reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Rozumiem, w takim razie jak nie znajde nic u nas, to kupie jej takie. Dzieki.
Chcialam zapytac, czy da sie to na sciane powiesic, ale zanim je sie znudza, to moga srednio wygladac, hehe

No trochę sa zmalt5retowane :-D Anika je dorabia, jeszcze trochę i zakończa swój żywot :sorry2:

Takie same poleciłam :-p:-D

No a ja już prawie mam obiadek :szok::-D Sosik pieczarkowy, schabik duszony, kapuśniaczek no i jeszcze obowiązkowo sałatka z ananasem, ale to w trakcie wyjdzie samo :-pA na sniadanie ( o 6.30) były naleśniki :-DAle się uwinęłam dzisiaj :-p jeszcze tylko mięsko musi dojść :happy2: No ale jak się wstaje o 5 :dry:

Hej .
I u nas piękne słoneczko. :tak::-)

Dorotko no, no. Dbaj o siebie, zmieniaj co popadnie. Jak wiosenne porządki to wiosenne porządki.:cool2: Nowa fryz, pazurki ... to zawsze poprawi choć troszkę humorek.:tak:

Pati Niki śliczna w tej bieli..:tak:

Iwcik
nie ma nic przyjemniejszego jak poczuć ruchy maleństwa.:tak: samej mi się nieraz za tym tęskni.:sorry2:

dowikla zdjęcia świetne, dziewczynki widać , że się wybawiły.:tak::-)

luna665
to sobie dogadzasz na sniadanie. Ja zadowalam się kawą.:-p Jakie zwroty.:rolleyes2::wink:

Joanna
Gratuluję awansu.:tak: Nie dziwię ci się , że się mało cieszysz, w końcu to duża odpowiedzialność.:baffled: Ale skoro szefowa cię doceniła... A dołoży do wypłaty?:cool:

As
,spotkanie chłopów :-D:-D:-D:-D

medeuska z Maksa prawdziwy kawaler. :tak:

Ktoś coś pisał o KFC i mnie się przypomniało... Przez rok trzymała Happy Meal z McDonalds w szafce. Nie spleśniał

My wczoraj u kontroli byliśmy. Dzieciaczki dostały jeszcze antybiotyk na 5 dni w celu doleczenia .:tak: Więc wszystko idzie ku temu, że w czwartek wreszcie do szkoly powędrują. Uff...:cool2:

Hej dziewczyny,ja dzś obolała,bo za podwórko sie juz wziełam,ale będzie pieknie na wiosne:tak:,to prawda ,ze jak człowiek sie spoci to mu weselej:tak:

As scenka jak z filmu ,dobrze ,ze jak braliście ślub do tego co trzeba koscioła trafił:-D:-D wesoło.

Iwcik ,chłop z domu to spokój w domu,radośc i szczęscie:-D podziwiam ,ze wytrzymałaś przy m przy kompie całe dnie:tak::szok:

Dowikla fantastyczne fotki ,super takie wariacje

Dorotka ,to dobrze ,ze mio spedziłasz czas.A g.sobie odpuść skoro sie rozstaliśćie ,bo z twoich postów to marwisz sie i przejmujesz nim tak jak dawniej ,ale wszystko w swoim czasie,myśle.

Przeżucałam wczoraj jeszcze drzewo do drewutni ,co tam siłownia i aerobic wystarzczy drzewo poprzezucać i poukładać-masakra.
Moja Klaudia ma 2 jedynki z matmy,małpa sie nie przyznała ,ale byłam u jej wychowawcy ,bo na zebraniu mnie nie było,rece ,nogi opadają .Ochotę mam utłuc małpę:baffled:

Asia ,ale w pracy cie cenia kochana musisz byc naprawdę dobrym pracownikiem -gratulacje kochana.

Anabubka ,ale kanał:-D

Przypomniało mi się ...

Wiecie co wczoraj Kacper na wieczór zrobił? Bawili się z Julką takimi drewnianymi mieczami. W pewnym momencie ja z Łukaszem i Amelą wyszliśmy do kuchni. Przychodzimy a w domu pełno czarnego dymu.:szok::szok::szok: Pierwsza myśl, panika - PALI SIĘ!. :szok::szok::szok: Łukasz wszedł do pokoju a tam filar, taki szyber odprowadzający spaliny wsunięty do końca. ( nie wiem jak to wytłumaczyć). Dymu od cho*. Pytamy co się stało, jak to się stało.... Brak winnego.:wściekła/y: Nikt nic nie wie.:no: Wietrzenie chałupy.:wściekła/y::wściekła/y: Potem mycie wszystkiego.:wściekła/y::wściekła/y: A ja już mna święta czyste firanki pozakładałam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-(
Potem okazało się , tak na spokojnie rozmawiając ze starszakiami, że jak się bawili tymi mieczami , niechcąca stuknęli w filar i szyber się zamknął. :angry::angry::angry:
Szczęście , że w miarę szybko przyszliśmy i , że nic nikomu się nie stało.

KOchane!
Ja tylko na chwilke
przywitać się
i zmykam
dziś mam dzień na sprzątniecie mieszkania
bo od jutra sprzątanie sklepu itp.
już nie wyrabiam z czasem
ale sama tego chciałam

Ja u koleznki posprzatalam ale dzieciaczki tak juz pobrudzily ze wogole tego mojego sprzatania nie widac.Czekamy na babke od tipsow :-).

Dziekuje wam za dobre slowa .Macie reacje i ja wiem ze narazie sie G przejmuje ale dokladnie wszystko w swoim czasie.Przejdzie mi :-).Mnie zalezy aby zarabial bo wtedy kasa dla mnie bedzie pewniejsza.W niedziele jak przyjedzie do Oliwki to musze z nim pogadac o kasie i o kilku naszych wspolnych rzeczach .
Powiem wam ze czuje ze pomalu juz sie od nieggo totalnie oddalam.Przyzwyczaje sie do bycia semej.Moze jakis sie skusi na moje TIPSY hihihihihihi zart .

MH dzieki za checi :-).
MEDEUSKA dzielny Maksio ;-)

Witam

ja po sniadanku dzieci zawiozłam do szkoły i byłam w banku zrobic przelew i po bułeczki ....hehe , niestety meza nie ma trzeba samej leciec po bułki ....hihi...

No i mialam isc do sasadki ale własnie zadzwoniła ze jej nie bedzie bo musi jechac na budowe ........

Przypomniało mi się ...

Wiecie co wczoraj Kacper na wieczór zrobił? Bawili się z Julką takimi drewnianymi mieczami. W pewnym momencie ja z Łukaszem i Amelą wyszliśmy do kuchni. Przychodzimy a w domu pełno czarnego dymu.:szok::szok::szok: Pierwsza myśl, panika - PALI SIĘ!. :szok::szok::szok: Łukasz wszedł do pokoju a tam filar, taki szyber odprowadzający spaliny wsunięty do końca. ( nie wiem jak to wytłumaczyć). Dymu od cho*. Pytamy co się stało, jak to się stało.... Brak winnego.:wściekła/y: Nikt nic nie wie.:no: Wietrzenie chałupy.:wściekła/y::wściekła/y: Potem mycie wszystkiego.:wściekła/y::wściekła/y: A ja już mna święta czyste firanki pozakładałam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-(
Potem okazało się , tak na spokojnie rozmawiając ze starszakiami, że jak się bawili tymi mieczami , niechcąca stuknęli w filar i szyber się zamknął. :angry::angry::angry:
Szczęście , że w miarę szybko przyszliśmy i , że nic nikomu się nie stało.

O kurcze na szczescie ze wróciliscie szybko no i przymusowe drugie sprzatanie na swieta ja tez sprzatałam dwa razy kuchnie bo moja tesciowa nie wiem o porobiła ale wzieła i podpaliłam miotełke z szufelka z plastiku w kuchni no i sadza była wszedzie sufit zamiast biały jest szary a dopiero co przed swietami bozego narodenia malowalam w kuchni ..........

A ja dzisiaj obiadu nie robię tylko wyjmę pizze z zamrażalnika, a co się będę przemęczać :-D:-D:-D:-D:-D

Dobry sposób na szybki obiad ....hehe

dobra
pranie sie kreci ale mala juz wstala wiec spadam mam troche roboty a pozneij do sskoly
musze na poczte wpsac bo listonoszka do nas nie dojedzieprzypomnijcie mi jutro zebym do kuriera zadzownila z avonu bo tez do mnie nie ojedzie:wściekła/y:
i ciekawe czy mi smieci zabiora bo jutro powinni a jak droga zablokowana:baffled::baffled:

ide milego dnia

Moze bedzie trzeba te smieci wywiez przed roboty na drodze :)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
faceci

ile juz wazy?
a co u okulisty?

na nowym miejscu dlatego sie budzila

jakis dziwny ten okulista:baffled:

mala ma po Paulinie krlewne sniezke ale bardzo gruba ksiazeczka i trzeba je na sile wyjmowac:-D
ale tez zna je na pamiec
ale mam jeszcze jakies po 30elementow jeszcze takie wieksze puzzle

weszlam wlasnie na konto i zobaczylam ze dostalam na swieta z roboty prawie 400zl HUURRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ooooo no to szefostwo sie pokazało z dobrej strony 4 stówki ............rozumie stówke ale 4 to musialas byc grzeczna .......:)

Luna, ja mam książeczkę z puzzlami i nie polecam :no: Jak się strony przekłada to się rozpadają :baffled: trzymały się kupy do pierwszego ułożenia, a teraz wszystko w rozsypce :baffled:
A takie widziałaś, u nas się sprawdziły. :-p:tak:

https://ssl.allegro.pl/item962506601_11_wzorow_puzzle_disney_ramkowe_15_el.html

A co do kopert, to obleciałam 3 poczty w okolicy :dry: Ale M mi kup[ił i przywiózł :-p

Ja tez mam te ksiazeczki i faktycznie wszystko w rozsypce bo to sie nie trzyma

no i jestem z rana na chwilke z Maksem na kolanach:-D
ładnie znosl szcepienie-zreszta jak zwykle:tak: zaplakal przy 1 ukluciu dopiero po wyjeciu igly jak sie kapnal:-D no potem juz przy wkluciach ale luzik, jak skonczyla przytuliłam go i juz byl spokoj:tak:
bardziej wył u okulisty:tak::baffled: ten gosc go chciał badac na maszynie dla doroslych:eek:
czyli kazal oprzec brode o te oparcie i przylozyc czolo do takiego metaloweho czegos:eek: a wiadomo ze takie dziecko nie bedzie bez ruchu a zajete obie rece trymaniem go w pozycji "samolocik" jaka on zalecił:-D:eek: myslalam ze padne-musze jakiegos innego okuliste znalezc, bo za tego podzekuje:eek:

stwierdzil ze dopiero jak dziecko ma 2-3 lata to mozna stwierdzic wade wzroku:eek:

poza tym spoznione zyczenia dla naszych solenizantek:tak:

Co za elegancki okulista ....................heeeeeeeeeeeee

LUNKA super masz sniadanie :-).My tez mamy salatke z ananasem i wedzonym udkiem z kurczaka :-).

Kolezanka poszla zprowadzic chlopakow na rekolekcje .Ona sie opiekuje od kolezanki chlopcami.A ja siedze w jej 4 letni Nikole chora na cukrzyce i Oliwka.Normalnie latwiej miec 2 dzieci niz 1 hihihihihi.

Nie moge doczekac sie juz paznokci hihihihi.

Ja juz myslalam aby zaniedlugo sie zabrac aby samemu moze robic takie paznokcie.Wiecie chcialabym sobie jakos dorobic.No ale zycie pokaze.
G dzwonil i poszedl wlasnie do pracy :-).Ma zadzwonic wieczorem pogadac Oliwka.

W czestochowie sloneczko ale jeszcze jest zminawo .Ale zapowiada sie fajna pogoda.Spacerek dzisiaj obowiazkowy

A jak walnij sobie tipsy jak chce ci zrobic zobaczysz przynajmniej jak to wyglada:)

Witam porannie z sałatką z kurczaka z ananasem na śniadanie, hehehehe, pycha. A tak się pochwale, hihi.
W końcu wtorek i P poszedł do pracy to wpadam jak tylko oczy przetarłam. Zaraz nadrobię wczorajsze straty.
Pogoda boska, słońce, bez wiatru, no tyle że kiepsko ciepło-tylko 4*.

UUUUUUUU sama zjadłabym salatki hmmmmmm

reklama
witam kochane wtorkowo:happy2:
jestem mega nie wyspana :no: Adam całą noc płakał tak go bolało ucho :-(o 6.30 zadzwoniłam do naszej pani doktor na komórke w pełnej desperacji bo już z bólu zwracał i pytam co mam robić przepraszam ją że dzwonie tak wcześnie itd a on ze spokojem że jest do 7 na dyżurze w szpitalu ale jak tylko skończy przyjedzie do nas do domu :szok:myslę kurcze ciekawe ile skasuje no le trudno .....przyjechała o 7.30 zbadała Adama obejrzała na wzystkie strony okazuje sie że od anginy dostał stanu zapalnego jamy ustnej i ucha :-:)-:)-:)-(dostał leki nystatynę do jamy ustnej krople do ucha włożyła mu tez do ucha opatrunek z antybiotykiem i wiecie co nie wzieła ani złotówki :szok::szok::szok:powiedziała że mieszka od miesiąca ulicę za nami więc i tak ma po drodze a poza tym to jej pacjent i tak jakos nas lubi :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wiecie co mi słów zabrakło bo dawno się z czyms takim nie spotkałam :no:mało tego powiedziała że na 14 będzie szła do przychodni to wpadnie zobaczyc Adasia :szok::szok::szok::szok:wiecie co sa jeszcze dobrzy ludzie na świecie :tak::tak::tak:
Adam teraz czuje sie lepiej tzn wreszcie ucho przestało go boleć :tak:Antek śpi ,Julka w muzeum a ja ledwo na oczy patrzę bo spałam od 23 do 24.25 a potem to już męka z Adamem :-:)-(
Anabubka to masz teraz ulicę :szok::szok::szok::szok:nie zazdroszczę :no::no::no::no:
Lunka my tez mielismy takie puzle dla Julki jak MH i Anaconda ci polecają były super zużyły sie przez te pare lat ale byłam zadowolona z nich :tak::tak:
Medea co to za okulista:szok::szok::szok::szok::szok:ja pierdziu przecież dzieciaczkom takim małym tak sie wzroku nie bada:szok::szok::szok:zmień lekarza i to szybko :tak:
Justa ale cie dzieci załatwiły :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dobrze że szybko wróciliście :szok::szok::szok::szok:
MH a co ty dzis masz taki wystawny obiad:szok::szok::szok::szok::-):-):-):-):-)
Joasiu szefostwo cię ceni a może na tym lotto wcale nie będzie tak źle???a może lżej i lepiej płatne??jesteś dobrym pracownikiem gratuluję!!!!!!!!!!!!
Madziula a to ci Klaudia niespodzianke zrobiła :baffled:jak bym to skądś znała:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: ale Adam mnie w szok wbił jeżeli chodzi o matme w tym semestrze bo ma cztery 5 w tym dwie ze sprawdzianu i dwie 4 i jedną 3 nawet pani jest w szoku :dry:

Do góry