nie nadaje i poszedl sie przespac:szok:
Wiec ja ten rower wymylam zeby mi nie lezal i nie syfil w ubikacji:no::no::no:

MALINUS
Szkoda ze Twoje dzieciaczki nie pojada do dziadkow:no:Ale pewnie odbija sobie w wakacje;-):-)
hmmm a ja myslalam ze D umyl ten rower:baffled:
Dziewczyny, wściekłą jestem jak osa. W sobotę ugotowałam taka pyszną zupkę, co by na dziś i jutro był obiad. I cieszyłąm sie jak cholera, bo zmarnowana po tej nocce. Mał wstała osżłam do kuchni pozmywać i patrze, a tam gar zupy na kuchni stoi. Zepsuła się!!!! Teraz na szybko cos pichcę co tylko jeszcze w zamrażalniku ostao. Mało, ale cóż. przelew juz mam, to jak P wróci z pracy dostanie 2 zapiekanki i na zakupy polecimy, wrrrrrrrrrr, alez jestem wsciekła.
upsss ja ostatnio tez zapomnialam schowac zupke i poszla w kibel:baffled::baffled:
Justa śmieszne co?? Serio kilka dni wcześniej jak poznałam go to przeczytałąm horoskop w gazetce telewizyjnej i mimo, że nie czytam i nie wierzę za bardzo, to ten siesprawdził:tak: a pisało tak: W dniach 19-21 sierpień poznasz faceta, który odmieni Twoje życie,t ylko nie zwracaj na jego wyglad zewnętrzyny":-D:-D:-D:-D no i mojego poznała 20sierpnia:-D:-D:-D no i co??? Dla mnei bomba! No ja uwielbiam blondynów, mój o tym wie i powoli się przyzwyczaja:-D:-D Ale mój powalił mnie swoim szaleńśtwem do mnie;-) normalnie do granic zdrowego rozsądku:-D a potem w nagrode ja zaszalałąm za nim aż do uzależnienia i tak nam zostało:-)
Anabubka coś z przedszkolem chyba...tak tak. papiery do przedszkola miałaś zanieśc:tak:
:-D:-D:-D:-D
Ja zawsze gustowala w czarnych z niebieskimi oczami a moj ciemny blondyn siwiejacy:-D:-D:-D
Witam! Wlazłam na chwilkę bo już nie mogłam:-p:-p
Zuza na tym turnusie złapała bakterie w nosie-pneumokoki. Do wczoraj mieliśmy antybiotyk najpierw dożylnie potem domięsniowo bo nie ma gdzie kłuć każda żyłka ma zrosty. Dopiero doszła do siebie, zaczęła jeść pić i normalnie sikać. Do tej pory miała kaszel i wymiotowała. Zaglądałam do Was ale na pisanie nie było ani weny ani czasu. Sprzatam ten syf po remoncie łazienki. Rury powymieniane ale ściany łyse bo narazie kasy na kafelki brak:baffled: Na szczesie była moja mam jeden dzień to okna mam pomyte. Mam nadzieje że do świąt wrócę na dobre;-)

No to mniej więcej wiem co i jak;-);-)

Dorotka trzymam kciuki za komisję. :-)
super ze sie odezwalas oby Zuzia szybko doszla do siebie no i najwazniejsze ze juz po remoncie bedzoie kasa beda kafelki;-)

No to całkiem dobrą masz teściową :tak::tak::tak:
no na co jak na co ale na teściówke nie moge narzekać :no::no::no::no:
mieszka 800 km stad, kiedy trzeba i moze to poratuje, widzimy sie ze trzy cztery razy w roku, no i wogole sie nie wtraca w nasze zycie co jest dla mnie najwazniejsze:tak::tak::tak:
wie ze jestesmy dorosli i ze musimy dac sobie rade:tak::tak::tak:
Dziewczyny, wściekłą jestem jak osa. W sobotę ugotowałam taka pyszną zupkę, co by na dziś i jutro był obiad. I cieszyłąm sie jak cholera, bo zmarnowana po tej nocce. Mał wstała osżłam do kuchni pozmywać i patrze, a tam gar zupy na kuchni stoi. Zepsuła się!!!! Teraz na szybko cos pichcę co tylko jeszcze w zamrażalniku ostao. Mało, ale cóż. przelew juz mam, to jak P wróci z pracy dostanie 2 zapiekanki i na zakupy polecimy, wrrrrrrrrrr, alez jestem wsciekła.
ja przewaznie mam ten problem:sorry2::sorry2:
glowa nie ta trza chyba wymienic:sorry2::-D:-D:-D
jak zrobie zupe to albo zerwe sie o 2 w nocy ze zupe trzeba schowac albo wogole o niej zapomne:sorry2::sorry2:
chyba ze m jest to on schowa, choc i tak nie zawsze:sorry2::-D:-D
Lunka mówisz że Twój gust?? Haha a jak dodam, że myje naczynia??? Weźmiesz na kilka dni???:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A tak serio to on wcale nie w moim guście bo ja uwielbiam blondynów!! :baffled::tak: Ale już przyzwyczaiłam siędo mojego zgreda a wczoraj go jeszcze podkosiłam i teraz sam sex:-D:-D Lunka zdublowałaś..tobie też bb nawala??:dry:aa i wysałałam pw
ja też mam męża nie w moim typie:tak::tak::tak: przynajmniej tak mi sie wydawalo na poczatku:tak::tak:
pod wzgledem wygladu oczywiscie
zaczelo sie od tego ze podkochiwalam sie w moim szwagrze:-p:-p
a pozniej dopiero jakos takos wyszlo ze darusia sobie zagarnelam:tak::tak::tak:
ale mysmy sie zagarniali chyba ze 2 lata:sorry2::sorry2:
ale to dłuższa historia;-);-);-)
a zeby bylo smieszniej to moj najblizszy sasiad "zza plota":-D:-D:-D

kerna Taaa... a co tam wygląd, ważne jest to jakie ma serce.:tak::dry: A włosy zawsze możesz mu przefarbować jak będzie spał .:-p:-p:-D:-D:-D
jest jeszcze opcja ze niedlugo zsiwieje i to bedzie taki prawie wyplowialy blond;-):-D:-D:-D
Witam! Wlazłam na chwilkę bo już nie mogłam:-p:-p
Zuza na tym turnusie złapała bakterie w nosie-pneumokoki. Do wczoraj mieliśmy antybiotyk najpierw dożylnie potem domięsniowo bo nie ma gdzie kłuć każda żyłka ma zrosty. Dopiero doszła do siebie, zaczęła jeść pić i normalnie sikać. Do tej pory miała kaszel i wymiotowała. Zaglądałam do Was ale na pisanie nie było ani weny ani czasu. Sprzatam ten syf po remoncie łazienki. Rury powymieniane ale ściany łyse bo narazie kasy na kafelki brak:baffled: Na szczesie była moja mam jeden dzień to okna mam pomyte. Mam nadzieje że do świąt wrócę na dobre;-)
mamitka zdrówka dla Zuzki, bidulka sie męczy, kurcze przesylam fluidy:tak::tak::tak:
i wracaj do nas;-);-);-)
Witajcie .Ja tylko na chwile,poki mala spi.
Na komisji ok nawet szybko poszlo.Babka lekarka prayzznala Oliwce niepelnosprawnosc do 16 roku.Niestety dlatego ze ona jest samodzielna i nie przyjmuje stalych lekarstw to nie dostane tych wiekszych pieniedzy na nia .Dostane te 153 za grupe i te 68 zl rodzinnego.Ale to zawsze cos i fajnie ze juz do 16 roku zycia mi to przyznala ,przynajmniej nie musze co rok tego zalatwiac itp.Powiedziala ze te dodatkowe pieniadze te wieksze moge sie starac jak oliwka zacznie brac hormon wzrostu.No to sie wtedy bede starac :tak:.
to dobrze że na tak długo przyznali super, zawsze jakas dodatkowa kaska:tak::tak::tak::tak:
cos mi sie wydaje ze my na starosc to odczujemy:tak:
ale nic na to nie poradze ze uwielbiam szpilki;-)
a ja tak bym chciala nosic szpilki:-:)-:)-:)-:)-(
nie moge bo mnie nogi pozniej tak bola ze szok:no::no::no:
Witam wieczorowo.
Wróciłam właśnie z fundacji.
Oj fajnie dziś dzieciaczki miały.
Wymyśliłam im,że będziemy robic pieski z chrupek kukurydzianych.:tak::-D:-D
Było śmiechu i zabawy.Oczywiście każdy dostał pieska chrupkowego na pamiątkę.:tak::-):-)
Żadne dziecko nie chciało mi dziś wyjśc z sali :szok::szok::-D:-D:-D:-D.
Rodzice wyciągali na siłę.:baffled::baffled::-D:-D:-D:-D

Miałam też malego gościa (braciszka autystycznego Kacperka Davidka),który chciał zobaczyć jak to jest na moich zajęciach.Po wyjściu z sali był płacz i rozpacz ,bo Małgosia nie chciała się zgodzić ,żeby Dawid przychodził na stałe.:no::sorry2::sorry2:A on klęknął przed szefową fundacji i prosił czy może przychodzić z Kacprem na zajęcia no szok normalnie.:szok::szok::szok::szok:
W końcu Małgosia powidziała,że ja mam zdecydować ,wiec mu pozwoliłam :tak:,ale na moje utrapienie :baffled::baffled::baffled:,bo wiadomo,że z dwójką ciężej coś zrobić niż z jednym.:sorry2::sorry2::sorry2:
Co poradzę jak mi szkoda dziecka ;-);-):sorry2::sorry2::baffled::baffled::baffled:

Nie poczytam Was,bo młody ma do nadrobienia 14 stron w książce z zeszłego tygodnia :szok::szok::szok::baffled::baffled: a dziś musimy zrobić conajmniej 4-5 strony.:sorry2::sorry2:
kochana ty jestes niesamowita, w tej fundacji to Cie na tronie w koronie powinni nosic:tak::tak::tak:
super:tak::tak::tak::tak::tak:
Jutro musze wziąść sie za ogródek bo jak patrze na te haotycznie posadzone kwiaty to odrazu mam gula musze posadzic sobie same różyczki wkolorach jakich ja lubie, tesciowa juz sie za ogródek nie bierze wiec mam pole do popisu .po swojemu :-D:-D:-D:-D
a ja tak bym chciala miec swoj ogrodeczek:-:)-(
az ci zazdraszczam normalnie:zawstydzona/y::-p:-p:-p
jak zacznac ci kwitnac kwiatuszki koniecznie wklej widoczek z tego pieknego pejzazu:tak::tak::tak:

witam sie nocnie:sorry2:
dzis bylysmy z mama na zakupach przedswiatecznych, no i kupilam wszystko oprocz miesa i wedlin, zagladam do lodowki i co?
pusto:szok::szok::szok::szok:
normalnie, tylko groszek kukurydza i inne sloiki na scianie, majonez oczywisci i ser, no i margaryna:baffled:
normalnie pustki
a co najlepsze to to ze zapomnialam kupic chleba:sorry2::sorry2:
glowy kiedys zapomne normalnie:sorry2::sorry2:
Czaruś dzisiaj nadzywczajnie grzeczny był :tak::tak:
wrocilismy od mamy do domu po 19, ja sobie skladalam sterte ubran, a pozniej prasowalam posciel:tak::tak::tak::tak:
zawsze troche mniej roboty :tak::tak::tak:
mlody ogladal maje, zjadl kolacyjke i poszedl spac:tak::tak::tak:

rozgladam sie wlasnie za wanienka dla marcela, bo z tamtej juz wyrosl a ma trzy miesiace i nie chca go jeszcze w brodziku kompac bo w lazience najzimniej w domu :tak::tak::tak:

KERNA
17 stopni masz w domu:confused::szok::szok::szok:To jak Wy jestescie ubrani:confused::confused::confused:
Ja mialam teraz 20(i juz mi bylo zdecydowanie za zimno) bo jak szlam do szkoly i na spacer to pootwieralam okna,ale juz mam duuzo cieplej bo sobie grzeje
ja tez cieplo lubna w domu 24st:sorry2:
Na komisji ok nawet szybko poszlo.Babka lekarka prayzznala Oliwce niepelnosprawnosc do 16 roku.Niestety dlatego ze ona jest samodzielna i nie przyjmuje stalych lekarstw to nie dostane tych wiekszych pieniedzy na nia .Dostane te 153 za grupe i te 68 zl rodzinnego.Ale to zawsze cos i fajnie ze juz do 16 roku zycia mi to przyznala ,przynajmniej nie musze co rok tego zalatwiac itp.Powiedziala ze te dodatkowe pieniadze te wieksze moge sie starac jak oliwka zacznie brac hormon wzrostu.No to sie wtedy bede starac :tak:.
Z tamtd do pediatry podeszlam.Mamy antybiotyk,zas chore gardlo:-( i od dzis zaczela wiecej kaszlec ale osluchowo nie ma az tak zle.W piatek do kontroli ,chyba ze sie pogorszy.

Od razu po pediatrze przyszedl G do oLIWKI.JA POSCIELILAM LOZKA i pozmywalam (sory za caps) i o 13 poszlam na klachy do kolezanki z bylej pracy.Fajnie bylo sie na chwile spotkac.Jak wrocilam to Oliwka spala.G poszedl jeszcze do klubu ,te mieszkania chce zalatwiac.

Do Oliwki G ma przyjechac w srode bo ja chce isc do tej szkoly dla rodzicow.powiedzial ze sie postara Jak mu sie nie uda to jego strata bo dzien z dzieckiem mu przepadnie .Pozniej ma sie z nia widziec w swieta w niedziele.Tak wstenie to uzgodnilismy.

Czekam na mame i ide na poczte i do bierdonki po pampersy.
fajnie ze sie dogadujecie jesli chodzi o spotkania z Oliwka Ty masz wtedy czas na kolezanki i dla sibie
Super ze komisja poszla gladko Teraz tylko czekac na kasiurke no i potem na dotacje jak zaczniecie brac hormon

Witam wieczorowo.
Wróciłam właśnie z fundacji.
Oj fajnie dziś dzieciaczki miały.
Wymyśliłam im,że będziemy robic pieski z chrupek kukurydzianych.:tak::-D:-D
Było śmiechu i zabawy.Oczywiście każdy dostał pieska chrupkowego na pamiątkę.:tak::-):-)
Żadne dziecko nie chciało mi dziś wyjśc z sali :szok::szok::-D:-D:-D:-D.
Rodzice wyciągali na siłę.:baffled::baffled::-D:-D:-D:-D

Miałam też malego gościa (braciszka autystycznego Kacperka Davidka),który chciał zobaczyć jak to jest na moich zajęciach.Po wyjściu z sali był płacz i rozpacz ,bo Małgosia nie chciała się zgodzić ,żeby Dawid przychodził na stałe.:no::sorry2::sorry2:A on klęknął przed szefową fundacji i prosił czy może przychodzić z Kacprem na zajęcia no szok normalnie.:szok::szok::szok::szok:
W końcu Małgosia powidziała,że ja mam zdecydować ,wiec mu pozwoliłam :tak:,ale na moje utrapienie :baffled::baffled::baffled:,bo wiadomo,że z dwójką ciężej coś zrobić niż z jednym.:sorry2::sorry2::sorry2:
Co poradzę jak mi szkoda dziecka ;-);-):sorry2::sorry2::baffled::baffled::baffled:

Nie poczytam Was,bo młody ma do nadrobienia 14 stron w książce z zeszłego tygodnia :szok::szok::szok::baffled::baffled: a dziś musimy zrobić conajmniej 4-5 strony.:sorry2::sorry2:
oj kobieto Ty dajesz tyle radosci dzieciaczkom super ze pozwolislas malemu na te spotkania:tak: no i Super wiesci o tacie. Swietnmie sie czuje ale niech sie nie forsuje;-)
My bawiliśmy się tak łącząc chrupka z chrupkiem na ślinę.:tak::sorry2:

Wróciłam od fryzjera z .... grzywką.:-p
Stonka została z dziećmi 3 h. :szok::szok::szok: Krążył pod zakładem fryzjerskim z całą trójką jak jastrząb nad gniazdem.:-D:-D:-D. Łoooo matko nigdy więcej nie zostawię z nim dzieci na tak długo.:no::baffled: Jak wróciliśmy do domu to nie wiedziałam w co ręce wsadzić.:szok::szok: Wszystko porozwalane, ciuchy leżą gdzie popadnie ( czyt. nawet na podłodze), firanka zerwana.:szok: Matki nie ma , hulaj duszo.:wściekła/y:
a fota gdzie:confused:
Balgan pod nieobecnosc mamy to norma:-D
czesc dziewczyny

ja od wczoraj nie mam czasu do pisania, siedziałam i czytałam was wczoraj w wolnej chwili kiedy mój maż wpadł do kibelka albo jeść ale nie odpisałam bo jak zwykle mój maz siedział do 23 na kompie i nie dało sie nawet nic naklikać,
Byłam wczora na zakupach i wsumie zadowolona jestem z zakupów przyjechałam o 16 i nie miałam siły na nic , miałam jechac na 17 do koscioła i nie dałam rady sie ruszyc :-D:-D:-D dobrze ze dzisiaj była spowiedz to sie wybrałam no i wziełam sie za generalne porzadki kilka rzeczy trzeba było wyniesc na strych i maksia ciuszki posortowac bo wiekszosc juz mała wiec po co mja mi lezec niepotrzebnie i tylko miejsce w szafce zajmować

przepraszam ze nie pozaznaczałam cytatów ale jest tego troche duzo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wybaczcie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Fajnie ze sie pojawiła wczoraj aga&emili i dzisiaj mamitka dawo juz was nie było:tak::tak::tak:
no to siostra szalej teraz z tym ogrodkiem
Ja tez robilam porzadek w szafce z ciuchami
Chyba na komunie juz Ci wezme co nie co dla coreczki:tak:
Bede miala wolny bagaznik bo tak zawsze obladowna:-D:-D

Ehhhhh nadrobilam
Jutro popoludniu najpozniej wioeczorem jedziemy do Polski
Wracam we wtorek po swietach wiec nie drukujcie za duzo oczywiscie z PL jak dadza dojsc do kompa naklikam
Torby juz mam spakowane

helolaseczki
ja jak zwykle po nocy ale co poradzic
jak stary ma noce to ja mam urwanie glowy
rano jak wrocil z pracy to musialam go niecnie wykorzsyrac:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D
dobrez ze mala dlugo spala:-D:-D:-D:-D
pozniej ogranlema siebie i mala i polecialysmy zaltwiac sprawy
na poczcie dowiedzialam sie ze ten kto mi wsylal paczke moze zlozyc reklamacje,wiec napsialam do nich maila
zobaczymy co odpisza
tyle dobrego ze Pauliny buty z jesieni sa jeszcze na styk dobre to na swieta bedzie miala:baffled:

zahaczylam o przedszkole,zostawilam dokumenty
kupilam boczek do pieczenia na swieta,doskupilam zaproszen na komunie bo sie okazalo ze mam za malo
potem do szkoly po dzieciaki i tak wrocilam na 14
dzieciaki zjadly rosol,Paulina odrbila lekcje
pozniej robilam pierogi z kapusta i grzybami z calego kg maki wiec troche isch wyslo
p ucieszony ze bedzie mial jutro co odgrzewac,bo woli odsmazone:tak::tak::tak::tak::tak:

pozniej wyginolam dziewczyny na pdwrko i na wieczor poszlsimy do sasiadow zza plotu bo szwagier to chrzestny Pauliny i trzeba go bylo poprosic na komunie
dobrze ze Paulina wie co mowic:tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

i wrocilsymy po 20,dziewczyny pszoly spac,ja musialam zpoywac,naszykowalam ubrania na jutro i tyle

jutro musze wyjsc o 8.30 z domu zeby zdazyc na pociag.bo o 11 mam wizyte u lekarza

MH czemu nie dobierasz telefonu?wez mi rano jak najszybciej napisz vczy mamy zakrecic do Ciebie:-)

Teraz już lepiej. :tak: Wszystko wyszło na wierzch. Jakiś krwiak i dookoła bardzo sina.:tak: Do wesela się zagoi...;-)
Dzięki.:sorry2::sorry2::sorry2: Buciki na 21. PW napisałam .

tak juz odpisalam:tak::tak::tak::tak::tak:
mysle ze cos sie znajdzie:-)

Witam laseczki poweekendowo :happy2:
czytałam po łepkach wiem co u kogo :zawstydzona/y:
net mi muli tak że:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale tylko na bb:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
dzieci zdrowieją ale siedzą w domu :sorry2:na te ostatnie 3 dni ich nie puszczam bo jeszcze nie sa zdrowi na 100%:sorry2:
na święta mieli jechac z tata do dziadków ale w tym wypadku zostaja w domku z nami :tak:

za Dorotkę trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&& mocno mocno :tak:
no tyle zapamiętałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

no kocahan ale masz pamiec
na Ciebie jak zawsze mozna liczyc:-p:-p:-p:-p:-)
dobrze ze dzieciaki zdrowieja

uuuuuuuuu
jak to mowia-za gapowe sie placi

A ja byłam na bazarku u tej mojej znajomej po ile ma pościel i ona za 30zł mi sprzeda:tak: więc juztaniej..ale i tak jak dla ans każdy grosz sie liczy:sorry2::sorry2: wczoraj te buty sobei kupiiłam i wiecie co? nigdy chyba tak ługo sie nie zastanawaiłam nad kupnem. Dałąs 70zł i mówię do M a moze jednak w tych wojasach przeczłapię wiosne a potem jesień? dodam że te moje wojaski to jeszcze z pierwszej liceum:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: oj bieda bieda.....:sorry2::sorry2:
Mały śpi, uwilbia tą swoją kołderkę, za oknem jest cudownie i szybko jakiś obiadek zrobię i na spacerek:tak:

super ze sie domyslil:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
fajne butki

Lunka mówisz że Twój gust?? Haha a jak dodam, że myje naczynia??? Weźmiesz na kilka dni???:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A tak serio to on wcale nie w moim guście bo ja uwielbiam blondynów!! :baffled::tak: Ale już przyzwyczaiłam siędo mojego zgreda a wczoraj go jeszcze podkosiłam i teraz sam sex:-D:-D Lunka zdublowałaś..tobie też bb nawala??:dry:aa i wysałałam pw

ja tez zawsze mialam slabosc do blondynow no i mam blondyna:-D:-D:-D:-D:-D

Bubka[/B] coś , ktoś miał ci przypomnieć w poniedziałek, żebyć coś zaniosła, złożyła czy gdzieś poszła...:confused::confused::confused::dry::sorry2::-p:cool:

Dobrze, ze poszłam dziś do szkoły. Po drodze spotkałam kolezanke i tak od słowa , do słowa... i ona mówi, że w środę odbiór alb już jest.:szok::szok::szok: Ale ten czas leci...

dzieki ze cos zapmaitelas:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ja musze zadzwonic czy alby juz sa bo epwnie tak
dostaalm dzis kartke od siostr-skladka na kwiaty itp prawie 100zl:baffled:
do tego bedzie ten wyjazd do czestochwoy wiec za 2osoby 120zl
alba 100zl
a reszta????????????
ehhhh.....

no ja mam rajstopy, spodnie, bluzke i swetr:sorry2: mały podobnie ale w rajtkach ocieplanych....:sorry2: teraz to jużluzik, ale rano 15 to serio..lodówka. A w łązience jeszcze zimniej bo zamknięta cały czas, ale tam nawet nie mierze, co by zawału nie dostać:-p Pewnie zapalimy, bo daj spokój, ani kąpać mi się nie chce:no:

ja codziennie przealam [o poludniu albo blizej wieczora
raz ze na ciepla wode a dwa bo zimno w domu

Z tamtd do pediatry podeszlam.Mamy antybiotyk,zas chore gardlo:-( i od dzis zaczela wiecej kaszlec ale osluchowo nie ma az tak zle.W piatek do kontroli ,chyba ze sie pogorszy.
y.

zdrowka dla Oliwki
szybko masz decyzje
u ans na drugi dzien
i zazdroszcze ze ma do 16roku bo ja z Paulina co 2-3lata musze jezdzic:baffled::baffled::baffled:

wiecmasz kochana 153zasilku,plus rodzinne te 68zl czy cos i plus jeszcze dodatek rehablitacyjny do rodzinnego 60zl:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
i kobieto skladaj szybko o legitymacje dla malej i macie prawo do ulgowych przejazdow na pkp i pks i sprawdz jak jest w waszym miescie bo np w Wawie na komunikacje miejska dziecko niepelnosprawne plus opiekun maja darnowe przejazdy tylko na legitymacje:tak::tak::tak::tak:
oj wiele dzieki temu zaoszczedzilam

j
dzwoniłam dzis już 3 razy do Oliwki,stęskniłam się już za nią :tak::tak::tak::tak:u niej wszystko ok,dziadek daje sobie radę,nawet dziś spała 3h w dzień to pójdzie późno spać podejrzewam :tak::tak::tak::tak:

rano zrobiła dziadkowi wczesną pobudkę wstała o 4.50 i juz konie cspania i skora do zabawy :-D:-D:-D:-D:-D:-D babcia przyszła z pracy to dziadek teraz odsypia :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

je jak za dwóch,słychac w telefonie że wariuje ,jest uśmiechnięta ,cieszę się że jest jej dobrze.:tak::tak::tak::tak:

u mnie moj tata tez super sobie radzi z dziewczynami

My bawiliśmy się tak łącząc chrupka z chrupkiem na ślinę.:tak::sorry2:

Wróciłam od fryzjera z .... grzywką.:-p
Stonka została z dziećmi 3 h. :szok::szok::szok: Krążył pod zakładem fryzjerskim z całą trójką jak jastrząb nad gniazdem.:-D:-D:-D. Łoooo matko nigdy więcej nie zostawię z nim dzieci na tak długo.:no::baffled: Jak wróciliśmy do domu to nie wiedziałam w co ręce wsadzić.:szok::szok: Wszystko porozwalane, ciuchy leżą gdzie popadnie ( czyt. nawet na podłodze), firanka zerwana.:szok: Matki nie ma , hulaj duszo.:wściekła/y:
hehehhheehehehe
krazyl jak jastrzab:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

czesc dziewczyny

tak to jest jak chlop jest w domu

u mnie dzis caly dzien w sumie ladna pogoda yla
trcohe chmur ale nie padalo
rozpadalo sie wieczorem,ale niezbyt mocno
aby jutro rano i w ogole przez caly dzien nie padalo

AS a jak Kuba w szkole?

dobra nadrobilam to moge isc spac
dobranoc

a zeby bylo smieszniej to moj najblizszy sasiad "zza plota":-D:-D:-D

a co najlepsze to to ze zapomnialam kupic chleba:sorry2::sorry2:
glowy kiedys zapomne normalnie:sorry2::sorry2:
Czaruś dzisiaj nadzywczajnie grzeczny był :tak::tak:
wrocilismy od mamy do domu po 19, ja sobie skladalam sterte ubran, a pozniej prasowalam posciel:tak::tak::tak::tak:
zawsze troche mniej roboty :tak::tak::tak:
mlody ogladal maje, zjadl kolacyjke i poszedl spac:tak::tak::tak:

rozgladam sie wlasnie za wanienka dla marcela, bo z tamtej juz wyrosl a ma trzy miesiace i nie chca go jeszcze w brodziku kompac bo w lazience najzimniej w domu :tak::tak::tak:

myslalam ze zostalam juz sama
moj tez taki prawei "sasiad":tak::tak::tak:
a od pamietania o chlebie to ja mam meza:-)
nawet nie wiem ile chleb kosztuje:-p
co to za wanienka?
dziwne robia
ja swoja kapslam w wanience do pol roku poki nie zaczela siedziec i sie spokojnie miescila a ona zawsze duuuuuza kobieta byla,obie zreszta duze
ale moja wanienka ma 31lat:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

j
Jutro popoludniu najpozniej wioeczorem jedziemy do Polski
Wracam we wtorek po swietach wiec nie drukujcie za duzo oczywiscie z PL jak dadza dojsc do kompa naklikam
Torby juz mam spakowane

to szerokiej drogi
i smacznego jajca:-):-):-):-)

sorki nie edytuje bo mi muli wiec wklejcie to pozniej:-)

zapomnialam napisac ze przyszly buty dla Weroniki
sa super
ma jeszcze luzu troche wiec moze do jesieni jeszcze beda dobre
nie pamietam ktora pislaa ze jej corka ma noge wysoka w podbicu
moja tez ma i ma grubiutka ale te butki sa szerokie i wysokie wiec spokjnie jej oga wchodzi
moge podac linka do sprzedawcy jakby ktoras chciala:tak::tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ależ mi wesoło.
Oddzwonił dziś do mnie Dr Romanowski.
Dzięki mojej pani dyrektor ze szkoły udało się tatę wcisnąć do niego na jutro na wizytę.
On przyjmuje ludzi z całego świata :-):-)
:-D:-D:-D:-D:-D
Tata dozna szoku,ale trudno.
Oczywiście załatwiłam sobie wolne w przedszkolu i jadę z nim .
Może i mi pomoże.:sorry2::sorry2::sorry2:z tą moją szyją ,bo ona to już tylko cudu potrzebuje :baffled::baffled::sorry2::sorry2:

Tutaj jeden z wywiadów dr.romanowskiego na temat naszego zdrowia ,diety (białko i cukry) i zagrożeń ,przyszłości ziemi.:tak::-D:-D:-D:-D
Jak ktoś chce to zapraszam do przeczytania artykułu ,bo warto.:tak::-):-)
Logonia - Nim stracisz zdrowie - Rozmowa z lekarzem Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

Do góry