reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam w wielkim swiecie dziewczyny :-D:-D:-D
No wiec tak ja sie usprawiedliwiam, nie bylo mnie tak dlugo bo skonczyl nam sie internet a nie bylo za co go zaladowac... :dry:
ale juz jestem... :cool2:

ostatnio bylam z Sewkiem i Niki u lekarza - Sewi na bilansie a Niki na pierwszym szczepieniu.
Sewcio wazy 12 kg i mierzy 92 cm wszystko z nim wporzadku... mamy jednak isc do dermatologa z tym co kiedys Wam mowilam co mial na posladkach... i jezeli dermatolog stwierdzi ze to skaza czy cos innego to przepisze nam leki albo cos a jezeli nic nie stwierdzi to idziemy do lekarza po skierowanie na testy alergologiczne :tak:
natomiast Niki wazy 4400 g a szczepienie zniosla dzielnie :tak: jedynie potem musialam dac jej czopka bo strasznie plakala.... :sorry2:

dzisiaj nie bede z Wami tak dlugo bo o 10 spodziewam sie kolezanki z porodowki a potem jade na msze za dziadka... a w miedzy czasie trzeba sie przygotowac i cosik w domku porobic :-)

jak co jestem z doskoku :-D:-D

reklama
no i juz sie naspala:wściekła/y:
wstala z placzem:baffled:

No wiec tak ja sie usprawiedliwiam, nie bylo mnie tak dlugo bo skonczyl nam sie internet a nie bylo za co go zaladowac... :dry:

ostatnio bylam z Sewkiem i Niki u lekarza - Sewi na bilansie a Niki na pierwszym szczepieniu.
Sewcio wazy 12 kg i mierzy 92 cm wszystko z nim wporzadku... mamy jednak isc do dermatologa z tym co kiedys Wam mowilam co mial na posladkach... i jezeli dermatolog stwierdzi ze to skaza czy cos innego to przepisze nam leki albo cos a jezeli nic nie stwierdzi to idziemy do lekarza po skierowanie na testy alergologiczne :tak:
natomiast Niki wazy 4400 g a szczepienie zniosla dzielnie :tak: jedynie potem musialam dac jej czopka bo strasznie plakala.... :sorry2:

dzisiaj nie bede z Wami tak dlugo bo o 10 spodziewam sie kolezanki z porodowki a potem jade na msze za dziadka... a w miedzy czasie trzeba sie przygotowac i cosik w domku porobic :-)

Pati w koncu!!!!!!11
a wlasnie wczoraj o Tobie wspomnialam;))))))
dobrze ze dzieciaczki zdrowe
a jak skaza to bedzie dieta
testy skrone robia od 3 lat
a te z krwi nie zawsze wychdza

Ostatnio edytowane przez moderatora:
anabubka...
jak milo ze wspominalas :-p:-D
zobaczymy co to bedzie ide w przyszlym tygodniu:tak:
ale dziwnie to wyglada - skaze mi to nie przypomina :baffled:

ja tez nie lubie rano placzu
ale wlaczylam jej bajke i jakos sie uspokoila
pranie wstawilam,trezba rozpalic w piecu
dzis paskudne chmury:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
narazie nie pada

ciekawe co nam okulista powie

Pati to moze nie koniecznie skaza ale moze miec uczulenie
na cos co zjadl,na pieluchy ,proszek do prania,na plyn do plukania itd

a mi wczoraj alergolog powiedziala ze to nie truskawki sa najbardziej alergizujace tylko poziomki:szok::szok::szok::szok:

kurcze musialabym isc ze smieciami.... a to troche za blokiem.... nie chce mi sei z jednej strony i z druf=giej to jak mala sie obudzi to sie rozryczy bo dzis marudna... wstala o 6 z rykiem... nawet Sewka obudzila...
ale poki co ide pranie wstawic - aha dziewczyny mam juz normalna pralke :-D:-D tata zrobil mi w dzien kobiet :tak::tak::tak: wkoncu franie moge odstawic :cool2::cool2::cool2:

anabubka tez myslalam ze uczulenie i nawet podejrzewalam pampersy dada bo odkad zaczal ich uzywac to mu sie tak robilo... ale nie koniecznie... :sorry2:

ja ide sprzatac bo chlew tu mam a za godzine mam goscia :-)

ANABUBKA o to o poziomkach nie widzialam.Bylam przekonana ze bardziej alergizuja troskawki :-).
MH I ANABUBKA ja wrecz nienawidze jak Oliwka wstaje z placzem.Ja juz znioslabym wstawanie o nieludzkiej godzinie ale bez placzu :-).
PATRYSIA witaj.Powodzenia z Sewkiem u dermatologa.
Super ze mala dzielnie zniosla szczepienie .Sewek to chyba chudzinka .

Oliwka wazy 10,5 kg na 74 cm wzrostu.Wlasnie dziwczyny czy ona nie wazy za duzo jak na taki wzrost?.
Lekarka w klinice kazala mi na ta wage uwazac i dlatego juz sie zastanawiam.

Doradzcie mi tez w innej kwestji.Oli miala wczoraj szczepienie i pierwszy raz po szczepieniu am zaczerwieniona raczke.Nic nie mam aby jej to posmarowac I szczerze to kasy nie mam aby cos na kupic .No ale jak bedzie trzeba to pozycze i kupie,tylko zastanawiam sie czy jeszcze poczekac czy np dp jutra jej to zejdzie?czy dzialas juz dzis?czy wogole to normalne ze ma zerwona raczke od szczepienia?

U mnie dzis z Oliwka zapowiada sie ciezki dzien.Od rana doprowadza mnie juz do szalu wiecznym marudzeniem :-(.

No to Oliwka musi miec ta wade wrodzona skoro ma Zespol Turnera.
Powiec mi tylko szczerze czy ja smocziem teraz tez to poglebiam?Smoczek ma tylko do spania i czasem w wwozku.Na drzemce popoluniowej tez go ma ale staram sie ze jak zasnie i sama go nie wypluje to jej go wyciagam,Kiedy potrafila lazic ze smoczkiem caly dzien.Dzis w dni go nie potrzebuje Tylko do spania.Czy moze zaczac ja wczesniej od smoka odzwyczajac?
Jak sadzisz>Ta logopedka juz ostatnio mowila abysmy ja juz oduczali od smoka ale ja sie tego strasznie boje:baffled:.

Ty to masz apeptyt na noc:-D.

Powodzenia w tym ograniczeniu slodyczy:tak:

Wspolczuje skurczu lydek.Moze doadtkowo wez jakis magnes?

IWCIK zgadzam sie a najlepiej abys poszla z wynikami do gina.

Super wakacje wam sie zapowiadaja.

No i spalam z Oliwka.Obudzila sie w nocy chyba ze 6 razy.juz nie umialam tego zliczyc bo budzila sie co chwile.No ale najwazniejsze ze nie bylo wiekszych placzy:tak:.
Wstalysmy o 7 .
U mnie sniegu napadalo.Masakra ta zima sie chyba w zyciu nie skonczy:wściekła/y:.

Milam isc dzis z pitami ale jestem zmeczona ostatnia bieganina i siedzimy dzis w domu .Nigdzie jak narazie sie nie wybieram:-D.
Smoczek w jakimś stopniu może mieć na to wpływ.
Wyobraź sobie,że to podniebienie jest prawie w kształcie trójkąta i smoczek właśnie wysklepia tę czesc najbardziej wystawioną ku górze.:baffled:
Myślę,że jak mało go ma to się nic nie stało,ale jak się uda to odstawcie :tak:
Trochę głębszą wadą od gotyckiego jst rozszczep podniebienia i to już dużo bardziej poważniejsze,bo musi być operacja.
U was nie jest tak źle,więc nie narzekaj :no::sorry2::sorry2:

Dzięki :rofl2:

Śnieg, wrrrr.... Ja chce wiosnę :cool:
Ja już od kilku dni obserwuję tego Twojego bobasa.
Klawy jest jak nie wiem :-D:-D:-D:-D

Alergia objawia sie bardzo różnie.
Kubuś np: od mleka miał lakierowane policzki i liszaje a Klaudie ropne krostki na pupie i bóle brzuszka :-:)-(
Każde dziecko jest inne.
Testy jak najbardziej teraz Ci nic nie dadzą :no:
On jest za mały.:baffled::baffled:

ANABUBKA o to o poziomkach nie widzialam.Bylam przekonana ze bardziej alergizuja troskawki :-).
MH I ANABUBKA ja wrecz nienawidze jak Oliwka wstaje z placzem.Ja juz znioslabym wstawanie o nieludzkiej godzinie ale bez placzu :-).
PATRYSIA witaj.Powodzenia z Sewkiem u dermatologa.
Super ze mala dzielnie zniosla szczepienie .Sewek to chyba chudzinka .

Oliwka wazy 10,5 kg na 74 cm wzrostu.Wlasnie dziwczyny czy ona nie wazy za duzo jak na taki wzrost?.
Lekarka w klinice kazala mi na ta wage uwazac i dlatego juz sie zastanawiam.

Doradzcie mi tez w innej kwestji.Oli miala wczoraj szczepienie i pierwszy raz po szczepieniu am zaczerwieniona raczke.Nic nie mam aby jej to posmarowac I szczerze to kasy nie mam aby cos na kupic .No ale jak bedzie trzeba to pozycze i kupie,tylko zastanawiam sie czy jeszcze poczekac czy np dp jutra jej to zejdzie?czy dzialas juz dzis?czy wogole to normalne ze ma zerwona raczke od szczepienia?

U mnie dzis z Oliwka zapowiada sie ciezki dzien.Od rana doprowadza mnie juz do szalu wiecznym marudzeniem :-(.
Woda z sodą ,albo altacet i okłady:tak:

reklama
Witam
Dzieciaki sa od rana nie do wytrzymania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:Pogoda sie spierniczyla i net mi mega muli:no::no::no:Zaraz ide zrobic jakies snaidanko :tak:A pozniej zmykam na spotkanie z siora i zakupki,mam nadzieje ze zachowanie moich dzieci mi w nich nie przeszkodzi:baffled:No i planuje pierwszy raz od X czasu isc na solarium:tak::tak::tak::tak:

PATRYSIU
Fajnie ze zajrzalas:tak::tak::tak:Sewek niezle wazy i mierzy,Nicolka zreszta tez:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Gratkli dla Weronisi:tak::tak::tak:Ale nie wiem dlaczego ja myuslalam ze Ona juz dawno nie uzywa smoka:baffled:

DOROTKO
No waga i wzrost Oliwki nie idzie za bardzo w parze,ale nie ma co na razie panikowac:no::no::no:Jak lubi jesc to jedzenia Jej nie ograniczaj a raczej unikaj slodyczy:tak::tak::tak:Jakby ta roznica sie zwiekszala to wtedy ewentualnie porozmawiaj z pediatra:tak::tak::tak:No i wiosna zapewniaj Jej duzo ruchu na swiezym powietrzu:tak::tak::tak:

Do góry