reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Hej
u mnie bez zmian
mam już założone zęby ale jakoś sie z nich nie cieszę za bardzo:sorry2::sorry2:
fajnie wyglądają w sumie......

vjolka gratki, a co otwierasz bo nie doczytałam?:zawstydzona/y:
Fotki,fotki,fotki.Pochwal sie zabkami:tak:.
Ciesze sie ze wracasz do swiata zywych;-).
CHCEMY OPCJI LIVE NA WATKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZEBY BYLO JAK KIEDYS ,JAK NA CZACIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a takw ogole to gdzies sie podziewa Kerna i Agnes?
a Agnes ma cos z netem tak?
ciekawe co u Myszuni:confused:
A ja tepa jestem i o co chodzi w tym watkiem Live??????:sorry2:.
Ja myslama wczoraj o Kernie ,ale widze ze sie pojawila.Agnes ma cos z netem.U Myszuni tez jestem ciekawa co slychac ,ale pewnie zajeta przy swoich 2 szkrabach:tak:.
a MAMITA ?????/ona w szpitalu z Zuzia?????
witam.
Trzymajcie kciuki.:baffled::baffled::baffled:
Klaudia miała mały wypadek wczoraj w szkole,ale małpiszon mały nic nie powiedział.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś noga jak bania.:szok::szok::szok:.Nie widać kostki
Jedziemy na ostry dyżur.
Skręcona:confused:Złamana:confused:torebka stawowa poszła:confused:
Licho wie,lepiej sprawdzić.:tak:
Jak nie urok to.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
3 Mam kciuki.Daj znac co i jak.Cos sie was ostatnio pech trzyma:-:)-(.
AS no !!!!!!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no:
nie wiadomo czy smiac sie czy plakac.....:sorry2:

rozmowa Weroniki w jej przytulanka (dlaje siedzi na nocniku)
-gdzie tata?
-tata w pracy
-tata w pracy?
-tak,tata w pracy.
-nie!tata spi!
-tata spi?
-tak.tata spi.ciiiiiiiiii
-ciiiiiiiiiiiiiiii
i psu lapka buzie przytyka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Super rozmowa:-D.
A ja jak zwykle zamiast coś robić to przed kompem siedzę :baffled::baffled::cool::cool:
To identycznie jak ja.Zamiast sprzatac to ja na bb siedze:-p.
Cześć dziewczyny ja dopiero teraz Kamilek spi .
A ja mam pytanie do was bo zauważyłam juz jakis czas temu u Kamilka ze jak płacze albo piszczy to na szyji wychodzi mu taka duża zyła i na tej zyle jest taka gródka czy to cos nie normalnego poradzcie mi cos czy wasze dzieci tez tak mają
Nie pomoge niestety bo nie mam pojecia co to moze byc.
Hej :) Dzięki za zaproszenie Medeuska :)

Jestem mama "domową" od 19 miesięcy :) Mam córeczkę Emilkę. Mieszkam w Irlandii więc czasami jestem dosłownie uwięziona w domu jak przychodzą deszczowe dni... Brakuje mi pomysłów na zabawę dla tego mojego szkraba... Może ty znajdę jakieś fajne zabawy. Moje dziecko jest aniołkiem.. I na jego szkodę za dużo siedzę w necie.. Czasem mam wrażenie że jestem uzależniona ;)
Twoja zoreczka troszke starsza od mojej.Moja Oliwka ma prawei 17 miesiecy:tak:.
My tu wszystkie uzaleznione:-p.Witamy ,witamy:tak:.
Cześc dziewczyny!:-) wracam na chwilę w sumie, bo kożystam teraz z wolnego i leżę w łóżeczku:tak: Od rana ostro sprzątałam, robiłam porządek w zabawkach małego a to sodoma i gomora:nerd: Wiecie muszę się pochwalić!! Nie było mnie w domu raptem 4 dni a mały zaczyna cosik gadać:tak: Nie wiem co M z nim tu robił, ale skutkuje:-D Już nawet mówi swoje imie:szok: czyli "mima" to Michał:-D,lulu, ciaci(czyli cacy)dla mnie to szok wielki, bo mówił przecież tylko mama i tata!
Ale dupa trochę bo nigdzie z małym nie wychodzę. Dopiero teraz śnieg prawie stopniał to wyjdę z nim w wózku, ale ja tu mam takie góry strome, że nie wiem czy wypcham spowrotem:szok: do tego wczoraj zauważyłam nitkę krwi wiecie gdzie i mam schizy:zawstydzona/y:. to lece poczytać:-)
Super ze maly sie tak fajnie rozgadal.
Oszczedzaj sie a ty chyba spejclanie szukasz zajecia?????Kobieto mialas sie oszczedzac.Moze zadzwon do gina jesli chodzi o ta nitke krwi.Ja bym tego nie bagatelizowala.

MALINKA wspolczuje nocki.Dobrze ze juz cie tak nie boli i dobrze ze @ przyszla.

Jak ja bylam na dworze to slicznie sloneczko swiecilo teraz juz nie swieci.Troche mi sie zimno w mieszkaniu zrobilo bo nie grzeje a ja zmarzluch jestem.
Dzis na obiad pieke miecho w piekarniku.

Moze dzis pojde z G i Oliwka do klubu.Moze bedzie tam tez kolezanka z coreczka no ale to sie jeszcze zobaczy.Oliwka fajnie spi jeszcze co mnie cieszy :tak:.

reklama
Spadam póki co dziewczyny, wybędę z małą, póki jeszcze znośnie na dworze. Rowieszę ostatnie ranko i zajrzę po powrocie.

Hej :) Dzięki za zaproszenie Medeuska :)

Jestem mama "domową" od 19 miesięcy :) Mam córeczkę Emilkę. Mieszkam w Irlandii więc czasami jestem dosłownie uwięziona w domu jak przychodzą deszczowe dni... Brakuje mi pomysłów na zabawę dla tego mojego szkraba... Może ty znajdę jakieś fajne zabawy. Moje dziecko jest aniołkiem.. I na jego szkodę za dużo siedzę w necie.. Czasem mam wrażenie że jestem uzależniona ;)
witamy witamy
a u nas to same uzaloeżnione :tak::tak::tak::tak::tak:
Dzięki dziewczyny z mleczne porady :tak: Będziemy testować :-p

A danonków nie kupuje :no: i nie będę, poza tym one są dla trzylatków dopiero :sorry2: Moja Helenka parę razy zjadła bo inne dzieci jadły, a tak to całe szczęście nie je :-)

Ukręciłam ciasto drożdżowe, zobaczymy jak wyjdzie :confused:
ja czarkowi zaczelam dawac danonki w wieki 6 m to mnie lekarka opier... bo po nich wlasnie skaze bialowa dostal i tez mi mowila ze to dla trzy latkow dopiero:tak::tak::tak::tak::tak:
Dzis jestem mega zadowolona.
Bylismy u Logopedy i babka strasznie zadowolona z Oliwki.Powiedziala ze kazde dziecko mogloby tak wspolpracowac jak Oliwka.Z poczatku Oliwka na nia patrzala i nic sie nie odzywala,ale jak zczela sie bawic to powiedziala wszystko co umie:tak:.
Babka wypytala mnie w pewnym momencie jak Oliwka je.Czy gryzie ladnie,czy przyjmuje normalne juz posilki.Wszystko jej powiedzialam.I zdziwilam sie troche dlaczego mnie o to pyta a ona tlumaczy ze specjalnie pyta bo dzieci z Gotyckim podniebieniu takie jakie ma Oliwka nie umieja sobie poradzic z normalnym jedzeniem,z gryzieniem i super sprawa ze Oliwka sobie bardzo dobrze z tym radzi.Jak Oliwka bedzie dobrze gryzla to to podniebienie jej opadnie i wtedy bedzie ok.
Logopeda mowila ze super sobie z nia radze jesli chodzi o wymowe itp.Dala mi kilka wskazoek do cwiczenia .Mam z nia przyjsc dopiero jak skonczy 2 latka czyli w listopadzie :tak:.

Nastepnie u pediatry bylam po skierowanie do laryngologa.Przy okazji zobaczyla Oliwki gardelko i pediatra w szoku ze juz tak dlugo gardelko czysciutkie:tak:.

U laryngologa uszka tez sa super.Jestem dzis tym wszystkim bardzo uszczesliwiona.

U mnie bardzo ladna pogoda.Oliwka troche pochodzila na nozkach i sie zmeczyla i przed domem usnela mi w wozku.Wnioslam ja.Przebralam sie ,pozmywalam i teraz zasiadlam przed kompem ze sniadaniem dopiero :-).
super wieści:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a ja bylam na spacerze, cieplo jak cholera a ja sie ino na wkurzałam, i jakas teraz slaba jestem
czarek nic tylko na raczki na raczki, wzielam jeszcze wiktora mamy na spacer wiec z dwojka (na wlasne zyczenie):sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: i na domiar zlego nie wzielam wozia dla czarka wiec szli na nozkach przeszlismy sie troszke, pod koniec czarek zaczal jeczec ze on nie chce na nogach i na rece stanal i jeczy, no to musialam go wziasc :dry::dry::dry::dry::dry::dry:
na szczescie szwagier szedl to postawilam czarka na nogi i jakos te 20 m doszedl, a wozek masakra, taka jest ciapa, pal licho te jezioro na drodze ale tam gdzie wiecej sniegu i dobrze nie stopnial i pod spodem juz woda masakra dwa razy u siostry pezbieralam skarpety, w butach jezioro normalnie, i ja wsciekła, ledwo do domu doszlam:no::no::no::no:
ciocia mowi ze przez okno widziala jakbym pijana szla, :tak::tak::tak:
szwagier na szczescie wzial czarka do cioci a ja sobie odpoczne chwile:tak::tak:
a jak pojdzie spac to sie z nim poloze,...
chyba :sorry2::sorry2::sorry2:

nie no jeszcze obiad i ogarnac jako tako :no::no::no::no:
nie mam sily

Wróciłyśmy ze szpitala.
Noga złamana nie jest ufff....
mocne skręcenie z krwiakiem czyli poszła torebka stawowa :baffled::baffled::baffled:
7 dni LEŻENIA z nogą w górze i co najmniej 3 tygodnie zwolnienia z WF.:baffled::baffled::baffled:
A ta moja zołza już planuje jak jutro na klasówkę z biologii pojechać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No utłukę gada jak Darka urobi,żeby ją zawiózł.

Wróciłyśmy ze szpitala.
mocne skręcenie z krwiakiem czyli poszła torebka stawowa :baffled::baffled::baffled:
7 dni LEŻENIA z nogą w górze i co najmniej 3 tygodnie zwolnienia z WF.:baffled::baffled::baffled:
A ta moja zołza już planuje jak jutro na klasówkę z biologii pojechać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
to dobrze ze nie gips :tak::tak::tak:
ja to bym sie cieszyla jak by mi do szkoly nie pozwolili isc:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Wróciłyśmy ze szpitala.

To agentka mała :-D Dobrze, ze to nie złamanie :tak:

reklama
Ależ Wy produkujecie.:-D Ciężko za Wami nadążyć :-)
kochana nasza produkcja ostatnio cosik zaniemogla :tak::tak::tak::tak:
kiedys to byla produkcja jak nie byles na biezaco to pozniej sie nie odkopales, wiem bo nieraz weszlam na drugi dzien rano a tu zonk:szok::szok::szok::szok:
5 stron po 40 postow a wczesniej ponoc bylo jeszcze wiecej
ale jak sie wkrecisz tez bedziesz sie tak produkowac;-);-);-)
ani sie nie obejrzysz:tak::tak::tak::tak:

Do góry