reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

cześć dziołchy;-) pisze w świetnym humorze bo w południe mnie wypisują!!!! wszystko już ok!:tak: zbadali mnie, szyjka się trzyma, usg ok, i co najlepsze w tym wszsytkim!!!!!!!!!11
nie musze leżeć plackiem, a nwet oszczędny ruch jest wskazany:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no lepiej nie mogło być!! Ale małego nie mogę absolutnie dźwiagać..wiec do auta, ani do fotelika na kamrienie go nie wsadzę...bo niby jak??? Za krótkie nogi ma ..szit..ale jakosmusze sie zorganizować!!
witam nowa mamę!
malinka!! To Twój szkrabek tak super gada???? łał!!! Czytam kurcze i sikam!! Taki bąbel a taki gaduła no!

Ostatnia edycja:
reklama
Kurcze to moze powinnam brac zelazo , bo ja nie biore narazie lekarz nic takiego mi ie mówił brałam folik ale tylko do trzeciego miesica , kurcze asok z buraków to wiem jak smakuje bo ja w swoim zyciu juz trzy razy mialam anemie i pilam fuuuuuujjjjjjjjjjjjj nie dobre to jest ale faktycznie pomaga

mi tez atrasznie muli komp ale nie wiem czemu wczesniej jakos jak było to zielone BB to mi chodziło normalnie :(

Na sniadanko upieklam bułeczki czosnkowe ide je zjesc jeszcze bo mi smakują:)

cześć dziołchy;-) pisze w świetnym humorze bo w południe mnie wypisują!!!! wszystko już ok!:tak: zbadali mnie, szyjka się trzyma, usg ok, i co najlepsze w tym wszsytkim!!!!!!!!!11
nie musze leżeć plackiem, a nwet oszczędny ruch jest wskazany:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no lepiej nie mogło być!! Ale małego nie mogę absolutnie dźwiagać..wiec do auta, ani do fotelika na kamrienie go nie wsadzę...bo niby jak??? Za krótkie nogi ma ..szit..ale jakosmusze sie zorganizować!!
witam nowa mamę!
malinka!! To Twój szkrabek tak super gada???? łał!!! Czytam kurcze i sikam!! Taki bąbel a taki gaduła no!
cieszę sie bardzo kochana :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no to ruszaj sie jak mozesz ale i tak sie oszczedzaj :tak::tak::tak:;-);-);-);-):-p:-p:-p

Kernuś ale super wieści:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:hurrrraaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kochana zorganizujesz sobie niech małż wykombinuje mały taborecik lub stłeczek są takie np lastikowe i trzymaj małego za rączkę a on sam nauczy si e w niego wchodzić niech mąż z nim poćwiczy i się uda napewno:tak::tak::tak::tak:ja mam takie stare krzesełko rozkładane drewniane i jak Antek ma osobno krzesełko i stolik to sam umie w niego wchodzić i wychodzić :sorry2:Julka go nauvczyła a uwierz mi nie zawsze mi to na rękę:no::no::no::no::no:
a że on gaduła...no taaaa ma po kim :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: fajnie że gada ale nie koniecznie o 24 jak matka ma chcice na sex :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Iwcik to pij sok z buraków zobaczysz wyniki moment ci sie poprawią:tak::tak::tak::tak: bo jak będziesz mieć anemię to mogą cię w szpitalu położyc co byś zastrzyki dostała a po co ci to zatkaj nos i siup czego nie zrobisz dla swojej księżniczki w brzuszku:tak::tak::tak::-)

hej dziewczyny wczoraj juz nie wpadlam bo poszlismy na spacer z malym i zajrzelismy do rodzicow, wrocilismy wieczorem i zasnelam przed tv :tak::tak::tak::tak:
o 21,30 juz spalismy w lozeczkach :szok::szok::szok::szok:
a dzis sorki ze nie odpisze ale zdycham, zęby mnie bolą i mysle dzis odwiedzic dentyste, :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
boje sie jak nie wiem co, mam dwa bolące zeby do zrobienia w dodatku podejrzewam ze to bedzie kanał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale sama sobie jestem winna, :dry::dry::dry::dry::dry:
mam pytanie czy mozna stosowac znieczulenie podczas ciazy bo jak nie to ja nie wiem co zrobie :no::no::no:
Znieczulenie chyba można mieć zapytaj dokładnie dentystę,na pewno nie można robić RTG a przy kanałowym leczeniu sie je robi.
Kurcze to moze powinnam brac zelazo , bo ja nie biore narazie lekarz nic takiego mi ie mówił brałam folik ale tylko do trzeciego miesica , kurcze asok z buraków to wiem jak smakuje bo ja w swoim zyciu juz trzy razy mialam anemie i pilam fuuuuuujjjjjjjjjjjjj nie dobre to jest ale faktycznie pomaga

mi tez atrasznie muli komp ale nie wiem czemu wczesniej jakos jak było to zielone BB to mi chodziło normalnie :(

Na sniadanko upieklam bułeczki czosnkowe ide je zjesc jeszcze bo mi smakują:)
Żelazo na pewno bedziesz musiała brać ja brałam bo tez miałam problemy,hemoglobine miałam poniżej 10,mi po tych zmianach BB tez wolniej chodzi.
A co do smoczków jak nie ma potrzeby to moim zdaniem nie powinno sie dziecim dawać z takiego własnego widzi mi się.Moja mama wychowała 6 dzieci bez smoka,mój synek dostał dopiero w 4 m bo co godzinę wisial na cycu,sam pożucił po 1 roku życia,a córeczka wychowana bez butelek i smoczków jestem z tego teraz baaardzo dumna czyli można dziecko wychowaćbez smoczka.

Justa oby Amelki na dobre nie rozłożyło, zobaczysz jak będzie się w dzień zachowywała i wtedy zdecydujesz czy jechać czy nie na to spotkanie :tak::tak:

dokładnie :tak:

Oliwka lubi jesc czesto ale w malch ilosciach.No narazie sie nie martwie .Obserwuje jej wage i jak cos to bede dzialac.Slodycze jej
ograniczam :-).
Moja kruszyna też je często, wręcz non stop coś szamie , a waga jak zatrzymała się na 9 kg. tak stoi już od dłuższego czasu. :tak:

a co za porządki??????????????????????????????????bo ja nic nie zauważyłąm:zawstydzona/y:ale jeżeli przez ciebie mnie już 3 razy wylogowało to.......:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
:-D:-D:-D bo Wielkiego Brata nie widać.:tak:;-):-D:-D:-D
Ja tam sprzatałam rano .:sorry2::-p Do twojego wylogowywania się nie przyznaję.:-p:-p:-p:-D. Pewno net traci ci zasięg.:tak::sorry2:

!
super :tak::-):-):-)

Młoda na razie chodzi i bawi się. :dry: Starszaki wyciągnęły pudło klocków, więc raj na ziemi ma cała trójka. Póki się bawią ja wstawię obiadek.

malinka no wiadomo po kim taki gadulski:-D
no fakt motyw ze stołeczkiem jest super!! Jakos da sie to zorganizowac, a mały musi sie nauczyć troche samodzielnosci i koniec kropka:tak: najważniejsze, że nie musze leżeć i jest ok!!!!!!1
A co do anemii to ja o migdałach nie słyszałam..ale na pewno wit.C pomaga w przyswajaniu żelaza..więc natka pietruszki, albo kombinazje kulinrane:tak:

reklama
boli oj boli aaaaaaaaaaaaa:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-p
troszke przeszlo tak tfu tfu jakby mniej bolalo, czekam na mojego m z nim pojde bo sama to albo nie dojade albo wogole nie pojade a tak on mnie zmusi :tak::tak::tak::tak::tak:
chcialabym zeby jeszcze ze mna wszed do srodka ale wiem ze on nie z tych, pewnie mi powie : nie anikuj idz sama, jak ja mam z toba wejsc :dry::dry::dry::dry:

Do góry