reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja tez swoje przeplakalam odnosnie choroby Oliwki .No ale wiecznie plakac nie moge.Oliwka jest malutka i potrzebuje normalnych a nie zdolowanych rodzicocow.

Super to ubranko:tak:

Szkoda ze KERNA nie miala tego wczoraj.Wiec dzis moje kciuki mozno zacisniete.

AGNES wspolzuje bolow glowy.Jak czytalam o twoich bolach to odrazu przypomnialo mi sie ze LUNKA miala takie bole:baffled:.

Oliwka jak zasnela po 20 tak spala do po 23 .Wtedy obudzila sie tylko na chwile i spala do 2 i wtedy sie zaczelo.Plakala dlugo i zasnela sporo po 3 .Ja juz z nia spalam od tej 3 .Wstalysmy o 7 .

Dzis mam duzo zalatwiania.Wogole ten tydzien jakis zabiegany.Ale ja tak lubie.

Ide zaraz szykowac nam jakies sniadanie i mieszkanie z grubsza ogarnac musze.Pozniej szukam moich zdejc do dowodu bo gdzies mialam stare zdjecia i jak je znajde to ide do urzedu zlozyc wniosek o dowod.Po urzedzie lece zarejestrowac niunia do Laryngologa.Nastepnie wsiadam w autobus i jade do Rynika zlozyc te papiery do orzeczenia o niepelnosprawnosci.Wczesniej musze jeszcze wsio pokserowac.
W rybniku odwiedze w pracy na chwile moja mame.
Po rybniku musze leciec do pediatry bo musi mi wipisac skierowanie na wczoraj do tej klinii .Za ta wczorajsza wizyte.Pozniej na poczte musze to skierowanie wyslac i rachunek za neta zaplacic.A na 18 mam w klubie spotkanie kobiet.

No to opowiedzalam wam co mam dzis do zrobienia hihihi.Troche tego jest ;-).
MILEGO DNIA MAMUSKI.

to faktycznie szykuje Ci sie zabiegany dzien
ja dzis mam wiecej luzu

anabubka NIE ONA MI TEGO NIE WYPELNIALA.wzielam to wypenione przez pediatre ona sie pod tym podpisala i dala swoje piezatki plus pieczatka kliniki.
Babka w urzedzie jak dawala mi te papiery mowila ze jak mi lekarz wypelni to ten dokument jest wazny mesiac .A pediatra mi go wypelniala 12 lutego a dzis jest 10 marzec i dzis musze jechac zlozyc te papiery na komisje aby sie wyrobic w czasie .

a jezeli tak zrobila to powinno byc ok.
to musisz dzis zlozyc

MONIK75 tu masz linka https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/wrodzona-niedoczynnosc-tarczycy-13865/

Paulina w niedziele dostala ksiazeczke do nabozenstwa taka do 1komunii i teraz ja zawziecie czyta:-D
odprawia nabozenstwa bo i spiewa co trzeba i skubana nawet wie co i jak spwiewac

laski przypomnijcie mi ze ja w piatek z Paulina do oklisty bo polece po nia do szkoly i zapomne:baffled:

pozniej jak odczeie tel od netu to zobie fotki potretu mojego i p jaki Weronika narysowala:tak::tak::tak::tak:

reklama
Haj.
.Ja sie pocieszam ze jeszcze za 25 lat medycyna moze pokaze cos dobrego i cos na to wymysli:tak:.)
oczywiście :tak::tak:

edit: No to sobie pospałam ...tylko czemu w wannie???:szok::szok::szok: :-D:-D
Teraz to mi się nie opłaca kłaść spać ,bo za kilka minut młody wstanie:baffled::baffled:.

witam więc porannie :-D:-D
:szok::szok::baffled::baffled::-p;-):-D

No to opowiedzalam wam co mam dzis do zrobienia hihihi.Troche tego jest ;-).
.
powodzenia w załatwianiu :tak:

U mnie nadal monotonia i wisielczy humor...

Paulina w niedziele dostala ksiazeczke do nabozenstwa taka do 1komunii i teraz ja zawziecie czyta:-D
odprawia nabozenstwa bo i spiewa co trzeba i skubana nawet wie co i jak spwiewac:

yhym, u nas też było poświęcenie książeczek w niedzielę.:tak: A tydzień po świętach mamy odnowienie przyrzeczeń Chrztu Św.:tak:

Ostatnia edycja:
zapomnialam wam napisac
wczoraj poszlam z Weronika do przedszkola panstwowego po karte
pani dyrektor niby mila ale pamietam co z nimi mialam jak Paulina chodzila,na samo wspomnienie az mnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zdjelam Weronice czapke i rekawiczki a ta w ryk zeby ja ubrac
wiec bylysmy tylko chwile i wyszlsymy

potem poszlam do prywatnego
pogadalam chwile z opiekunka w drzwiach bo tej co sie zajmuje rekrutacja iwie o co kaman to nie bylo(a to moja siostra cioteczna:-)).pewnie gdybym chciala to juz bym mogla poslac Weronike
w kazdym razie tak gadamy a Weronika za suwak i sie chce rozebrac isie bawic do dzieci
wiec za pozwoleniem rozebralysmy sie i chyba z godzine posiedzialsymy w tym przedszkolu.
Weronia wyjsc nie chciala:-D
i nie bala sie dzieci,a ona boi sie rowiesnikow,tylko starszyc dzieci nie:szok::szok::szok:

przedszkola ogolnie mi sie podoba.teraz jets ok20dzieci podzielone na straszaki i maluchy.ladniewyposazone itd
tylko troche dalje niz panstowe
w panstwowym wychodzi ok 280zl mieisecznie,mzoe ciut wiecej a w pryawtnym teraz jest 350zl.wiec roznica niewielka
tylko ze dalej.
ale zobacze jeszcze co zrobie
zapisze ja do obu i zobaczymy

Justa u nas jeszcze nie wiem kiedy
wiem ze zaraz we wtorek po komunii nasze dzieci jada do czestochowy na pielgrzymke na 1 dzien i tam beda msze odprawiac wraz z ksiedzem
dobrze ze nie w ponedzilek od razu ;/

dobra moja mala juz wstala wiec ja chwilo odpadam

wleze pozniej jakPaulien do szkoly odprawie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam,

Niki wstała o 6 :baffled: Ale w nocy nie tak najgorzej :-p
Ja juz po zakupkach :-p

mama helenki-matko to dobrze że w pore wszystko zostało wykryte.:tak:
i ze z toba i z niuną wszystko dobrze!

...

No miałyśmy duuuzo szczęścia :tak:

witam, przed chwilka m mi napisal ze jutro zjezdzaja bo zimno jest i nie robia :-D:-D:-D:-D:-D:-D

No to będziesz miała chłopa w domu :-)

Hej dziewczyny.Padnieta jestem po tyj klinice Wyszlismy z domu po 11 a wrocilismy o 18 padam na twarz.Na szczeescie Oliwka wlasnie zasnela.Ja zobacze seriale i ide spac :-) .Wiec teraz kilka slow jak bylo.
Nastepna wizyta za rok jak sie nic innego nie wydazy.
Oliwki jajniki po wynikach badan wychodzi na to ze niestety sa W TRAKCIE ZANIKANIA:-:)-(.Ale bardzo dobrze ze Oliwka ma normalna macice bo wtedy moze cos sie na przyszlosc da wykombinowac z ta bezplodnoscia u niej.No ale zadkie to jest dzisiaj jednak ze takie dziewczyny maja pozniej dzieci.Ja sie pocieszam ze jeszcze za 25 lat medycyna moze pokaze cos dobrego i cos na to wymysli:tak:.
Lekarce sie wydaje ze my troche wczesniej zaczniemy dawac Oliwce hormon wzrostu bo ona juz jest w najnzszym z mozliwych centyli.Gdzies kolo 3 roku zycia bysmy zaczeli no ale to sie zobaczy jak bedzie rosla do ego czasu.Jak bedzie w miare ok to troche pozniej go zacznie brac.Najprawdopodobniej w wieku 5 lat dostanie estrogen dodatkowo w postac plasterkow i zelow.Ja jej to bede aplikowala i zmieniala.
Jak bedziemy mieli zaczac brac h.wzrostu w zastrzykach to tez pojdziemy do szpitala i tam mnie bede uczyli co i jak.

Jest duze ryzyko ze wraz z H ,wzrostu pojawi sie u Oliwki cukrzyca no ale na to juz nic nie zrobimy.My mamy obserwowac czy Oliwka nie tyje za szybko bo otylosc jej grozi a z otyloscia zwiazana tez jest cukrzyca.Narazie jest ok wagowo wiec nic jej nie ograniczamy.Jak zauwaze ze za szybko idzie w gore jej waga to wtedy zmieniamy diete no ale narazie jest ok:tak:.

Na 6 kwietnia jestem zapisana z Oliwka do mnie do zor do PORADNI WCZESNEJ INTERWENCJI tam sie kompleksowo zajma Oliwka.
Ale mam dzwonic w czwartki bo moze sie miejsce zwolni i wtedy teramin bedzie szybciej.

Jutro jade skladac papiery do komisji o orzeczenie o niepelnosprawnosc.

Sorki ze tak haotycznie ale jestem dzis zmeczona tym nadmiarem wiadomosci.

Jak zaczniemy brac hormon to wizyta bedzie w klinice co 3 miesiace .

Teraz lece was ciut poczytac :-)

Moja znajoma, ma tylko macice, a właśnie starają się o 2 dziecko :tak:

...
eeeeeeee
chcialabym tyle wazyc
ja mam167 i waze 62kg:baffled::baffled::baffled:

eeee
chciała bym tyle ważyć :-D:-D:-D:-D

Aaaa jeszcze zapomnialam moją Milunię karmiłam 19 miesięcy:szok: i nie pamiętam żeby mnie gryzła,czasem dość mocno ścisneła jak jeszcze nie miała ząbków az mnie zabolało ale już jak miała to nic takiego sięnie wydarzyło.Pewnie sobie myślicie jak takie duże dziecko wygląda przy piersi?
Ja Martynke skończyłam karmic w 2 urodzinki:tak::-D:-Dale nie wydawało mi sie ze jest duża
Dzisiejszy dzień nie należał zdecydowanie do udanych, Błażkowi idą ząbki i nie chce jeść, dałam mu kaszki bananowej i trochę wsunął ale zdecydowanie za mało :-:)-(. Z przyjemniejszych rzeczy, była u mnie przyjaciółka i kupiłam sobie od niej torebkę, trochę handluje i zawsze mnie czymś skusi:-D:-D. Jutro mój starszy syn śmiga do okulisty z dziadkiem i marudzi cały dzień, że on nie będzie nosił okularów bo nie jest kujonem:szok::szok::szok: i wytłumacz takiemu. Mężulek dzwonił z Holandii, zjeżdża na Święta i pokażę Wam jakie ubranko wybrałam Błażkowi:
Ubranko do chrztu firmy Krasnal A010 74 CHRZEST (950639940) - Aukcje internetowe Allegro
ten biały garniturek :-):-):-)
Śliczny komplecik ja moje dzieci chrzciłam jak miały od 1-2 miesiecy tak ze nie miałam takich

As no to se pospałaś musiało byc zimno brrrr:-D:-D:-D
Witam środowo dzieci bawią sie ze mną w chowanego a ile przy tym radosci.M poszed na dół a ja sobie kaweczka i bb.

Witam porannie :-):-)
Na razie nic nie czytałam bo za 1,5 godz. ma przyjść babka po pieniądze za mieszkanie i mus trochę chatkę ogarnąć i dziecku śniadanie naszykować, tak więc tylko się z wami witam i spadam do obowiązków :tak::tak:
U nas szaro i ponuro ale zapowiadali przejaśnienia więc czekam na słonko :tak::tak:

Justa u nas jeszcze nie wiem kiedy
wiem ze zaraz we wtorek po komunii nasze dzieci jada do czestochowy na pielgrzymke na 1 dzien i tam beda msze odprawiac wraz z ksiedzem
dobrze ze nie w ponedzilek od razu ;/
U nas w sprawie wycieczki jeszcze nic nie wiadomo :no:, ale po niedzielnym zebraniu i przedstawieniu kosztów zdjęć i filmowania prawie z butów mnie wyrwało.:baffled:
Z zaliczeń wszystko już zaliczył.:tak:
Wiecie co? Przerażają mnie te koszty przygotowania dziecka do I Komunii Św.:no::-( . Ja wiem , że najważniejsze jest to , co ma dziecko w sercu jak jest przygotowane na przyjęcie tej pierwszej komunii... ale pamiątki z tej okazji w osłupienie mnie wprawiają.:dry: Jak to ludzie korzystają na okazjach.:cool:

U nas w sprawie wycieczki jeszcze nic nie wiadomo :no:, ale po niedzielnym zebraniu i przedstawieniu kosztów zdjęć i filmowania prawie z butów mnie wyrwało.:baffled:
Z zaliczeń wszystko już zaliczył.:tak:
Wiecie co? Przerażają mnie te koszty przygotowania dziecka do I Komunii Św.:no::-( . Ja wiem , że najważniejsze jest to , co ma dziecko w sercu jak jest przygotowane na przyjęcie tej pierwszej komunii... ale pamiątki z tej okazji w osłupienie mnie wprawiają.:dry: Jak to ludzie korzystają na okazjach.:cool:

Pamiątki to znaczy co? Ja dostałam obrazek i katechizm, to niech będzie 50 zł A coś więcej wymyślają??

reklama
ANABUBKA mam nadzieje ze te dokumenty wystarcza co ja je mam do zlozenia wniosku.
Weronisi sie bardziej podoba to prywatne przedszkole i jak na prywatne to nie jest drogie.Zaprowadz ja jeszcze do panstwowego i zobaczysz jaka bedzie reakcia.
MH dzieki za pocieszenie tej kolezance bez jajnikow i 2 dziecku :-).Tylko zaloze sie ze ona nie ma Zespolu turnera a to troche inaczej z tym zajsciem u dziewczynek z turnerem No ale szansa jakas na pzyszlosc jest :-).

Oliwka juz pojadla.Ja sie ubralam i umalowalam i ogarnelam mieszkanieLece cos zjesc i ubuerac mala i lecimy.Jak dam rade to wpadne wczesniej a jak nie to wieczorem .

Do góry