reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mama helenki naprawde migdały:szok::szok::szok: sa dobre ja uwielbiam ale jakos ostatnio juz dawno nie jadłam ;-);-)dzieki za podpoiedz:-):-):-)

Malinka no baaaaaaaa dla ksiezniczki czy tam ksiecia wszystko zrobie:-):-):-)nie chiałabym wylądować w szpitalu , a wizyte u gin mam dopiero po swietach i nie wiem czy nie powinnam sama sobie kupic tego zelaza i brac , chyba zaszkodzic mi nie zaszkodzi:confused::confused::confused:

Kerna super ciesze sie ze u ciebie wsszystko w porzadku , pilnuj sie kochana i uważaj na siebie ja tez duzo rzeczy nie moge robic mimo iz nie mam zadnego szwu:baffled::baffled:

reklama
Hej laseczki,melduję ,ze żyje ,troszke podczytuję ,ale nie mam weny do pisania:tak:
Pogoda badziewna zimno ,pochmurno ,a jak snieg zacznie padać ,to komuś nastrzelam:-D
Mam dość tej pieprzonej zimy:no:

Kerna strasznie sie cieszę:tak:

As to faktycznie z Malinka musicie sie spotkać:tak:

Iwcik ,ja anemii w życiu nie miałam ,ale jak zastojesz sie do wskazówek dziewczyni lekarzy to na pewno zniknie:tak:

Justa ceny pamiątek komunijnych to masakra:szok::szok:

kerna trzymaj się

As dobrze ze na wyrozumiałych rodziców traciłaś:tak:

?Malinka trzymam kciuki o podwyżke

Joasia ja mam teraz takie same odczucie o sobie.....
tez mi sie wydaje e sie nie nadaje na matke:zawstydzona/y: ostatmnio przez te dołki wogóle nie mam ochoty sie zajmowac Maksem, marze żeby tylko poszedl spac albo sam się sobą zajął.....:zawstydzona/y: wcale ale to wcale nie mam ochoty sie z nim bawić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-:)-:)-(

co do kwiatków to ja mam tylko jednego- juke, którą bardzo latwo sie utrzymuje, a i tak jest w oplakanym stanie....:zawstydzona/y: ja nie potrafie dbać o kwiatki i wogóle jakos za kwiatkami doniczkowymi nie przepadam...

w juce to juz ziemi zaczyna brakować:szok: a mis ie wogóle w tym bagnie nie chce grzebać:zawstydzona/y:

jedyny kwiatek jaki mam i lubie to taki bambusek zakręcony z ikei u maksa w pokoju:zawstydzona/y: stoi sobie w wazoniku z wodą i jest spokój:-D:-D

co do naciągania napletka o ja naciągam- na pewno nie zaszkodzi:tak:

zmusiłam sie do przeczytania tylko do wczoraj.. juz wiecejnie potrafie.. zaczełam przejezdzac tylko dalsze posty wiec doszłam do wniosku ze to nie ma sensu... ide sie poloyc... chociaz pewnie sie juz nie zdrzene bo maks juz z pol godiny spi pewnie zaraz sie obudz....:-(

EDIT: juz sie obudzil:wściekła/y:

LUNKA TElefonrozebrany i wysuszony ale nie dziala.Tzn cos jest nie tak z wyswietlaczem bo klawisze dzialaja i dzwiek jest ale ekran nic nie pokazuje.Musial on najbardziej ucierpiec :-(.

Zastanawiam sie jaka nocka dzis bedzie po tym szczepieniu Bo oli pospala kilka minut i juz plakala .Wiec moze byc ciekawie :-(.

pewnie padł wyswietlacz!podejdz do komisu i zapytaj o wymiane samego wyswietlacza.

Bo ja koffam spac:-pMusialam sobie zrobic druga bulke bo ta jedna sie nie najadłam:szok::szok::szok:a brzuch to jzu mam taki jak w 6 miesiacu ciazy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Trzeba cos z tym zrobic bo jzu w nic nie wchodze,a do lata nie daleko:no::no::no:

Ciasto z budyniem to tez bym sobei zjadla ,ale nie mam a poza tym od jutra ograniczam slodycze do minimum i jak mi sie skonczy @ to sie zwaze,ale az sie boje

kochana ja też uwielbiam słodycze.
ale teraz sie zawziełam(lato sie zbliża)dieta i cwiczenia to dla mnie codziennosc!
mam nadzieje że sie pozbede tej mojej 'oponki".:baffled:

ANABUBKA o to o poziomkach nie widzialam.Bylam przekonana ze bardziej alergizuja troskawki :-).
MH I ANABUBKA ja wrecz nienawidze jak Oliwka wstaje z placzem.Ja juz znioslabym wstawanie o nieludzkiej godzinie ale bez placzu :-).
PATRYSIA witaj.Powodzenia z Sewkiem u dermatologa.
Super ze mala dzielnie zniosla szczepienie .Sewek to chyba chudzinka .

Oliwka wazy 10,5 kg na 74 cm wzrostu.Wlasnie dziwczyny czy ona nie wazy za duzo jak na taki wzrost?.
Lekarka w klinice kazala mi na ta wage uwazac i dlatego juz sie zastanawiam.

Doradzcie mi tez w innej kwestji.Oli miala wczoraj szczepienie i pierwszy raz po szczepieniu am zaczerwieniona raczke.Nic nie mam aby jej to posmarowac I szczerze to kasy nie mam aby cos na kupic .No ale jak bedzie trzeba to pozycze i kupie,tylko zastanawiam sie czy jeszcze poczekac czy np dp jutra jej to zejdzie?czy dzialas juz dzis?czy wogole to normalne ze ma zerwona raczke od szczepienia?

U mnie dzis z Oliwka zapowiada sie ciezki dzien.Od rana doprowadza mnie juz do szalu wiecznym marudzeniem :-(.

okłady z kwasnej wody polecam!
i powinno byc dobrze.:tak:

hej dziewczyny wczoraj juz nie wpadlam bo poszlismy na spacer z malym i zajrzelismy do rodzicow, wrocilismy wieczorem i zasnelam przed tv :tak::tak::tak::tak:
o 21,30 juz spalismy w lozeczkach :szok::szok::szok::szok:
a dzis sorki ze nie odpisze ale zdycham, zęby mnie bolą i mysle dzis odwiedzic dentyste, :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
boje sie jak nie wiem co, mam dwa bolące zeby do zrobienia w dodatku podejrzewam ze to bedzie kanał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale sama sobie jestem winna, :dry::dry::dry::dry::dry:
mam pytanie czy mozna stosowac znieczulenie podczas ciazy bo jak nie to ja nie wiem co zrobie :no::no::no:

ojjjjjj bidulka,współczuje!ból zęba jest okropny tym bardziej że nie możesz brac rzadnych tabletek przeciw bólowych.:-(

cześć dziołchy;-) pisze w świetnym humorze bo w południe mnie wypisują!!!! wszystko już ok!:tak: zbadali mnie, szyjka się trzyma, usg ok, i co najlepsze w tym wszsytkim!!!!!!!!!11
nie musze leżeć plackiem, a nwet oszczędny ruch jest wskazany:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no lepiej nie mogło być!! Ale małego nie mogę absolutnie dźwiagać..wiec do auta, ani do fotelika na kamrienie go nie wsadzę...bo niby jak??? Za krótkie nogi ma ..szit..ale jakosmusze sie zorganizować!!
witam nowa mamę!
malinka!! To Twój szkrabek tak super gada???? łał!!! Czytam kurcze i sikam!! Taki bąbel a taki gaduła no!

super wiadomosc!!!!!!!!!!!!
teraz to już bedzie dobrze.;-)

witam was kobietki!
co dzisiaj sie dzieje z tymi naszymi dzieciakami?:szok:
mój alan zrobił pobudke o 6 rano i juz nie zasnoł,a teraz mikołaj wstał z takim płaczem i wrednym humorem że tylko go udusic.:szok::wściekła/y:
mojego starszego synka nie pusciłam dzis do przeczkola bo jakis wirus panuje(wczoraj w jego gr.było tylko 5 dzieci)wiec ma dzis dzien dziecka.ale lepiej by było jak by oszedł bo stoi nademną i gledzi że juz chce grac.:baffled::wściekła/y:
pogoda beznadziejna,snieg sypie,zimno.
gdzie ta wiosna??????????:confused:

Witam kochane :happy2:
czytam wszystko od ponad godziny :wściekła/y:i nie że tak duzo tylko net mi się non top wiesza i mnie szlag jasny trafia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Anabubka monio beeee no powaliło mnie :-D:-D:-D:-D:-D:-Du mnie Antek smoczka używał może ze 3-4 m-ce sam zrezygnoał to i my byliśmy za :tak:Julka do 1.5 roku ciągneła smoka ale tylko do spania a właściwie zasypiania :dry:ale mój Adam to bił rekordy chodził ze smokiem na okrągło mało jednym to 2-3 i jak miał ponad 2 lata owiedziałam mu ze piesek zjadł mu smoka (jego pies bosman) chodził kazał mu wypluć otwierał mu pysk wieczorem trochę popłakał i tyle :tak::tak::tak: rysunki boskie i takie ci powiem szczegółowe jak na takiego malucha:tak:mama uśmiechnięta tak a tata to ten z jęzorem???:-D
Lunka As wasze akwaria są śliczne i to bardzo bardzo :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
As kochana ty będziesz na ślubie koło mnie:szok:ten kościół mierzyn to nasz kościółek zaraz obok niego jest szkoła Julki i Adama :tak: a hotel Nord jest swietny i słynie z dobrego jedzenia i obsługi :tak::tak::tak:jak nic musimy się spotkać :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: astrona fajna mi się podoba powinni jeszcze sugestie prezentów podać:tak:
Dorotka Oliwka się odzwyczai od smoka tylko przy waszej pomocy :tak:więc nie czekaj tylko do dzieła:tak::tak:nie taki diabeł straszny jak go malują powiem ci że otem może być jeszcze trudniej a skoro lekarze sugerują że lepiej żeby go nie ciągneła to nie czekaj:tak:
Mój Antek mierzy 83 cm a waży 9.700 czyli tak chyba w normie bo ja nie wiem?????
Kernuś oj nie chcę cię straszyc wiem że tęsknisz za domem za Michałkiem...ale lepiej wypoczywać i nie zakładaj sobie że przy szwie będzieś śmigać :no:ja miałam krążek i nie raz w szpitalu leżałam i nie powiem chodziłam ale raczej taki oszczędny tryb prowadziłam zero sexu dzwigania no i mi się szyjka rozwierała na 1-2 cm ale nie skracała a i tak Julia to wcześniak więc uważaj :tak:
MH no wreszcie w miarę wyspana:-D:-D:-D:-D
Ania zabierz mnie na wakacje:-D:-D:-D:-D:-D
Iwcik ja miałam z Antkiem okropną anemię i nie pomagało żelazo folik witaminy dla ciężarnych szpinak itp i doktor chciał mi robic zastrzyki ale położna poradziła pić codziennie sok z surowych buraków (średnio dobre) zatykałam nos i piłam czasami robiłam z dodatkiem jabłka marchewki i ci powiem że po 3 tygodniach nie miałam śladu anemi więc polecam bo pomaga:tak:
a pisałyście o skurczach łydek no brak potasu i magnezu proponuje coddziennie w sezonie pomidorowym zjadać po 2-3 sztuki a teraz 2-3 szklanki soku pomidorowego:tak:
nadrobiłam chyba:dry::-D:-D:-D:-D:-D
u nas nocka ok tzn Antek obudził sie koło 24 i gadał sam ze sobą godzinkę:dry: wstał popatrzył na nas (ciemno w okoju tyle co światło latarni) i nadaje mama ej mama aaa aaa o tata tata aaa neee nie aaa julu aaaa dzie????adam aaa dzie???? minu (czyli on) nie aaaa minu bam bam o auto bruuuuuummmmm brummmm o si si(śiatło) itd...ale nie łakał nie wołał nas my pod kołdrą wyliśmy ze smiechu z niego:-D:-D:-D:-D:-Dwstałam o 6 dzieci koło 6.30 i dzień się zaczął tylko po jaką cholere ten śnieg tak wali?????????????
To tym razem jakoś musimy się spotkać :tak::-D:-D
antoszka super gadułka.
A porę taką wybrał ,bo chciał cobyście sobie posłuchali a ni się sexili na jego oczętach.:-D:-D:-D:-D

hej dziewczyny wczoraj juz nie wpadlam bo poszlismy na spacer z malym i zajrzelismy do rodzicow, wrocilismy wieczorem i zasnelam przed tv :tak::tak::tak::tak:
o 21,30 juz spalismy w lozeczkach :szok::szok::szok::szok:
a dzis sorki ze nie odpisze ale zdycham, zęby mnie bolą i mysle dzis odwiedzic dentyste, :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
boje sie jak nie wiem co, mam dwa bolące zeby do zrobienia w dodatku podejrzewam ze to bedzie kanał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale sama sobie jestem winna, :dry::dry::dry::dry::dry:
mam pytanie czy mozna stosowac znieczulenie podczas ciazy bo jak nie to ja nie wiem co zrobie :no::no::no:
Można znieczulenie.
Są specjalne dla kobiet w ciąży.
Kanałówkę też zrobisz tylko,że z czasowym wypełnieniem.:baffled:
Po ciąży wypełnienie wyjmą i założa plombę i będzie git.:tak:

cześć dziołchy;-) pisze w świetnym humorze bo w południe mnie wypisują!!!! wszystko już ok!:tak: zbadali mnie, szyjka się trzyma, usg ok, i co najlepsze w tym wszsytkim!!!!!!!!!11
nie musze leżeć plackiem, a nwet oszczędny ruch jest wskazany:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no lepiej nie mogło być!! Ale małego nie mogę absolutnie dźwiagać..wiec do auta, ani do fotelika na kamrienie go nie wsadzę...bo niby jak??? Za krótkie nogi ma ..szit..ale jakosmusze sie zorganizować!!
witam nowa mamę!
malinka!! To Twój szkrabek tak super gada???? łał!!! Czytam kurcze i sikam!! Taki bąbel a taki gaduła no!
To super ,że tak jest.
Ale uważaj na siebie ,bo nigdy nic nie wiadomo.
Lepiej na zimne dmuchać niż się gorącym sparzyć.:tak:

Kurcze to moze powinnam brac zelazo , bo ja nie biore narazie lekarz nic takiego mi ie mówił brałam folik ale tylko do trzeciego miesica , kurcze asok z buraków to wiem jak smakuje bo ja w swoim zyciu juz trzy razy mialam anemie i pilam fuuuuuujjjjjjjjjjjjj nie dobre to jest ale faktycznie pomaga

mi tez atrasznie muli komp ale nie wiem czemu wczesniej jakos jak było to zielone BB to mi chodziło normalnie :(

Na sniadanko upieklam bułeczki czosnkowe ide je zjesc jeszcze bo mi smakują:)
Oj podziel się ,bo mam smaka.
Uwielbiam :sorry2::sorry2::sorry2:
Sok z buraków jest dobry z sokiem z marchewki i cytryną ja jeszcze słodziłam.

iwcik, na anemie świetne sa migdały :tak:
Potwierdzam,że są super na anemię i na zgagę,ale można podobno tylko do 3 sztuk dziennie.:baffled::baffled:
Ja się dowiedziałam po czasie,że w większej ilości mogą wywołać skurcze.:baffled::baffled:
Wstyd się przyznać,ale ja potrafiłam zjeść całą paczkę na dzien ,bo mnie strasznie zgaga męczyła :wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled::baffled: ,a w skurczach leżałam ponad 10 tygodni :baffled::baffled::baffled:
Jeszcze dobre jest kakao i rodzynki,płatki owsiane,suszone morele,pestki dyni,warzywa strączkowe,mięso czerwone,pomidory wspomagają i banany też.
Rodzynki utrzymują tak samo jak winogrona bardzo długo cukier,więc nie wskazane przy wysokich poziomach.
A tu masz tabelkę,bo ją odnalazłam

Wątroba wieprzowa 17,5
Wątroba cielęca 10,3
Soja 8,0
Nerki wieprzowe 7,8
Żółtko jaj 7,2 (dla porównania: całe jaja- 100 g: 2,7 mg)
Fasola 6,9
Kasza gryczana 6,0
Mąka pszenna 6,0
Płatki owsiane 4,4
Natka pietruszki 4,3
Mąka żytnia razowa 4,0
Kasza jęczmienna 3,8
Kasza manna 2,9
Twaróg tłusty 2,8
Twaróg chudy 2,7
Ser topiony 2,7
Chleb razowy 2,7
Boćwina 2,6
Szpinak 2,4
Źródło:
Tablice wartości odżywczych produktów spożywczych J. Rudowskiej- Koprowskiej
Edytowałam,bo zapomniałam o brokułach i sporo wit C do tego po powoduje lepszą przyswajalność.
Uważaj przy tym na kawę i herbatę ,bo one znowu powodują mniejszą przyswajalność

Ostatnia edycja:
Skąd ja to znam :-D:-D:-D:-D

Bardzo fajne miejsce :tak::-):-)

Ech witam się nocnie.
Pokażę Wam coś ,bo właśnie dostałam.
To stronka Karolinki,do której jedziemy na 3 czerwca na wesele.
Co myślicie o takiej wcześniejszej się prezentacji gościom weselnym :confused:
Karolina
Czekam na opinie
czas na mnie ,bo pobudka o 6.30 :-D:-D
dobrej nocki;-):-):-)
mi sie podoba sam pomysl ale..... za leniwa jestem i szkoda by mi bylo czasu:-p
witam sie porannie z kawa:tak::tak::tak:
dala malej o 6 mleko i juz sie nie kladlam.
wczoraj mu sie dosiadl do kompa wieczorem,a ze ja bylam padnieta to poszlam spac

jesc-buraki,jajka,szpinak,natke pietruszki,czerwone mieso.watrobke mozna ale od czasu do zasu bo ma duzo wit A.

Ania fajne wakacje wam sie szykuja:tak:

to teraz moge sie pochwalic
WERONIKA JUZ 2 NOC SPI BEZ SMOCZKA:-):-):-):-):-):-):-)

mialam ja odzywczajac ale serca nie mialam.iec od paru dni mowilam ze monio jest bleeee ze niedobry,ale ona mowila"monio bleeeeeeee,mama daj monia":-)
az w koncu we wtorek bylo juz po 21 jak szlaspac,padneita.mowi "monio bleeee"
ja mowie ze tak,ale ze moze damy go Azie(naszej suczce).a ona nic nie powiedzilaa tylko o swojego psa przytulanke spytala.wiec jej dalam i zasnela szybko
myslalam ze w nocy bedzie plakac,a tu nic cala noc spokojnie
wczoraj wieczoremznow-"mama monio bleeeee",wiec do niej ze bleee i ze damy go Azie.wiec ona pokiwala glowa ze tak,przytuilasowjeg psa i poszla psac:-)
nawet jak teraz zjadla mleko to zaraz szybko zasnela bez problemu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mam nadzieje ze juz go nie zechce,bo go wyrzucilam co by nie kusil:sorry2:
gratulacje dla Werci
Witam w wielkim swiecie dziewczyny :-D:-D:-D
No wiec tak ja sie usprawiedliwiam, nie bylo mnie tak dlugo bo skonczyl nam sie internet a nie bylo za co go zaladowac... :dry:
ale juz jestem... :cool2:

ostatnio bylam z Sewkiem i Niki u lekarza - Sewi na bilansie a Niki na pierwszym szczepieniu.
Sewcio wazy 12 kg i mierzy 92 cm wszystko z nim wporzadku... mamy jednak isc do dermatologa z tym co kiedys Wam mowilam co mial na posladkach... i jezeli dermatolog stwierdzi ze to skaza czy cos innego to przepisze nam leki albo cos a jezeli nic nie stwierdzi to idziemy do lekarza po skierowanie na testy alergologiczne :tak:
natomiast Niki wazy 4400 g a szczepienie zniosla dzielnie :tak: jedynie potem musialam dac jej czopka bo strasznie plakala.... :sorry2:

dzisiaj nie bede z Wami tak dlugo bo o 10 spodziewam sie kolezanki z porodowki a potem jade na msze za dziadka... a w miedzy czasie trzeba sie przygotowac i cosik w domku porobic :-)

jak co jestem z doskoku :-D:-D
fajnie ze sie pojawilas nie ma jak ladowna neta heheh
Dobrze ze bilans na + no i za Niki taka dzielna
kurcze musialabym isc ze smieciami.... a to troche za blokiem.... nie chce mi sei z jednej strony i z druf=giej to jak mala sie obudzi to sie rozryczy bo dzis marudna... wstala o 6 z rykiem... nawet Sewka obudzila...
ale poki co ide pranie wstawic - aha dziewczyny mam juz normalna pralke :-D:-D tata zrobil mi w dzien kobiet :tak::tak::tak: wkoncu franie moge odstawic :cool2::cool2::cool2:

anabubka tez myslalam ze uczulenie i nawet podejrzewalam pampersy dada bo odkad zaczal ich uzywac to mu sie tak robilo... ale nie koniecznie... :sorry2:

ja ide sprzatac bo chlew tu mam a za godzine mam goscia :-)
gratuluje nabuytku.Teraz to mozesz parc i prac:-D
ANABUBKA o to o poziomkach nie widzialam.Bylam przekonana ze bardziej alergizuja troskawki :-).
MH I ANABUBKA ja wrecz nienawidze jak Oliwka wstaje z placzem.Ja juz znioslabym wstawanie o nieludzkiej godzinie ale bez placzu :-).
PATRYSIA witaj.Powodzenia z Sewkiem u dermatologa.
Super ze mala dzielnie zniosla szczepienie .Sewek to chyba chudzinka .

Oliwka wazy 10,5 kg na 74 cm wzrostu.Wlasnie dziwczyny czy ona nie wazy za duzo jak na taki wzrost?.
Lekarka w klinice kazala mi na ta wage uwazac i dlatego juz sie zastanawiam.

Doradzcie mi tez w innej kwestji.Oli miala wczoraj szczepienie i pierwszy raz po szczepieniu am zaczerwieniona raczke.Nic nie mam aby jej to posmarowac I szczerze to kasy nie mam aby cos na kupic .No ale jak bedzie trzeba to pozycze i kupie,tylko zastanawiam sie czy jeszcze poczekac czy np dp jutra jej to zejdzie?czy dzialas juz dzis?czy wogole to normalne ze ma zerwona raczke od szczepienia?

U mnie dzis z Oliwka zapowiada sie ciezki dzien.Od rana doprowadza mnie juz do szalu wiecznym marudzeniem :-(.
codo wagi to chyba z lekarzem musisz pogadac ja sie nie znam na tym
Dzień dobry!
Ja tu zaglądłam z zaproszenia i...
Fajnie tu was...
mogę się przyłączyć?
witam na forum
Witam i ja z rana

kurce ale u mnie dowaliło sniegu ........masakra

wczoraj wieczorem mąż juz nie dojechał do domu naszą drogą musieł jechac dookola i nadrobic 10km troche sie zdenerwował hehehe

a my mamy dzisiaj jechać do taty bo trzeba mamuske odwieżć ale bedzie jazda......

Dopiero wstałam i pierwsze co zrobilam to wpadłam na BB :)

Idę sniadanko zjesc i wróce tu do was poklikać i poczytać , moze kto chętny na śniadanie zapraszam:):):)tylko ostrzegam duzoooooooooooooooooooooooooou mnie śnieguuuuuuuuuuuu
a to szwago mial niespodzianke:-D
Dziękuje za miłe przywitanie!

A teraz wybaczcie dziewczęta, kobiety, matki, żony i kochanki ;-)
ale muszę iść upolować coś na obiad....
daj znac co upolowalas:-D
Witam kochane :happy2:
czytam wszystko od ponad godziny :wściekła/y:i nie że tak duzo tylko net mi się non top wiesza i mnie szlag jasny trafia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Anabubk.......

u nas nocka ok tzn Antek obudził sie koło 24 i gadał sam ze sobą godzinkę:dry: wstał popatrzył na nas (ciemno w okoju tyle co światło latarni) i nadaje mama ej mama aaa aaa o tata tata aaa neee nie aaa julu aaaa dzie????adam aaa dzie???? minu (czyli on) nie aaaa minu bam bam o auto bruuuuuummmmm brummmm o si si(śiatło) itd...ale nie łakał nie wołał nas my pod kołdrą wyliśmy ze smiechu z niego:-D:-D:-D:-D:-Dwstałam o 6 dzieci koło 6.30 i dzień się zaczął tylko po jaką cholere ten śnieg tak wali?????????????
chetnie Cie zbiore
Ale mieliscie fajny teatrzyk w nocy:-D
witam nowa mamę!

Kurcze to moze powinnam brac zelazo , bo ja nie biore narazie lekarz nic takiego mi ie mówił brałam folik ale tylko do trzeciego miesica , kurcze asok z buraków to wiem jak smakuje bo ja w swoim zyciu juz trzy razy mialam anemie i pilam fuuuuuujjjjjjjjjjjjj nie dobre to jest ale faktycznie pomaga

mi tez atrasznie muli komp ale nie wiem czemu wczesniej jakos jak było to zielone BB to mi chodziło normalnie :(

Na sniadanko upieklam bułeczki czosnkowe ide je zjesc jeszcze bo mi smakują:)

no to juz wiesz Malinka, Anabuba i reszta dziewczyn dal Ci rady:tak::tak:
Sok z burakow nie wiem jak smakuje ale pomidorowy mozesz pic hehehe tez pomaga a samk inny

lece sniadanie robic mezowi bo zaraz bedzie
Snieg go w drodze zlapa a na letnich jechal:cool2:

Dorota przypomniało mi się z tym telefonem pamiętasz jak kiedys pisałam u mnie jeden telefon Adamowi wpadł do w-c nie działał suszyliśmy rozłożony leżał z 2 dni i dupa w kwiaty nie działał daliśmy Antkowi do zabawy i sie poniewierał w pudla z zabawkami i po jakiś 2-3 m-cach mój Adacho postanowił go sprawdzic podłączył pod ładowarkę naładował i działa :szok:ja aktualnie z niego korzystam stary bez aparatu ale jako tako działa:tak:drugi telefon Adama Pietruszka wyprał w automacie na 60* z kieszeni Adamowych spodni :sorry2: rozkręcali suszyli i lipa nie działał po jakimś tygodniu włączyli i działał ale bez wyświetlacza :sorry2: dali Antkowi młody sie nim bawił i kiedys nacisnął i się włączył i wyświetlacz też zadziałał więc daj swojemu fonowi czas :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Madziula a co to za brak weny???????????? a jak chcesz strzelac za ten snieg to wpadnij do mnie i nastrzelaj temu od sniegu bo u mnie sypie jak diabli :wściekła/y:
Medea co z toba kochana>??????jak wózio Maxa????????? kochana uszy do góry wracaj do żywych:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
migdały na anemię powiadacie????nie wiedziłam ja je namiętnie jadłam na zgagę :tak::tak::tak:
Antek się nasał całe 40 minut :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:no rozkosz sama:sorry2::sorry2::sorry2: nic postaram sie go położyć koło 13-13.30 może zaśnie a jak nie to potem już nie bo wieczorem mi nie zaśnie a mam niecne plany co do chłopa i dzieci mi w tym nie potrzebne bynajmniej :no::-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
Julka ma głupawke chodzi i opowiada głupie kawały typu chodzi po ścianie i stuka?????pająk z nogą w gipsie:sorry2: leży na stole i nie dycha???????2 dychy ....:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:a ubaw ma z tego przedsni:baffled::baffled::baffled:
Natalineczka nie czekaj goń do dentysty bo stan zapalny ci sie zrobi a to nie bezieczne w ciąży:no::no::no: a znieczulenie możesz mieć tylko powiedz że jestes w ciąży i napewno to dostosują :tak:a i dentysta będzie pewnie łagodniejszy:tak:

reklama
Dziekuje za rady jakie oklady zrobic Oliwce na raczke :-).

IWCIK dziewczyny juz ci wsio napisaly.Mysle ze lepiej sama zelaza raczej nie bierz Ja bym poczekala na wizyte u gina a teraz jedz to co dziewczyny pisza :-).

KERNUS jak fajnie ze wracacie do dmu (ty i fasolka ) .Oszczedzaj sie kochana.Dobrze ze nie musisz lerzec plackiem I patemnt Malinki ze stoleczkiem musisz zastosowac.Jak tylko wrocisz do domu to wykobinujcie z M jak to zrobic aby wogole nie musiala dzwigac malego.Kochana i ty nic juz nie dzwigaj .

MEDEUSKA wiedze kochana ze Ty masz nadal dola :-(.Kurcze jak ci pomoc ?.
Po twoim poscie widac jakbys miala wieksza depresje :-(.

MADZIULANATASZA Tobie rowniez zycze poprawy nastroju :-).

MALINKA Antonio prawie o 10 zm wyzszy od Oliwki a mniej wazy .Wiec sobie wyobraz Oliwke .

Oliwka spi .Zaraz bedzie poltorej godziny jak spi.

Ja pozmywalam i umylam podlogi.Psa wyprowadzilam,pojadlam i odpoczywam .

Do góry