reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja ogladam Taniec z gwiazdami i moje dzieci tez:tak::tak::szok:
Niedlugo klade Ich spac,przynajmniej Dominika bo jest nie do wytrzymania:wściekła/y::wściekła/y:Caly czas marudzi i cos sie Jemu stale nie podoba:no::no::no:paskud jeden:no::no::no:

DOROTKA
Trzymam kciuki zeby w miare łatwo poszlo odzwyczajanie od smoka:tak::tak::tak:

reklama
Witam wieczornie

Mój chłop popił wiec nie ma głowy do kompa wiec moge ja posiedziec:-D:-D:-Dbo był popołudnu jego brat ...................

Ja bylam na 17 w kosciołku i po drodze wpadłm do sklepu bo mi sie lodów zachciało , no i jak sama bym sobie nie kupila to bym nie zjadła:-D:-D:-D

poczytalam was troszeczke tylko cytatów nie pozaznaczalam ale napisze z glowy :

Dorotko zycze powodzenia w oduczaniu Oliwki od smoczka pamietam jak ja mojego syna oduczalam tez ucielam i powiedziałam ze sie zepsul i bylo oki , ale wieczorem był krzyk ale jakos poszlo dwa dni placzu było i oduczyl sie :-):-)

Mama Helenki fajne takie spotkanie , warto czaami umowić sie na takie babskie pogaduchy sama bym poszla ale ni ma z kim:no::no::no:

Dovikla ale masz super modelki :-Da te obcasy :szok::szok::szok:zeby sobie nóg nie połamały albo obcasy mam bedzie miała wyłamane:-D:-D

Kerna dobrze ze mąż ma taką mozliwośc zeby wrazie czego dojechać do domciu, a pomysł z krzesełkiem dobry:tak::tak::tak:
As tak to jest jak wysleszchlopa samego na zakupy, a mówią ze to kobiety sa rozrzutne:-D:-D:-D

Jolka reklama balonów mnie rozbroiła:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Oj tez bym sobie zjadla jakies lody:tak::tak::tak:Najlepeij algide smietankowo-smietankowa lub carte dor tiramisu,ale "staram" sie nie jesc slodyczy od wczoraj;-):-)

Ja juz powoli zmykam
Dobranoc:-)

U mnie za oknem jak w środku zimy :szok: W ciągu ostatnich 3 godzin spadło ponad 5 cm śniegu :szok:

Już niech ta zima idzie precz :dry:

Malinka, mam pytanie o wózeczek Julki, jak sie sprawuje, bo babcia chce Helence taki kupić :-p:tak:

Dobranoc kobitki :tak:

witam poweekendowo

ehhh ie mialamczasu na kompa
od wczoraj Weronika chora:-:)-:)-:)-(
zlapal ja wirus
dobrze ze czulam ze w piate ma mniejszy apetyt i bedzie chora...
w sobotewstala juz o 7 rano:szok: ale zjadla dopeiro o 13:szok:
pozniej poszla spac iwstala z goraczka
poszlam pozniej do mamy tylko z Paulina,a p zostal z mala,bo mama miala wczoraj imieniny
jak wrocilam to Weronika miala juz niezla goraczke
i zaczela miec biegunke
w nocy obudzila sie o 3 bo pic,bo kupke itd
wzielam ja do siebie
gadala i poplakiwala,usnela kolo 5 i obudzila sie o 6 :szok:
przez godzine wypila cala butle picia i miala 39,5 ale dostala syrop.o 7 ja juz oczy rzymknelambo spac mi sie chcialao i dobrze ze zamnkeam bo Weroniak spala z nami i zwymiotowala mi na twarz:szok::szok::szok::szok::szok::szok::no::no::no::no:
oj nie mile,dobrze ze tylko picie i nic wiecej
pozniej juz do poludnia to nie zlicze ile kupek bylo....dobrze ze mialam jesczze jakies leki na biegunke,troche sasiadka mnie poratowala
no i jakso chyba powolo jej przechodzi
jeszcze ja meczy goraczka,bo jak syrop przstaje dzialac to sie robi goraca,ale pojadla w dzien rcohe sucharkwo,trochechrupkow i herbatnikow
na wieczor trcohe rosolku i przd senm upomniala sie o mleko,wiec mysle ze juz bedzie dobrze
mleko dostala rzadkie-bardziej kaszke ryzowa na wodzie dostala ale wypila i poszla spac
i kupek ttez juz mniej

ehhhhh...jak nie urok to.....

okularki dla Pauliny do odebrania we wtorek
nie ma atygmayzmu ani zeza,cale szczescie bo jak byla mala to zezowala

zaplacilam 200zl za okularry i wizyte,alew sumie szkla 120,przelozenie 20zl i wizyta 60.
dobrze ze mialam oprawki
dzieki Luna:-)

no i jakos zlecialomala w dzien byla potwornie marudna.wiec nawet nie mialam jak siasc do kompa
Pauline tesciowa wziela do siebie na pol dnia
ppojechal na nocdo roboty

ide troche poczytam

/kerna super ze jestes juz w domu i ze jest ok:-)

Dzień dobry!
Ja tu zaglądłam z zaproszenia i...
Fajnie tu was...
mogę się przyłączyć?
witamy

Dziś do starszaków kaszlących dołączyła Amelia.:dry: Nie kaszle bardzo , ale rano wstała z chrypą:cool:... także anabuba uważaj na Paulinę, bo to chyba jakiś wirus.:tak:
k:

po zyrtecu i buderinie przeszlo kichanie i chrypka
za to mnie chyba jaksi katar dogania ale wzielam juz rozne specyfiki i mam nadzieje ze przejdzie

Witam i ja z rana

kurce ale u mnie dowaliło sniegu ........masakra
uu
u nas wzcoraj troche a dzis duuuuuuuuzo sniegu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kurcze to moze powinnam brac zelazo , bo ja nie biore narazie lekarz nic takiego mi ie mówił brałam folik ale tylko do trzeciego miesica , kurcze asok z buraków to wiem jak smakuje bo ja w swoim zyciu juz trzy razy mialam anemie i pilam fuuuuuujjjjjjjjjjjjj nie dobre to jest ale faktycznie pomaga

mi tez atrasznie muli komp ale nie wiem czemu wczesniej jakos jak było to zielone BB to mi chodziło normalnie :(

Na sniadanko upieklam bułeczki czosnkowe ide je zjesc jeszcze bo mi smakują:)

z zelazem czekaj na wizyte u gina
w czemu sam sok z burakow?barszczyk czeowny

Dorota przypomniało mi się z tym telefonem pamiętasz jak kiedys pisałam u mnie jeden telefon Adamowi wpadł do w-c nie działał suszyliśmy rozłożony leżał z 2 dni i dupa w kwiaty nie działał daliśmy Antkowi do zabawy i sie poniewierał w pudla z zabawkami i po jakiś 2-3 m-cach mój Adacho postanowił go sprawdzic podłączył pod ładowarkę naładował i działa :szok:ja aktualnie z niego korzystam stary bez aparatu ale jako tako działa:tak:drugi telefon Adama Pietruszka wyprał w automacie na 60* z kieszeni Adamowych spodni :sorry2: rozkręcali suszyli i lipa nie działał po jakimś tygodniu włączyli i działał ale bez wyświetlacza :sorry2: dali Antkowi młody sie nim bawił i kiedys nacisnął i się włączył i wyświetlacz też zadziałał więc daj swojemu fonowi czas :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
:
Antocha to jakis inzynier bedzie jak nic:-p:-p:-p:-p:tak::tak::tak::tak:

Jeszcze jakbyscie mi powiedzialy jakie tablety moge wziąść na ból głowy tzn .gorączke , bo mam ibuprom ale tam pisze ze kobiety w II trymestrze ciąży nie moga brać i nie bardzo wiem co wziąść mam aleve ale tam nic nie pisze na opakowaniu a nie mam ulotki :( cały czas kicham i wszyscy tylko mówią na zdrowie :)

Siedze jak przybita bo troche goraczka mi dokucza a do lekarza naprawde nie chce mi sie wybierac bo ja widze te snieg przez okno to mi odrazu zimno ............ , masakra z tym sniegiem .........h

oj bidulo
wspolczuje
jak juz Ci dziewczyny napisaly-apap,paracetamol,codipar
do tego rutinoscorbin,cerutin itp.
cytryna,miodzik,czosnek,nacieranko

ja ze swoim ginem mam o tyle dobrze ze albo do niego dzwonilam jak cos mi bylo albo smsa pislaam i odpisywal co moge brac:-D

a ja sobie zrobilam BB na niebiesko bo kocham niebieski:-D:-D:-D:-D

pozdro dla Agnes!

Cześć kochane :-)
Przepraszam że tak długo was nie odwiedzałam,ale miałam ostatnio niezły zamęt...
Dwa tyg. temu urodzinki męża robiłam,dzisiaj ma Ania 2 latka więc jest co robić :-)
Byłam już z nią na bilansie-waży 11kg i ma 84cm :-) Mój mały wielkoludzik :-D:-D
Lecę bo na 13 mają przyjść dziadkowie z ciocią i wujkiem,a jutro przyjdzie moja mama i chrzestny z żoną :tak:
Buziaczki :*

wszytskiego najlepszego dla Ani:-):tak::tak::tak:

a skad dokladnie jestes?
doczytalam ze kolo grojca.czyli trcohe z mojej strony
ale skad dokladnie?

Czyżby weekendowe zadania tak pochłonęły, że dziewczyny nie mają czasu, by zajrzeć?

w weekend to tak zawsze pusto:-D

H
Kochane u mnei nic ciekawego, gowa jak zaczęła tak nie kończy boleć, 3 saridony, 2 pyralginy i nic.
Piotr jechał dziś z teściową na pogrzeb, to mnei i mała podrzucił do mojej mamy po drodze, późńiej po drodze odebrał. Jak wróciliśy, tak leżymy, mój zasnął, ja nie mogę, cos mnei do tego wszystkiego serce boli niemiłosiernie, ech... i @ do tego i jestem po prostu przeświadczona , że żyję, no bo jak boli, to żyje, no nie?:-D:-D:-D

Oddelegowuję się póki co, mała swój pokój roznosi, trzeba troszkę skontrolować, hehe. O, i Małż się obudził...
W razie gdyby założył mi blokadę na kompa-miłego weekendu kobitki.

EDIT: no i zasnął z powrotem:-D

bidulku
niech juz Cie ta glowa przestanie bolec:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

u mnie ogólnie nic ciekawego.
Wózek przyszedł.
Jest nawet ok, tylko troche niski dla mnie, no i troche taki tandetny, ale co poradzić za 300zł raczej super solidnego nie kupie:cool2:

generalnie jestem adowolona z niego, Maks w nim ma radoche, tyle że teraz zimno sie zrobiło:baffled:

i nie mam w jak wychodzic z nim bo z kombinezonu mi wyrósł a w kurtce wiosennej troche za zimno...... a za dużo pod nią nie mge włoyc bo jest na styk prawie.... jeden gruby swetr i koniec:sorry2:

dalej nie mam humoru, ale próbuje sie musić chociaz, zeby tu zagladać....

a moze jakas kamizelke na to?
dobrze ze wrocilas
nie wiesz ze na smutki BB naj naj:-D:-D:-D:-D

Dorota niepotrzebnie tego smoka kupowałaś bo zmiękniesz i go małej podasz :tak::tak::tak:

dlatego ja od razu swoeje smoka spalila zeby nic w domu nie miec,zeby nie kusilo
dzis znow moiw-mamo monio bleee:-D
zeby sie upewnic :-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:

N

Anka, podłogi to muszą lśnić skoro mop sie od szorowania rozpadł :-p:-D
:
hehehe
ja dlatego rozwalam odkurzacze i szczotki do odkurzaczy
aodkurzacz mam juz 3 na 10lat:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dobra nadrobilam a skoro zadnej nie ma to ide spac bo nie wiadomo jaka nocka bedzie...:eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Darek wrócił ze stajni dumny z siebie z bananem na ustach i rzucił z tekstem.
" No Ori ubrana wygląda teraz jak królowa koni ,widać,że to Kurnikowska ":-D:-D:-D:-D
I weź go nie kochaj ;-):-D:-D:-D:-D
Tak się na niego nastawiłam:baffled::baffled: a on jednym zdaniem mnie rozbroił i wybuchłam śmiechem.:-D:-D:-D:-D

Niestety nie na długo.Kilka godzin temu dzwoniła mama.
Nie mam dobrych wieści.Są wyniki taty :-:)-:)-:)-:)-(
Na razie nie mam siły o tym pisać....nie teraz...:no::no::-:)-:)-:)-(

Witam, Niki obudziła mnie o 6 rano :baffled:

Za oknem piękne słońce :tak: i z 15 cm sniegu :szok::wściekła/y:

A my dzisaj do przychodni na szczepienie, tylko nie pamiętam na która :baffled:

reklama
Witajcie :-).Oliwka wstala juz o 6,15 ale i tak jestem super wyspana :-).

G uspal wczoraj Oliwke bez smoka,chwile pojeczala za nim.Wyrzucila go na lozku w kat ,obrucila sie i zasnela :-).Szok.W nocy obudzila sie o 24,30 .KiLKA MINUT POPLAkala i zasnela a myslalam ze sie rozkreci bez smoczka .No i wstala po 6, i ta 1 pobutka w nocy to byla jej dzis jedna jedyna pobutka.No SZOK .Nie pamietam czy byla nocka z 1 pobutka.Ja sie jeszcze po 4 obudzialm bo Jasiu wstawal i musialam niuni drzwi zamknac aby on jej nie obudzil.Bo ten jakos zamknac jej tych drzwi nie umie :-(.
G poszedl niedawno do pracy.Ja z Oliwka przed bajkami .Przynajmniej mam chwile spokoju.

Dzis w planach isc zaniesc pity :-).
.

DOROTKA
Trzymam kciuki zeby w miare łatwo poszlo odzwyczajanie od smoka:tak::tak::tak:

Dorotko zycze powodzenia w oduczaniu Oliwki od smoczka pamietam jak ja mojego syna oduczalam tez ucielam i powiedziałam ze sie zepsul i bylo oki , ale wieczorem był krzyk ale jakos poszlo dwa dni placzu było i oduczyl sie :-):-)
Dzieki.Pierwsza nocka poszla jak splatka ale spodziewam sie ze moze dzis byc placz.Mysle ze trzeba toprzetrzymac i sie dziecko nauczy i bedziemy mieli smoka z glowy.dziewczynki ja caly czas prosze o kciuki:tak:.
ja mam właśnie lody algidy śmietankowo smietankowe:)
Oj robicie smaka na lody:-p.
witam poweekendowo

ehhh ie mialamczasu na kompa
od wczoraj Weronika chora:-:)-:)-:)-(
zlapal ja wirus
dobrze ze czulam ze w piate ma mniejszy apetyt i bedzie chora...
w sobotewstala juz o 7 rano:szok: ale zjadla dopeiro o 13:szok:
pozniej poszla spac iwstala z goraczka
poszlam pozniej do mamy tylko z Paulina,a p zostal z mala,bo mama miala wczoraj imieniny
jak wrocilam to Weronika miala juz niezla goraczke
i zaczela miec biegunke
w nocy obudzila sie o 3 bo pic,bo kupke itd
wzielam ja do siebie
gadala i poplakiwala,usnela kolo 5 i obudzila sie o 6 :szok:
przez godzine wypila cala butle picia i miala 39,5 ale dostala syrop.o 7 ja juz oczy rzymknelambo spac mi sie chcialao i dobrze ze zamnkeam bo Weroniak spala z nami i zwymiotowala mi na twarz:szok::szok::szok::szok::szok::szok::no::no::no::no:
oj nie mile,dobrze ze tylko picie i nic wiecej
pozniej juz do poludnia to nie zlicze ile kupek bylo....dobrze ze mialam jesczze jakies leki na biegunke,troche sasiadka mnie poratowala
no i jakso chyba powolo jej przechodzi
jeszcze ja meczy goraczka,bo jak syrop przstaje dzialac to sie robi goraca,ale pojadla w dzien rcohe sucharkwo,trochechrupkow i herbatnikow
na wieczor trcohe rosolku i przd senm upomniala sie o mleko,wiec mysle ze juz bedzie dobrze
mleko dostala rzadkie-bardziej kaszke ryzowa na wodzie dostala ale wypila i poszla spac
i kupek ttez juz mniej

ehhhhh...jak nie urok to.....

okularki dla Pauliny do odebrania we wtorek
nie ma atygmayzmu ani zeza,cale szczescie bo jak byla mala to zezowala

zaplacilam 200zl za okularry i wizyte,alew sumie szkla 120,przelozenie 20zl i wizyta 60.
dobrze ze mialam oprawki
dzieki Luna:-)

no i jakos zlecialomala w dzien byla potwornie marudna.wiec nawet nie mialam jak siasc do kompa
Pauline tesciowa wziela do siebie na pol dnia
ppojechal na nocdo roboty

ide troche poczytam
Anabubka wspolczuje chorobska Weronisi.Dobrze ze najgorsze juz za wami.
Ciesze sie ze z Oczkami Paulinki nie ma taz zle :tak:.
Darek wrócił ze stajni dumny z siebie z bananem na ustach i rzucił z tekstem.
" No Ori ubrana wygląda teraz jak królowa koni ,widać,że to Kurnikowska ":-D:-D:-D:-D
I weź go nie kochaj ;-):-D:-D:-D:-D
Tak się na niego nastawiłam:baffled::baffled: a on jednym zdaniem mnie rozbroił i wybuchłam śmiechem.:-D:-D:-D:-D

Niestety nie na długo.Kilka godzin temu dzwoniła mama.
Nie mam dobrych wieści.Są wyniki taty :-:)-:)-:)-:)-(
Na razie nie mam siły o tym pisać....nie teraz...:no::no::-:)-:)-:)-(
Kochana jestem z wami 3 maj sie:-(.
Witam, Niki obudziła mnie o 6 rano :baffled:

Za oknem piękne słońce :tak: i z 15 cm sniegu :szok::wściekła/y:

A my dzisaj do przychodni na szczepienie, tylko nie pamiętam na która :baffled:
Lacze sie z Tob w bolu wczesnego wstawania:cool2:.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry