reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

dzieci sie mnie boja
moja siostra twierzd ze sowje dzieci bedzie mna starszyc:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p
Ana ja Ci dziecko na szkolenie podeślę, hehe.
No póki co nie hjest źle. Po tym jak się uspokoiła orozmawiałąm z nią i widzę, że naprawdę efekt przyniosło pozytywny. NO zobaczymy na jak długo.
J akrzyczeć chyba nie potrafię, a przynajmniej na mojej wrażenia to nei robi. Może i ja na to szkolenie się zjawię:-D

tak rano prad ukradli dziady?????????
mysleleli ze nikt sie nie zorientuje bo tak rano?a to zonk:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a Two gin to jakis hindus????????

a Ty jakis wypadek mialas nie?

ja wczoraj malej kupialm buciki
BALERINKI Z MOTYLKAMI R 27 17cm RÓŻ JASNY (972159908) - Aukcje internetowe Allegro

a Paulinie co soattnio wylicytowalam teczerwone towiecei ze jeszcze nie przyszly:szok::szok::szok::szok::szok:
a to juz ponad tydzien.....
chyba sie pozegnam z butami
tyle ze dziecko na swieta butow nie ma:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Ukradli, ukradli, i niedługo po mnie i Tobie bidulko.
Mój gin to muzinek babmbo:-D
Tak , miałam wypadek zaraz o komuni, dzięń czy dwa, hehe, spadłam z drzewa z wysokości jakiegos 4-5 piętra. No było nie ciekawie...
Butki sa naprawde śliczne.A za tymi drugimi to isę upomnij!

Madziula no gartulacjones kochana, i tak już macie zamiar się ganiać??? Super.

.Julia chora :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wstała rano z temperaturą 37.8 i zwymiotowała :-:)-:)-(
Lunka Pati dziękuję wczoraj dostałam przesyłki :tak::tak:powiem wam tak Lunka Antek śmiga w koszulce z teletubisiami i zdjąć jej sobie nie da :szok:Pati kapcie Antek jak wczoraj kazał sobie założyć to...przez sen mu w nocy ściągaliśmy bo inaczej był ryk :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Lunka a ty kobieto naprawdę spac nie możesz:szok:no o 7 rano mieć już okna pomyte :szok::szok::szok::szok::szok:
Zdrówka dla Julci, kurcze, al esię męczyła biedna
Bardzo się cieszę, że mu się podoba. Najlepsze podziękowanie zadowolone dziecko:tak:
No prąd mi ukradli, musiałam UPSa pilnować, to nie było sensu siedziec bezczynnie. Tu nikogo to chociaz za robotę się wzięłąm...

Justa, ale Cię babsztyl wyrurał z tymi ciuszkami. KOchana ile ma Twoja mała, cos ładnego Ci podeślę, jak mam w tym rozmiarze.

Nastepna oszalała o 7 rano okna myc kobiety co za desperacja przed swietami :-D:-D:-D

A lunka ja pamietam ja z siostra biłam sie bo my to wiecznie sie lały nawzajem tylko ze ja byłam bardziej nerwowa i brała wszystko co miałam pod reka no i tak na niej połamałam flet i pózniej na muzyce nie małam na czym grać:-D:-D:-D
To ni edespareacja kochana, to nuda i wiosna:-D:-D:-D
Grałas na flecie? zawsze mi się to marzyło. Teraz gram co prawda ale na mięsistym, nie drewnianym...:-D:-D:-D:-D

Jestem,żyję .
Miłego dnia.
:tak::-):-)
WOW, no ale chociaz po buźkach widać, że jest lepiej:tak:

jestem wstrętną matką!!!
dlaczego nie potrafie byc normalna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
przy okazji moje dziecko tez mogloby byc grzeczniejsze, wszystko mnie przerasta, nie mam juz sily, teraz rycze bo jestem glupia idiotka ku...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kochana, edna jużpowiedziałą i ja się powtórzę, gdybyś była złą matką, to nie przejęłąbyś sie zajściem w ogóle i wyrzutów nei mai al. Jesteś dobrą mamuśką. Ale ciążą, hormony, głowa siwa, no człoweik jest tylko człowiekeiem, a ddziecko jak nikt inny potrafi z równowagi wprowadzic. Bywa. nastęnym razem, stań nad nim, poczekaj aż się uspokoi i broń boże nie kapituluj. Moja kuzynak ( MOnia ) ma dziecko chore, znerwicowane, ona w nielepszym stanie. Mały po prostu kładł, albo rzucał sięna glebę i wił jak wąż i wył i krzyk i cuda wianki. Na mieście, na środku deptaka a ta ( jak jej radziłąm ) stanęła sobie nad nim i stałą. Luzik. zero nerwacji. Ludzie chodzą , gapią, sie , czaem głupotą palną, ale ona kamieć. Mały potrafił na początku takie sceny 2 godzinne urządząć!!!! Teraz jest luz. I pamiętaj jedno, choć to mega trudne, jak ty sie denerwójesz, to dziecko denerwóje sie razy dwa. Wdech wydech i jakoś da się żyć. A jakby co to my cie radami z życia sprawdzonymi zasypiemy.
Acha, i jak nie je, to si eabsolutnie nei przejmuj ( popieram cie w sprzeczce z ciotką-dziecka z łyżka sie nie goni) jak nie je, to znaczy z enie głodne nei potrzebuje. Jak zgodnieje, to przyjdzie. Tylko zadnego podjadania miedzy posiłakami i wszystko sie ładnie ułoży. Moja czasem zje dwie michy zupki, a czasem tylkołżkę, i ni eumarła. Miałą okres 2 tygodni, gdzie żyłana poranne butli kaszki jednym biszkopcie na obiad i butla na kolację. I nie byłachora, głodna, osłabiona. Organizm nie potrzebuje, moze sie czyszcza...Trzymam kciuki za Ciebie kochana.

wiecie co to anioł nie lekarz :tak::tak:
:tak::tak::tak:

też byłam zołza dla braci.
Dopóki młodsi byli i dawałam radę,to jak coś zasłuzyli ,to lecieli przez okno do ogródko.
Po prostu otwierałam okno i ich wyrzucałam.
W łózku robiłam im więzienie :szok::szok::szok:
Oni za to jak podrośli to we mnie Adam rzucił nożem i zdązyłam tylko drzwi zamknac .
Potem we trójkę nie mogliśmy noża z drzwi wyciągnac.
A za drugim razem to dostałam debowym taboretem w głowę.
Zemdlałam,a oni położyli mnie na łózku.
Mama wraca z pracy i od razu pyta co mi jest.
Oni no śpi sobie :szok::szok: od kilku godzin.
Mama do mnie a ja cała we krwi .
Do szpitala pojechali ,ale już za późno na szycie głowy było.
Było było wyciąć włosy i pilnować,by się zrosło.:baffled::baffled::baffled:
Od tej pory chłopcy miali zakaz zbliżania się w celach wyrównania rachunków.:-D:-D:-D:-D
Oj miała się mama z nami.

Kiedyś w lutym las podpaliłam ,bo ognisko chciałam zrobić i kiełbaski upiec.
Sąsiad zobaczył i rabanu narobił.:-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kiedyś z bratem ciotecznym weszliśmy na najwyzszą topolę taszcząc ze sobą kota na czubek drzewa.
Chcieliśmy zobaczyć,czy kot sam zejdzie.;-):szok::-D:-D:-D
Kot oczywiście zszedł.
Gorzej z nami.
Potrzebna była straż pożarna.:szok::szok::-D:-D:-D:-D
fajnie tak powspominać.:-):-):-):-)
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A tak akochana i cicha z Ciebie NIBY osóbka, hihihihihi

W środę dokonałam cudu na zajęciach.
Dziecko ,które od urodzenia nie chodzi,przeszło nad psem 4 razy:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
Wszyscy płakali jak to zobaczyli :szok::-D:-D:-D,ale to z radości.
Święto w fundacji oczywiście było i mała ma zmieniony od razy tok rehabilitacji.
Dołożyli jej jeszcze godzinę gratis od fundacji i dziewczyna ma się starać.
Do wakacji ma chodzić o balkoniku :szok::szok::szok::szok: Tak sama powiedziała.:szok::szok::szok::szok:
Cos wspaniałego!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cieszę się że tata raka na wolność planuj ewypuścić. Silna gangrena z niego, tak trzymac!!!

A mi sie rzucila w oczy p[uszka z piwka:-D:-D
heheehe, mo wypiła dwa dni wczesniej to piwko i po sobie nie wyniósł, a ja cierpliwa jestem, hehe, no i w końcu posprzatał:-D:-D:-D

M był rano naprawiać auto i co się okazało, że rok temu daliśmy parcha do mechanika, oni wzięli za robote plus części ponad 2tys!!!! A teraz M porozkręcał i okazuje się, że części są stare, niewymienione, śruby pourywane i w ogóle myśli im tam zrobić niezlą awanture

A wiecie co Wam powiem??
Rano mój ojciec szedł sobie do domu, a tu koleś do niego się drze"panie chodź tu szybko!!"
okazało sie, sąsiadowi młody wilczur wsadził łeb w ogrodzenie takie żeliwne i za cholere nie mógł wyciagnać:szok: ten do ojca, żeby łeb mu wpuchał spowrotem, no ale daj spokój...ja bym się nie odwazyła:sorry2: więc zamienili się rolami i ojciec trzymał jego zadek a koleś łeb wpychał spowrotem. Pies tak piszzcał i tłukł się, no wiadomo był prerażony, że ojciec swter miał cały mokry z jego potu:nerd: Ale udało się i pies ze szczęścia to mało się nie posikał no i właścieciel też...
Ja bym zrobiłą raban jak na wojnie, nodaj spokój, 2 tysiaki i taki szajs???!!!!!!!
A przgoda tatusia no rewelka. ja tez bym za łep nie łapała, heheh

ciocia poszla ja mu wlaczylam baje siadl na krzeselku i ladnie jadl obiad:tak::tak::tak::tak:
i można? można:tak::tak::tak::-p:-p
Na okiełznanie może i dobry pomyśł, ale Natali, żeby on Ci ie do tego ne przyzwyczaił. Nie ucz go jedzenia przed tv, zły nałóg. I sami jako dorośli oabsolutnie też nie powinniśmy jeść przy tv.

Ja uciekam.3 majcie kiuki za mnie jutro bo czekaja mnie 1 odwiedziny G odkad nie jestesmy razem.Musze to jakos przetrwac .
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A&E dziewczyno, jak miło Cię iwdzieć, kochana. Mała widze strasznie się męczy, długo to kurde. współczuję i zdrówka ogromnaście WAm życzę!!!!!!!!!

Święta za pasem i w raz z przypływem gotówki zaszalałam i kupiłam sobie nowy biustonosz.:tak:
Widzę, że szalejemy w tym samym guście , heheh, tylko ja mam mały cyc:-(

reklama
No to moge się teraz przywitać. Wsałam o 6 starego czasu, i jakas wyspana i bez kaca:szok:

Wczoraj lało, wiało, głowy wręcz urywało, a ja planowałam spacerki i place zabaw i w ogóle, no trudno. Dziś słonko i na pewno wyjdziemy sobie całą familią.
Po połudnu wpadła koleżanka, zrobiła mi brewki, małej wymieniła kolczyki ( ale był wrzask-nie boało, tylko wspomnienia kiepskie i sie bała, sekunde póżńiej, już latał i sie wszystkim nowymi kolczykami chwaliła, ale we 2 ją trzymaliśmy a madzia kolczyli wymieniała:szok::baffled:). Później, ze mała była mega grzeczna i radosna i spać ani myśłął, podrinkowaliśmy sobie grzecznie. Spać po 24, ale padnieci jak nie iwem. Ale było wesoło, mała uwielbia Madzie, i kurcze, to miała byc jej chrzestna, ale jak zaprosiliśmy ja z myśłłą, by prosić na matkę chrzestn,a to zaczla opowiadac o planach wyprowadzki na stałe do Bydgszczy, wiec już nawet nie wspominaliuśmy, a okazało się, że jednak plany im tunęły i zostają tutaj. Powiedziałąm jej o tym późńiej i jest zła na siebie strasznie, mówi, że gdby mogła to zmienić, to samochód by za to odsała, ona kocha dzieci, a nasz awprost uwielbia. No nic, drugi raz dzieck anie ochrzcze.

No i wstałm skoro świt, mo włąśnie si eprzeciąga, więc lece. Do juterka.

Hej dziewczynki

moja mama przyjechala w piątek, wzoraj byłysmy na zakpkach, pomogłam jej wybrac jakies fajne ciuchy.. od razu lepiej wygląda;-)

a mi kupila obrus na stół i podkładki:tak: i różne takie pierdołki do domu:-)

Luna super Ci w tych włoskach:tak:
A&E dziewczyny juz Ci wszystko napisały, ja myślę że to raczej od tej pleśni.
Ja tylko życzę duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka małej :tak::tak::tak:

Dowikla, ładnie ważą twoje laleczki :tak::tak::tak: Ile przybrały od ostatniego razu?? Bo mi się wydaje, ze sporo :confused:

As, w sklepach to nagminne jak ładujesz pełen kosz :no: Nam kiedyś kasjerka ponabijała za pona d60 zł swoich zakuypów:no: teraz patrzę się im na ręce :tak:
Dawaj znac jak będziecie jechac do zoo, to i my przyjedziemy :-p:-) Może uda się Anbubę ściągnąć :-p

Dowikla, mi tez jakoś pokoju brakuje :dry: Ale pewnie jakbym go miała, to by mi brakowałao następnego :-D A nadmuchanie tego balona graniczy z cudem...

Dorota zdrówka dla Oliwki :happy: Kciuki zaciśnięte &&&&

Agnes, Dzieki za przypomnienie :-D

Madea, jak zakupy, cos wynalazłas fajnego :confused:

Lunka, śliczna fryzurka, a kolorek ci pasuje :tak:

Madziula, jak kurczak :confused:

Natalieczka, ja tez jestem przeciwna lataniu za dzieckiem z talerzem :no: Dobrze zrobiłaś :tak:

A&E duuuzo zdrówka dla maleńkiej.

Lunka zazdroszczę malego cyca :-D zawsze miałam maly i dobrze mi było z tym :tak: teraz jak mam sobie stanik kupić to mnie szlag trafia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No nadrobiłam zaległości :-)

W piatek po zoo byłam padnieta, a jeszcze kończyłam tort dla brata :baffled: Ale ponoć był dobry :-p
Wczoraj bylismy u mamy na obiadku :-p

Juz musze uciekać, bo oje dziecko śmiedzi :baffled:

Witam w ten piękny niedzielny poranek :-):-)
My wstaliśmy prawie o godz.10 nowego czasu :tak::tak::tak: tak nam się dobrze spało. Po obiadku wybieramy się na długi spacer nad zalew Zęborzycki bo szkoda takiego dnia w domu spędzać :tak::tak:
Życzę wam miłej niedzieli :tak::tak:
A&E jak miałaś pleśń w domu to prawdopodobnie to od tego mała tak choruje :tak::tak:
Dorota napisz potem jak po spotkaniu z G :tak::tak:

Witam z ranca:-)
wlasnie zjedlismy sniadanko i Dominik jzu siedzi przed tv a dziewczynki bawia sie wozkami:tak::tak::tak:Wczoraj na roczku bylo ok:tak::tak::tak:Ale mlode wrocily takei wymeczone ze szok:szok::szok::szok:Klaudia to mi na pol rozebrana zasypiala na dywanie
Rano dali mi ladnie pospac bo do 9;30:tak::tak::tak:

MH
No duzo przytyly bo Wiktoria 700 gr a Klaudia 500:tak::tak::tak:

Reszte zaraz poczytam:tak::tak::tak:A teraz kilka foteczek z wczoraj
I jedna fotka z dzisiaj jak dzieciaki smarowali sobie buly hehe

Załączniki

• SDC11749..jpg
    SDC11749..jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 37
  • SDC11753..jpg
    SDC11753..jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 36
  • SDC11748..jpg
    SDC11748..jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 36
  • SDC11754..jpg
    SDC11754..jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 37
  • SDC11752..jpg
    SDC11752..jpg
    31 KB · Wyświetleń: 36
  • SDC11743..jpg
    SDC11743..jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 39
  • SDC11756..jpg
    SDC11756..jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 34
witam sie w ten piękny niedzielno palmowy poranek :tak::tak::tak:
u nas nawet ładnie sie zrobiło bo jak wstałam to nieciekawie bylo
musimy zadzwonic do babci na ktora u nich msze bo u nic krótsze a z młodymi byśmy pojechały :tak::tak:
dzis na obiadek idziemy do mojej mamuśki:tak::tak:
wiec nie musze gotować;-);-);-)

Witajcie .Dojechalam z Oliwka jakos do domu.Bylo ciezko bo wozek w nim Oliwka plus pol paczki pampersow ,3 siatki i duza torba z wozka glebokiego.Wygladalam jak jakis rus .Jakbym cos sprzedawala.Dalam rade.Najpierw w pociagu ,pozniej w autobusie .
Oliwka chora wiec marudna.Spi juz od 19 .Jestem ciekawa jaka ta mocka bedzie.

G jutro przyjezdza do niej miedzy 9.30 a 10.Jeszcze jutro ma sobie zalatwiac mieszkanie.Idzie do znajomej i moe uda mu sie jutro cos zalatwic .
Ma mi jutro przywiesc jakas kase na rachunki ,Tyle dobrze :-).
Trzymam kciuki za jutrzejsze spotkanie:tak::tak::tak:No i koniecznie napisz jak bylo:tak::tak::tak:
Witam.
Szkoła zaliczona,obiad i podwieczorek naszykowany i zjedzony,podłogi terakotowe i gres wszystkie pomyte,z małym się powygłupiałam ,nawet nieco powyszywałam sobie obrazu ,a teraz gości przyjmujemy .:tak:;-)
Teściowa z Ciechocinka wróciła ,to rodzinka się zjechała.
Wieczorkiem tylko jeszcze kopytek na słonince odgrzeję i z mleczkiem słodkim sobie pojemy.
ój D zaczął szaleć od rana i coś ewidentnie chce ode mnie.;-);-)
Nie wiecie co :confused::confused::-D:-D:-D
Nawet naręcze tulipanów dziś od niego dostałam z bilecikiem.
Randka dziś wieczorem.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Dzieci pójdą spać a my mamy zamiar poszaleć między łazienką ,a sypialnią:tak:;-):-):-):-)
Oj widze ze sie dzialo a dzialo:tak::tak::tak::tak:
Tak trzymac Kochana;-):-)

Czesc dziewczyny
Dawno mnie tutaj nie bylo ale przyznam ze czasami wpadam was poczytac tylko weny i czasu brak na pisanie
Emily nadal chora juz sama nie wiem co mam z nia zrobic
Nadal duszacy kaszel jak oddycha slychac mocno jak jej hyrczy w plucach no i ten katar
ciagnie sie to juz u nas od stycznia ostatnio nawet bylismy z nia na pogotowiu bo sie kaszlem dusila i tak mocno kaszlala ze wymiotywala
Teraz musimy robic testy alergiczne do laryngologo musimy i jakis test na zbadanie potu zeby sprawdzic czy nie ma Mukowiscydozy (mam nadzeje ze tej cholernej choroby nie ma)
Lekarz podejrzewa astme albo alergie terminy na badania mam doiero maj czerwiec chyba do tej pory do glowy dostane bo sama nie wiem jak mam dziecku pomoc zeby sie nie meczylo
Teraz robimy w domu inhalacje i troche jest leiej ale kaszel jest okropny juz nie moge patrzec jak ona sie meczy.
Oby nie miala mukowiscydozy bo to jest straszne cholerstwo:no::no::no::no:Moi mieli wlasnie badania w tym kierunku:tak:Wlasnei na te chlorki w pocie ale na szczescie wyszlo ok:tak::tak::tak:Do tego ja i M tez mielismy to badanie:tak:Sa dwie postacie tej choroby i niestety ta oskrzelowo-plucna jest gorsza:no::no::no:
Oklepuj Ja duzo:tak::tak::tak:A dlaczego takei sa terminy na badania:confused:Masakra jakas:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam w niedziele
Laura wstala z kaszlem i ma katarek.Mamusia juz podala kropelki do noska i syropki poszly w ruch
Zjedlismy wspolne sniadanko i wpadlam zobaczyc czy gdzies trodel jest w okolicy bo niby nie pada wiec moze by tak z domu wyjsc
Na obiadek dzis piersi z pieczrkami.Potem planuje spotkanko z Agnieszka

Co do Emily to ja jestem pewna ze to alergia bo wszystko zaczelo sie razem z grzybem na scianie :/ Aga chyba musisz czesto byc u mnie tak co mala bedzie w innym otoczeniu

Dowikla ale torcik pycha a dziewczynki pieknie wystroilas, Ty sama cudnie wygladalas :)

AS Ty to skarbnica wiedzy jestes :))

reklama
Dzieki ANKA;-)
Zdrowka dla Laury:tak::tak::tak:Moja Klaudia tez cos dzisiaj kaszle ale juz dostala cebionik i wapno:tak::tak::tak:

Co do Emily to tez uwazam ze to przez grzyba:tak::tak::tak:Jka dla mnie to mukowisdydoza odpada bo sa tez inne objawy tej choroby

Ale dzieciaki mnie wkurzaja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Pogoda sie spierniczyla i chyab zacznie zaraz padac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Musialabym powiesic pranie bo wlasnie sie skonczylo ale mi sie nie chce:no:

Do góry