reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Justa oby Amelki na dobre nie rozłożyło, zobaczysz jak będzie się w dzień zachowywała i wtedy zdecydujesz czy jechać czy nie na to spotkanie :tak::tak:
As to faktycznie beznadzieja tylko 3 godziny :szok::szok:
Witam nową mamusię :-):-)

reklama
Witajcie kobitki.
Witamy i zapraszamy nową mamusię:-):tak:
U nas też śniegu nawaliło:wściekła/y:masakra gdzie ta wiosna:cool:
Rano tu do Was zajżałam chciałam cośnapisać a tu teściówka przyszła mierzyc firanki bo chce mi je uszyc i tak zeszło dopiero poszła i już szyje,będą nowe po malowaniu i na święta jak znalazł.
DOROTA moja córeczka ważyła 11 kg w wieku 8 miesięcy także nie martw się na zapas bo córeczka jest jeszcze mała.
No i niewiem co jeszcze miałam napisać...:confused::confused::confused:

AS no nie narzekam bo nie ma tak zle u nas z tym podniebieniem :-).Dzieki za mile slowa i za wytlumaczenie wszystkieo :-).
DOWIKLA Oliwka lubi jesc czesto ale w malch ilosciach.No narazie sie nie martwie .Obserwuje jej wage i jak cos to bede dzialac.Slodycze jej
ograniczam :-).
Cos dzis nasze dzieciaczki marudne Oliwka tez marudzi :-(.
JUSTA jak Amelka nie goraczkuje to wydaje mi sie ze mozesz isc na to sptkanie.Poobserwuj ja jeszcze :-).

Oliwka spi od 10 .Ide wypuscic psa na dwor i sprzatac i jesc :-).
Jak to porobie i Oliwka jesczze nie wstanie to zajze :-)

Witam kochane :happy2:
czytam wszystko od ponad godziny :wściekła/y:i nie że tak duzo tylko net mi się non top wiesza i mnie szlag jasny trafia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Anabubka monio beeee no powaliło mnie :-D:-D:-D:-D:-D:-Du mnie Antek smoczka używał może ze 3-4 m-ce sam zrezygnoał to i my byliśmy za :tak:Julka do 1.5 roku ciągneła smoka ale tylko do spania a właściwie zasypiania :dry:ale mój Adam to bił rekordy chodził ze smokiem na okrągło mało jednym to 2-3 i jak miał ponad 2 lata owiedziałam mu ze piesek zjadł mu smoka (jego pies bosman) chodził kazał mu wypluć otwierał mu pysk wieczorem trochę popłakał i tyle :tak::tak::tak: rysunki boskie i takie ci powiem szczegółowe jak na takiego malucha:tak:mama uśmiechnięta tak a tata to ten z jęzorem???:-D
Lunka As wasze akwaria są śliczne i to bardzo bardzo :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
As kochana ty będziesz na ślubie koło mnie:szok:ten kościół mierzyn to nasz kościółek zaraz obok niego jest szkoła Julki i Adama :tak: a hotel Nord jest swietny i słynie z dobrego jedzenia i obsługi :tak::tak::tak:jak nic musimy się spotkać :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: astrona fajna mi się podoba powinni jeszcze sugestie prezentów podać:tak:
Dorotka Oliwka się odzwyczai od smoka tylko przy waszej pomocy :tak:więc nie czekaj tylko do dzieła:tak::tak:nie taki diabeł straszny jak go malują powiem ci że otem może być jeszcze trudniej a skoro lekarze sugerują że lepiej żeby go nie ciągneła to nie czekaj:tak:
Mój Antek mierzy 83 cm a waży 9.700 czyli tak chyba w normie bo ja nie wiem?????
Kernuś oj nie chcę cię straszyc wiem że tęsknisz za domem za Michałkiem...ale lepiej wypoczywać i nie zakładaj sobie że przy szwie będzieś śmigać :no:ja miałam krążek i nie raz w szpitalu leżałam i nie powiem chodziłam ale raczej taki oszczędny tryb prowadziłam zero sexu dzwigania no i mi się szyjka rozwierała na 1-2 cm ale nie skracała a i tak Julia to wcześniak więc uważaj :tak:
MH no wreszcie w miarę wyspana:-D:-D:-D:-D
Ania zabierz mnie na wakacje:-D:-D:-D:-D:-D
Iwcik ja miałam z Antkiem okropną anemię i nie pomagało żelazo folik witaminy dla ciężarnych szpinak itp i doktor chciał mi robic zastrzyki ale położna poradziła pić codziennie sok z surowych buraków (średnio dobre) zatykałam nos i piłam czasami robiłam z dodatkiem jabłka marchewki i ci powiem że po 3 tygodniach nie miałam śladu anemi więc polecam bo pomaga:tak:
a pisałyście o skurczach łydek no brak potasu i magnezu proponuje coddziennie w sezonie pomidorowym zjadać po 2-3 sztuki a teraz 2-3 szklanki soku pomidorowego:tak:
nadrobiłam chyba:dry::-D:-D:-D:-D:-D
u nas nocka ok tzn Antek obudził sie koło 24 i gadał sam ze sobą godzinkę:dry: wstał popatrzył na nas (ciemno w okoju tyle co światło latarni) i nadaje mama ej mama aaa aaa o tata tata aaa neee nie aaa julu aaaa dzie????adam aaa dzie???? minu (czyli on) nie aaaa minu bam bam o auto bruuuuuummmmm brummmm o si si(śiatło) itd...ale nie łakał nie wołał nas my pod kołdrą wyliśmy ze smiechu z niego:-D:-D:-D:-D:-Dwstałam o 6 dzieci koło 6.30 i dzień się zaczął tylko po jaką cholere ten śnieg tak wali?????????????

ANABUBKA o to o poziomkach nie widzialam.Bylam przekonana ze bardziej alergizuja troskawki :-).
MH I ANABUBKA ja wrecz nienawidze jak Oliwka wstaje z placzem.Ja juz znioslabym wstawanie o nieludzkiej godzinie ale bez placzu :-).
PATRYSIA witaj.Powodzenia z Sewkiem u dermatologa.
Super ze mala dzielnie zniosla szczepienie .Sewek to chyba chudzinka .

Oliwka wazy 10,5 kg na 74 cm wzrostu.Wlasnie dziwczyny czy ona nie wazy za duzo jak na taki wzrost?.
Lekarka w klinice kazala mi na ta wage uwazac i dlatego juz sie zastanawiam.

Doradzcie mi tez w innej kwestji.Oli miala wczoraj szczepienie i pierwszy raz po szczepieniu am zaczerwieniona raczke.Nic nie mam aby jej to posmarowac I szczerze to kasy nie mam aby cos na kupic .No ale jak bedzie trzeba to pozycze i kupie,tylko zastanawiam sie czy jeszcze poczekac czy np dp jutra jej to zejdzie?czy dzialas juz dzis?czy wogole to normalne ze ma zerwona raczke od szczepienia?

U mnie dzis z Oliwka zapowiada sie ciezki dzien.Od rana doprowadza mnie juz do szalu wiecznym marudzeniem :-(.
no tak z sewka chudzinka - zreszta on zawsze taki byl :tak:
Smoczek w jakimś stopniu może mieć na to wpływ.
Wyobraź sobie,że to podniebienie jest prawie w kształcie trójkąta i smoczek właśnie wysklepia tę czesc najbardziej wystawioną ku górze.:baffled:
Myślę,że jak mało go ma to się nic nie stało,ale jak się uda to odstawcie :tak:
Trochę głębszą wadą od gotyckiego jst rozszczep podniebienia i to już dużo bardziej poważniejsze,bo musi być operacja.
U was nie jest tak źle,więc nie narzekaj :no::sorry2::sorry2:

Ja już od kilku dni obserwuję tego Twojego bobasa.
Klawy jest jak nie wiem :-D:-D:-D:-D

Alergia objawia sie bardzo różnie.
Kubuś np: od mleka miał lakierowane policzki i liszaje a Klaudie ropne krostki na pupie i bóle brzuszka :-:)-(
Każde dziecko jest inne.
Testy jak najbardziej teraz Ci nic nie dadzą :no:
On jest za mały.:baffled::baffled:

Woda z sodą ,albo altacet i okłady:tak:
wiec zobaczymy co z tego wyniknie :baffled:
Witam
Dzieciaki sa od rana nie do wytrzymania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:Pogoda sie spierniczyla i net mi mega muli:no::no::no:Zaraz ide zrobic jakies snaidanko :tak:A pozniej zmykam na spotkanie z siora i zakupki,mam nadzieje ze zachowanie moich dzieci mi w nich nie przeszkodzi:baffled:No i planuje pierwszy raz od X czasu isc na solarium:tak::tak::tak::tak:

PATRYSIU
Fajnie ze zajrzalas:tak::tak::tak:Sewek niezle wazy i mierzy,Nicolka zreszta tez:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Gratkli dla Weronisi:tak::tak::tak:Ale nie wiem dlaczego ja myuslalam ze Ona juz dawno nie uzywa smoka:baffled:

DOROTKO
No waga i wzrost Oliwki nie idzie za bardzo w parze,ale nie ma co na razie panikowac:no::no::no:Jak lubi jesc to jedzenia Jej nie ograniczaj a raczej unikaj slodyczy:tak::tak::tak:Jakby ta roznica sie zwiekszala to wtedy ewentualnie porozmawiaj z pediatra:tak::tak::tak:No i wiosna zapewniaj Jej duzo ruchu na swiezym powietrzu:tak::tak::tak:
Niki to gruba mnie sie juz wydaje :sorry2:
Dzień dobry!
Ja tu zaglądłam z zaproszenia i...
Fajnie tu was...
mogę się przyłączyć?
witaj i zagladaj czesto do nas :-D:-D:-D

ok jej jeszcznie nie ma ale tesciowka zajrzala :dry::dry::wściekła/y:

hej dziewczyny wczoraj juz nie wpadlam bo poszlismy na spacer z malym i zajrzelismy do rodzicow, wrocilismy wieczorem i zasnelam przed tv :tak::tak::tak::tak:
o 21,30 juz spalismy w lozeczkach :szok::szok::szok::szok:
a dzis sorki ze nie odpisze ale zdycham, zęby mnie bolą i mysle dzis odwiedzic dentyste, :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
boje sie jak nie wiem co, mam dwa bolące zeby do zrobienia w dodatku podejrzewam ze to bedzie kanał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale sama sobie jestem winna, :dry::dry::dry::dry::dry:
mam pytanie czy mozna stosowac znieczulenie podczas ciazy bo jak nie to ja nie wiem co zrobie :no::no::no:

Dzień dobry!
Ja tu zaglądłam z zaproszenia i...
Fajnie tu was...
mogę się przyłączyć?
Witaj u nas fajnie że ktoś nowy dołączył :tak:no i standartowo napisz nam coś o sobie o swojej rodzince :tak:
Hej.

Od wczoraj wzięłam się za generalne porządki na forum.:tak: I jakby stron ubyło:rolleyes2:. Jeszcze sporo roboty z doprowadzeniem wątku do ładu i składu. :tak: Nie wiem co robili i gdzie podziewali sie moderatorzy.:baffled:

Dziś do starszaków kaszlących dołączyła Amelia.:dry: Nie kaszle bardzo , ale rano wstała z chrypą:cool:... także anabuba uważaj na Paulinę, bo to chyba jakiś wirus.:tak:

I tak się zastanawiam czy iść po południu z nią na umówione spotkanko mam z dziećmi z naszego regionalnego.:dry: W sumie nie gorączkuje, nie kaszle jak trabant...:dry:

Uciekam ogarnąć chałupkę póki Amelia śpi.

V_jolka80 witaj:-). Im nas więcej, tym cieplej.:tak:
a co za porządki??????????????????????????????????bo ja nic nie zauważyłąm:zawstydzona/y:ale jeżeli przez ciebie mnie już 3 razy wylogowało to.......:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
Pati Nikola ma już miesiąc i 15 dni :szok::szok::szok::szok::szok::szok:jeju jak ten czas leci :szok::szok::szok::szok:
Mój Antek śpi :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:wcale mi to nie na ręke a wył i marudził od 8 rano:baffled:oby pospał ze 2 godziny:confused:

reklama
Do góry