reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Rozłóż go na noc, nawt i na kilka dni, moze dojdzie do siebie, znajoma wyprała synowi spodnie z telefonem, osuszyła, odczekali chyba 4 dni i dziala . No ale nie amiętam co on mial i nie wiem co ty masz. Szkoda, bo bez telefonu to jak bez reki.
Ostatnio pojechałam do mamy, ide na przystanek i chce sprawdzic która godzina ( a nawiasem-któraś nosi jeszcze zegarek na rece?) i łooooooooooooo!, nie ma telefooooonuuuuu i co teraz, leciec do domu? jechać? ale rozterka:-D:-D:-D:-D
Skąd ja to znam :-D:-D:-D:-D

Rozgadalam sie z mezem Dojezdza do granicy na rano bedzie :))

Dowikla ja tez kocham spac:) ale dzis pewnie do polnocy posiedze bo spac jakos mi sie nie chce:baffled:

A no i sie pochwale bo skoro mam zrobic przelew na wakacje to prosze tu bedziemy spali i jedli
| Bellevue Lopar |
Bardzo fajne miejsce :tak::-):-)

Ech witam się nocnie.
Pokażę Wam coś ,bo właśnie dostałam.
To stronka Karolinki,do której jedziemy na 3 czerwca na wesele.
Co myślicie o takiej wcześniejszej się prezentacji gościom weselnym :confused:
Karolina
Czekam na opinie
czas na mnie ,bo pobudka o 6.30 :-D:-D
dobrej nocki;-):-):-)

reklama
witam sie porannie z kawa:tak::tak::tak:
dala malej o 6 mleko i juz sie nie kladlam.
wczoraj mu sie dosiadl do kompa wieczorem,a ze ja bylam padnieta to poszlam spac

ja wiem, ja wiem
mama i siostrzyczka!

Dorcia, ale Cię z telefonem załatwiła, ale spróbuj go rozebrać ile się da i podsuszyć, tylko nie znagrzej za bardzo bo mu styki pójdą

czytac nie umisz:-D:-D:-D:-D:-D:-D
z lewej to mama, z dlugimi wlosami,a z prawej tata z jezykiem
na tym drygim rysunku to cos na srodku -taka kratka to zeby:-D:-D:-D:-D

LUNKA TElefonrozebrany i wysuszony ale nie dziala.Tzn cos jest nie tak z wyswietlaczem bo klawisze dzialaja i dzwiek jest ale ekran nic nie pokazuje.Musial on najbardziej ucierpiec :-(.

Zastanawiam sie jaka nocka dzis bedzie po tym szczepieniu Bo oli pospala kilka minut i juz plakala .Wiec moze byc ciekawie :-(.

niepotrzebnie go wlaczalas
mojej siostrze jais czas temu jak byla u mnie wpadl do kibla bo miala go z tylu w kieszeni:-D:-D:-D:-D:-D
ale jak go wyciagnela to od razu go rozebrala
polozylam go rozebranego na grzejnik na scierce,ale nie goracy tylko cieply.2 dni lezal na grzejniku,pozniej jeszcze ze 2 dni na polce rozebrany i dziala bez zarzutu.
wlasnie najgorzej jak sie wlaczataki niedoschniety bo w srodku moze byc woda i moze sie zwarcie zrobic

wez go jeszcze rozloz i niech schnie ze 2-3dni to moze zazdiala
ja swoim nie daje tel do zabawy,ani portfela:no::no::no::no:
taka mam zasade.tellezy wyzej.a nawet jak nisko to mi go Weronika przynosi

Rozłóż go na noc, nawt i na kilka dni, moze dojdzie do siebie, znajoma wyprała synowi spodnie z telefonem, osuszyła, odczekali chyba 4 dni i dziala . No ale nie amiętam co on mial i nie wiem co ty masz. Szkoda, bo bez telefonu to jak bez reki.
Ostatnio pojechałam do mamy, ide na przystanek i chce sprawdzic która godzina ( a nawiasem-któraś nosi jeszcze zegarek na rece?) i łooooooooooooo!, nie ma telefooooonuuuuu i co teraz, leciec do domu? jechać? ale rozterka:-D:-D:-D:-D

hehehhehehe
ja bez zegarka chodze:-)
ale moj tel jak moja reka wiec nie zdazylo mi sie go nie zabrac
a o godzine kochana to mozna ludzi spytac:tak::tak::tak:;-);-):-)

w
Byłam wczoraj odebrac wyniki badan no i zmartwilam sie bo sa gorsze niz wczesniejsze jak tak bedzie za trzy tygodnie to wyjdzie mi ze mam anemie:(

Tyle witamin biore i miały wyniki sie poprawic a tu nici...hmmmmmmmmmmm to co ja jeszcze musze jesc ???????????

dobrez bedzie
ja w obydwu ciazach jak to mieisac czy 2 po zajsciu od razu mialam paskudna mrofologie
w 3mies ciazy to juz malam anemie
caly czas lykalam witaminy i zelazo-biofer folik.
lekarz mnie zastrzykami straszyl.alejakos w polowei ciazy zawsze morfologia stawala w miejscu,co prawda nisk ale nie szla dlaje.
mialam ok3mln czerownych,ok.10 hemoglobiny.,no jakos tak

jesc-buraki,jajka,szpinak,natke pietruszki,czerwone mieso.watrobke mozna ale od czasu do zasu bo ma duzo wit A.

Skąd ja to znam :-D:-D:-D:-D

Bardzo fajne miejsce :tak::-):-)

Ech witam się nocnie.
Pokażę Wam coś ,bo właśnie dostałam.
To stronka Karolinki,do której jedziemy na 3 czerwca na wesele.
Co myślicie o takiej wcześniejszej się prezentacji gościom weselnym :confused:
Karolina
Czekam na opinie
czas na mnie ,bo pobudka o 6.30 :-D:-D
dobrej nocki;-):-):-)

3godz snu:-D:-D:-D:-D:-D
pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p

stronka fajna w sumie.teraz taka moda bo juz cos takieg widzialam
ale jakos nie mam zdania,brakuje mi wyrazow:-D

Ania fajne wakacje wam sie szykuja:tak:

to teraz moge sie pochwalic
WERONIKA JUZ 2 NOC SPI BEZ SMOCZKA:-):-):-):-):-):-):-)

mialam ja odzywczajac ale serca nie mialam.iec od paru dni mowilam ze monio jest bleeee ze niedobry,ale ona mowila"monio bleeeeeeee,mama daj monia":-)
az w koncu we wtorek bylo juz po 21 jak szlaspac,padneita.mowi "monio bleeee"
ja mowie ze tak,ale ze moze damy go Azie(naszej suczce).a ona nic nie powiedzilaa tylko o swojego psa przytulanke spytala.wiec jej dalam i zasnela szybko
myslalam ze w nocy bedzie plakac,a tu nic cala noc spokojnie
wczoraj wieczoremznow-"mama monio bleeeee",wiec do niej ze bleee i ze damy go Azie.wiec ona pokiwala glowa ze tak,przytuilasowjeg psa i poszla psac:-)
nawet jak teraz zjadla mleko to zaraz szybko zasnela bez problemu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mam nadzieje ze juz go nie zechce,bo go wyrzucilam co by nie kusil:sorry2:

Witam,

Anka, mi sie za to marzą wakacje z leżeniem, tylko i wyłącznie :-D

As, ja miałam stronkę ślubną :tak: Ale były tam info na temat ślubu, lista prezentów ( zamiast kwiatów były zabawki dla Helenki, a lista była dla tych co nie mieli pomysłu). Fotki były z panieńskiego i kawalerskiego :-p No i goście mogli robić wpisy. A po wszystkim wrzuciłam tam filmiki i fotki, wszyscy goście sobie obejrzeli i byli zadowoleni :tak: Siebie tam za specjalnie nie prezentowałam...

Helenka przespała całą noc u siebie :szok::tak: Niki przyzwoicie jak na nia :sorry2: No i nie śpimy od 6:dry:

Anabuba, gratki dla Wikusi :tak: A tak w sumie, jak się zastanowiłam to moja Niki tez ostatnio bez smoka :szok::-D

Ostatnia edycja:
witam sie porannie z kawa:tak::tak::tak:
dala malej o 6 mleko i juz sie nie kladlam.
wczoraj mu sie dosiadl do kompa wieczorem,a ze ja bylam padnieta to poszlam spac

czytac nie umisz:-D:-D:-D:-D:-D:-D
z lewej to mama, z dlugimi wlosami,a z prawej tata z jezykiem
na tym drygim rysunku to cos na srodku -taka kratka to zeby:-D:-D:-D:-D

niepotrzebnie go wlaczalas
mojej siostrze jais czas temu jak byla u mnie wpadl do kibla bo miala go z tylu w kieszeni:-D:-D:-D:-D:-D
ale jak go wyciagnela to od razu go rozebrala
polozylam go rozebranego na grzejnik na scierce,ale nie goracy tylko cieply.2 dni lezal na grzejniku,pozniej jeszcze ze 2 dni na polce rozebrany i dziala bez zarzutu.
wlasnie najgorzej jak sie wlaczataki niedoschniety bo w srodku moze byc woda i moze sie zwarcie zrobic

wez go jeszcze rozloz i niech schnie ze 2-3dni to moze zazdiala
ja swoim nie daje tel do zabawy,ani portfela:no::no::no::no:
taka mam zasade.tellezy wyzej.a nawet jak nisko to mi go Weronika przynosi

hehehhehehe
ja bez zegarka chodze:-)
ale moj tel jak moja reka wiec nie zdazylo mi sie go nie zabrac
a o godzine kochana to mozna ludzi spytac:tak::tak::tak:;-);-):-)

dobrez bedzie
ja w obydwu ciazach jak to mieisac czy 2 po zajsciu od razu mialam paskudna mrofologie
w 3mies ciazy to juz malam anemie
caly czas lykalam witaminy i zelazo-biofer folik.
lekarz mnie zastrzykami straszyl.alejakos w polowei ciazy zawsze morfologia stawala w miejscu,co prawda nisk ale nie szla dlaje.
mialam ok3mln czerownych,ok.10 hemoglobiny.,no jakos tak

jesc-buraki,jajka,szpinak,natke pietruszki,czerwone mieso.watrobke mozna ale od czasu do zasu bo ma duzo wit A.

3godz snu:-D:-D:-D:-D:-D
pobudka!!!!!!!!!!!!!!!!!:-p

stronka fajna w sumie.teraz taka moda bo juz cos takieg widzialam
ale jakos nie mam zdania,brakuje mi wyrazow:-D

Ania fajne wakacje wam sie szykuja:tak:

to teraz moge sie pochwalic
WERONIKA JUZ 2 NOC SPI BEZ SMOCZKA:-):-):-):-):-):-):-)

mialam ja odzywczajac ale serca nie mialam.iec od paru dni mowilam ze monio jest bleeee ze niedobry,ale ona mowila"monio bleeeeeeee,mama daj monia":-)
az w koncu we wtorek bylo juz po 21 jak szlaspac,padneita.mowi "monio bleeee"
ja mowie ze tak,ale ze moze damy go Azie(naszej suczce).a ona nic nie powiedzilaa tylko o swojego psa przytulanke spytala.wiec jej dalam i zasnela szybko
myslalam ze w nocy bedzie plakac,a tu nic cala noc spokojnie
wczoraj wieczoremznow-"mama monio bleeeee",wiec do niej ze bleee i ze damy go Azie.wiec ona pokiwala glowa ze tak,przytuilasowjeg psa i poszla psac:-)
nawet jak teraz zjadla mleko to zaraz szybko zasnela bez problemu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

mam nadzieje ze juz go nie zechce,bo go wyrzucilam co by nie kusil:sorry2:
Gratulacje dla Weronisi :tak::tak::-):-)

Witam,

Anka, mi sie za to marzą wakacje z leżeniem, tylko i wyłącznie :-D

As, ja miałam stronkę ślubną :tak: Ale były tam info na temat ślubu, lista prezentów ( zamiast kwiatów były zabawki dla Helenki, a lista była dla tych co nie mieli pomysłu). Fotki były z panieńskiego i kawalerskiego :-p No i goście mogli robić wpisy. A po wszystkim wrzuciłam tam filmiki i fotki, wszyscy goście sobie obejrzeli i byli zadowoleni :tak: Siebie tam za specjalnie nie prezentowałam...

Helenka przespała całą noc u siebie :szok::tak: Niki przyzwoicie jak na nia :sorry2: No i nie śpimy od 6:dry:

Anabuba, gratki dla Wikusi :tak: A tak w sumie, jak się zastanowiłam to moja Niki tez ostatnio bez smoka :szok::-D
Gratulacje dla Niki za niezłą noc i brak smoczka.
Dzielna dziewczynka :tak::tak::-D:-D
Tam u Karoliny tez wszystko jest na temat ,ale tych prezentacji jest strasznie dużo :szok::szok::szok:,jak dla mnie za dużo:baffled::baffled:,ale to moje zdanie.:sorry2::sorry2:

As ja bylam pierwsza ale zanim odpisalam to juz dzazylas sie pojawic
wyspalas sie?????????:-p:-p:-p:-p

MH to tez fajny pomysl z czyms takim ,wlasnie lista prezentow itd:tak::tak::tak:
Pewnie,że się wyspałam spałam aż 3 godziny :-D:-D:-D:-D:-D

MH no a drugie snidanie to co?????????:-p:-p:-p:-p

a jakiego masz fajnego bobasa nad suwaczkami:tak::tak:
\Paulina juz do szkoly odprawiona,troche ma katar i chrypke.pytanie czy to alergiczne:sorry2:
bo i chrypy dostala

mala jeszcze spi

a gdzie reszta sopichow?

POBUDKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dorotka no trochę wiem na ten temat ,bo pracuję z różnymi dziećmi.:tak:
To źle wyprofilowane podniebienie tzw bardzo wysokie ,co za tym idzie język jest na ogół za krótki by prawidłowo wymawiać niektóre głoski.
Ce****e go częste występowanie przy zespole Turnera,Downa i Morfana,ale niektóre zdrowe dzieci też się z takowym rodzą.
Można też pogłebic istniejące gotyckie nieznaczne podniebienie ssaniem smoczka i wtedy mówi się o gotyckim nabytym a nie wrodzonym.
Trzeba ćwiczyć język i dotykać do wałka dziąsłowego ,by go "wydłuzyć" to tak w największym skrócie.Robi się też nieprawidłowa szczelina między podniebieniem a bokami języka i stąd wady wymowy.
Aha skutkiem nie ćwiczenia jezyka przy takim podniebieniu może być np: seplenienie,problem z l i r ,ale nie tylko.
Jak chcesz coś więcej to Ci poszukam w moich materiałach logopedycznych.:tak:
Aha i mocno wskazana wizyta u ortodonty ,by prawidłowo szczękę i zęby ustawić,ale to pewnie za jakiś czas.

Zyczę przespanej nocki,a jak będzie płakała to daj jej viburcol.
Telefon jak sam wyschnie to pewnie zacznie działać.:tak:
No to Oliwka musi miec ta wade wrodzona skoro ma Zespol Turnera.
Powiec mi tylko szczerze czy ja smocziem teraz tez to poglebiam?Smoczek ma tylko do spania i czasem w wwozku.Na drzemce popoluniowej tez go ma ale staram sie ze jak zasnie i sama go nie wypluje to jej go wyciagam,Kiedy potrafila lazic ze smoczkiem caly dzien.Dzis w dni go nie potrzebuje Tylko do spania.Czy moze zaczac ja wczesniej od smoka odzwyczajac?
Jak sadzisz>Ta logopedka juz ostatnio mowila abysmy ja juz oduczali od smoka ale ja sie tego strasznie boje:baffled:.
Aniu no co Ty o tej porze:szok:
Ja pozmywalam podlogi i wcinam ciasto z budyniem:-p
Ty to masz apeptyt na noc:-D.
Bo ja koffam spac:-pMusialam sobie zrobic druga bulke bo ta jedna sie nie najadłam:szok::szok::szok:a brzuch to jzu mam taki jak w 6 miesiacu ciazy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Trzeba cos z tym zrobic bo jzu w nic nie wchodze,a do lata nie daleko:no::no::no:

Ciasto z budyniem to tez bym sobei zjadla ,ale nie mam a poza tym od jutra ograniczam slodycze do minimum i jak mi sie skonczy @ to sie zwaze,ale az sie boje
Powodzenia w tym ograniczeniu slodyczy:tak:
Idę się położyć dziewczyny
Małpa mnie w pół łamie, więc się juz poddaję. i kurcze skurcz mi cały dzień w łydkę wchodzi, chyba brak magnezu.
Dobranoc
Wspolczuje skurczu lydek.Moze doadtkowo wez jakis magnes?
IWCIK
A bierzesz zelazo:confused:Ja w ciazy z dziewczynkami mialam lekko obnizone i kupilam sobie plusssz zelazo multiwitamina i na nastepnym badaniu krwi bylo juz oki:tak::tak::tak:I moja lekarka nie miala nic przeciwko temu ze sama sobie to kupilam i pilam
IWCIK zgadzam sie a najlepiej abys poszla z wynikami do gina.
Rozgadalam sie z mezem Dojezdza do granicy na rano bedzie :))

Dowikla ja tez kocham spac:) ale dzis pewnie do polnocy posiedze bo spac jakos mi sie nie chce:baffled:

A no i sie pochwale bo skoro mam zrobic przelew na wakacje to prosze tu bedziemy spali i jedli
| Bellevue Lopar |
Super wakacje wam sie zapowiadaja.

No i spalam z Oliwka.Obudzila sie w nocy chyba ze 6 razy.juz nie umialam tego zliczyc bo budzila sie co chwile.No ale najwazniejsze ze nie bylo wiekszych placzy:tak:.
Wstalysmy o 7 .
U mnie sniegu napadalo.Masakra ta zima sie chyba w zyciu nie skonczy:wściekła/y:.

Milam isc dzis z pitami ale jestem zmeczona ostatnia bieganina i siedzimy dzis w domu .Nigdzie jak narazie sie nie wybieram:-D.

reklama
Do góry