reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Justa ,ludzie chyba własne frustracje wyładowują taka głupią gadka,nie przejmuj sie tak ,wiem ,ze łatwo mi powiedzieć ,ale innej rady niema:tak:Szczerze powiem ,ze do głowy mi nie przyszło ,ze ludzie mogliby być tak chamscy:tak:

Luna ona na pólrocze miała śrenią 4.4,na razie sie na to nie zanosi ,a rower ma kilkuletni po przegladzie i drobnej naprawie na jesień więc w dobrym stanie ,o nowym mowy nie ma:no:

reklama
Justyś i dlatego przeżywasz to potem bardziej bo gdy sie człowiek odszczeknie wykrzyczy to mu łatwiej a jak dusi w sobie to mu ciężko :-:)-:)-(ale ciężko zmienić siebie taki z ciebie typ i juz :tak: moja Julka by ci się przydała z jej podejściem do życia :tak:ja ci ją pożycze na troche latem i jak wyjdziesz z 4 na spacer to sie nie przejmuj ona ludziom dogryzie:rofl2:
żarcik wiem ludzie potrafia być mega beszczelni:wściekła/y: a pytanie jednego z kolegów hmmm bardziej znajomych iotrka czy nam starcza na chleb????Piotr no a czemu by miało nie starczać?????no wiesz bo jak sie ma dużo dzieci to raczej bieda nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: albo coś co nas strasznie bolało to było w ubiegłym roku i jeden znajomy Piotrka zreszta z tego samego działu ...powiedział do chłopaków ze Piotrek to powinien dzieciaki do beczek powkładac jak ta rodzinka co było tak głośno i by miał spokój bo tak to zmęczonyniedospany chodzi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nikt nie chciał o tym Piotrkowi powiedziec bo wiedzieli że jak sie wkurzy to chłopaczka pierdyknie a w rezultacie straci pracę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale w końcu jakoś wyszło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Piotrek obmyślał jak mu dopierniczyć ...ale okazja sama przyszła mieli z żoną problemy musieli szybko zapłacić za coś ratę i chcieli pożyczyc 200zł ....no i zapytał sie mnie :crazy: a ja prosto z mostu "wiesz czuje że potrzebujecie my mamy wiesz jak to w rodzinach wielodzietnych państwo daje masę kasy i mamy bo dzieci do beczek nie włożyliśmy to nam płacą..."zmieszał się zrobił sie bordowy i odszedł ....ja potrafię wyczekać na odpowiedni moment co by dowalić........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

czesc mamuski!!:-)
pogoda piekna za oknem a my niestety musimy w domku siedziec.:no:
blizniaki nawet dzielnie znosza te zastrzyki.oby im tylko pomogly!!!
a ja sie dziwnie czuje,gardło mnie pobolewa,katar dostalam-chyba mnie jakies chorubsko dopada(oby nie bo już i tak tyle kasy poszlo na leki):wściekła/y:
przydało by mi sie okna umyc ale jakos nie mam checi.:eek:

malinka1-biedny adam,życze szybkiego powrotu do zdrowia.
ja nie tak dawno mialam angine i przezuciło mi sie to na prawe ucho-bolalo jak fiks wiec doskonale go rozumiem.:-(

dewikla-zdiecia super!!i napewno byla exstra zabawa!!!!;-)

anaconda27-jakis do dupy ten antybiotyk skoro nie pomugł i twojej niuni i moim chlopcą.:no::wściekła/y:

iwicik28-ojjj ale ci zazdroszcze-ja chciała bym sie tak ponudzic i nic nie robic.;-)

justys82-co za wredny babsztyl ztej doktorki!!!!!!!:szok::szok::szok::wściekła/y:
czasem głupota lucka nie zna granic.:no::wściekła/y:
ja tez mam taka sama metode na taki teksty jak malinka1-potrafie czasem porzadnie dogrysc!!

milego dnia!:-)

Przypomniało mi się ...

Wiecie co wczoraj Kacper na wieczór zrobił? Bawili się z Julką takimi drewnianymi mieczami. W pewnym momencie ja z Łukaszem i Amelą wyszliśmy do kuchni. Przychodzimy a w domu pełno czarnego dymu.:szok::szok::szok: Pierwsza myśl, panika - PALI SIĘ!. :szok::szok::szok: Łukasz wszedł do pokoju a tam filar, taki szyber odprowadzający spaliny wsunięty do końca. ( nie wiem jak to wytłumaczyć). Dymu od cho*. Pytamy co się stało, jak to się stało.... Brak winnego.:wściekła/y: Nikt nic nie wie.:no: Wietrzenie chałupy.:wściekła/y::wściekła/y: Potem mycie wszystkiego.:wściekła/y::wściekła/y: A ja już mna święta czyste firanki pozakładałam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-(
Potem okazało się , tak na spokojnie rozmawiając ze starszakiami, że jak się bawili tymi mieczami , niechcąca stuknęli w filar i szyber się zamknął. :angry::angry::angry:
Szczęście , że w miarę szybko przyszliśmy i , że nic nikomu się nie stało.
no to fajnie mialas, dobrze ze w miare wczesnie przyszliscie:tak::tak::tak::tak:
KOchane!
Ja tylko na chwilke
przywitać się
i zmykam
dziś mam dzień na sprzątniecie mieszkania
bo od jutra sprzątanie sklepu itp.
już nie wyrabiam z czasem
ale sama tego chciałam
kochana nie przejmuj sie zalatwiaj i milego sprzatania nowego przybytku ;-);-);-);-)
Ja u koleznki posprzatalam ale dzieciaczki tak juz pobrudzily ze wogole tego mojego sprzatania nie widac.Czekamy na babke od tipsow :-).

Dziekuje wam za dobre slowa .Macie reacje i ja wiem ze narazie sie G przejmuje ale dokladnie wszystko w swoim czasie.Przejdzie mi :-).Mnie zalezy aby zarabial bo wtedy kasa dla mnie bedzie pewniejsza.W niedziele jak przyjedzie do Oliwki to musze z nim pogadac o kasie i o kilku naszych wspolnych rzeczach .
Powiem wam ze czuje ze pomalu juz sie od nieggo totalnie oddalam.Przyzwyczaje sie do bycia semej.Moze jakis sie skusi na moje TIPSY hihihihihihi zart .

MH dzieki za checi :-).
MEDEUSKA dzielny Maksio ;-)
super, tak trzymaj kochana:tak::tak::tak::tak::tak:
witam kochane wtorkowo:happy2:
jestem mega nie wyspana :no: Adam całą noc płakał tak go bolało ucho :-(o 6.30 zadzwoniłam do naszej pani doktor na komórke w pełnej desperacji bo już z bólu zwracał i pytam co mam robić przepraszam ją że dzwonie tak wcześnie itd a on ze spokojem że jest do 7 na dyżurze w szpitalu ale jak tylko skończy przyjedzie do nas do domu :szok:myslę kurcze ciekawe ile skasuje no le trudno .....przyjechała o 7.30 zbadała Adama obejrzała na wzystkie strony okazuje sie że od anginy dostał stanu zapalnego jamy ustnej i ucha :-:)-:)-:)-(dostał leki nystatynę do jamy ustnej krople do ucha włożyła mu tez do ucha opatrunek z antybiotykiem i wiecie co nie wzieła ani złotówki :szok::szok::szok:powiedziała że mieszka od miesiąca ulicę za nami więc i tak ma po drodze a poza tym to jej pacjent i tak jakos nas lubi :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wiecie co mi słów zabrakło bo dawno się z czyms takim nie spotkałam :no:mało tego powiedziała że na 14 będzie szła do przychodni to wpadnie zobaczyc Adasia :szok::szok::szok::szok:wiecie co sa jeszcze dobrzy ludzie na świecie :tak::tak::tak:
Adam teraz czuje sie lepiej tzn wreszcie ucho przestało go boleć :tak:Antek śpi ,Julka w muzeum a ja ledwo na oczy patrzę bo spałam od 23 do 24.25 a potem to już męka z Adamem :-:)-(
Anabubka to masz teraz ulicę :szok::szok::szok::szok:nie zazdroszczę :no::no::no::no:
Lunka my tez mielismy takie puzle dla Julki jak MH i Anaconda ci polecają były super zużyły sie przez te pare lat ale byłam zadowolona z nich :tak::tak:
Medea co to za okulista:szok::szok::szok::szok::szok:ja pierdziu przecież dzieciaczkom takim małym tak sie wzroku nie bada:szok::szok::szok:zmień lekarza i to szybko :tak:
Justa ale cie dzieci załatwiły :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dobrze że szybko wróciliście :szok::szok::szok::szok:
MH a co ty dzis masz taki wystawny obiad:szok::szok::szok::szok::-):-):-):-):-)
Joasiu szefostwo cię ceni a może na tym lotto wcale nie będzie tak źle???a może lżej i lepiej płatne??jesteś dobrym pracownikiem gratuluję!!!!!!!!!!!!
Madziula a to ci Klaudia niespodzianke zrobiła :baffled:jak bym to skądś znała:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: ale Adam mnie w szok wbił jeżeli chodzi o matme w tym semestrze bo ma cztery 5 w tym dwie ze sprawdzianu i dwie 4 i jedną 3 nawet pani jest w szoku :dry:
bidula, ale sie nacierpial a lekarka to dusza nie czlowiek:tak::tak::tak::tak::tak:

malinka takich dobrych serduzsek na świecie jest bardzo mało. :-(Ja wczoraj z ośrodka wróciłam w podłym nastroju. Miałam się ciebie radzić jak ty dajesz sobie radę z docinkami na temat swojej trojki, i czy zdarzają ci się takie sytuacje...:sorry2:Ale tak mnie głowa rozbolała, a potem dzieciaki narozrabiały, że już nie miałam siły zasiąść do kompa.:dry:
Otóż wczoraj właśnie ktoś powiedział coś, że aż serducho mnie zabolało:-(. Kto jak kto, ale to była właśnie doktorka.:baffled: " No jak pani wyjdzie z ośrodka , to zrobi się jaśniej na korytarzu" . Bardzo przykro mi się zrobiło, zwłaszcza, że moje dzieci przesiedziały grzecznie na korytarzu w przychodni dzielnie całą godzinę , czekając na swą kolejkę. Nie wliczam już to mojego zdenerwowania , kiedy to osoby , które przyszły przede mną przepuszczali nowo co przyszłych swoich znajomych. I tak zamiast 3 byliśmy 7.
Do domu przyszłam z dołem, wkurzona. Humor padł.:-:)-(
Nie ma to jak dobre słowo od drugiego człowieka.

Jednak to nie pierwszy taki incydent.:no: Na basenie , w pizzerii zamiast zająć się swoimi czynnościami ludzie skupieni byli obserwowaniem całej naszej piątki. Przykro mi się robi w takich sytuacjach i przez to nawet z domu nie chce mi się gdziekolwiek wychodzić.:-(
Masz kochana podobne sytuacje? Dowikla a ty?
Ja nie wiem czemu obraz rodziny 2+3 budzi wśród ludzi takie wrażenia:no:.Jakiś szok.:dry:

Edit: To się Adam nacierpiał w nocy.:szok::szok::szok:

Wiesz co malinuś... ja raczej z tych cichych osób i zanim odpysknę ... zwykle przychodzę do domu i wyładowuję się w kuchni przy garach lub na mężolu. Dopiero potem tak leżąc już na spokojnie w łóżku mam milion myśli, natłok słów jakie mogłabym wykrzyczć , powiedzieć komuś kto mi dogryzł.Czasem śni mi się to po nocach. A Julina the best, jak zwykle z resztą. :tak:

Inna sytuacja spotkała mnie w banku, kiedy to przyszłam z Amelką i Ł. , bo akurat miał wolne... a , że w banku pracuje moja chrzestna wyszła z za biurka i podeszłą do Ł. trzymającego Amelię ( pół roku wtedy miała) a ja stałam przy kasie. W pewnym momencie stanęła za mną babka, która ma chorego chłopca ( autyzm, niepełnosprawny chlopiec) i mówi mi do ucha.... " Patrz zabawkę przynieśli do banku" , ja na to " Noo, fajną". Ona: " Już nie mają gdzie z dzieckiem przychodzić" . Mnie głupio się zrobiło. Nic nie odpowiedziałam. Nagle Amelce smoczek upadł. Ja mówię z daleka : " Łukasz smoczek wypadł Amelce" . A babę jakby ktoś w mordę strzelił. Mówi ,tłumacząc się : " A to paniiiii???. Ja przepraszam , nie wiedziałam. Bo wie pani, ja taka bajdziora jestem. Nawet nie widziałam, ze pani w ciąży była". Nic jej nie odpowiedziałam, wyszłam z banku.
A w domu tak sobie nabiłam głowę... Jak tak można być podłym.

Justyś i dlatego przeżywasz to potem bardziej bo gdy sie człowiek odszczeknie wykrzyczy to mu łatwiej a jak dusi w sobie to mu ciężko :-:)-:)-(ale ciężko zmienić siebie taki z ciebie typ i juz :tak: moja Julka by ci się przydała z jej podejściem do życia :tak:ja ci ją pożycze na troche latem i jak wyjdziesz z 4 na spacer to sie nie przejmuj ona ludziom dogryzie:rofl2:
żarcik wiem ludzie potrafia być mega beszczelni:wściekła/y: a pytanie jednego z kolegów hmmm bardziej znajomych iotrka czy nam starcza na chleb????Piotr no a czemu by miało nie starczać?????no wiesz bo jak sie ma dużo dzieci to raczej bieda nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: albo coś co nas strasznie bolało to było w ubiegłym roku i jeden znajomy Piotrka zreszta z tego samego działu ...powiedział do chłopaków ze Piotrek to powinien dzieciaki do beczek powkładac jak ta rodzinka co było tak głośno i by miał spokój bo tak to zmęczonyniedospany chodzi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nikt nie chciał o tym Piotrkowi powiedziec bo wiedzieli że jak sie wkurzy to chłopaczka pierdyknie a w rezultacie straci pracę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale w końcu jakoś wyszło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Piotrek obmyślał jak mu dopierniczyć ...ale okazja sama przyszła mieli z żoną problemy musieli szybko zapłacić za coś ratę i chcieli pożyczyc 200zł ....no i zapytał sie mnie :crazy: a ja prosto z mostu "wiesz czuje że potrzebujecie my mamy wiesz jak to w rodzinach wielodzietnych państwo daje masę kasy i mamy bo dzieci do beczek nie włożyliśmy to nam płacą..."zmieszał się zrobił sie bordowy i odszedł ....ja potrafię wyczekać na odpowiedni moment co by dowalić........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ludzie sa niemozliwi:wściekła/y::no::no::no::no::no:
a mi się marzy wielka rodzinka, m mowi ze max trojke chce ale moze nam sie by cos wiecej trafilo, u nas wszedzie dookola rodziny wielodzietne tylko moj tato ma brata a tak to 6 w domu minimum, a u darka taty to ich 14 bylo:tak::tak::tak::tak::tak:
a jakie zgranie tej rodziny, naprawde nie wiedzialam bardziej zgranej i zrzytej rodziny:tak::tak::tak:
widac ze wszyscy sie kochaja sobie pomoga itd:tak::tak::tak::tak:

witam sie wtorkowo zaraz mykam do wanienki wykompam sie i spadam na zakupy przedswiateczne po jaja trzeba jechac itd;-);-);-)

madziula takich sytuacji jest pełno.:tak: Wiesz, może ciebie bezpośrednio to nie dotknęło, stąd nie zdawałaś sobie sprawy, że ludzie są az tak podli.:sorry2:

malinka pożycz, pożycz mi Julki, co dwie to nie jedna. :tak:Fakt faktem pamiętam akcję z Adamem i cukierkami.:tak::dry: U nas tez pełno takich sytuacji, dlugo by opowiadać.:cool:

lidka
współczuję choróbska, wiem co przechodzisz. :tak:

natalineczka, bo w kupie raźniej.:-D To prawda. Wcześniej w rodzinie było po kilkanaścioro dzieci i jakoś człowiek nie marudził, ale to na wsiach chyba:baffled:.

No nic... uciekam i ja. Pora na spacerek wyjść.

No ,nie dotkneło ,ale dziwie sie w ogóle co za gadak ,ze trójka dzieci to duzo ,wielodzietna rodina to dla mie jak jest 4 lub wiecej ,moja szwagierka ma 3 dzieci ,normalka .Ludzie sa bezczelni i tyle.Malinka no niezle ,a ten kolega to niedorozwój jakiś ,jak mozna coś takiego powiedzieć.
U mnie była mama na kawce,wypiłam dzis juz 3 az mi niedobrze.

Malinka pozazdroscic lekarki :-).Dokladnie sa jeszcze dobrzy ludzie na swiecie :-).
JUSTYNK BRAK MI slow na tych ludzi.Staraj sie nie przejmowac .Jestem z toba kochana.

Ja mam tipsy czuje sie jak kaleka :-).Nic nie potrafie zrobic.Ta dziewczyna jeszcze jest bo we dwie robimy paznokcie.Nie umem nic teraz zrobic.Pierwszy raz mam takie paznokcie :-).Oliwk spi.Cos jej zas krew lec z zabkow :-(.
Jak oliwka wstanie to sprzatanko,zjemy zupke i idziemy z dziecmi na chustawki.Wrocimyto rybke na drugie bedziemy robic.POZNIEJ salatke owocowa .

Cześć Kochane. Dzisiaj nas wypuścili. Kuba zdrowy już teraz śpi, jeszcze przez kilka dni leki ma brać ale tak to ok :tak: za to ja mam katar i zatoki mnie bolą i mam nadzieję że się szybko wyleczę bo już prawie czwarty tydzień mi się to ciągnie :sorry2: teraz idę się wykąpać i się kładę. Zajrzę jak otrzeźwieje :-D papa

Hej dziewczyny ja tak tulam sie dzisiaj i podczytuje was i normalnie sie dziwie ze kogos moze dziwic matka z trójka dzieci :szok::szok::szok: przeciez w tym nie ma nic dziwnego rozumie ze w ostatnich latach zrobiła sie moda na 2+1 czyli jedno dziecko ale bez przesady ja mam ssiadke w moim wieku , która ma dwóch synów w wieku 3 i 5 lat a teraz w lipcu rodzi trzecie i jej cholernie zazdroszcze chociaz jej maz twierdzi ze bedzie jeszcze jedno no ale to czas pokarze , zreszta , wiec nie rozumie ludzi na których robi to takie wrazenie , chyba ta osoba powinna sie zastanowic czy tak czasem jej nie brakuje piatej klepki:-D:-D:-D:-D

takie cieplutko u mnie
+16 na termometrze ze chodze i spaceruje z pieskami moimi :-D:-D:-Dzeby nie było ze sama jaka obłakana :-D:-D:-D:-D

reklama
Witam, my po rehabilitacji :tak: Następna wizyta jak mała zacznie ładnie chodzić :tak::tak::tak: Została wychwalona, jak sobie świetnie radzi jaka śliczna, jak grzeczna, achy i ochy :-D:-D Tak urosłam, że mało nie pekłam z dumy :-p Rehabilitant powiedział, że on nie widzi, żadnych h powodów do rehabilitacji SI :happy2: No ale kontrolować będziemy :tak:

A co do ludzkich docinek, to niema się co przejmować :happy2: Ludzie przeważnie mówią takie rzeczy z zazdrości, należy im współczuć.

Dzisiaj wystartowały zapisy do przedszkoli przez internet, nie sposób odpalić ich stronę :wściekła/y:

Do góry