reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

LUNKA
Przedszkole sie zaczyna od wrzesnia tak jak szkola:tak::tak::tak:Ale w czasie wakacji zawsze jakies przedszkole ma dyzur:tak:takze jak sa np dwa przedszkola nie daleko siebie to jedno ma dyzru w lipcu a drugie w sierpniu i to co am akurat dyzur przyjmuje dzieci z obydwoch przedszkoli w tym czasie:tak::tak::tak:
Pozmywałam, pomyłam podłogi, wstawiłam obiad, posłałam łóżka, teraz czekam na P, zjemy i lece na te nieszczesne zakupy, późńiej prasowanko firany ( bleeeeeeeee ) i może chwila relaksu. Jak mój wróxci nie mam szans na kompa:baffled:

No...
Domek tanecznym krokiem ogarnięty...
Pora przycupnąć, poczytać, jeść owocka...
A potem to prasowanie...
Moje znienawidzone zajęcie...
Ale nie dziś...
dziś wszystko robię z uśmiechem...
I mam nadzieję, że tak będzie cały czas!!

Wspaniałe podejście!

Wiktoria zdążyła w 10 minut zrobić mi sajgon w pokoju, jak myłam podłogi, a ja siupłam i jakoś nawet zebrać mi si etego nie chce. Konczy sie 2 pranie, jeszcze jedno i koniec.

No to do juterka dziewczyny.

reklama
As to takie przykre :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(napisałam ci coś na ten temat w odpowiednim miejscu:-:)-:)-:)-:)-(trzymaj sie kochana:-*
MH który wózek Julki ten dla lalek?????????? a Niki duża jest :tak::tak::tak::tak::tak::tak:mój Antek ma 82 cm i prawie 9 kg waży a ma 16 m-cy :tak::tak::tak::tak:
Patrysia chrzciny o ja super:tak::tak::tak::tak::tak:
Anka to mieliście udaną imprezkę niedzielną :tak::tak::tak: ty spiochu :-D:-D:-D:-D:-D:-D
a my wróciłysmy ze szkoły Antek zadowolony takim spacerkiem :tak:na szczęście całą drogę mieliśmy słonko a teraz sypie śnieg z deszczem :szok::szok::szok::szok:w marcu jak w garncu :baffled::baffled::baffled:
do mnie dzwoniła szefowa od dziś pracuję tylko w weekendy :confused: kasa mniejsza sytuacja przejciowa :confused:na początku mnie to z lekka zmartwiło ale po chwili pomyslałam że może i lepiej w tygodniu nie będzie tej gonitwy więcej czasu dla rodzinki :tak: no nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :tak::tak:zadzwoniłam do Pietruszki żeby mu o tym powiedzieć a on happy że choć w tygodniu więcej czsu dla nas rodziny ....i z tej okazji zakupi po pracy nam po piwku i oblejemy to:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::wink::wink::wink::wink::wink:

Ja tylko na chwilkę wpadłam, właśnie zjadłyśmy obiad i pora zbierać się do laryngologa a potem chyba jeszcze o przedszkole zahaczymy, ale to jak nam się będzie chciało :tak::tak::tak:

My po szczepieniu :tak:

Nikunia była dzielna, mamy za sobą tripacel + polio :dry: Teraz bidulka spi :tak:

Mierzy 71 cm i wazy 8 600 :tak: 25-50 centyl :-)

Dziewczyny ktoras wie ile kosztuje szczepionka dla dzieci na wzwb ??

Co do szczepionek to nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia :dry::dry:
Super malutka rośnie, oby tak dalej :tak::tak::tak:

witajcie
jakos brak mi czasu,
pochlonelo mnie...
w sobote wstalam kolo 10 potem zakupy, sprzatanie, obiad, skaldanie mebli...
wczoraj bylismy u mojej kuzynki prosic by zostala chrzestna Niki, potem goscie
na wszystko brakuje mi czasu a potem checi...

teraz w niedziele mamy chrzciny ale wielkiej imprezki nie robimy tylko kawa i ciacho:tak:
ok ide dalej sprztac i robic obiaD.... :dry:

No to szybciutko chrzciny załatwiliście i bardzo dobry pomysł z ciastem i kawką :tak::tak::tak:
Wiesz ze dzisiaj mi się śniłaś, że byłyśmy z Majką u ciebie w domu :szok::szok::szok: - ale skąd ten sen to nie mam pojęcia

Przy dobrym leczeniu paliatywnym i bez nawrotów może 2 lata życia .
Nie mam sił.
RYCZĘ ryczę ryczę ryczę.
I znów pytanie
Dlaczego ja :confused::confused::confused:

Tulam cię mocno i bądź dobrej myśli, może się dużo zmienić w ciągu tych dwóch lat :tak::tak:
Malinka to fakt z jednej strony fajnie że będziesz miała więcej wolnego ale z drugiej mniej kasy będzie, oby się dalej ułożyło po twojej myśli :tak::tak::tak:
Dorota nie poddawaj się, z każdym dniem będzie coraz lepiej, ale tak w duchu wiedziałam że mała scenę odwali bo byłoby za łatwo gdyby tak szybko ze smoczkiem się rozstała, trzymam kciuki :tak::tak::tak:

a info od MADZIULINATASZY ma zepsutego kompa nie wie kiedy wpadnie ,macie od niej buziaki i pozdrowienia :tak:

mnie tez rozkłada pół casto tzn dzieciaków miało rotawirusa i cholera nie wiem czy mnie nie bierze cały weekend najpierw kaszel katar a od niedzieli ból brzucha wymioty i biegunka teraz biegunki brak i wymiotów tez ale cały czas mnie muli:-(
Julina juz w szkole Adam na 12 do szkoły za oknem -4 słonko obłędne i mega dużo śniegu:szok::szok::szok::szok:

Lunka pytałaś czy dzieci od września do przedszkola...no moja 2 starszaków do szkoły a maluszek z mamunia jeszcze ten rok przesiedzi :tak:bo do żłobka za rok a właściwie to wtedy będzie miał prawie 3 lata więc do przedszkola pójdzie a zreszta co tu gdybac czas pokaże :tak::tak::tak::tak::tak:
Dzieki za info od MADZIULI pozdrow ja od nas:tak:.Zdrowka dla was kochana.
Ja Oliwke chce teraz zapisac do przedszkola od wrzesnia ale czy sie dostanie to sie zobaczy.Jak nie dostane kasy od urzedu na Oliwke to plan tez mam taki aby Oliwka za rok tak naprawde poszla do przedszkola a ja do jakiejs pracy.Teraz ja zapisuje bo nie wiem co zycie przyniesie i jak sie dostanie to wole miec dla niej to miejsce.Zawsze moge zrezygnowac a ja nie wiem czy nie bede zmuszona pod koniec tego roku isc do pracy:baffled:.

Ja dzisiaj jestem wyjatkowo wyspana a spalam masakrycznie malo:szok::szok::szok:
Usnelam jakos po 1 ,pozniej o 4 sie obudzilam i dlugo nie moglam zasnac no i o 7;15 wstalam szykowac mlodego do szkoly
Dziewczynki wstaly jakos po 8 wiec nie za fajnie:no:
Tearz sie wlasnie ubieraja i juz pewnie bede musiala szykowac Im zarelko:baffled:Za oknem full sniegu ale temp na plusie wiec jest fatalnie
Tak malo spalas i wyspana jestes????????szok:szok::szok::szok::-D:-D.
nooooooo
czemu mnie to nie dziwi:baffled::baffled::baffled::dry::dry::dry:
ja wpadlam to nagle wszytskie wybyly:-:)-:)-(

ide.powoli musze sie szykowac do szkoly
postaram sie wpasc wieczorem

milego dnia
Kochana zdrowka dla was.I ty o bardzi nietypowej porze sie zjawilas na bb :tak:.
No rzeczywiście kruszynka :szok::sorry2: W przychodni gadałam z kobitka co ma 6 miesięcznego synka, 86 cm i 11,5 kg :szok::-D
Oliwka tylko o 3 cm wyzsza od Niki wiec sobie mozsz wyobrazic:dry:.
Ten chlopczyk 6 misieczny jest niezly.Jest co dzwigac hihihi:-D.

NATALINECZKA w szoku jestem z tego 2 miesiecznego dziecka.Wielkolud normalnie:-D.

Przy dobrym leczeniu paliatywnym i bez nawrotów może 2 lata życia .
Nie mam sił.
RYCZĘ ryczę ryczę ryczę.
I znów pytanie
Dlaczego ja :confused::confused::confused:
:-:)-:)-(Kochana nie wiem co powiedziec:-(.

do mnie dzwoniła szefowa od dziś pracuję tylko w weekendy :confused: kasa mniejsza sytuacja przejciowa :confused:na początku mnie to z lekka zmartwiło ale po chwili pomyslałam że może i lepiej w tygodniu nie będzie tej gonitwy więcej czasu dla rodzinki :tak: no nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :tak::tak:zadzwoniłam do Pietruszki żeby mu o tym powiedzieć a on happy że choć w tygodniu więcej czsu dla nas rodziny ....i z tej okazji zakupi po pracy nam po piwku i oblejemy to:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::ninja2::wink::wink::wink::wink::wink:
I tak trzymac:tak:.Dobre myslenie i dobre nastawienie to polowa sukcesu.

Pojadlam zupki i wciagnelam cala paczke flipsow czekoladowych:-D.Oliwka spi :-).

MH powiem ci że wózek sprawuje sie super :tak:świetne jest w nim to ze można go złożyc jak parasolke i wcisnąć za szafę i nie przeszkadza regulacja rączek tym sposobem nawet Antoszka się z nim po mieszkaniu prowadza ;-)jest super wytrzymały dzieciaki wożą w nim Antka :-D i zwraca uwagę ludzi nie ma praktycznie wyjscia z nim zeby ktos nas o niego nie zapytał bo sie podoba ludziom :-p a właśnie kochana a czemu pytasz o cene tej szczepionki tzn wzw typu B ona nie jest dla dzieci refundowana??? kurcze Antek był szczepiony a ja nie płaciłam :no: a mój brat płacił przed jakimś zabiegiem 120 zł za 3 szczepienia .
Anaconda powodzenia u laryngologa i z załatwianiem przedszkola na przyszły rok szkolny :tak::tak::tak:

Hej.

As odwagi ci życzę... Nie potrafię Cię pocieszyć, nie potrafię doradzić. W takich chwilach niewiele można zrobić, choć chciałoby się dużo i jeszcze więcej:-(. Nie trać nadziei, to jeszcze nie koniec tej walki...

malinka
jednak szefowa coś wykombinowała. No ale jeżeli ty się cieszysz kochana , to i ja się cieszę.:tak:

anakonda jak Maja? Lepiej się czuje?:confused:

I mnie chandra dopadła...:-(. W sobotę do starszaków dychających dołączyła Amelia z cieknącym nosem i gorączką a dziś i ja.:baffled:
Wybaczcie, ale nie mam weny.:-(

reklama
My po szczepieniu :tak:

Nikunia była dzielna, mamy za sobą tripacel + polio :dry: Teraz bidulka spi :tak:

Mierzy 71 cm i wazy 8 600 :tak: 25-50 centyl :-)

No i udało mi sie wykopać jakąś kurtkę po Helenie to mi sie kwestia za małego kombinezonu rozwiązała :-p

Anabubka, Malinka, współczuje rota :baffled: No i pozdrowiaonka dla Madziuli :tak:

Dziewczyny ktoras wie ile kosztuje szczepionka dla dzieci na wzwb ??
No to niezle Tobie urosla od ostatniego razu:tak::tak::tak:Pewnie nikt nie wierzy ze jest wczesniaczkiem:tak::tak:Wagowo to jzu przegonila moje dziewczynki:szok::szok::szok:
A te szczepionki sa dla dzieci bezplatne i sa 3 dawki :tak::tak::tak:EUVAX sie nazywaja:tak::tak::tak:i to sa te przypominajace
One sa po urodzeniu,jak dziecko ma 6 tyugodni i pozniej 6 miesiecy

No rzeczywiście kruszynka :szok::sorry2: W przychodni gadałam z kobitka co ma 6 miesięcznego synka, 86 cm i 11,5 kg :szok::-D

Malina, ponawiam pytanie o wózek Julki, jak się sprawuje??
No to ogromne to dziecko musialo byc:szok::szok::szok:
Jak dla mnie to jzu jest nadwaga:no:

Tata właśnie w gabinecie trzymajcie kciuki.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
As to takie przykre :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(napisałam ci coś na ten temat w odpowiednim miejscu:-:)-:)-:)-:)-(trzymaj sie kochana:-*
MH który wózek Julki ten dla lalek?????????? a Niki duża jest :tak::tak::tak::tak::tak::tak:mój Antek ma 82 cm i prawie 9 kg waży a ma 16 m-cy :tak::tak::tak::tak:
Patrysia chrzciny o ja super:tak::tak::tak::tak::tak:
Anka to mieliście udaną imprezkę niedzielną :tak::tak::tak: ty spiochu :-D:-D:-D:-D:-D:-D
a my wróciłysmy ze szkoły Antek zadowolony takim spacerkiem :tak:na szczęście całą drogę mieliśmy słonko a teraz sypie śnieg z deszczem :szok::szok::szok::szok:w marcu jak w garncu :baffled::baffled::baffled:

Twoj Antos to tez z tych mniejszych i szczypiorkowatych:tak::tak::tak:
Oj widze ze wieczorkiem bedzie sie dzialo:tak::tak::tak:

AS
Doczytalam ze juz po wizycie:-(Trzymaj sie Kochana.Tulam Cie mocno

Ja bylam z dziewczynkami na dworze a pozniej szlysmy po Dominika i do sklepu:tak::tak::tak:W sklepie wybrali sobie takie pizze mini dr oetkera dla dzieci i w jakis dzien bede musiala Im je zrobic(tzn odgrzac w mikrofali):tak::tak::tak:nawet fajne te pizze i nigdy wczesniej ich nie widzialam:szok::szok::szok:
Ja oczywiscie kupilam sobie znowu ciacho:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Jestem wsciekla na siebie bo jak tak bede robila to nigdy nie zgubie brzucha a juz mam masakryczny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale jakos nei mam silnej woli zeby tyle nie zrec:no::no::no:
Mlode juz spia,Dominik cos tam kombinuje a ja siedze przy capucinko:tak::tak::tak:

Do góry