reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

U nas na początku też nie było poprawy bo córeczka nie umiała efektywnie wdychać podawanych leków.No i oczywiście musieliśmy wyeliminować alergen w tym przypadku pleśń na ścianach.Obecnie nie mamy pleśni ale pyli leszczyna i podejżewam ze ma na to alergię.A Twoja na co jest uczuluna według Twoich podejrzen?
AS a widzisz u nas odwrotnie córeczka miała wymazy i były ujemne,dlatego trzeba wszystko sprawdzić.

Anek przejdź na dietę PP a młoda w kilka miesięcy wyzdrowieje.
Sprawdzone :tak::-):-)
Polecam gorąco.

reklama
PP a co to jest?
To dieta pięciu przemian oparta na filozofii wschodu czyle leczenie odpowiednio dobranym jedzeniem.
Głównie polega na jedzeniu gotowanym wg zasad smaków i dużej ilości przypraw w minimalnych ilościach.
Efekty wbrew pozorom są mega zaskakujące.

Trzeba tylko dobrze się wczytać i zrozumieć tę filozofię co trudne nie jest.:no:
Po ok.tygodniu już widać mała poprawę a po kilku miesiącach nie ma śladu wszelkich AZSów alergii itp.
Wiem,że trudno uwierzyć,ale jest to możliwe.:tak:

U nas na początku też nie było poprawy bo córeczka nie umiała efektywnie wdychać podawanych leków.No i oczywiście musieliśmy wyeliminować alergen w tym przypadku pleśń na ścianach.Obecnie nie mamy pleśni ale pyli leszczyna i podejżewam ze ma na to alergię.A Twoja na co jest uczuluna według Twoich podejrzen?
AS a widzisz u nas odwrotnie córeczka miała wymazy i były ujemne,dlatego trzeba wszystko sprawdzić.

Nie wiem na co ma byc uczulona plesn tez mam w scianach moze to to
A co do lekow wziewnych to ona je bardzo dobrze wdycha teraz mamy normalny inhalator musi wdychac onad 10 min i tez jest ok i jakby mniej kaszle ale dalej jak oddycha to slychac jak jej hyrczy w pluchach doiero jak okaszle to przechodzi na krodki czas i za chwile to samo

Pleśń jest bardzo niebezpieczna rozsiewa taką jakby truciznę której nie widać a potrafi wyrządzić krzywdę dziecku,najlepiej jak najszybciej się jej pozbyć.Ja mam taki specjalny preparat w spreju pryskam porządnie a potem wietrzę bo śmierdzi niesamowicie chlorem i po pleśni nie ma śladu.

Pleśń jest bardzo niebezpieczna rozsiewa taką jakby truciznę której nie widać a potrafi wyrządzić krzywdę dziecku,najlepiej jak najszybciej się jej pozbyć.Ja mam taki specjalny preparat w spreju pryskam porządnie a potem wietrzę bo śmierdzi niesamowicie chlorem i po pleśni nie ma śladu.
wiesz ja juz kiedys tutaj pisalam ze w styczniu ojawila sie plesn i od tej pory dziecko chore
tez robilam takim srayem ale odobno dalej w scianie siedzi

Czesc dziewczyny
Dawno mnie tutaj nie bylo ale przyznam ze czasami wpadam was poczytac tylko weny i czasu brak na pisanie
Emily nadal chora juz sama nie wiem co mam z nia zrobic
Nadal duszacy kaszel jak oddycha slychac mocno jak jej hyrczy w plucach no i ten katar
ciagnie sie to juz u nas od stycznia ostatnio nawet bylismy z nia na pogotowiu bo sie kaszlem dusila i tak mocno kaszlala ze wymiotywala
Teraz musimy robic testy alergiczne do laryngologo musimy i jakis test na zbadanie potu zeby sprawdzic czy nie ma Mukowiscydozy (mam nadzeje ze tej cholernej choroby nie ma)
Lekarz podejrzewa astme albo alergie terminy na badania mam doiero maj czerwiec chyba do tej pory do glowy dostane bo sama nie wiem jak mam dziecku pomoc zeby sie nie meczylo
Teraz robimy w domu inhalacje i troche jest leiej ale kaszel jest okropny juz nie moge patrzec jak ona sie meczy.
Witaj.Niedawno o TOBie myslalam ze dlugo sie nie odzywasz.KUrcze szkoda mi malej.Dziewczyny dobrze pisza o tych wymazach.3 mam kciuki za wszystkie badania i ni uiekaj od nas bo jak widzisz u nas duzo prad znajdziesz:tak:.
Dorotko obyś nie poległa na polu walki.:tak:
Nie polegne.Bede twarda:tak:.
Oliwka niedawno co usnęła z jakieś 20minut,ja już wszystko spakowałm na basen :tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-) zaraz ide umyć włosy i sie wydepilować a potem spać.
jeszzce te nieszczęsne przestawianie zegarków,nie wyspie sie dzis na bank:no::no::no::no::no::no::no::no:
Fajny dzien wam sie dzis szykuje;-).
ja też jestem tego samego zdania ze nie powinno się karmić dziecka przed bajkami:no::no::no::no:

kiedyś też robiłam ten sam błąd jak Oliwka nie chciała mi jadac i to było z bezsilności ale teraz to już od dłuższego czasu nie ma takiego zwyczaju.

Oliwka dostaje jedzenie i je przy stole i koniec nie ma bajek,bo dziecko zapatrzone je ale tak ajk As mówi nieswiadomie.a co bedzie potem w przedszkolu?tam mu nikt bajki nie puści tylko jak nie zje to będzie chodził głodny bo nikt za nim z jedzeniem biegac nie będzie:no::no::no::no:takie jest moje zdanie na ten temat:tak::tak::tak::tak::tak:
Zgadzam sie .Ja tez popelnilam ten blad ze Oliwka przed bajkami karmiona ale pomalu od tego odchodzimy:tak:.
Mój młody jest wybitnym alergikiem na 40 robionych alergenów ma 36 pozytywnych :baffled::baffled::baffled:
Wiem ,co to chore dziecko,ale ja bez sterydów trzymam i na razie się udaje.
Wystarczy dobra dieta.:tak:;-):-):-)
MASAKRA:baffled:.

Witajcie niedzielnie.Nocka straszna .Co kilka minut Oliwka plakala.Cala noc nie spalam.Dostawlam juz do glowy.Jutro mam komisje do orzeczenia o niepelnosprawnosci i z chorym dzieckiem pojade:baffled:.Jutro jeszcze do swojej pediatry bo widze ze jest corz gorzej.
G zaniedlugo bedzie.Bede twarda.Juz przez telefon sie z nim poklocilam ,wiec nawet jak jest trzezwy to nie umiemy sie dogadac.

reklama
Do góry