reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Heloł wieczorowo :happy2:
Adam śpi od 19 :szok: Julka czyta w łóżku elementarz :sorry2: Antoni z flaszką wody przysypia w łóżeczku :tak:chłop uwagę oglada :tak: to mamuska co??????????? myk na bb:-p;-)
Anek M ogródek śliczny i ten krokusik i przebiśniegi i ten najładniejszy twój kwiatuszek no cudo :tak:
Anka dawaj fotki dawaj fotki dawaj fotki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lunka aleś się narobiła dziś :szok: a jaki wymiar ma twój dywan ze taki cięzki :szok: a Piciu kurcze biedak padnie ci na twarz jak wróci :-(no chyba ze go zbałamucisz kto cię tam wie ;-);-);-);-);-):-p:-p:-p
Natalineczka ludzie dużo używaek wystawiaja buty tez wystawiaj a nuż się sprzedadzą :tak:
MH no to oby jutro kolejki nie było :dry::dry::dry:
Ja po moich geniuszach keczup z szyb tudzież parapetu i framug zmyłam potem ich wpakowałam do dmuchanego basenu (co robi u nas za wanne) nalałam wody i siedzieli ze 30 minut (tym sposobem i łazienke miałam do sprzątania :dry:) potem ubrali sie w piżamki i ganiali po mieszkaniu :tak: Piotrek jak wszedł z pracy to był w szoku Adam leżał i oglądał bajki ...Antonio z Julią grzecznie w iżamkach układali klocki na kocyku na podłodze Malinka siedział z kubkiem herbaty i czytała książkę no sielanka myślał ze mieszkania pomylił :baffled::-D:-D:-D:-D

reklama
Witajcie.A ja dzisiaj pracowałam cały dzień w ogródku,zobaczcie jaką mam już wiosnę.
super, u nas jezcze nie widac kwiatuszków jedynie moje fiołeczki tak mi pieknie kwitną że ho ho:tak::tak::tak:
a jak pachna
dzis wysialam sobie lobelie do doniczki i zasadzilam kilka dni temu cebulki frezji teraz stoja takie puste donice na oknie:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Słuchajcie, jak byłam mała, miałam chyba ze 3 czy 4 latka, mama poszła na zakupy, wiadomo, kolejki wiec trochę jej schodziło. Wpadłąm na genialny pomysł posprzatac mamusi. Zdjełam świerzo położone serwetki, do miseczki wlałam oleju do smażenia i tymi serwetkami cały segment mamusi wypucowałam:-p:-p:-p:-p
Mam wchodzi a ja dumna pokazuję jej swoje dzieo, mało nie zemdlała, no ale wychwaliła mnei, że łądnie posprzatane i az sie swieci:-D:-D:-D
moja siostra wyciela podobny numer :tak::tak::tak::tak:
kiedys tato powiedzial ze jak mu auto umyje to jej da 10 zl:tak::tak::tak:
a miał ledwo kupione bo dwa dni wczesniej z niemiec przyjechal nim:tak::tak::tak:
czarny piekny lakier niskie sportowe wv scirocco
a dla faceta :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
nawet nie mowie co to znaczy
wiec moja siostra duzo nie myslac jak trzeba wypucowac to trzeba wziela miseczke i gąbeczke i proszek izo:-D:-D:-D:-D:-D
tato wyszedl zobaczec jak jej robota idze na szczescie w miare wczesnie tzn zdazyla wyszorowac tylko dach, a pozniej takie ładne kółeczka sie odbijały w słońcu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
tera sie sam z tego smieje ale wtedy nie bylo mu do smiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

malinka takich dobrych serduzsek na świecie jest bardzo mało. :-(Ja wczoraj z ośrodka wróciłam w podłym nastroju. Miałam się ciebie radzić jak ty dajesz sobie radę z docinkami na temat swojej trojki, i czy zdarzają ci się takie sytuacje...:sorry2:Ale tak mnie głowa rozbolała, a potem dzieciaki narozrabiały, że już nie miałam siły zasiąść do kompa.:dry:
Otóż wczoraj właśnie ktoś powiedział coś, że aż serducho mnie zabolało:-(. Kto jak kto, ale to była właśnie doktorka.:baffled: " No jak pani wyjdzie z ośrodka , to zrobi się jaśniej na korytarzu" . Bardzo przykro mi się zrobiło, zwłaszcza, że moje dzieci przesiedziały grzecznie na korytarzu w przychodni dzielnie całą godzinę , czekając na swą kolejkę. Nie wliczam już to mojego zdenerwowania , kiedy to osoby , które przyszły przede mną przepuszczali nowo co przyszłych swoich znajomych. I tak zamiast 3 byliśmy 7.
Do domu przyszłam z dołem, wkurzona. Humor padł.:-:)-(
Nie ma to jak dobre słowo od drugiego człowieka.

Jednak to nie pierwszy taki incydent.:no: Na basenie , w pizzerii zamiast zająć się swoimi czynnościami ludzie skupieni byli obserwowaniem całej naszej piątki. Przykro mi się robi w takich sytuacjach i przez to nawet z domu nie chce mi się gdziekolwiek wychodzić.:-(
Masz kochana podobne sytuacje? Dowikla a ty?
Ja nie wiem czemu obraz rodziny 2+3 budzi wśród ludzi takie wrażenia:no:.Jakiś szok.:dry:
[/B]
Edit: To się Adam nacierpiał w nocy.:szok::szok::szok:
Co za chamstwo:szok::szok::szok::szok:Ale powiem Tobie ze tez sie czesto spotykam z komentarzami i dziwnym patrzeniem sie na nas,ale tak szczerze to mam to gdzies:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jak ktos sie dziwnie patrzy i komentuje to zawsze cos odpowiadam a patzre to sie jeszcze gorzej hehe;-)Spotkalam sie tez z tekstami typu UWAGA;dzieci maja dzieci:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D
Justys pare razy miałam sytuację że ktos zwracał uwagę na to że boże 3 dzieci:szok::szok::szok::szok::szok:albo 3 dzieci to patologia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wiem jak się poczułaś bo samam w takich momentach czuje sie parszywie :wściekła/y:ale nauczyłam się drwić z tego i np na pytanie ta 3 to wasza wszystkie dzieci wasze są???odpowiadam z ironią np nie pożyczyliśmy od sąsiadów co by poszpanować...albo no ta 3 to nasza a jeszcze 2 w domu siedzi.....no muszę czasami dogryź bo by mnie rozniosło .....Julk często mówi w takich sytuacjach no my mamy jeszcze siostre Gabrysię ale teraz jej z nami nie ma:-)(córka Pietruszki) więc boli ale umiem się odciąć a są tez pozytywne raekcje że fajna rodzinka że super dzieci że zazdroszczą itp...nauczyłam się mieć do tego dystans choć nie powiem sa momenty kiedy uwaga zaboli ..a tym bardziej kto to mówi lekarka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ech ludzie i ludziska!!!!!!!!!!!!!!!!!
cieszmy się że mamy 3 zdrowych wspaniałych mądrych dzieci nie wszystkim jest to dane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dowikluś chłop u dentysty ale tak sam z siebie poszedł:szok::szok::szok::szok::szok:
Madziula mój Adam tez zawsze kręci za co ocena tzn jk dostanie 5 nawet za bzdurę to krzyczy od progu tylko o tych jednykach i miernych to zawsze jakoś tak dziwnie pamięc mu zawodzi i zapomina powiedzieć:dry:
hehe niezle:-);-)Mnie kiedys latem zaczepila jakas baba i sie tez pytala czy cala trojka moja i stwierdzila to juz wystarczy chyba:szok::confused:A ja jej na to ze nie bo jestem w ciazy z trojaczkami:szok:to spojrzalam na mnie jak na ufo,zrobila sie czerwona i odeszla:-D:-D:-D
no i teraz Was witam
mamy dzis piekna pogode w samych bluzkach idzie chodzic bo jest tak cieplo
zaraz ide z mlodymi na fdwor
obiad sie dokancza bo rano tez bylismy na spacerze z m i dziecmi i pozno ptzyslismy
teraz mala spi a mlody wstal - drzemnal sie godzinke...
ide dokanczac obiad
m ma na 18:30 wiec potem zajrze...
i wogole fajnie zarobilam bo sprzedlam kozuszek moro firmy NEXT od malego i dalam na li\cytacje i poszedl uwaga... za 75 zl SZOK
ale fajnie przynajmniej cos kaski nadskoczylo :)
Ale niezly interesik zrobilas:szok::szok::szok:Gratuluje:tak:
U nas tez juz robi sie tak cieplutko ,a na dniach ma byc jeszcze cieplej:tak::tak::tak:

Wymyslili rekrutacje przez neta i prosze.Juz widze tych rodzicow wkur***:baffled:
Co do uprzejmosci a raczej jego braku to normalka w PL w De ludzie maja wiecej wyobrazni
A ja zaczelam czytac wczesniej odpisalam i wpadla znajoma bo mialam jej corke na 1,5h bo ona i maz w pracy a mala musiala z przedszkola wrocic.
Tym sposobem Laura unikla drzemki bo byl;a taka marudna ze miala isc spac.No ale potem poszlysmy na plac zabawa a pozniej grac w pilke.Teraz Lali jest po kolacji.Skonczy sie bajeczka i moja corka dzis o 199 idzie spac:sorry2:

Zdradze Wam ze dzis byal u mnie z rana fryzjerka i mam nowe wloski heheh skrocilam tez wlosy i zrobily mi sie o 3cm krotsze:sorry2:Mezowi sie podobam :)
Pochwal sie koniecznie nowymi wloskami:tak::tak::tak:
Witajcie.A ja dzisiaj pracowałam cały dzień w ogródku,zobaczcie jaką mam już wiosnę.
Ale slicznie:-)A mala wyglada cudnie

No to M juz leci :tak::tak::tak:Dzieciaki szaleja i nie ukrywam ze mnie wkurzaja hehe
Posprzatalam sobie chate i wyprasowalam ponad polowe z tego co mialam i zaraz inaczej sie patrzy na to moje pranie;-)ale jak jutro posciagam suche i wstawie kolejna pralke to bedzie masakra:no::no::no:Az strach sie bac:szok::szok::szok:
niedlugo pjde sie chyba wykapac i postaram sie mlodych wczesniej polozyc bo w sumie dziewczynki nie spaly w dzien

A propos allegra . Też od jakiegoś czasu siedzę:tak: i szukam okazji do kupienia Julce i Amelce kreacji na komunię. Ale wszystko takie jakieś drogie...:szok: Chyba wybiorę się do naszego " Centrum Chińskiego" i tam zaopatrzę panienki w sukienki.

Tymczasem wybywam, miłego popołudnia i wieczorku.:tak:
My w tym roku tez idziemy na wesela - az dwa jedno od mojego m kumpla z pracy a drugie kuzynka mojego
tez juz zagladalam na ubranka :tak:
malinka biedny Adaś

justa co za baba:eek: ja tam sie ludzmi nie prejmuje, ostatnio to wszystkim dogryzam i wyzywam jak mi zajdą za krose- np dzis w kauflandzie gosc sie rozpedzil i przywalil w moj koszyk w ktorym mialam jescze maks w foteliku!!! i tak go zwyzywałam,ze na pol sklepu bylo mnie slychac!!! bo widzial ze ide i skrecam to nie mgl sie zatrzymac i poczekac tylko du pnąć w moj wozek!!

tak samo wczoraj jak wychodzilam od okulisty z maksem i bylam juz krok od progu w drzwiach z fotelikiem w rece, wiec sama ledwo sie miescilam na szerokosc to jakis kutafon mi sie ciśnie :zawstydzona/y::wściekła/y: powiedziałam mu ze po 1 najpierw sie wychodzi a po 2 jest palantem bo widzi ze z dzieckiem ide i sie cisnie i mowie a co by bylo gdgyby mi dziecko spadlo na ziemie? gosc czerwony jak burak i jesce baba co palila na schodach przed wejsciem sie wydarla- własnie!!!!bo takich ch u jów trzeba tępić!!!!:szok::-D:-D:-D:-D

patrysia to super Ci się udało:tak:

nie iwem co jeszcze mialam napisać:dry:
hehe kochana ale agresor C sie wlaczyl :-p:-p:-p
no ale ja tez lubie sobie ponazekac na glos i powieciec czasem cos od siebie :-D
Adam co chwilę przysypia Antonio wymazał keczupem całe okno siebie i Julki włosy :wściekła/y:za cholerę nie dojdę skąd ten keczup wzieli to znaczy skąd to wiem z lodówki pytanie które z nich Julka czy Antek to wzieli???????bo Antek tez juz umie lodówkę otwierać:sorry2:zobaczyłam to i pytam które to wymyśliło?????Antek pokazuje Julke i mówi to Adim:confused:Julka od razu to Antek:confused:normalnie bądź tu mądry popatrzyłam na nich dałam im mokre chusteczki i kazałam wycierać:baffled:zaraz pójdę ogarnąć to do czysta i ich przebrać:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
co sie będe denerwować :-)to tylko dzieci a że genialne pomysły mają :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:mama moja i mój tata mówią że ja lepsza nie byłam :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
ale pomyslowi :-D:-D:-D:-D

no kochana ja czekam na zdjecia... :tak::tak::tak:
szybciutko:-p;-)
u lala ale fajnie
mnie moj m motywuje zeby jakos przyozdobic ogrodek przed nasza klatka :sorry2::sorry2:
Słuchajcie, jak byłam mała, miałam chyba ze 3 czy 4 latka, mama poszła na zakupy, wiadomo, kolejki wiec trochę jej schodziło. Wpadłąm na genialny pomysł posprzatac mamusi. Zdjełam świerzo położone serwetki, do miseczki wlałam oleju do smażenia i tymi serwetkami cały segment mamusi wypucowałam:-p:-p:-p:-p
Mam wchodzi a ja dumna pokazuję jej swoje dzieo, mało nie zemdlała, no ale wychwaliła mnei, że łądnie posprzatane i az sie swieci:-D:-D:-D

A ja dziewczyny padam na twarz. solidaryzuję sie chyba z moim Piciem. Słuchajcie, poszedł do pracy na 6 rano, później do lekarza na okresowe, i dzwonią do niego, ze jest pilnie potrzebny, bo Marcinek znów zachlał i trzeba wysyłkę pokroić. No i poleciał na jeszcze jedną zmianę do 22.
Biedaczek
No a ja zamówiłam pranie dywanów na jutro rano, więc wszystkie 2 ( jeden zwarzyłam i warzy 57kg ) zwniosłam na trzepaki, wytrzepałam, jeszcze raz odkurzyłam, pomyłam podłogi, wyglancowałam chate, porobiłam porzadki w szafach z zimówkami, balkon wysprzatalam, no błysk. Jutro pokoik i łazienka. Padam na twarz. Jem wlasnie kanapke na obiad:zawstydzona/y:
hehe no tos posprzata;a na blysk:cool2::cool2:

a ja jzu dzieci wyprawilam do spania i spia :szok::szok::szok:
ale szybko
choc podejzrewam z e Niki i tak sie obdzi bo nie dojedzona jkos mi sie wydawala...
zjem sobie koalcje zrobie m koalcje co bedzie mial jak wroci z roboty, posprztam troche w kuchni no i to by bylo na tyle :-D

Lunka aleś się narobiła dziś :szok: a jaki wymiar ma twój dywan ze taki cięzki :szok: a Piciu kurcze biedak padnie ci na twarz jak wróci :-(no chyba ze go zbałamucisz kto cię tam wie ;-);-);-);-);-):-p:-p:-p
Wiesz, on duży nie jest, ale to wełna ( w dodatku troszkę mokry ) i taki maks gruby supekowy czy jak to sie zwie, 4cm dł włosa
A ja go dziś wyjątkowo nie zbałamucę, bo mnie plecy bolą po tych dywanach. naciągnęłam sobie znów to dziadostwo.

Spotkalam sie tez z tekstami typu UWAGA;dzieci maja dzieci:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D

Heeeeee???????????
A z trojaczkami bomba:-D

Dziewczyny odklejam sie od kompa, bo ledwie siedze, musze mojemu na jutro kanapki zrobić, niedługo obiad dla niego wstawić i łóżko posłać, bo juz nie bedzie miał siły. Moja cały dzień grzeczn ajak aniołek, az nie poznaję tej pani. I odpukac ani razu nie popuściła. Jak na nią naskarżyć to zaraz lepiej się zachowuje, hehe. A skoro dziś ją pochwaliłam, to jutro będę miałą sajgon, hihihi

Dobranoc dziewczyny, wpadnę z ranca zanim gościu do dywanów przyjedzie.

LUNKA
Ja tez mam taki dywan z dlugim wlosiem i Ci powiem ze moj tez jest taki ciezki:no:No ale fajnie wyglada;-):-)

Ja spadam bo moje dzieci zaraz doprowadza mnie do furii chyba:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Lunka ale byłaś kochana córeczka mamusi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Natalineczka a twoja siostra :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
ale takie historie sa właśnie po latach świetnymi anegdotami rodzinnymi :-D:-D:-D:-Dmi do dzis tatuś wypomina jak to 4 letnia Anulka wzieła młotek i długasne gwoździe z szopy i powbijała wczasowiczom w kołoa od samochodów :szok:mama chciała mnie zabić a tata córeczki nie bił nigdy to tylko pędem załatwiał nowe koła do aut a ze czsy kryzysu to łatwo nie było :baffled: a wczasowicze nazywali mnie potem bandytka :dry:albo jako 5 letnia kochan wnusia siedziałam z dziadziusiem w szpoie i dziadziuś mnie uczył jak sie papiaki w deseczkę wbija młotkiem ...dziadzius sobie ucioł na progu drzemkę a Anulka cały pieniek nawbijała papiaczków dziadzius wstał zabrał sie za rąbanie drzewo odskoczyło i ....Ania biegusiem wiała :-D:-D:-D albo z moją kuzynką paliłyśmy sobie patyczki w lesie aż się ściółka zajęła :-p:-p:-p:-p no więc dzieci nasze mają mieć po kim genialne pomysły :-p
Agnes ale żeś post napisała normalnie wali po oczach :szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pati no skąd wiedziałaś ze się obudzi?????????:-D:-D:-D:-D:-D
ja czekam na film na tvn klub szalonych dziewic a mój chłop na sex:cool2::cool2::cool2::cool2: no nic trzeba lecieć pod prysznic i albo przed filmem albo po filmie a może na reklamach:-p:-p:-p:-p:-p

reklama
Do góry