reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Joasu, no co ty :sorry2: Pewnie się zabawiła i dlatego zesikała sie w majtki, zdarza się :tak: A moja Helnka jak dorwie nożyczki to poszatkuje wszystko co na jaj drodze :dry: Masz całkiem normalne dziecko :-)

Cos mi to BB beznadziejnie działa :wściekła/y: Coraz mniej mi sie podoba :dry:

Lovi to się chyba niczym od aventu nie rożni :confused::baffled:

Zobaczymy, może się przyzwyczai do smaku kaszki to i mleko da rade :tak:

A pawika jeszcze nie było :-p

Jogurty mają napisane, że od 7 miesiąca, ale ja wole nie dawać bo to ciężka sprawa dla brzuszka :sorry2:

Mała skrzeczy :baffled: Nie wiem co miałam jeszcze napisać...:dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nie wiem jak jest z aventu ale te smoki lovi sa duuuuuzo delikatniejsze i ciensze od TT:tak::tak::tak::tak::tak:

a moze po prostu za sabo jej leci butli? Maksowi musze szybciej zmieniac smoka na wiekszy przeplyw niz na opakowaniach bo sie wkurza przy jedzeniu- te nie chciał jesc calymi dniami dopoki ie zmienilam jakies 2 tyg temu na ten 6+ a mial wtedy 4mies i 2tyg a jak mial niecale 2 to zmienilam mu na powyzej 3 mies

Dziś z fundacji przyznali mi 200 zł na zakup zabawek do dogoterapii.
Ciekawa jestem co za to można kupić.:baffled::baffled::baffled:
Popatrzcie sami. Ceny porażają.:szok::szok::szok::szok::szok:
Psie łamigłówki - Psy, Pies, Szkolenie psa i Sklep dla psów - pies, kliker, szkolenie psa, wychowanie psów. Pies w domu, Problemy z psem. Rasy psów. Dogoterapia.
fajna dotacja szkoda ze tylko na jedna zabawkę :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Tak czytalam o mionio beeeeeeeeeeee :-).Tylko nie bylam pewna czy to teraz czy juz jakis czas temu :-).

Oliwka tez miala smoczek do zasypiania i do placzu w nocy a teraz nie ma jej jak uspokoic w nocy jak placze .No nic jak sie go oduczy to sie szybciej bez niego uspokoji.

Ja odpadam.Rano trzeba wstac a juz pozno.Dobranoc mamuski
tak was czytam może czarka tez od smoka odzwyczajac zacznę :blink::blink::blink:
:confused::confused::confused:
No i opowiem Wam co wczoraj
Pojechaliśmy do mamy, zaraz po nas dotarli brat z familią, wesoło jak zwykle, tylko Wiki nie bardzo chciał być miła dl a Julci. Jak się nie widzą, to jedna drugą ciągle woła i chce do niej jechać, a jak już sa razem to wojna o zabawki. Nie kumam, ale to chyba taki wiek. 9 miechów różnicy to niby nie tak dużó ,ale jeszcze w tym wieku znaczące.
Obżarłam się u mamy jak nie wiem, więc jak wróciliśy to nawet obiadu nie jadłam. Trochę pobrykaliśmy z Witusią, później kąpiel i mął poszła spać. My na tv, po YCD spać, ale męczyliśy się oboje żeby zasnąć. Szkoda, że oboje masakra padnięci, bo wykożystalibyśy ten czas bardziej kreatywnie, hehe. No i wstałam skoro świt nie wyspana, tylko po co, mogłam jeszcze pognić.

W końcu wpłynęła kasa za wychowawcze, więc na chwilkę jesteśmy uratowani...
u nas to samo czarek za wiktorem, wiktor za czarkiem jeszcze mocniej a jak przjdziemy to sie popychaja, tzn witor czarka ale czasem i na odwrot sie zdarzy :sorry2::sorry2::tak::tak::tak:
U mnie taż pochmurno , ale 5 na plusie, więc nie najgorzej.
Kurde, mam 5 prac konkursowych do przeczytania i oceny i nie mogę się na nich skupić. Jak na ludzi z iluśtam letnią obserwacją ryb poziom jest opłakany. Normalnie męczę się przy czytaniu. To miały byc artykuły do gazety a nie wypociny "dzieciaków z podstawówki":baffled:
u nas 5 + i słoneczko ładne zaraz zmykamy jeszcze poszwedac sie troszke, poki ladnie ;-);-)
co ty masz za pracę??
witam.
Trzymajcie kciuki.:baffled::baffled::baffled:
Klaudia miała mały wypadek wczoraj w szkole,ale małpiszon mały nic nie powiedział.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś noga jak bania.:szok::szok::szok:.Nie widać kostki
Jedziemy na ostry dyżur.
Skręcona:confused:Złamana:confused:torebka stawowa poszła:confused:
Licho wie,lepiej sprawdzić.:tak:
Jak nie urok to.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
daj znac jak juz bedzie wiadomo co to :tak::tak::tak::tak:
a ja trzymam kciukasy &&&&&&&&&&
AS no !!!!!!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no:
nie wiadomo czy smiac sie czy plakac.....:sorry2:

rozmowa Weroniki w jej przytulanka (dlaje siedzi na nocniku)
-gdzie tata?
-tata w pracy
-tata w pracy?
-tak,tata w pracy.
-nie!tata spi!
-tata spi?
-tak.tata spi.ciiiiiiiiii
-ciiiiiiiiiiiiiiii
i psu lapka buzie przytyka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
słodko, my taki wyklad wczoraj w nocy mieliśmy :sorry2::sorry2::sorry2:
alem sie usmiala tym bardziej ze ciezko mlodego jeszcze zrozumiec co piate slowo dopiero:-D:-D:-D:-D:-D
moja Weronika tez na silikonie wychowana:tak::tak::tak:
bo kauczuk nie dosc ze smierdzi i paskudnie smakuje,to jeszcze latwiej sie z niego ciagnie niz z silikon,a jak karmilam ja jesczez to wolalam zeby sie tak latwo do picia z gumy nie przzwyczaila
i slikonowe tak szybko sie nie zuzywaja:tak::tak::tak::tak::tak:
a czarek za chiny silikonu nie chcial wziasc do buzi, dopiero kauczuk jako tako, ale on wogole smokow nie chcial, on chcial cyca i koniec, :-D:-D:-D:-D
No ubrałam się w końcu :-p

Pogubiłam się z tymi smokami :baffled:

Silikon to przezroczysty, a kauczuk to żółty :confused: Bo jesli tak to ja mam butelkę TT, z takim przezroczystym. Aventoska butla wcale jej nie pasi, nie próbowałam jeszcze canpoloskich, mam taka z żółtym smokiem to sprawdzę :tak:

U mnie deszcz siąpi :dry: więc narazie nie planuje spacerku.

A pawia narazie nie było :-) Czyżby żołądeczek niuńki dojrzał :-) Poczekamy zobaczymy :dry: A kaszka była malinowa z nestle.
trzymam kciuki za mlutką co by Ci zaczęla wcinać to mleczko :tak::tak::tak::tak:
Gabryska doprowadza mnie do bialej gorączki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: własnie zesikała sie w majtki :wściekła/y: nic ja nie interesuje niczymnie umie sie zabawic wszystki ksiazki podarla roznosi wsystko w pył boze coja za dziecko urodzilam :no: ide bo nie dane mie z Wami posiedziec :-:)-:)-:)-:)-(
kochana ja rano posprzatalam i znow mam sajgon w pokoju no cóz musze sie przyzwyczaic ze mam male tornado w domu;-);-):-D:-D:-D:-D
Mnie nic nie muli BB, ale ja mam dość szybkie łącze-8
Prace- Klub Miłośników Tanganiki - Konkurs dot. opisu ryb
Chcieć to móc, ładnie mu poszło.
mi bb chodzi normalnie, ale live takze sie domagam:tak::tak::tak::tak:

Witam sie i ja

wstałam i jeszcze sie nawet nie zdążyłam ubrac , czytam wasze posty i podjadam chrupki miodowe z nestle heee trzbaby zjesc cos normalnego i posprzatac w chałupie no i królikowi zmienic troty i dac mu co zjesc dobrego

Mąż myje auto bo jest cieplutkko wiec korzysta ma nadzieje ze i moje tez umyje bo wnet nie bedzie widac koloru heeee

Maksiu poszedl z przedszkola na teatrzyk wiec jak wróci bede iec przedstawienie w domu bo on zawsze opowiada i to ze szczegółami :)

Dobra pozaznaczalam cytaty wiec poodpisuje i lece na sniadanko normalne :)

Dziś z fundacji przyznali mi 200 zł na zakup zabawek do dogoterapii.
Ciekawa jestem co za to można kupić.:baffled::baffled::baffled:
Popatrzcie sami. Ceny porażają.:szok::szok::szok::szok::szok:
Psie łamigłówki - Psy, Pies, Szkolenie psa i Sklep dla psów - pies, kliker, szkolenie psa, wychowanie psów. Pies w domu, Problemy z psem. Rasy psów. Dogoterapia.

Faktycznie ceny porazające , no to chyba tylko jedna rzecz kupisz.........hmmmmmmmm oni nie wiedza ile takie rzeczy kosztuja ????????te 200zł to smieszna suma w porównaniu z cenami......

U mnie taż pochmurno , ale 5 na plusie, więc nie najgorzej.
Kurde, mam 5 prac konkursowych do przeczytania i oceny i nie mogę się na nich skupić. Jak na ludzi z iluśtam letnią obserwacją ryb poziom jest opłakany. Normalnie męczę się przy czytaniu. To miały byc artykuły do gazety a nie wypociny "dzieciaków z podstawówki":baffled:

No to masz niezły orzech do zgryzienia...........powodzenia

Hej
u mnie bez zmian
mam już założone zęby ale jakoś sie z nich nie cieszę za bardzo:sorry2::sorry2:
fajnie wyglądają w sumie......

vjolka gratki, a co otwierasz bo nie doczytałam?:zawstydzona/y:

Kobieto starzejesz sie czy co ze brak ci energi , a czemu nie jestes zadowolona z zebów tyle kosztowały i jeszcze nie halooooo

Hmmm, mam gdzieś jakaś flaszkę z silikonem, muszę spróbować :-p:tak:

Najgorsze jest to, że ona nie chce mi pić mleka sztucznego :no: Skazy białkowej juz wiem, że niema, bo wpiernicza ser żółty i masło, jajka... A mlekiem pluje :dry: Nawet nie wiem czy by wymiotowała czy nie, bo nawet łyka nie weźmie:baffled:

Spróbuj do tego mleka dosypac łyzkę kakao albo miodu ja tak robilam bo maksiu nie chciał mi pic mleka a tak to smak mu sie zmieniał i mu smakowalo:)

witam.
Trzymajcie kciuki.:baffled::baffled::baffled:
Klaudia miała mały wypadek wczoraj w szkole,ale małpiszon mały nic nie powiedział.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś noga jak bania.:szok::szok::szok:.Nie widać kostki
Jedziemy na ostry dyżur.
Skręcona:confused:Złamana:confused:torebka stawowa poszła:confused:
Licho wie,lepiej sprawdzić.:tak:
Jak nie urok to.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

faktycznie lepiej sprawdzic , oby tylko nic poważnego....

AS no !!!!!!!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no:
nie wiadomo czy smiac sie czy plakac.....:sorry2:

rozmowa Weroniki w jej przytulanka (dlaje siedzi na nocniku)
-gdzie tata?
-tata w pracy
-tata w pracy?
-tak,tata w pracy.
-nie!tata spi!
-tata spi?
-tak.tata spi.ciiiiiiiiii
-ciiiiiiiiiiiiiiii
i psu lapka buzie przytyka:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Mój maksiu tez gada ze swoimi misiami a jak idzie spac to dwa psy razem z nim i treci mis wielkosci 110 tez nad jego głwa wsumie wychodzi na to zemisie spia na poduszce a on pod poduszka .heeeee

No to się udało, ale nie edytuje, bo znów się coś spitoli, hehe

Przeczytałam te prace konkursowe i jestem załamana po ziomem. Wybrałam jedną na I miejsce, ale jak poustawiać resztę nie mam pojęcia:baffled:

Moja jeszcze śpi, szok, a ja jak rano zasiadłam do kompa, tak odejśc nie mogę. Wstyd, nawet łóżko nie zasłane. Mój dziś do 18, nadgodziny łapie, może jakaś milsza wypłąta będzie...

EDIT: u mnie słonko wyszło i temp 9*, no konieczny spacer, z reztą i tak musze iśc do weterynarza po tabsy dla kotki to zaliczymy dłuuugi spacerek. TYlko żeby sie pogoda nie spaprał.

No to podziwiam z pracami bo temat ryb chyba bie czyta sie za fajnie:)

Joasiu oj dużo bojów było żeby Adam się zmobiliował do poprawy ocen:baffled::baffled::baffled::baffled:gadanie tłumaczenie no i wizja tego ze w wakacje posiedzi w domu a nie choć troche u babci nad morzem :baffled:on podobny do Wojtka i to bardzo np odrabia lekcje z przyrody i miał napisać legende do mapy nie wiedział jak się za to zabrac książki nie otworzył żeby sie dowiedzieć bo i po co i co??????? zamknął książkę i tyle pytam odrobiłeś ???tak..... ale już wiem kiedy kręci no to sprawdzam a on z tekstem "tego nie kumam to spisze od kumpla p[rzed lekcją" no można się wściec:wściekła/y:

Malinka nie dzwie sie bo ja sama tez tak robiłam na przerwie spisywałm jak czegos nie umiałam hehehe

No ubrałam się w końcu :-p

Pogubiłam się z tymi smokami :baffled:

Silikon to przezroczysty, a kauczuk to żółty :confused: Bo jesli tak to ja mam butelkę TT, z takim przezroczystym. Aventoska butla wcale jej nie pasi, nie próbowałam jeszcze canpoloskich, mam taka z żółtym smokiem to sprawdzę :tak:

U mnie deszcz siąpi :dry: więc narazie nie planuje spacerku.

A pawia narazie nie było :-) Czyżby żołądeczek niuńki dojrzał :-) Poczekamy zobaczymy :dry: A kaszka była malinowa z nestle.

Mozesz smiało serek danonki te małe kupic i spróbowac jej dac nawet na poczatek tylko ze dwie łyzeczki ja kupuje do dzxisiaj danonki bo uwielbia ........

Ostatnia edycja:
witam sie czwartkowo
u nas sloneczko pieknie swieci zaraz zmykamy na spacerek
sciagam piseneczki dla mlodego domaga sie ogorka:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
wiec poniekad jestem zmuszona:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
dzis na obiadek karkowka pomysl na wrzuce do wora i niech sie robi, meczyc sie nie bede a wyjsc jesli nie spale pewnie wyjdzie, :tak::tak::tak::tak:
u nas czesto te pomysly ida bo dobre to :tak::tak::tak::tak:
najbardziej mi smakuje zapiekanka z ziemniakami:tak::tak::tak::tak:

Cześć dziewczyny ja dopiero teraz Kamilek spi .
A ja mam pytanie do was bo zauważyłam juz jakis czas temu u Kamilka ze jak płacze albo piszczy to na szyji wychodzi mu taka duża zyła i na tej zyle jest taka gródka czy to cos nie normalnego poradzcie mi cos czy wasze dzieci tez tak mają

Hej :) Dzięki za zaproszenie Medeuska :)

Jestem mama "domową" od 19 miesięcy :) Mam córeczkę Emilkę. Mieszkam w Irlandii więc czasami jestem dosłownie uwięziona w domu jak przychodzą deszczowe dni... Brakuje mi pomysłów na zabawę dla tego mojego szkraba... Może ty znajdę jakieś fajne zabawy. Moje dziecko jest aniołkiem.. I na jego szkodę za dużo siedzę w necie.. Czasem mam wrażenie że jestem uzależniona ;)

Cześc dziewczyny!:-) wracam na chwilę w sumie, bo kożystam teraz z wolnego i leżę w łóżeczku:tak: Od rana ostro sprzątałam, robiłam porządek w zabawkach małego a to sodoma i gomora:nerd: Wiecie muszę się pochwalić!! Nie było mnie w domu raptem 4 dni a mały zaczyna cosik gadać:tak: Nie wiem co M z nim tu robił, ale skutkuje:-D Już nawet mówi swoje imie:szok: czyli "mima" to Michał:-D,lulu, ciaci(czyli cacy)dla mnie to szok wielki, bo mówił przecież tylko mama i tata!
Ale dupa trochę bo nigdzie z małym nie wychodzę. Dopiero teraz śnieg prawie stopniał to wyjdę z nim w wózku, ale ja tu mam takie góry strome, że nie wiem czy wypcham spowrotem:szok: do tego wczoraj zauważyłam nitkę krwi wiecie gdzie i mam schizy:zawstydzona/y:. to lece poczytać:-)

reklama
Dzięki dziewczyny z mleczne porady :tak: Będziemy testować :-p

A danonków nie kupuje :no: i nie będę, poza tym one są dla trzylatków dopiero :sorry2: Moja Helenka parę razy zjadła bo inne dzieci jadły, a tak to całe szczęście nie je :-)

Ukręciłam ciasto drożdżowe, zobaczymy jak wyjdzie :confused:

Do góry