reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Polozylam mlode spac,ale cos mi marudza i wyja:wściekła/y:Pogoda zrobila sie fatalna bo caly czas sypie a temp na plusie wiec od razu topnieje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:Na spacerku bylismy mzoe pol godziny i troche zmoklismy:no:
jestem juz po kawce bo byla tesciowa ze szwagrem:tak::tak::tak:

IWCIK
Super ze sobie tak pospalas:tak::tak::tak:A z tym sniegiem to masakra:szok::szok::szok:

DOROTKA
Jak to fajnie czasem zabrac babcie na zakupy;-):-)Pochwal sie bucikami:tak::tak::tak:

reklama
Witam serdecznie!
Tym razem żartowałam, ale jeśli będziemy mieli przyjechać...
To uprzedzę cie duuużo wcześniej...
Cobyś i chleb upiekła
i jeszcze coś dobrego na obiadek upichciła...
No i o nocleg zadbała....
A aperitif to już będzie "nasza działka"...
;-):-):-):-):-)

:szok::szok::szok::nerd::nerd::nerd::nerd: chyba oszalałaś:szok::szok::szok::szok::szok: :-D:-D:-D:-D:-D
A tak serio oj będzie się działo.:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Chlebek obowiązkowo i jakieś mięsko do chlebka z zalewy, a tak na dokładkę jakieś procenty i ....nocka nasza :-D:-D:-D:-D

O nie ja dziękuję bardzo za śnieg bo u mnie też zasypało że samochody całe białe :baffled::baffled:
Witam niedzielnie :-):-):-)
U mnie całkowity brak pomysłu na obiad i ogólnie na spędzenie niedzieli :baffled::baffled::baffled: chyba w domu ją spędzimy :baffled::baffled::baffled:
Nie wyspałam sie jak zwykle bo wczoraj wieczorem z siostrą pisałam do późna, ale wyżaliłam się na cały świat i jakoś tak mi na sercu ulżyło :tak::tak::tak:

Jak się do późna siedzi to potem nie wypada narzekać :-D:-D:-D,ale dobrze,że wywaliłaś wszystko z siebie to Ci lżej na duszy.:tak::-):-)

cześć laski:-) w końcu jestem..uffff.. ale coz tego, jak francowata pielęgniara przyszła do pracy kichająca! Oczywiście od razu mnie rozłożyło!! więc dodatkowo kuruję przeziębienie:baffled::baffled: Samopoczucie coraz lepsze, ale przeraza mnie myśl pozostania z małymcały dzień:szok: ja niewiem jak to zrobię....:sorry2::sorry2:
Śniegu napadało, że wdepresję można wpaść:wściekła/y:
Witam nową mamusie!
Medea Ty dalej bezhumoru:no::no:nie dobrze...:dry::dry:
Lunkakiedy maszjakiś rezonans albo co głowy, bo przecież wykończysz nam się!!!!!!:sorry2:
Dobrze,że jesteś.
Przeziębienie nie fajna rzecz :baffled:,ale co poradzisz?
Wyleżysz w łóżeczku i będzie git.
Uważaj na siebie i jakoś musisz dać radę.:blink:

Witam i ja niedzielnie:-)
Moje dzieci daly mi rano psopac do 9 ale w nocy dwa razy budzila mnie Wiktoria:no:Ale i tak jestem w miare wyspana:tak::tak:Teraz mlodzi sie bawia,a ja szybko myk na BB:tak::tak::tak:Wczoraj wieczorem tez probowalam wejsc ale mialam mega zawiechy,wiec sobie odpuscilam:wściekła/y:
Pogoda nieciekawa,bo wiejej jak cjolera i echo slonca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Ale ogladalam wczoraj pogode i niby od srody czy czwartku ma sie robic coraz cieplej:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Na obiad chyab zrobie karkowe bo juz rozmrozilam a jak nie bedzie mi sie chcialo jej robic to zamowie pizze:-p:-p:-p

Rano Ci dały Ci pospać to pewnie potem odbiją ;-).
Pogoda rzeczywiście do bani.
Gdzie ta wiosna !!!!!!

Bylismy w auchanie.Kupilam niuni nowego smoka.Starego jej dzis przetniemy i mam nadzieje ze jak zobaczy ze jej ukochany smoczek zrobil sie nie fajny to moze sie oduczy.Chcemy zobaczyc jak to wyjdzie bo skoro ona ma ta wade podniebienia to chcemy jak najszybciej ja oduczac:tak:.Nowy kupilam juz na wszelki wypadek jak juz sie nie bedzie dalo z nia w nocy wytrzymac:cool2:.
Babcia zaszalala i kupila niuni Kubek niekapek i buciki na wiosne :tak:.
Oliwka sie uspala .Spi ciut ponad godzine.My juz po rosolku ale jakos glodna nadal jestem.
życzę szybkiego oduczenia i nie poddawaj się :no:.
Jak chce to niech tego starego ciągnie a nowego jej nie dawaj.
Nie ma i koniec.
Ja gdybym podjęła taką decyzję,nigdy bym nowego smoka nie kupiła,żeby mnie nie ciągnęło.:no::no:;-):baffled::baffled::baffled:
A zakupki pokaż:-):-)

Polozylam mlode spac,ale cos mi marudza i wyja:wściekła/y:Pogoda zrobila sie fatalna bo caly czas sypie a temp na plusie wiec od razu topnieje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:Na spacerku bylismy mzoe pol godziny i troche zmoklismy:no:
jestem juz po kawce bo byla tesciowa ze szwagrem:tak::tak::tak:
Dowikla kiedy Ty kochana napiszesz ,że Twoje dziewczyny nie wyły:confused::-D:-D:-D:-D
Ja bym chyba zwariowała :-D:-D:-D:-D

Witam się niedzielnie.
Rano pruszył śnieg teraz pada grad i to potworny.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Część obiadku mam z wczoraj ,więc przynajmniej to mam z głowy.
Dostaliśmy dziś w szkole tematy referatów z historii i z WOSu na zaliczenie semestru
:baffled::baffled::baffled: załamka totalna:baffled::baffled::baffled::baffled:
Od przyszłego tygodnia mamy do końca kwietnia tylko 3 przedmioty
polski,angielski i matematyka :szok::szok::szok:
wymiękne:baffled::baffled::baffled: to pewne :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A tak w ogóle to mój stary oszalał.:szok::szok::szok::szok::szok:
Za to,że Kamila wzięła derkęze stajni - to po złości pojechał z Klaudią do sklepu jeździeckiego po nową derkę. Miał kupić przejściową dla Ori za 280 zł.
Kupił derkę i owszem ,ale uniwersalną za 550 i do tego ochraniacze za drugie 500 :szok::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,bo Klaudusi się podobały :baffled::baffled::sorry2::sorry2::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Puścić ich samych do sklepu :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

A za chwilę powie,że on kasy nie ma :baffled::baffled::baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Zamordować to mało ,bo śmierć za szybka będzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ech poskarżyłam się Wam to mi lżej nieco,ale złość mną targa,że hej .:no::no::baffled::baffled::baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
AS
No to niezle zakupy Twoj mezulek zrobił:szok::szok::szok:

Ja zmykam obierac ziemniaczki bo pewnie niedlugo moje malpeczki wstana:tak:A tak mi sie nic nie chce ze szok

dorotka wiesz ja proponuję konsekwencję....tak jak As pisze. Jak już chcesz ja pomęczyć, przetniesz smoka, mała się rozwrzeszczy(to pewne). Będzie za nim wyć i wyć...a Ty jej dasz nowego:baffled: więc jak za miesiąc znowu podejmiesz taką decyzję, to znowu przetniesz smoka, mała będzie ostro wyć, ale na pewno dłużej i intensywniej bo głupia nie jest i co ma zapamiętać to zapamięta. czyli, że jak powyje to dostanie co chce.....:sorry2:przemyśl i powodzenia:tak:
Dowikla te Twoje "naleśniczki" faktycznie ciagle wyją:szok::-D:-D:-D
A co do pomysłu jak radzić sobie z podnoszeniem małego skończyliśmy na tym:do fotelika do karmienia mały sobie sam wchodzi, bo M prawie na podłogę zsunął mu siedzenie i teraz bejbes ma radochę:tak:. Do wózka jakoś się sam zawlecze, ale jest dość wysoko:baffled: najgorzej, do auta....jest mega wysoko:no:a dodatkowo ja z nim bez wózka nigdzie nie pojade np. do sklepu bo wiadomo -rzeźnia. A wózka do auta nie wytacham:no: jest cięzki franca. Parasolki też nie będziemy kupować bo przecież jak pojawi się bobas to co jaz tymi wózkami zrobię..pewnie będziemy musielikupić podwójny:confused::confused:...no ale jakoś powoli się zorganizujemy. Narazie M będzie do mnie dojeżdżał bo pracują niedaleko wiec na kompanie chociaż będzie:tak:
Po tym pobycie w szpitalu jakoś mi brzuszek urósł:tak: już można spokojnie wyczuć pod zwałami tłuszczu ciążę:tak::tak:
A jeszcze zapomniałąm!!! AS!!! O matko ze skóry bym obdarła i pokroiła na kawałki tego Twojego starego no.....no widać nie tylko babom wydawanie kasy poprawia humor!!No ale co zrobisz no... :tak:

Ostatnia edycja:
Oj ale tu dzisiaj pustki :szok::szok::szok:
Moja też dzisiaj coś szału dostaje i już się nie mogę doczekać kiedy wreszcie do przedszkola pójdzie :tak::tak: Mam nadzieję że jutro ostatni dzień w domu siedzi :baffled::baffled::baffled:
Dorota niepotrzebnie tego smoka kupowałaś bo zmiękniesz i go małej podasz :tak::tak::tak:
Kerna to dobrze że mąż niedaleko domu ma pracę i będzie mógł chociaż troszkę pomóc, a ty oszczędzaj się ile możesz :tak::tak:
As no to niezłą kasę mężuś wydał na raz :szok::szok:

Witam, ja tylko na chwilke :tak:

M w pracy, teściowa właśnie odemnie wyszła :tak: Dzieciaki nieco rozdarte :baffled:

Helenka, na weekendowych zajęciach bawiła się świetnie :tak: Malo nie rozniosły klubu :szok::-D Za 2 tyg też się zapiszemy :tak: A był to czas tylko dla Helenki poniewaz Niki została z babcia :tak:

Mam jeszcze wieści od Anabuby, Weronika złapała prawdopodobnie rota, więc maja urwanie głowy w domu :-(

Oj biedna Weronika,oby szybciutko Jej przeszlo
MH
Super ze Helenie sie tak podobalo:tak::tak::tak:
Moze ja tez pomysle o czyms takim dla tych moich malych diablic

A oto moje male modelki

Załączniki

• SDC11696..jpg
    SDC11696..jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 27
chyba czas wracać do żywych.....
musze się zmusić chociaż bo w jeszcze wieksze dołki wpadne....:eek:

Witam nową mamę:-)

Miłej soboty dziewczyny..... i oby moja też była fajna.....;-)

No nareszcie :tak:

As, ja jajecznicę z 3 jajek robię dla siebie i Heleny :-D

Lunka, bidulo z tą głową walczysz :-( Współczuje...

Iwcik zdrówka, dobrze, że gorączki niema :tak:

Anka, podłogi to muszą lśnić skoro mop sie od szorowania rozpadł :-p:-D

Madea, moja Niki tez mi z kombinezonu wyrosła :baffled: Mama taki zastępczy, ale bida straszna ten kombinezon :dry: Pod śpiworem w wózku nie widać za bardzo :-D Czekam na wiosnę :-p

Dorota, no to fajny prezent babcia małej zrobiła :tak:

Oj biedna Weronika,oby szybciutko Jej przeszlo
MH
Super ze Helenie sie tak podobalo:tak::tak::tak:
Moze ja tez pomysle o czyms takim dla tych moich malych diablic

A oto moje male modelki

Ale sie wystroiły :-D:-D:-D

A zajęcia naprawdę super :tak: Oczywiście dla dzieci co do przedszkola nie chodzą, bo przedszkolaki to chyba maja takie często. Helenka storzyła "dzieło" :-D troszkę pochasała z dziećmi :tak: No ale bacznie mnie obserwowała, czy aby na pewno na nią patrze :szok: A mi spotkanie towarzyskie wyszło na dobre, bo byłam tam umówiona ze znajomymi mamami :tak: Mogłyśmy spokojnie poplotkować jak ktoś inny się dziećmi zajmował :cool2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
MH super ze Helence sie podobalo.Same plusy byly.Helenka wybawiona i czas tylko dla niej :-).Ty sobie tez milo czas spedzilas :-).
DOWIKLA modelki super i jak modnie ubrane :-).
KERNUS napewno sie zorganizujecie tak aby bylo ok :-).

Mam nadzieje ze nie zmiekniemy z tym nowym smokiem.G powiedzial nie ma smoka i juz .On napewno jej nie chce dac smoka.Najgorsza bedzie pewnie teraz ta noc i to zasypianie.
G kolacje zrobil Ja zaraz serial swoj bede ooglada.Mowie juz dobranoc bo po serialu i po uspaniu Oliki mamy spedzic z M mily wieczor .Mam nadzieje ze bedzie milo :-).

Do góry