reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej ja po obiadku posprzatane i pomyte całe szczescie teraz mam raj bo maz pojechal z ojcem do siostry swojej bo wyszla ze szpitala

No i teraz zrobie raj królikowi , nie a nikogo to puszcze go zeby po chałupie pofikal sobie bo w tej klatce zastoju łapek dostanie :-D:-D:-D:-D

Hej :) Dzięki za zaproszenie Medeuska :)

Jestem mama "domową" od 19 miesięcy :) Mam córeczkę Emilkę. Mieszkam w Irlandii więc czasami jestem dosłownie uwięziona w domu jak przychodzą deszczowe dni... Brakuje mi pomysłów na zabawę dla tego mojego szkraba... Może ty znajdę jakieś fajne zabawy. Moje dziecko jest aniołkiem.. I na jego szkodę za dużo siedzę w necie.. Czasem mam wrażenie że jestem uzależniona ;)

Witamy wsród uzaleznionych :-D:-D:-Da wiec wychodzi na to ze dobrze trafiłaś:-):-):-)

Cześc dziewczyny!:-) wracam na chwilę w sumie, bo kożystam teraz z wolnego i leżę w łóżeczku:tak: Od rana ostro sprzątałam, robiłam porządek w zabawkach małego a to sodoma i gomora:nerd: Wiecie muszę się pochwalić!! Nie było mnie w domu raptem 4 dni a mały zaczyna cosik gadać:tak: Nie wiem co M z nim tu robił, ale skutkuje:-D Już nawet mówi swoje imie:szok: czyli "mima" to Michał:-D,lulu, ciaci(czyli cacy)dla mnie to szok wielki, bo mówił przecież tylko mama i tata!
Ale dupa trochę bo nigdzie z małym nie wychodzę. Dopiero teraz śnieg prawie stopniał to wyjdę z nim w wózku, ale ja tu mam takie góry strome, że nie wiem czy wypcham spowrotem:szok: do tego wczoraj zauważyłam nitkę krwi wiecie gdzie i mam schizy:zawstydzona/y:. to lece poczytać:-)

Fajnie to teraz jak mały sie rozgada to nie dopusci cie do glosu:-):-):-) a z tego co ja wiem to po zabiegu mozliwe sa pojedyńcze niteczki krwi , jakby pokazało sie wiecej to wtedy trzeba isc do gina:tak::tak::tak:

Dzis jestem mega zadowolona.
Bylismy u Logopedy i babka strasznie zadowolona z Oliwki.Powiedziala ze kazde dziecko mogloby tak wspolpracowac jak Oliwka.Z poczatku Oliwka na nia patrzala i nic sie nie odzywala,ale jak zczela sie bawic to powiedziala wszystko co umie:tak:.
Babka wypytala mnie w pewnym momencie jak Oliwka je.Czy gryzie ladnie,czy przyjmuje normalne juz posilki.Wszystko jej powiedzialam.I zdziwilam sie troche dlaczego mnie o to pyta a ona tlumaczy ze specjalnie pyta bo dzieci z Gotyckim podniebieniu takie jakie ma Oliwka nie umieja sobie poradzic z normalnym jedzeniem,z gryzieniem i super sprawa ze Oliwka sobie bardzo dobrze z tym radzi.Jak Oliwka bedzie dobrze gryzla to to podniebienie jej opadnie i wtedy bedzie ok.
Logopeda mowila ze super sobie z nia radze jesli chodzi o wymowe itp.Dala mi kilka wskazoek do cwiczenia .Mam z nia przyjsc dopiero jak skonczy 2 latka czyli w listopadzie :tak:.

Nastepnie u pediatry bylam po skierowanie do laryngologa.Przy okazji zobaczyla Oliwki gardelko i pediatra w szoku ze juz tak dlugo gardelko czysciutkie:tak:.

U laryngologa uszka tez sa super.Jestem dzis tym wszystkim bardzo uszczesliwiona.

U mnie bardzo ladna pogoda.Oliwka troche pochodzila na nozkach i sie zmeczyla i przed domem usnela mi w wozku.Wnioslam ja.Przebralam sie ,pozmywalam i teraz zasiadlam przed kompem ze sniadaniem dopiero :-).

Super dobre wiesci u ciebie dzisiaj goszcza oby jak najdłuzej , bo dziecko zawsze pogodniejsze jak nic nie dolega:tak::tak::tak::tak:

witam nową mamuśkę u nas :happy2:
co do danonków to moja starszyzna się nimi kiedys ajadała a Antonio raz spróbował od Julki i niby ok potem go Pietruszka kiedyś w weekend nakarmił i strasznie zwracał i płakał na brzuszek więc dziękujemy za nie za to uwielbia jogurty naturalne i maślankę o smaku owoców leśnych :baffled:więc czasami troszkę dostaje :dry:ale on ogólnie mało nabiałowy zółty ser i owszem a reszta jest ble a lubi kakao :tak:
u nas tez słonko wyszło sliczne na termometrze +17 :szok::szok::szok::szok:zaraz zbieramy sie spacerkiem o Julię sęk tylko w tym że Antek jak zasnął o 10 tak jeszcze śpi:szok:a Julke o 13.10 trzeba odebrac a droga zajmuje jakies 20 minut a ubieranie coś by mógł zjeść:baffled::baffled::baffled::baffled: no nic jeszcze mu daję chwilkę i trzeba bedzie budzić a zje najwyżej bułke w wózku po drodze:-D
Kernuś nitka krwi a nie mówił ci lekarz że coś takiego może być po założeniu szwu???? bo ja po krążku tak czasami miałm i było to podobno normalne:sorry2:ale oszczędzaj się kochana no i gratki dla małego mówcy :tak:
Iwcik ty się robisz śpioch jak Anka :-D:-D:-D:-Dnormalnie to u was rodzinne :-D:-D:-Da jak mała księżniczka w brzuszku????
ciocia Ania ty już szykuj sukienki po Lali dla siostrzenicy:-D:-D:-D:-D
Joasiu a co ty myślałaś że masz aniołka w domu:-D:-D:-D:-Dkochana ja mam to samo ledwo sprzątne a juz to samo a Antek bije ich wszystkich na łep :dry: z tym ze i najbardziej z nich chetny do sprzątania :-)

Naprawde jakos w ciazy mi dobrze sie spi , ale korzystam puki moge bo pozniej moge niedosypiac nigdy nie wiadomo jak to z noworodkami:-):-)

No a z dzidzia , dziekuje chyba dobrze ,brzuszek rosnie wiec to dobry znak , za dwa tygodnie ide na badania kontrolne i mam nadzieje ze wkoncu skocza do góry a nie na dół, a 18 kwietnia mam USG wiec chyba mi powiedza co i jak :confused::confused:wkoncu czy dziewczynka czy chlopczyk , bo tu u mnie wkoło wszystkie trzy ciezarne z chlopczykami chodza i teraz wypytuja mnie czy ja tez , a ja jeszcze nie wiem :-D:-D:-D

Kurcze jak ja bym juz chciał czuc ruchy dzidziulka...........hmmmmmmmm

Moja wcina danonki i bardzo je lubi. dostaje średnio 2-3 razy w tygodniu jako podwieczorek, 2 małe albo jeden mega, choć czasem i 2 mega potrafi wciągnąć nosem, heheheh. Ni epamiętam kiedy zaczela je wcinać, chyba cos koło półtora roczku. Ale wtedy to jednego małego na tydzień może zjadła... Zawsze najbardziej jej pasowały te biszkoptowe, ale kurcze jakoś ciężko je dostać...

EDIT: no i się nie źle zaciągnęło, zerwał wiatr i chyba lipa ze spaceru:(((

Ja tez mojemu synowi dawałam od 6 miesiaca po małym danonku i strasznie lubiał je jesc i do dzisiaj lubi i nic mu nie jest :cool2::cool2::cool2:

Robiłam mu tez biszkopty te okrągłe o smaku waniliowym z mlekiem Bebiko bo takie pił jak był malutki i strasznie mu to smakowąło i, robiłam takie gesciejsze i łyzeczka go karmiłam :-):-)

Wróciłyśmy ze szpitala.
Noga złamana nie jest ufff....
mocne skręcenie z krwiakiem czyli poszła torebka stawowa :baffled::baffled::baffled:
7 dni LEŻENIA z nogą w górze i co najmniej 3 tygodnie zwolnienia z WF.:baffled::baffled::baffled:
A ta moja zołza już planuje jak jutro na klasówkę z biologii pojechać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No utłukę gada jak Darka urobi,żeby ją zawiózł.

Dobrze kombinuje , ja to bym kombinowała jak nie isc na klasówke :-D:-D:-D:-D

reklama
fotkę zębów Wam podsune jak M mi jakąs zrobi, żebym w miarę wygladała:baffled::sorry2:

Iw
cik jestem zadowolona:-p:-p ale prze te ostatnie humorki po proatu nie ciesze sie nimi AŻ TAK jak planowałam:-D

Hej :) Dzięki za zaproszenie Medeuska :)

Jestem mama "domową" od 19 miesięcy :) Mam córeczkę Emilkę. Mieszkam w Irlandii więc czasami jestem dosłownie uwięziona w domu jak przychodzą deszczowe dni... Brakuje mi pomysłów na zabawę dla tego mojego szkraba... Może ty znajdę jakieś fajne zabawy. Moje dziecko jest aniołkiem.. I na jego szkodę za dużo siedzę w necie.. Czasem mam wrażenie że jestem uzależniona ;)
witamy witamy:-)
ojj dopiero sie uzależnisz- tutaj od nas:-D:-D;-)
Wróciłyśmy ze szpitala.
mocne skręcenie z krwiakiem czyli poszła torebka stawowa :baffled::baffled::baffled:
7 dni LEŻENIA z nogą w górze i co najmniej 3 tygodnie zwolnienia z WF.:baffled::baffled::baffled:
A ta moja zołza już planuje jak jutro na klasówkę z biologii pojechać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
he dobra jest- ja byłam taka sama w jej wieku:-D:-D:-D

a w liceum to juz kombinowałam co by zrobić zeby nie isc:-D i nadrobiłam wszystkie wczesniejsze lata wagarami:-D

Ależ Wy produkujecie.:-D Ciężko za Wami nadążyć :-)
przyzwyczaisz się;-) kada na początku miała ciężko:-D

Ostatnia edycja:
My juz po spacerku i po odebraniu Julki ze szkoły :tak:
Pogoda bajeczna w cieniu +15:szok: słoneczko zero wiatru no bajka :tak:otworzyli koło mnie tzn koło Julki szkoły fajny lumpik :tak:kupiłam Julce super kurtke przeciwdeszczową fiołkowa w kwiatuszki nówka za 15 zł firmy h&m i bluzę w czaszki złote (bluza czarna z kapturem) a Julka ma ostatnio odjazd i nic nie chce różowego ufffffffffff:-D:-D:-D:-D:-D:-D Adamowi spodenki nówki nexta takie 3/4 z jakąś czaszką i jaki szczęśliwy a koszt całe 7 zł i Antoniemu spodenki jedne nexta brązowe w kratkę z metką za 3 zł i drugie beżowe tez 3/4 h&m za 2 zł i koszulkę next granatowa w paseczki białe za 1 zł :szok:no takie zakupy to ja kocham :-D:-D:-Dpani mi obiecała z nowej dostawy która ma byc jutro wyszukac i odłożyć Antoniemu jakąś kurteczkę wiosenną bo miała śliczną w brązowo beżową krateczkę h&m no śliczna ale odłożona dla jakiejś pani :-(
Kernuś pytałaś o oszczędzanie to ci powiem tak zmieniliśmy wszędzie żarówki na energooszczędne to raz dwa nie używamy non top głośników tylko jak głośniki to wtedy jak jakiś film oglądamy w ac 3 albo muzyki słuchamy no i my wcześniej wyłączaliśmy właśnie termę a teraz nie poprostu zmniejszyliśmy temperaturę wody i starcza dzieci się nauczyły brac prysznic szybki tzn odkręcaja namaczją się myją i odkręcają do spłukania wody starcza a oszczędność jest nam chłopak w casto z działu elektrycznego powiedział że wyłączanie termy i włączanie to zero oszczędności a wręcz przeciwnie bo jak włączasz to terma musi nagrzać cały bojler wody a tak to tylko utrzymuje temperaturę :dry:a i pranie robię rzadziej tzn zbieram do pełnej pralki ale tak naprawde pełnej bo wcześniej to nie zawsze i teraz przy naszej 5 piore 3-4 razy w tygodniu a nie 7-8 razy a wszystko jest czyste więc można:tak:
AS to nic tylko się cieszyć bo ja to bym się pewnie cieszyła że do szkoły nie trzeba :zawstydzona/y:masz ambitną córkę :tak:po mamusi jak nic :tak::tak::tak::tak:no i dobrze że to nie złamanie:tak:
Iwcik w ciąży to sen wskazany jest :tak:a ja dla odmiany owszem na oczątku ciąży było że w dzień byłam senna potem czasami latem jak były upały to w dzień dzieci oglądały bajki a ja drzemę taka 20-30 minutowa zaliczałam ale od 6 m-ca to wieczna bezsenność mnie ogarniała wstawałam o 5 wyspana cichutko do kuchni i radio i gazetka albo książka potem cały dzień na nogach i wszysy spac a ja do 1-2 w nocy spac nie mogłam :dry:Pietruszka do dziś się śmieje jak dzieci były w sierpniu u mamy na wakacjach a ja jego o 1 w nocy wyciągałam na spacer taki 5-6 km i wracalismy o 3 i wtedy mogłam spać :-D:-D:-D:-D:-D
Dorota ale super wieści :tak::tak::tak::tak:cieszę się razem z wami :happy2::happy2::happy2:
Anaconda teraz ty takie wieści nam tu pisz po wizycie u lekarza :happy2:
Natalineczko kobieto nie dźwigaj jestes w ciąży no !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wciąga mnie wciąga:tak:... Nawet mojego oszukałam, że książkę idę na górę czytać, po czym komp pod pachę i czytanko :-D Zdarza się,że zwróci mi uwagę w stylu "Ty to tylko na kompie ciągle siedzisz"..

a ja bylam na spacerze, cieplo jak cholera a ja sie ino na wkurzałam, i jakas teraz slaba jestem
czarek nic tylko na raczki na raczki, wzielam jeszcze wiktora mamy na spacer wiec z dwojka (na wlasne zyczenie):sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: i na domiar zlego nie wzielam wozia dla czarka wiec szli na nozkach przeszlismy sie troszke, pod koniec czarek zaczal jeczec ze on nie chce na nogach i na rece stanal i jeczy, no to musialam go wziasc :dry::dry::dry::dry::dry::dry:
na szczescie szwagier szedl to postawilam czarka na nogi i jakos te 20 m doszedl, a wozek masakra, taka jest ciapa, pal licho te jezioro na drodze ale tam gdzie wiecej sniegu i dobrze nie stopnial i pod spodem juz woda masakra dwa razy u siostry pezbieralam skarpety, w butach jezioro normalnie, i ja wsciekła, ledwo do domu doszlam:no::no::no::no:
ciocia mowi ze przez okno widziala jakbym pijana szla, :tak::tak::tak:
szwagier na szczescie wzial czarka do cioci a ja sobie odpoczne chwile:tak::tak:
a jak pojdzie spac to sie z nim poloze,...
chyba :sorry2::sorry2::sorry2:

nie no jeszcze obiad i ogarnac jako tako :no::no::no::no:
nie mam sily
no kochana, nie zrelaksowałas sie nic a nic na tym spacerku...

Wróciłyśmy ze szpitala.
Ale modela, ambicja po matce, hehe, dobrze, ze nie złamana.

No i tyle, coś mi wszystkiego nie pozaznaczało.
A Malinuś ekstra zakupy. Koło mnie tez nie dawno otworyzli lumpik, ale szajs mają nieziemski, ceny z kosmosu.

I po spacerze. Idę sprawdzić jak pranie na balkonie czy nie poleciało gdzies hen hen

czesc kobietki!!!:-)
ja juz po obiadku,posprzatane,wyprane i teraz odpoczynek.blizniaki spią,krystian sie bawi.
ja mam pecha w tym tygodni jesli chodzi o kase.najpierw sie dowiedzialam ze mamy zapłacic skarbówce ,a dzis dostalam rachunek za telefon 210 zł poprostu mnie zatkało!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:no ale jak sie jest gaduła to teraz sa tego skutki.:baffled::wściekła/y:
nocka nie przespana.chlopcy mi zachorowali,własnie czekam na dr.alan kaszle ma katar i gorączke a mikołaj jak narazie tylko kaszle.zobaczymy co lekarz powie?:-(kurcze niech sie już wiosna zrobi,bo przez ta dzika pogode to same choroby!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

pozdrawiam!!!!;-)

as-dobrze że nie złamana!!

kerna-kochana ty sie miałas oszczedzac!!!
uwazaj na siebie.

No to Medeuska ty zadowolona kobitko czekamy na foty ząbków sama jestem ciekawa bo ja miałam wybielać przed swietami w grudniu ale dowiedziaam sie ze jestem w ciąży i zrezygnowałam pójde jak urodze , beda akurat na nastpne swieta :-D:-D:-D

Lidka no tak to jest jak sie gada przez tel , ja w tamtym miesiacu miałam 216zł a wczoraj przyszedl 180zł wiec jest lepiej:-D:-D:-D mam nadzieje ze blizniakom szybko przejdzie:tak::tak::tak:

Creyzy Girl ty twój chłop ma cos z mojeg bo on tez mi tak gada ze tylko na kompie siedze :-D:-D:-D

A ja dalej siedze i gapie sie w ten komputer :-D:-D:-Dmaksiu wrocil z przedszkola poopowiadał przedstawienie no i teraz oglada bajki na DVD Reksia ja juz go znam na pamiec ze mu sie ta bajka nie nudzi ma z 50 innych bajek ale nie to musi byc Reksio:-D:-D:-D

Mąz mial wrocic na 16 ale go jeszcze nie ma to dobrze bo jak wróci to pewnie zabierze mi laptopa:-D:-D:-Dmiałam isc do sąsiadki na pogaduchy ale niestety jej nie ma wybyła z domu a nigdzie dalej to mi sie nie chce isc ,wiec poklikam sobie dalej ....:tak::tak:

Malinka ty to wiesz gdzie isc do lumpka zeby co fajnego kupic :-D:-D:-Dzawsze wraca obkupiona:-D:-D

A ja dzisiaj znowu zrobiłam gofry bo mała sobie zażyczyła:-D A teraz śpi:szok: w nocy budził ją kaszel rano wcześnie wstała i padła teraz zmęczona ciekawy wieczór się zapowiada:no:
U nas też dzisiaj ciepło fajnie bo śnieg się topi bo jego widok działa depresyjnie;-)
Ha ha IWCIK ja swojego M dopiero zgoniłam z kompa:shocked2:
Przerażacie mnie z tymi rachunkami a ja myślałam że płacę wysokie bo prąd 180 telefon kom 70 woda 40 gazu nie posiadam mam tylko z butli ciepłą wodę mam z podkowy w piecu i jak palę gotuję obiad to sama się grzeje.

ja na chwilkę bo Wojtek ma gości impreza na całego a tu troche zdjec :tak:

Załączniki

• 031810155637..jpg
    031810155637..jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 28
  • 031810155621..jpg
    031810155621..jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 30
  • 031810161022..jpg
    031810161022..jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 28
  • 031810155426..jpg
    031810155426..jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 28
  • 031810155012..jpg
    031810155012..jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Anek widzisz to ty płacisz małe rachunki :tak::tak::tak::tak::tak::tak:ja niestety duże ale ludzie gorzej mają zdrowi jestesmy na leki nie wydajemy dzieciaki rosna wiosna nadchodzi no trzeba sie cieszyć życiem :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Iwcik bo ja kocham lumpki i jak sa jeszcze takie ceny to zawsze cos znajdę a jak wchodze do sklepu gdzie ceny kosmiczne to nawet jak coś mi sie podoba to mówię sobie "jak za takie cos tyle kasy no to to mi sie wcale nie podoba:-D" a zresztą przy 3 dzieci to sie trzeba nagłowić żeby kupić im ubrania i żeby na zycie jeszcze zostało tak więc ja stara bywalczyn i lumpków i wyprzedaży :-D:-D:-D:-D:-D:-D
Lidka zdrówka dla bliźniaków no i przespanej nocki zycze :tak::tak::tak::tak::tak:
moje dzieci dom roznosza na dywanie mam wszystko ale nie patrze w tamta strone poprostu i tak nie odkurze brzuchol boli znów a zreszta Pietruszka by mnie prześwięcił nic mi dziś nie kazał robic on jak wróci to zrobi no to się go słucham :-p:-D:-D:-D:-D

Do góry